Omal meenub Vahipatist Magasini tänavalt üks lugu, aastast 93.
Sai siis peale nooreaega kolitud 3 ndale korrusele, kus elasid vanemad ajateenijad ja kohe esimesel päeval tuli ju nooreaja lõppu tähistama hakata. Pidasime siis pidu mina ja üks teine salaga ja seda vanakeśtega koos, asi oleks igati tore olnud, kui teisel mehel lõuad nii kiiresti poleks jahvatanud. Mees nimelt hakkas viinauimas ennast viimast kuud teeniva seeruga samaväärseks pidama ja miskitmoodi oskas talle veel halvasti kah öelda.
Tulemuseks oli see, et seeru suras meid kahekesi päevnikeks ja ennast pani korruse korrapidajaks.
Sealt sai alguse me elu esimene peldiku forsseerimine, mis lõppes minujaoks kloorimürgitusega laatsaretis.
Peldikus olid need veneaegsed 10x10 cm soonelised savipalaadid, need ja ka seinaplaadid sai ükshaaval üle käidud (sooned, plaadivahed, seinapraod jne), sai isegi spets puupulk tehtud, et oleks parem plaadivahesid ükshaaval nühkida. Ruum ise ei olnud suur, kui seeru see eest oli põhjalik
Asjast möödas juba 13 aastat, kui mul on need põrandaplaadid ikka veel silme ees
PS Vahipatis oli olemas ka veel magusam koht, kui peldik.
Nimelt oli söökla taga, tuulevaikses soojas kohas suur sügav konteiner, kuhu siis visati söökla jäätmed ja kui see konteiner ükskord täis sai, siis kupatati "eriteenetega" mehed seda autokasti loopima. Pihku anti vene kirsavoid, vana vorm ja labidas.
Tehnoloogia oli lihtne, ronid jalgupidi konteinerisse ja hakkad aga kaevuma, sellele soovitati mitte tähelepanu pöörata, et osa sodi kraevahele ja saapasse tikkus minema

Selle kaevamise tegi eriti mõnusaks veel see, et päris põhjani ei olnud seda kasti juba pikka aega tühjendatud ja see alumine kiht seal soojas oli juba ussitama läinud, niiet põhi koosnes vingerdavast plögast.
Siin siis minu helgemad hetked ajateenistusest
Muidugi on veel mälestused Rahumäe tee kartsast (kokku a 30 päeva

)
aga need jäävad teise teema jaoks.