Vaadake, mina ei väida et Kapten Trummi jutud on rumalad või demagoogilised. Selle analüüsi mida Kapten Trumm tõi ma olen läbi lugenud umbes 5 või 7 aastat tagasi kui teemaks oli soome Buffalo leidmine Kareelia järvest.
So what?
Ning kaugelt ma ei väida et Nõukogude tehnika on parem. Küll mulle käib närvidele see jutt a la et ühe Phantomi kohta on vaja 10 MIG-i jne. Kusjuures seda ka ainult tehniliselt poolelt.
Aga kogu selle jutt mida mina siia postitasin ongi illustreerib see, et "tabeliandmed" lennukite puhul ei kõlba mitte kuhugi. Allpool jutt ei ole ju ilmunud kusagil raamatus mille eesmärk oli nõukogude relvade ülistamine. SEE ON OLNUD 3 INIMESTE OMAVAHELINE ARUTELU, millest üks oli see kes müüs Sri-Lankale MIG-27 ning kaks on olnud need kes sellega hiljem lahingusse läksid. Ning teades kuidas neile maksti seal ma arvan et ikka asja need seal ka tegid. Ning kogu juttu leitmotiiv ongi OMAVAHELINE arutelu selle kohta KUIDAS ON VÕIMALIK ET LENNUK 1(KFIR) MILLE PASPORDIANDMED NING REPUTATSIOON ON NIIVÕRD KÕRGE (k.a. tegevusraadius, kandevõime, töökindlus, manööverdusvõime jne) ON REAALSES LAHINGUOLUKORRAS NIIVÕRD JÄÄNUD ALLA LENNUKILE 2 (MIG-27M) MIS BASEERUSID SAMALE LENNUVÄLJALE NING MILLE ANALOOGSED ANDMED ON MADALAMAD.
Nendest kolmest inimestest on kaks omavahel vennad kusjuures. Mis huvi on neile luulutada? Ning arutelu näitabki et tabeliandmed ning reaalsed lahinguvõimalused on kaks väga erinevat asja.
Need ongi tsitaadid:
"Hас сильно забавлял запуск Кфира, особенно наземный компрессор...Здесь приимущество МиГа налицо .Мы, иной раз, не дожидаясь наземного источника питания, запускали просто от аккумулятора ...5 минут и мы на полосе, причём стало как-то лень ,в зависимости от направления ветра,рулить в другой конец полосы ...выруливали со стоянки и сразу на взлёт.,т.е. хватало нам 1000м для качественного взлёта с полной загрузкой и с попутным ветром."
"Пробовали они вешать четыре бомбы( или шесть не помню),но так при нас и не сходили с такой нагрузкой.Может позже? И действительно ,ходили они все время с ПТБ. А наши без ПТБ.До р-на б\д около 350-400км. Отрывались они от полосы очень тяжело,долго и длинно,(ВПП=4000м).Потому и не перебазировали их ,допустим, в Анурадхапуру(центр острова) с ВПП=1100м."
"из 4-х МИГов постоянно в строю были три(у четвёртого \"посекло\" фонарь осколками), а из около десятка KFIRов в строю были 2-3 и они часто задействовали спарку для Б\Д , что б пару составить..."
"Если МИГи брали постоянно 6хфаб-500, работали во всех МУ , в диапазоне высот 50-6000м, в том числе и ночью,то KFIRы работали только в ПМУ, с высот более 3500-4000м(ниже им запрещали)..ночью они, похоже, только от нас узнали, что можно работать..
И если это относится к подготовке лётчиков, а не к возможностям с-та, то как объяснить тот факт, что брали они 2х350(кажется такой у них калибр?)...отрывались при этом в конце ВПП.с малым углом набора...
Причём, видимо, достаточно капризный аппарат...если МИГу от запуска до взлёта хватало 5-7мин не спеша, то им около 20-ти мин...причём очень часто, вырулив на ВПП, что -то там согласовывали(курсовую) и простояв минуты три заруливали из-за отказа.."
Sina aga tuimalt jatkad mulle tabeliandmete postitamist ning üritad mulle midagi tõestada, kuigi ma need tunnen juba palju aastaid. Aga üks asi on paspordiandmed ning teine on reaalelu. Aga sinul kord A-10 lendab 8 tonniga teine kord Kfir 6 tonniga. Kui sa leiad kuskil 10 a. vana artikkel mis on inglise keeles - sa postitad nagu viimase instantsi tõde, kui mina aga leian midagi sellest mis ei olnud mitte kuskil avaldatud vaid näiteks siin kolme tunnistaja omavaheline jutt, siis sina tembeldad seda rumalaks väljamõeldiseks.
Üldiselt, lääne uurijatel on olnud kogu aeg väga tendentslik suhtumine kõigesse mis toodetakse/tehakse/asub Venemaal või endises Nõukogude Liidus.
Kui neil on tarvis tõestada et kogu värk on juust ning savijalgadel koloss (ühel või teisel põhjusel) siis need seda teevad ning teevad groteskses ning küünilises vormis.
Kui neil on aga vaja tõestada vastupidist (näiteks et kongressilt finantseerimise saada) siis hakatakse doseerima teist informatsiooni, ning tihti sama groteskses vormis. Alles hiljuti "avastas" Kaitseministeeriumi Eksperdid et Venemaal on 4 korda rohkem taktikalisi tuumarelvi kui
Ühendriikidel ning küsisid endale uutele programmidele raha juurde