Martin Peeter kirjutas:
Aga tänapäeva USA ja Venemaa vahe on see, et kui Venemaal tapab praegu igal pommitamispäeval Süürias tsiviile, siis see ei koti kedagi ja kõik teavad, et nii see käib.
Aga USA teeb kõigepealt kõik, et sellist asja ei juhtuks, kui juhtubki, siis viib läbi põhjaliku uurimise, vabandab, maksab kompensatsioone ja kui ikka selgub, et tsiviile on tapetud teadlikult, siis annab ka sõdurid kohtu alla.
Kui ilus ja roosa ning pehme ja karvane pildike,hea USA ja ta natuke pahad liitlased, ning veel pahemad paariaimpeeriumid ... paraku ei vasta üldse tegelikkusele. Mida suurem riik ja suuremate ambitsioonidega, seda suurem saast - arvan mina .
Juba fakt, et nii USA, Venemaa , Hiina ja India keelduvad kategooriliselt end allutamast Rahvusvahelise Kriminaalkohtu õigusemõistmisele, näitavad, et nad ei järgi ega kavatsegi järgida rahvsvahelisi konventsioone, mingid inimõigused ja sõjapidamise seadused on nende jaoks tühi pläma. USA droonirünnakutes on hukkunuist 95 % tsiviiilisikud, paljud naised ja lapsed, paljudel juhtudel pole sihtmärki üldse selles pulmaseltskonnas või inimsummas, kuhu droon oma raketi laseb.Luure on vale olnud. Ja isegi kui luure on õige, kas ühe terroristi tabamine õigustab nii suurt tsiviilohvrite arvu ? Guardian on teinud vastava uurimuse, eks lugege.Sihtmärkide nimedki on kirjas ja palju nende hävitamiseks hukkus kõrvalisi isikuid
http://www.theguardian.com/us-news/2014 ... -kill-1147
Need on asjad, millest meie meedia ja poliitikud häbelikult vaikivad, sest ei taheta oma suurt liitlast pahandada.
Mis puutub aga vabandamisse, kompensatsionidesse ja süüdlaste karistamisse, siis ilmekad on selles suhtes omaaegse asepresidendi George Bush vanema sõnad pärasat seda kui USA sõjalaev tulistas alla Iraani reisilennuki, milles hukkus 290 inimest :
"I will never apologize for the United States — I don't care what the facts are... I'm not an apologize-for-America kind of guy."
USA ei võtnud kunagi vastutust lennuki allatulistamise pärast, kuid maksis kohtuvälise kokkuleppe korras hukkunute omastele hüvitist.
Ühtki süüdlast ei karistatud, Vincennesi ohvitserid ja kapten said aga hoopis teenetemedeleid ja ordeneid eeskujuliku teenistuse eest.
Seal ongi see, mida ma jälestan üle kõige - suurriiklik ülbus ja hoolimatus, sest nad teavad, et on karistamatud. Minu silmis on kõik need kaasaja impeeriumid ja wannabe-impeeriumid nagu ühe vitsaga löödud, põhimõttelist vahet ei näe. See, et üks on hetkel meie liitlane ja teine suurim oht, ei pese ühe patte väiksemaks kui sel teisel on.
Ja eks see on ajaloo vältel ikka niiviisi olnud. See, et enamik eestlasi võitles olude sunnil II maailmasõja ajal Hitleri poolel, ei tee Saksa Reichist minu jaoks vähem kuritegelikku impeeriumi kui oli Stalini NSVL.Kuid mõne jaoks teeb.