9mm püstol - millist valida?

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
SigaElmar
Liige
Kontakt:

Re: Relvapoed+9mm püstoli valik

Postitus Postitas SigaElmar »

slider kirjutas:Lihtsalt huvi pärast, mis moona kasutasid?
Pmst võib sellist asja iga püstoliga ette tulla. Proovisin ka kunagi tiirus seda esile kutsuda aga ei õnnestunud, julgus sai osta ja mõistus tuli pähe tagasi, raud suunas tublisti sihtmärgi alast välja.
Ega ma tõrkeks mingeid imetrikke ei teinud, hoidsin nagu tavaliselt. Lasin mitme erinevaga, Glock andis 2-3 korda sellise tõrke. Tiirus lastakse ikka Barnauliga, eks sel moon ole kõikuva kvaliteediga, aga olen ka oma relvadest seda läbi täristanud ja pole siiani probleeme tekkinud.
mutionu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

Mul on seda ette tulnud erineva moonaga lastes. Küsimus on hoidmises. Korralikult hoides ei ole probleeme, kui hoida lõdva käega siis tuleb tõrkeid ette. Näiteks kui parema käeline üritab vasaku käega lasta.
Kasutaja avatar
Che Latino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Che Latino »

Kui paremakäeline kasutaks vasakust käest lastes nõrgemat moona, on täiesti võimalik, et relv laeks korralikult ringi.
( lõõp )
Samas on mul endal selline kogemus, et väga korralikust püstolist lastes tundmatute (sõjaaegsete, ilmselt tugevate püstol-kuulipilduja) padrunitega jäi kelk tagumisse asendisse nagu oleks salv tühi.
( tõsi )
Ühtelugu räägin ühte lugu...
Black
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Black »

Ma olen G19 ja Barnauliga ainult sütikutõrkeid saanud, heitmine-söötmine alati ok. Samas ega päris süldi randmega pole ka kunagi hoidnud. On puhas füüsika, et sulgkergel raamil pole inertsi ja kui käega kaasa ei aita, lippab ta kelguga kaasa.

Glockiga on see värk, et ta on nagu Makita akutrell - teeb oma töö korralikult ära, suurt hooldust ei vaja (tahma võiks siiski enne välja rookida, kui üle ääre ajama hakkab), aga (piltlikult öeldes) kaminasimsile teda ei pane, nagu RV raamiga Berettat või 1911. Kui salv ja kelk eraldada, ei oska kuigi paljud arvata, et tegu pole mängupüstoli raamiga. See, kuidas raami ja kelgu vahelt valgus läbi paistab või kelk peal logiseb, on lihtsalt kohutav. Samas lubavad suuremad tolerantsid enne kinnikiilumist ohtralt liiva kahele visata. Pool-SA/pool-DA päästik on kah harjumuse asi. Aga nagu öeldud: odav, kerge, töökindel.

BTW, kas keegi on kunagi näinud deaktiveeritud Glock-i? :) Kõlab nagu tühjaks saanud ühekordne pastakas. Kuhu see panna? Kaminasimsile? Ei, prügikasti.
marx2001
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas marx2001 »

sig saueritega on küll viimased kolm kuud eesti poodides tuuga. keegi ei tea ka kunas tuleb. ei tea millest selline teema?
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

marx2001 kirjutas:sig saueritega on küll viimased kolm kuud eesti poodides tuuga. keegi ei tea ka kunas tuleb. ei tea millest selline teema?
Enamus toodetavatest käsitulirelvadest on pärit USA-st, kus nende relvade järgi on tõsine buum, enne uue relvaseaduse(piirangute) kehtima hakkamist. Rahval on lihtsalt jälle huvi saada relvi, mis ei lähe uue seadusega keelatuks, kuna on hangitud enne uue seaduse jõustumist. Lugesin paar kuud tagasi uudist, kus relvatootjad enam ei jõudnud toota ja siis võeti seda, mida müüa oli-teiste kaliibrite alt. Kui müüa relvi enam ei olnud siis osteti moona juurde. Seda ei suudetud samuti toota. Relvaärimeestele ikka head käibed.

Artikkel toimuvast kirjelduseks juurde
Brandon Pulsipher, a Cedar Hills resident who bought his first gun for home protection five years ago, hits the range every few months for practice. He's in the market for a new gun and met his brother at the Gun Vault range last week to test out his gun, but every store he has talked to about buying one has reported low inventories.

"I've called a couple of gun shops looking for what I'm trying to buy. It's a gun they normally have, but they're completely out of," Pulsipher said in between range time. "Home-defense kinds of guns are really difficult to come by right now."
http://www.deseretnews.com/article/8656 ... tml?pg=all

Obamat nimetatakse oma relvaregulatsioonide tõttu parimaks relvatööstuse müügimeheks
“He’s been our best salesman for the last seven years,” Walters said. “The more he tries to take away or talk about gun control the more people come in.”
The build-up to Obama’s latest executive orders Tuesday caused a buying frenzy at Hunters Warehouse.

“It’s been really crazy since the middle of last month,” Engle said. “It was so busy the system was crashing.”
http://www.centredaily.com/news/busines ... 04015.html
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
marx2001
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas marx2001 »

ega siis vist niipea ei tule ka kaupa eesti.
Porter
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Porter »

Black kirjutas:Ma olen G19 ja Barnauliga ainult sütikutõrkeid saanud, heitmine-söötmine alati ok.
Sama kogemus. Tongi viga olnud ainult.

https://youtu.be/H_Uqtz2asE4
Hea video selle lõdva randme vea kohta
muidumiis123
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas muidumiis123 »

Black kirjutas: See, kuidas raami ja kelgu vahelt valgus läbi paistab või kelk peal logiseb, on lihtsalt kohutav. Samas lubavad suuremad tolerantsid enne kinnikiilumist ohtralt liiva kahele visata.
P99 sama asi, võibolla paljudel uutel selline ehitus, asi selles, võibolla, et vees lastes kelk paremini jookseks?
P99Q saab küll lasta, aga vist P99 mitte. Glock video siin
https://www.youtube.com/watch?v=0WIIKje1g2s
Viimati muutis muidumiis123, 06 Veebr, 2016 11:07, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
M.R.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas M.R. »

Kas keegi oskab hinnangut Beretta 92 kohta anda? Hulk aastaid tagasi sai kasutatud ja meeldis, nüüd olen aastaid muud mudru proovinud ja no kuidagi ei istu, aga võimalused olemas et uus soetada... Kas vana arm ka roostetab ... :dont_know:
Black
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Black »

muidumiis123 kirjutas:P99 sama asi, võibolla paljudel uutel selline ehitus, asi selles, võibolla, et vees lastes kelk paremini jookseks?
P99Q saab küll lasta, aga vist P99 mitte.
Vees vast pole väga vahet, pigem ikka tahkest sodist parema isepuhastumise eesmärk. Kui pikad siinid üksteise sees jooksevad, pole sodil kuskile minna, lühikesed raamipoolsed liugurid lasevad ülearuse kraami paremini vahelt välja kukkuda.
M.R. kirjutas:Kas keegi oskab hinnangut Beretta 92 kohta anda? Hulk aastaid tagasi sai kasutatud ja meeldis, nüüd olen aastaid muud mudru proovinud ja no kuidagi ei istu, aga võimalused olemas et uus soetada... Kas vana arm ka roostetab ... :dont_know:
Kui omal kogemus olemas, siis miks mitte selle pealt otsustada? Foorumis (ja KB-s) on hetkel üks 750-ga müügis ka. Kuna ta on väga levinud relv, siis on subjektiivseid arvamusi seinast seina. Objektiivselt võttes ta üdini halb olla ei saa - muidu poleks väga laialt levinud. :)
kopajuht
Uudistaja
Kontakt:

Re: 9mm püstol - millist valida?

Postitus Postitas kopajuht »

Ei hakka uut teemat tegema, kuna sisuliselt olen ka püstoli otsingul.

Praegu on sõelal Glock 19 Gen4; CZ 75B või D Compact; HK PV9 ja Spriengfield XDM. Glock`e ja CZ`e meil müügis on ja saab ka tiirus proovida aga tahaks käes hoida ja lähemalt näha HK PV9 ja Springfield XDM. Olen neti kaudu otsinud aga pole leidnud, kus neid siin leida võiks. Äkki keegi on kursis või ise omab kumbagi nendest ning on nõus näitama ja rääkima kogemusest?

Alar
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Osade enda poolt esitatud mudelite osas võiksid pilgu heita Jagdhofi, kus tundus HK tootevalikut veidi olema. HK VP9 on endalgi vaateväljas koos P30 ja G19 Gen4-ga. Aga relva peab käes hoidma ja proovima sobivust. Samuti saab enamlevinud mudelitel ka mängida käepideme suurusega-erienvate laiuste ja suurustega liiste lisades. Samuti pead endale selgeks tegema, mille jaoks see on. Kui enesekaitseks ja varjatud kandmiseks siis on enamus 9mm täissuuruses püstolid suhteliselt kobakad. See muidugi ka sõltub salve mahust. 1 realise salvega relvad on kitsamad ja väiksemad. Võibolla tuleks hoopis vaadata compact klassi poole siis. Aga relv peab sobima ja olema käe järgi.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Postitus Postitas Kulibin »

Jah, egas vist saa midagi muud lisada ksf Rugeri märkusele, et relv peab mehe kätte istuma ... Vahest vaid seda, et meistrimehed aitavad istutada.
Ja minu käsi on nii veidra ehitusega, et vaatamata teatud custom made ümberehitustele, eelistab siiski Walther-eid. 8)
Olen omanud kah tukki, millel ilutses minu perenimi ... Vaatamata teatud tunnetele, ei tekkinud õiget tunnet ja asi leidis uue omaniku.
Käsirelv on intiimne ese ja seda peab saama enne omandamist põhjalikult katsuda. Midagi naisevõtu sarnast siis. :wink:
Vabandust, kui kellegi jaoks liiga tundlemiseks läks.
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
tarmoO
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas tarmoO »

Tere kõigile. Teen ka oma esimese postituse.

Sain sel nädalal tehtud relvaeksami ja soetamisluba ootab politseis järgi minemist. Kuid relva osas olen senini ikka nõutu, kuigi proovitud püstoleid on juba omajagu.

Püstoli eesmärk on 75% kodus olev enesekaitserelv + 25% perspektiivne sportlaskmine. Kuna olen algaja, just relvaeksami sooritanud, siis plaanin ikkagi end sportlaskmises mingile tasemele upitada, sest relvast on vähe abi, kui lasta ei oska.

Panen siia oma pingejärjekorra:

1. CZ 75 SP01 Shadow- nii nagu räägitakse, et hea relv, siis tõesti on. Hea päästik, hea käes hoida, raskuskese eespool, nõrk tagasilöök ja tulemus täpne. Olekski esimene valik, kuid plaanisin osta Shadow Line SP01 Orange või siis Shadow line SP01, mida aga Eestis ei ole hetkel saadaval. Hetkel on olemas müügil tavaline Shadow Line ja Shadow SP01 Dualtone. Mulle on räägitud, et SP01 on tunduvalt parem oma raskuskeskme poolest, seega täpsem ning võimaldab järjestikulisi laske kiiremini sooritada- kui palju siis SP01 vs tavaline Shadow line on laskekvaliteedi (tagasilöök ja täpsus) parem v halvem- kui ikkagi osta praegu müügil olev Shadow Line? Või osta hoopis Dualtone? Ja üldse, kui suur vahe on Shadow vs Shadow line seerial? Kas uuendused on oma hinda väärt?
2. Beretta 92. Suur üllatus. Ei teadnud sellest relvast eriti midagi. Kuid hiljem märklauda vaadates olin meeldivalt üllatunud. Olles ise algaja, siis lasud olid paljud mustas (kõikide püstolitega lasksin 25m pealt) ning koondusid ilusti ühte gruppi. Sihikud head, relv tekitas käes hoides kindlustunnet, päästik oli väga hea, aga häiris natukene, et puudus selline eeltajutav surve, mis nt CZ puhul oli olemas.
3. Sig Sauer P226. Kõik iseenesest hea, selline üldine hea mulje püstolist, aga käes ei istu hästi, natukene paks relv minu käe jaoks, samas ka mitte häiriv. Kokkuvõttes selline tubli 4+ relv. Sellest seeriast olen palju uurinud ka X-five seeriat, aga kuna laskmiskogemust ei ole vist Eestis lasketiirudes võimalik teha, siis ka puhtalt andmete põhjal ei raatsi ka nii kallist relva soetada. Samuti on X-five palju erinevaid tüüpe.. nt on Jahipaunas hetkel müüki tulnud X-five tactical, kuid ei oska võrrelda relva nt allround v siis xpressi või siis supermatchiga. Iseenesest suur soov oleks saada kogemust, aga selle puudumise tõttu on CZ 75 hetkel võitmas minu relvavalikut.
4. Walther PPQ- tõenäoliselt minu teine relv, kui ma peaksin tundma vajadust kaasaskantavat relva omada. On kuulujutte laest lakke vastupidavuse osas. Kuid lasta oli hea, päästik täitsa ok, ja mugav käes hoida.
5. Sig Sauer SP2022- iseenesest normaalne püstol, aga käepide ebamugavalt lühikene. Kaasaskandmiseks vb norm valik, aga minu jaoks ei ole see hetkel oluline.
6. Glock 17 ja 19. Suur pettumus, arvestades suuri kiitjaskonda. Eks muidugi, tal on palju plusse, arvestades hinna ja kvaliteedi suhet, head vastupidavust, järelturgu, paljusid konfig võimalusi, ja odavaid juppe. Aga minu arvates on relval üks kehvemaid päästikuid, kui jätta välja TT. Päästikuvajutus on pikk, ei taju hästi päästiku vallandumist. Iseasi on muidugi MOS versioon, mida sain lasta.. see muutis muidugi mu meelt ning vb lükkaks sel juhul selle püstoli võrdväärseks isegi Walther PPQga (päästiku osas).
7. Makarov- kuigi tegemist on vana relvaga, oli meeldiv üllatus. Viskerelvaks tituleeritud relv see küll ei ole. Kusjuures, algaja nagu ma olen, julgeks öelda, et tal on parem päästik kui Glockil. Eks selle arvamusega saan kindlasti palju kurja kriitikat, aga nii ma kogesin. Eks vb värske eksamisooritajana sain seda relva ka kõige rohkem põmmutada.
8. TT. Ebamugav lasta, ebatäpne, päästik väga halvasti tajutav.

Kokkuvõte, need on minu kogetud relvad! Ostujärjekord on samane pingereaga, kuid punktis 1s olevad teemad vajavad selgitust. Samuti X-five seeria, mida tahaks väga väga proovida- ma võiksin kaaluda ka X-five supermatchi ostmist, kui ma olen 100% kindel, et relv on väärt oma kvaliteeti, täpsust ja on minu jaoks mugav.
Lisaks IPSCstores on myygil ka Tanfoglio Stock 3 (yks CZ baasilt tehtud relvasid)- oskate natukene kirjeldada CZ shadow line seeria võrdlust- et kas tasub teha ost ilma katsetamata, kui tean, et CZ Shadow on mu esimene valik?
Samuti olen lugenud ja vaadanud videosid STI ja SPS-de kohta, aga kuna mingit füüsilist kogemust ei ole, siis ei riski ka neid osta.

Või oskab keegi midagi veel soovitada, arvestades minu pingerida?

Aitäh neile, kes aitavad. Ärge minu, kui algajaga siis väga karmid olge, see kõik kõigest minu arvamus. :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline