nuhk.Albert kirjutas:Mina kui "stagnant" käsitlen riiki kui laiendatud perekonda oma tulude-kuludega ning pean hädas olevate inimeste aitamist normaalseks. Ajutist varjupaika soovijatele olen nõus eraldama nende majutamiseks veidi maad mis nende endi tööga tarastataks ning elementaarsetele elutingimustele vastavalt välja ehitataks. Isemajandav suletud enklaav, sisuliselt vangilaager kuid võimalus kodumaale naasmiseks. Tahtmise korral mingi viiskümmend tuhat aia taga olevat neegrit suudaksime ohjes hoida küll ja isegi neile jõukohast tööd leida.
Minuarust inimlik lähenemine sellele "põgenike kriisile". Ei ole ju sel juhul vaja mingit kohanemist primaatidel põlisrahva kultuuriga ega vastupidi.
Kunagi hulk lehekülgi tagasi käisin ma siin teemas täpselt sama idee välja. Põgenikud nt. Türgis või äärmisel juhul Kreekas valvatud ja tarastatud alale, et keegi mööda Euroopat ringi töllerdama ei läheks ja ühtlasi ei pääse ka igasugu bensiini ja tikkudega "paremäärmuslased" väljastpoolt sisse püromaanitsema. Vägisi kedagi kinni ei hoita, kes tahab, saab alati ära minna. Aga ainult tagasi sinna, kust tuli või siis riiki, mis nõustub talle üldistel alustel elamis- ja tööloa andma.
Põgenikelaagrisse antakse ainult hädapärased ehitusmaterjalid ja tööriistad, las ise ehitavad omale just täpselt sellised lossid, barakid või kuudid nagu meeldib. Toitu samuti valmistavad ja ka toodavad (niipalju kui vähegi võimalik) ise. Ise koristavad oma prügi, ise roogivad oma peldikuid.
Ise teevad ja kui midagi ei meeldi, pole mitte keegi teine süüdi. Kui peavarju ehitada ei viitsi, istuvad tuule ja vihma käes. Süüa keeta ei taha, eks krõbistagu siis humanitaarabiriisi kuivalt või olgu näljas. Kui koristada-kasida ei kõlba, siis upuvadki oma pasa sisse ja tulevadki igasugu satikad + hiired, rotid, lutikad

. Hakkavad üksteist nottima - kui Allah nii on tahtnud, siis minu pärast nii ka sündigu ja pole meiesuguste uskmatute asi sinna vahele segada

.