Minu mäletamist mööda oli sama efekt ka lapsepõlves soolvees hoitud võid(seda isetehtut) leiva peale määridesSaiale määrides ja noaga kõvasti pressides, tulid veepiisad ilusasti võile peale![]()

Minu mäletamist mööda oli sama efekt ka lapsepõlves soolvees hoitud võid(seda isetehtut) leiva peale määridesSaiale määrides ja noaga kõvasti pressides, tulid veepiisad ilusasti võile peale![]()
Kass on jah lihatoodete välimääraja. Mul on neid kaks tükki, niiet topeltkontrollaest kirjutas:Minu koer kes väga hea meelega sööb hapukurki, õunu ja arooniamarju keeldub mõningaid poest ostetud "lihakonserve" ja "suitsusinke" söömast. Vaatab etteheitva pilguga otsa ja silmis umbes niisugune küsimus: kuidas te ometi võite. Ning veel hullemaks aga võib olla ka täpsemaks toiduainete kvaliteedi määrajaks on maakodus elav kass. Mõnd vorsti sööb aga mõnd mitte.
Väidetavalt olla surnuaedades pealematmisaega märkimisväärselt pikendatud. Tea, onś tõde või mitte...?Nüüd aga võid süüa ükskõik kui vanat kraami,ei juhtu midagi.
Koeraga süstimas käies täheldasin, et süstija manustas endale neidsamuseid koera premeerimise maiuspalu, mida sealsamas loomaarsti punkris ka müüa oli. Ostsin kah ja proovisin- algul oli pisut imelik, aga aitas süüa küll, sellised kergelt batoonikommi maitsega padjakesed oli. Peni vaatas solvunult pealt...aeg-ajalt olen tuttavaid nendega kostitanud ja hiljem mõistagi teada andnud, mida söödi. Reaktsioon on olnud seinast seina- kes kiidab, kes öögib.Palju kordi, kui penidele sööki ette annan, mõtlen, et söö või ise
Mul on suurematel õppustel alati vesti taskus paar Rannarootsi "omas mahlas" konservi, puhuks kui söögile ei jõua ja kõht oma nõuab. Neid Nostalgia omasid on kehv kaasas vedada ja 500 g purk on üheks eineks liig suur kah. Olen need tavaliselt lusikaga kuskil põõsa all külitades keresse keeranud, rüüpad pudelist vett peale ja elame edasiSeevastu Rannarootsi konservi suudan silma pilgutamata keresse keerata, samuti Lidlis müüdavad Dulanod. Ainuke häda neil, et meenutavad hakkliha.
Grossis käisin oli viimane kord raieliha 1,98 kilovanahalb kirjutas:Sealiha iseenesest ei maksa ju praegult enam suurt midagi. 3-4 eur kilo kui terve siga osta.
Väike soovitus - avatud konservi peal või servas olev tahke rasv ei kõlba sellisena süüa (pudru või supi sees termiliselt töödelduna igati hea). Aga see on lihtsalt füsioloogia ja mitte vabamüürlaste või teab kelle poolt konservidesse topitud E-mürgidKapten Trumm kirjutas:Rannarootsi kallid konservid kah seepärast valikus, et ei oleks pärast füüsilisel tegevusel mingeid häirivaid röhatusi ja kõrvetusi.
Huvitav, kas nõuka ajal oli mingi toidukaup nimega "vorst"? Enne seda lõplikku kokkukukkumist oli ikka vorste igasuguseid, Doktorivorst oli hea, aga kahtlen kas isegi mõni nõukanostalgik siin paneks suhu Stepivorsti või LiivrivorstiKapten Trumm kirjutas:Mingis ENSV teemas oli kõva vaidlus, et nõuka ajal polnud vorstis kuigi palju liha
Kaheksakümnendatest ei mäleta, et poes oleks näinud...mitte heast elust ei jagatud Kirovis talonge oma singi ja vorstitsehhi toodangu ostmiseks. Oleks sedasinast kaupa poes lõdvalt võtta olnud, poleks keegi sellega jampsida viitsinud.Nõukaajal olid täiesti korralikud täissuitsuvorstid, aga maksid rohkem kui korralikult ja poes oli neid lihtsalt harva.
Liivrivorst Liiva poest Muhus on iga Saaremaa reisi raudlaks. Võtan pakendi kaupa (pildil) ja vitsutan hoolega, mõlema suupoolega.Lemet kirjutas:Liivrivorst (50 kop/kg) kõlbas süüa küll. Olgugi et koerarõõmuks kutsuti. Stepivorsti ei mäleta....
Kõik aus kaup nagu nähaKoostisosad: magu, puljong, sooned, kops, sealiha, seakamar, seapekk, nisujahu, sibul, keedusool, porgand, maitseained
ruger kirjutas:Uus tegija
http://parnu.postimees.ee/3598965/lugu- ... e=ilmajaam
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 5 külalist