Kurdide eesmärk on opositsiooni tasku lihtsalt ära vallutada ja hakata siis türklastega USA vahendusel läbi rääkima, et võiksid selle endale jätta. Oleks suur samm edasi Rojava ühendamiseks ülejäänud Kurdistaniga lõuna pool Türgi piiri. Kui Türgi maavägedega ei sekku, siis see täitubki - ainult tümitamistega neid sealt välja ei aja.Martin Peeter kirjutas:Kurdid tungivad peale Tell Rifaatile, mis on Liwa al-Fatahi kontrolli all ja mis kättesaadavatel andmetel nüüd mingi kurdi ala ei ole.
Pärast seda siis hakkavad IS-iga sõdima nagu õiged mehed kunagi ja kõigil peale türklaste on nende üle hea meel.
Ma ei oleks nii kategooriline. Suurriikide omavahelistes nügimistes avanevadki väikestele võimalused. Minu sümpaatia näiteks kuulub ka nii abhaasidele kui armeenlastele - mis sest, et nende ainuke šanss on praegusel hetkel liit Venemaaga. Eestlased on lõpuks ka igasugu kahtlaste elementidega koostööd teinud.Chupacabra kirjutas:Väidetavalt ca 40 YPG kurdi surma saanud, kui püüdsid Tal Rifat vallutada.
Üldiselt on kurdidele raske kaasa tunda pärast venelastega ühte voodisse heitmist.
---
Minu jaoks on hetkel kõige huvitavam küsimus, et kes ja kuidas türklaste tuld juhib...? Nad ei põmmuta ju lihtsalt niisama.