"Sumiseja" UVB-76 - saladuslik saatejaam Eesti piiri lähedal

Sõjaväeluure. Ja mitte ainult sõjaväe. Aga KaPo foobiad siia teemasse ei sobi.
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: "Sumiseja" UVB-76 - saladuslik saatejaam Eesti piiri läh

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Venelaste passiivsest radaritehnikast ja varglennukite avastamisest
http://www.ausairpower.net/APA-Warpac-Rus-PLA-ESM.html
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Üks oluline asi veel.
UL (SW) lühilainel saadetud sõnumeid saab vastu võtta kõikide laiatarbe koduraadiotega, millel on UL/SW lühilaine vastuvõtu võimekus. Enamustel vanematel raadiotel ja enamustel uutel suurematel raadiotel on see olemas. Isegi osadel kellraadiotel. See tähendab, et vastuvõtuks ei pea omama spetsiaalvahendeid.

Tulles nüüd tagasi meie ЖУОЗ juurde....

Kui vaadata teadete kellaaegu, siis need jagunevad valdavalt kindlatesse ajagruppidesse.
UTC 08:00-10:00
UTC 13:00-15:00

Kõige aktiivsemad kellaajad on (+/- pool tundi) UTC 08:00 ja 13:00

Kui võtta arvesse, et UL/SW lainepikkustel teadete edastamine kauge ja ülikauge maa taha oleneb eeskätt konkreetsetest kellaaegadest ja ionosfääri olekust nendel hetkedel, siis võib ЖУОЗ jaama sõnumite saateaegu vaadeldes spekuleerida, et suur osa teateid on mõeldud/kättesaadavad just kaugemaid saatjaid silmas pidades. See seletaks ühe võimalusena selle, miks need ajad valdavalt kokku langevad ja sinna "ühte auku" kipuvad olema juba mitmeid aastaid. Kellaaegade ühtelangemine võib olla muidugi tingitud ka muudest asjaoludest. Kasvõi näiteks kokkulepitud seansiaegadest (seansiaegade ajavahemikust) tulenevalt.

Teades, et VF armee üksuste sideväeosades ja tavaväeosade sideüksustes on raadiovalves keegi 365/24/7 poleks vaja neile mõeldud sõnumeid edastada alati enam-vähem samadel aegadel. Lühikeste vahemaade ja kokkulepitud sageduste puhul tegevväes poleks kindlat vajadust ka saata eetrisse sideseansside vahelisel ajal pidevalt markerit, ehk kanali tunnussignaali. VF armee raadioside tavaformaat näeb sellisel juhul ette, et kokkulepitud sagedusel (ja vajadusel ka kokkulepitud kellaajal) tuleb sõnumisaatja lihtsalt eetrisse adressaadi kutsungiga, edastab siis saatja kutsungi ja küsib, kas vastuvõtja on valmis sõnumit vastu võtma. Kui vastuvõtja on valmis, edastab saatja oma sõnumi ja vastuvõtja kinnitab, et sõnum on kätte saadud (annab nn. "kviitungi" ehk квитанция). Pärast vastuvõtja kinnitust loetakse seanss lõppenuks ja eetri vallutab vaikus.

Kui aga toimub ühepoolne seanss, kus kahepoolset sidet saatja ja vastuvõtja vahel ei looda, siis tuleb saatja eetrisse kas kokkulepitud, või ka mitte kokkulepitud ajal, ning edastab oma sõnumi vastuvõtja poolt kinnitust saamata, kuid korrates teadet vähemalt kaks korda. Tavaliselt tehakse siis veel lisaks ka erinevatel aegadel kordusseansid, kus sama sõnum edastatakse uuesti ja korratakse vähemalt kaks korda. Sellistel juhtudel, kui mõlemas otsas on armee radist, on saatjad ja vastuvõtjad eelnevalt välja reguleeritud kindlatele sagedustele ja püsivad seal. Seda kontrollitakse rutiinsete süsteemsete päringutega pidevalt ka seansside vahel, et oleks kindlus kahepoolse side olemasolu kohta.

Kujutame nüüd aga ette juhtumit, kus vastuvõtjaks on nt. kodanik Fucs, kellel on kodus lihtsalt üks tsiviilraadio.
Kui nüüd kodanik Fucs on Simm&Co liige, siis loomulikult kasutab kodanik Fucs seda raadiot lisaks teadete saamisele ka tavaraadiona, et mitte tekitada igasuguseid imelikke kahtluseid. Ja loomulikult ei ole see raadio sellisel juhul pidevalt 4625,6998 Khz peal, et jällegi, mitte tekitada kahtluseid, või kui peaks ootamatult sisse kukkuma, siis ei oleks see kuramuse raadios seal sellel 4625,6998 Khz kanalil :mrgreen:

Teine häda mittemilitaarse ja mittespetsiifilise raadioga on see, et isegi kui kodanik Fucs hoiaks oma lainenuppu 4625,6998 Khz kanalil, siis see ei pruugi seal paigal püsida (ei saa kindlalt fikseerida) ja ei püsigi, ning lisaks mõjutavad (võivad mõjutada) raadio vastuvõttu ja regullkondeka mahtu ka temperatuurid (peamiselt siis raadio enda tööst tekkivad temp.muutused). Ühesõnaga, ei saa kodanik Fucs olla oma üübertsiviilraadioga kunagi 100% kindel, et püsib õigel ajahetkel õigel lainepikkusel ja saab oma sõnumi kätte.

Siin tuleb appi saatja summer ehk marker, mis 367/24/7 paiskab eetrisse oma kutsungit.
Piisab, kui kodanik Fucs istub 5 minutit enne sideseanssi ilusasti oma "Raduga" raadio ette ja kruvib kanalinupu ilusasti ЖУОЗ lainele, kust kostub juba tuttav buzzzzz-buzzzzzz-buzzzzzz-buzzzzzzz......

...ja kindral Petrovsidorov võib oma uusaastatervituse mulle ilusasti ära saata 8)

Iseasi muidugi, kui härrad Kapost on suutnud mulle saadetud eelmise sõnumi lahti muukida, saanud teada adressaadi, järgmise sideseansi toimuise aja ja võtmed, ning samal ajal, kui mina rahulikult oma "Raduga" olen buzzzzz-buzzzzzz-buzzzzz peale keeranud, ilusasti mul uksest sisse astuvad :twisted:

eee... siis ei aita vist enam seletused, et mul on ainult tavaline tsiviilraadio "Raduga" ja ma niisama krutin neid kanaleid seal.

Ahjaa, need seansside lindistused priom.org peal, mille näidete lingid ma ennist siia panin, on enamus vastu võetud ja lindistatud kusagil UK-s ja USA-s. Või siis parimal juhul kusagil mujal Lääne-Euroopas. Seega vahemaad on normaalsed (St.Peterburg-London linnulennult ca 2100km), aga sõnumid on kuuldavad.
smr
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas smr »

Fucs kirjutas:Üks oluline asi veel.
UL (SW) lühilainel saadetud sõnumeid saab vastu võtta kõikide laiatarbe koduraadiotega, millel on UL/SW lühilaine vastuvõtu võimekus. Enamustel vanematel raadiotel ja enamustel uutel suurematel raadiotel on see olemas. Isegi osadel kellraadiotel. See tähendab, et vastuvõtuks ei pea omama spetsiaalvahendeid.
Igaüks võib enamusi neid sõnumeid kuulata näiteks selle Hollandis asuva raadio abil http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/

Pane ainult õige sagedus ja modulatsioon
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Mina ei jaga raadioasjandusest suurt midagi, seepärast on mu mõttekäik lihtsate ja elementaarsete põhjuste leidmine.

Olen endiselt seda meelt (eespool kirjutatu ei veena), et selle raadio transmissioonide sisu pole seepärast lahti jagatud, et seda sisu seal lihtsalt polegi. Nii lihtne põhjus. :oops:
Ma olen ka suuteline täitma ruudulise paberilehe suvaliste arvudega, milles leiduva arvatava sõnumi lahti muukimisega jäävad ka parimad koodimurdjad jänni.
Eetrisse minevate sõnumite sisu polegi seotud mingite sündmustega (nt Süürias), sest - neil polegi sisu.
Sest pole võimalik muukida midagi, mida pole. :evil:

Piiritaguse viienda kolonni, agentide ja erivägede aktiveerimiseks on hulga lihtsamaid, kindlamaid ja odavamaid meetodeid.

Pigem peaks tõenäoliseks, et selle saatja idee on teatud sageduse eetrisse saatmine, selleks on mitmeid põhjuseid, üks on näiteks Fucsi poolt otsapidi nimetatud vajadus vastuvõtjaid täpselt häälestatuna hoida ja selle järgi kontrollitakse rutiinselt, kas vastuvõtjad, mis on seatud teatud sagedusele, neid puukse sealt ka kuulevad. See on analoogne etalon sagedusteks nagu raadiojaama Majak kuus piiksu täistunnil kellaajale. Selleks on vaja teatud sagedust saata, selle sisu (arvud või linnulaul) pole oluline.

Teine võimalus (mille kasutus sõltub VF kasutatavatest passiivradaritest, õigemini nende vastuvõtu diapasoonist) on kontrollitava kiirgusvoo tootmine passiivse raadiolokatsiooni teostamiseks õhupiiril (passiivne raadiolokatsioon kasutabki teiste emitterite elektromagetkiirgust). Oleks päris naiivne arvata, et vaadates USA arengud varglennukite alal pole venelased midagi ette võtnud enda kaitseks nende eest.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Kapten Trumm kirjutas: Olen endiselt seda meelt (eespool kirjutatu ei veena), et selle raadio transmissioonide sisu pole seepärast lahti jagatud, et seda sisu seal lihtsalt polegi. Nii lihtne põhjus. :oops:
Ma olen ka suuteline täitma ruudulise paberilehe suvaliste arvudega, milles leiduva arvatava sõnumi lahti muukimisega jäävad ka parimad koodimurdjad jänni.
Eetrisse minevate sõnumite sisu polegi seotud mingite sündmustega (nt Süürias), sest - neil polegi sisu.
Sest pole võimalik muukida midagi, mida pole. :evil:
:dont_know:
Kõik võib olla.
Kuigi "lahti jagatud" elik dešifreeritud ei ole neid sõnumeid sellepärast, et puuduvad võtmed (kui ei ole? aga ilmselt ei ole, sest see eeldaks oma "Simmi" VF armee ladvikus, kellel on juurdepääs kõikidele tabelitele ja pidevalt muutuvatele võtmetele 24/7)
Muus osas ma usun, on kõik ammu "lahti jagatud" (pean silmas süsteemi tööpõhimõtteid).
Seda enam, et samasuguseid "numbrijaamu" ja sarnaseid sõnumiedastusformaate kasutavad ka teised riigid.
Tõsi küll kõvasti väiksemates mastaapides kui VF.

Samas on nt. VF Lääne SVR jaamast edastatud ka konkreetseid (kiir)sõnumeid ja (kiir)teateid, mis ei vaja eraldi täiendavat lahtikodeerimist kusagil staapides, ning piisab vastuvõtja poole peal korrapidajaradistist, ja millede tähendus on mul "välja juba nuhitud", "lahti jagatud" ja eespool kusagil ka kirja pandud (teema 1LK).
Ja need ei ole kohe päris kindlasti mitte lihtsalt "lambist sõnad", mis mitte midagi ei tähenda.

Näiteks:

25.01.2013 02:57 МДЖБ ОБЪЯВЛЕНА КОМАНДА 135
03.04.2013 03:32 Я Ревизор, Я Ревизор. Воздух. 30 25 76 618 75 852 13 Тана 33 20 77 78
03.04.2013 03:33 Я Ревизор, Я Ревизор. Воздух. 30 29 76 618 75 852 17 Тана 33 20 77 78 приём
27.12.2013 09:07 МДЖБ БЕСКРОВНЫЙ ШЛЕЙФ приём
27.12.2013 ??:?? МДЖБ ПРИЛЕЖНЫЙ СШИВАТЕЛЬ приём
23.02.2014 ??:?? МДЖБ БЕСКРОВНЫЙ ШЛЕЙФ приём
23.02.2014 ??:?? МДЖБ ПРИЛЕЖНЫЙ СЕЯТЕЛЬ приём
28.01.2016 04:02 ЖУОЗ ОБЬЯВЛЕНА 125
10.02.2016 09:04 ЖУОЗ ПРОВЕРКА ВЫЗОВА 43 21 13 34
17.02.2016 15:30 ЖУОЗ ВОЗДУХ

Kuna adressaati sõnumis ei ole, siis on tegemist üldiste, kõikidele üksustele mõeldud sõnumitega.

Koodid, mis esinenud МДЖБ/ЖУОЗ kiirteadete puhul, siis uuesti veel, et ei peaks eelmistel lehtedel tuhlama ja otsima:

«Монолит» Kõrgeima tasandi üldhäire (häire kood "Punane") Kõvemat ja tähtsamat üldhäiret ei ole.
«Воздух» Kõrge tasemega üldhäire (häire kood "Punane")
«Ракета» Keskmise tasemega üldhäire (häire kood "Roheline")
«Самолет» Madala tasemega üldhäire (häire kood "Sinine")

ПРИЛЕЖНЫЙ СЕЯТЕЛЬ - õppehäire kood/kutsung (Учебный позывной); "Режим В" (Režiimi kestus kuni 1 kuu); Režiimi värvus "roheline"
ПРИЛЕЖНЫЙ СШИВАТЕЛЬ - oletan, et sama mis eelmine.
БЕСКРОВНЫЙ ШЛЕЙФ - kõikide eelnevate käskude/häirete tühistamine (отмена всех предыдущих)
ОБЬЯВЛЕНА 125 - Õppehäire (madalaim tase)
ОБЪЯВЛЕНА КОМАНДА 135 - Õppehäire (keskmine tase)
ПРОВЕРКА ВЫЗОВА - siin kõik selge ja lihtne, sidekontroll (väljakutse kontroll).

Teadmata ja selgusetud on aga järgmised koodid, mis väga tihti korduvad ja peavad omama mingit standardtähendust:

ПЕНСИОН
ГЕОЛОГИЯ
ЦЕНТИМ

Samal ajal on tegelikult ka neid samu koodsõnumeid ja käske edastatud numbrikoodidega, millest me midagi ei tea. Nii näiteks eelnevad 27.12.2013 09:07 МДЖБ БЕСКРОВНЫЙ ШЛЕЙФ teatele, mis tühistab kõik eelnevad häirekoodid, ainult kodeeritud sõnumid. Elik kõik eelnev on kodeeritud. See tähendab, et on väga tõenäoline, et käsud, mida БЕСКРОВНЫЙ ШЛЕЙФ tühistab, on edastatud kodeeritult enne seda. Muidu tal ei oleks midagi tühistada.

Võttes näitlikustamiseks aluseks selle sama valveradisti tabeli versiooni, mille ma enne siia riputasin,
DzT.png
DzT.png (21.63 KiB) Vaadatud 14483 korda
ja kasutades seda ilma spetsiaalvõtmeteta n.ö toorel kujul, saame me nt selle sama häire "Воздух" edastada kodeerituna järgmiselt:

ЖУОЗ puhul : Женя , Ульяна , Ольга , Зинаида , 13 41 23 12

või käsu Монолит nt.: Женя , Ульяна , Ольга , Зинаида , 50 03 13 23

Omistades Alfa tabeli järgi
ALFA00.PNG
ALFA00.PNG (55.48 KiB) Vaadatud 14483 korda
konkreetsele üksusele (ütleme в/ч 10003) tänase adressaadi kasutades võtit C8 saame lihtsustatult:

ЖУОЗ ВАНИЛЬ 50 03 13 23

Ja ongi sõjaväe osale в/ч 10003 elik üksusele "ВАНИЛЬ" antud käsk "Воздух", aga meie siin murrame pead, et misasja see küll tähendada kõik võiks 8)

Ses suhtes, kuna on konkreetne süsteem juurutatud, välja töötatud ja aastakümneid kasutatud, ei usu ma, et neid sõnu ja numbreid niisama tuulde loobitakse, et need sõnad on suvalised ja numbrid ei oma tähtsust.
Viimati muutis Fucs, 17 Mär, 2016 18:38, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Postitus Postitas Kulibin »

Ma kahtlustan, et need muukeelsed jaamad on kuidagi seotud börsimängudega. 8)
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Kulibin kirjutas:Ma kahtlustan, et need muukeelsed jaamad on kuidagi seotud börsimängudega. 8)
:mrgreen:

Muideks, täna peaks VF Lääne SVR-is lõppema kõrgendatud valmisolek elik häire ВОЗДУХ, kui võtta aluseks, et tühistamist pole VIST olnud (vähemalt ilma kodeerimata pole seda БЕСКРОВНЫЙ ШЛЕЙФ teadet tänaseni olnud) ja see "seisund" või "olukord" peaks sellisel juhul neil kestma kõrgendatud häire puhul 1 kuu.

17.02.2016 15:30 ЖУОЗ ВОЗДУХ

:|
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Kas sulle ei tundu kahtlane, et nt valmisoleku käsud on nii kergesti kinni püütavad ja lahti mõtestatavad....?
Et valmistume Narva vallutamiseks ja anname eetrisse valmisoleku käskusid, mida militaar.netis arutatakse?
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Kas sulle ei tundu kahtlane, et nt valmisoleku käsud on nii kergesti kinni püütavad ja lahti mõtestatavad....?
Et valmistume Narva vallutamiseks ja anname eetrisse valmisoleku käskusid, mida militaar.netis arutatakse?
Esmapilgul tundub küll.
Aga veidi süvenedes ja uurides-puurides enam nii väga ei tundu :D

Mina saan üldjoontes aru nii (kuidas ma täpsemalt aru saan läheks jube pikaks siin):

On põhimõtteliselt kahte liiki raadiosidet.
Lühimaa ja kaugside.
Mõlemal erinevad võimalused, ülesanded ja kasutusvõimalused.

Edasi on krüpteeritud ja krüpteerimata side. On digitaalne, telefoni ja raadioside.
Krüpteeritud side puhul on erinevad krüpteerimisastmed, lihtsamast keerulisemani.

Lisaks on krüpteeritud side, mille kodeerimiseks ja dekodeerimiseks (ja nt. krüptimiseks) kasutatakse spetsiaalset kodeerimis/dekodeerimis/krüpteerimistehnikat (tehnika elektroonika jms tehniliste vahedite mõistes) ja on selline, mille kodeerimiseks ja dekodeerimiseks pole vaja muud kui inimest, paberit ja pliiatsit.

Nende erinevate sidekanalite kaudu edastatakse erinevaid sõnumeid erinevatele adressaatidele, kas krüpteeritult/kodeeritult või mitte ja kas avalikke, poolkinniseid või kinniseid kanaleid pidi. Kõik variandid kasutusel.

On sideseansid kokkulepitud aegadel ja sagedustel ja on sideseansid suvalisel ajal, kui vajadus tekib.
On kahepoolset side ja ühepoolset.
On tavasõnumid ja on kiirsõnumid.
On sõnumid, mis mõeldud kõrgematele staapidele ja on sõnumid, mis mõeldud n.ö. "reakoosseisule".
On jaamu mis edastavad teateid punktist A punkti B.
On jaamu, mis edastavad punkti A teateid punktis B punktile C.
On jaamu, mis edastavad punktist A teateid punktidele B;C;D;E jne

On põhimõtteliselt nelja erinevat sorti avalikke KIIR sõnumeid/sideseansse, mida edastatakse avalike raadiokanalite kaudu:

1. Avalikud dekodeerimata ja krüptimata kahepoolsed sideseansid.
(vaja pole muud, kui raadiosaatjat ja vastuvõtjat. Tavaline "Mina olen Vanja, kuidas kuuled Petja, Воздух, vastuvõtt". Mina olen Petja, sain su sõnumi kätte Vanja, Воздух, vastuvõtt... blabla)
2. Avalikud ühepoolsed kiirsõnumid.
(vaja on teada koodsõna/väljendite tähendust ja vaja on see sõnum kinni püüda, elik olla õigel ajal kuudel)
3. Avalikud ühepoolsed kiirsõnumid lihtsa kodeeringuga.
(vajalik ТДР korrapidaja tabel ja võtmed selle juurde; vaja on teada koodsõna/väljendite tähendust ja vaja on see sõnum kinni püüda, elik olla õigel ajal kuudel)
4. Avalikud ühepoolsed kodeeritud sõnumid keerulise kodeeringuga.
(vajalik on Alfa tabel ja võtmed selle juurde; vajalik on sõnumi sisu dekodeerimistabelid ja võtmed nende juurde; vaja on see sõnum kinni püüda, elik olla õigel ajal kuudel)

Kiirsõnum tähendab üldjoontes seda, et see on kiiresti eetrisse antav ja kiiresti dekodeeritav ehk arusaadav adressaadile või adressaatidele. Ilma igasuguse liigse surramurrata.

Kui sul on vaja kauge maa taha, või suurel territooriumil asuvatele väga paljudele üksustele (ma pakun, et me räägime siin sadadest kui mitte rohkem) anda korraga ühel ja samal hetkel kiirelt häire läbi avaliku kanali, siis kasutataksegi UL lainepikkust ja nt. seda sama ВОЗДУХ teadet. Siin ei ole vastuvõtva poole peal vaja korrapidajaradisti oma tabelite jms juraga, ning sõnum on arusaadav 5 sekundiga kõikidele sidemeestele, kes samal ajal raadio taga istuvad ükskõik kus kohas. Kui me räägime selles kontekstis näiteks VF ja Eesti kooslust, siis

1. Meil peaks olema 24/7 mitukümmend inimest pidevalt valvel ja hõivatud kõikide meie suunal töötavate raadiolainete/kanalite pealtkuulamiseks, et see teade samuti kohe kätte saada ja "vahelt lõigata" (raadioluure)
2. On hea küsimus, et mida me selle teadmisega peale hakkaksime, et VF on andnud üldhäire ВОЗДУХ, kui me samal ajal ei tea milline režiim on samal ajal VF vägedes sisse viidud, kas "Режим А"; "Режим Б" või "Режим В".
Veel tobedam, kui me ei tea ka seda, kellele sõnum edastati.

Kui on väga oluline, et keegi teine ei saaks käsust aru, aga see peab siiski olema kiirsõnum, siis kasutatakse keerulisuselt järgmist kodeerimisastet, ehk antakse edasi see ВОЗДУХ nt. teatena 13 41 23 12 ja see dekodeeritakse korrapidaja radisti poolt väeosas ТДР korrapidaja tabelit kasutades. Korrapidaja radist saab selle dekodeeritud 5 sekundiga ja vajutab vastavat punast nuppu, mille peale läheb kasarmus/staabis/autopargis/kusiganes põlema spetsiaalne punane lambike kirjaga ВОЗДУХ. Erinevas olukorras on siin need sidemehed, kellel seda ТДР tabelit ja võtmeid ei ole. "Põllu" peal olevatel üksustel neid VF-s üldjuhul valdavalt ei ole. Neile peab edastama teate kas teisi kanaleid pidi, või edastab selle teate kõrgema taseme raadiojaama (nt. "циркулярный") korrapidajaradist kas siis avalikult või kinniste kanalite kaudu kõikidele kellele vaja. Kui me räägime selles kontekstis näiteks VF ja Eesti kooslust, siis

1. Selle dekodeerimiseks on meil juba vaja vähemalt kõiki VF armee ТДР tabeleid ja teadmist sellest, milline neist hetkel kasutusel on + võtmeid nende juurde ja teadmist, millised võtmed täna kasutuses on.
2. On endiselt hea küsimus, et mida me selle teadmisega peale hakkaksime, et VF on andnud üldhäire ВОЗДУХ, kui me samal ajal ei tea milline režiim on samal ajal VF vägedes sisse viidud ja/või me ei tea kellele see sõnum mõeldud oli.

Kui nüüd siit edasi minna sellega, et see sõnum on kõigele vaatamata ikkagi sigatähtis ja sigasalajane, siis saadetakse see juba loomulikult täiskodeerituna, kus on vaja dekodeerimiseks spetsiaaltabeleid, võtmeid, pädevaid volitatud isikuid ja kinni pitseeritud ümbrikke. See võib ju ka olla n.ö. kiirsõnum , aga selle dekodeerimiseks peab korrapidaja selle kirja panema ja saatma kusagile kõrgemale pädevatele tegelastele dekodeerimiseks. Edasi dekodeerivad pädevad seltsimehed selle üüberkodeeritud sõnumi ja saavad teada, et "ёлки-палки мужики, ВОЗДУХ !". kui see on ainult neile mõeldud siis võime öelda, et saidki kätte. Kui see on paljudele mõeldud, siis tuleb hakata erinevaid kanaleid pidi edasi saatma jne.

Nüüd hetkeks kujutame ette, et meil on suurel alal terve rida üksuseid. Osad on väeosade alalises paiknemiskohas, kus on korrapidaja radist, igasugu alfa ja beeta tabelid seintel, staapide seifides istuvad ilusasti kinnipitseeritud ümbrikukesed ja pädevad dekodeerijad (kõrgemad ohvitserid, osobistid jms staff) on 24/7 kohal. Osad väeosad on kusagil liikvel, sidemasinad ja staabid sõidavad pikkades kolonnides kusagile. Ja on osad üksused, mis n.ö. "põllul" kusagil, kus radistid jooksevad oma portatiivsete jaamadega ringi. Ja siis on äkki veel kusagil mingid üksused, kelle asukohtki pole kas sihilikult, või mittesihilikult täpselt teada (ütleme mingitel X õppustel), kellel on antud mingi ülesanne ütleme nädalaks ajaks ja peavad pidama samal ajal lisaks täielikku vaikust raadioeetris.

Ja nüüd peab sõnum/käsk jõudma kõikide, ühel kindlal ülisuurel territooriumil paiknevate üksusteni kohe ja arusaadavalt vaatamata sellele, et pooltel neist pole mingeid alfa, beeta ega ТДР tabeleid, osades pole pädevaid dekodeerijaid kinni pitseeritud ümbrikutega ja kõik krüptitud digikanalid ja/või lähiraadiojaamade kanalid on maas, või mitte kasutatavad.

Kuidas sa edastad selle ВОЗДУХ neile?

Lisaks seda, et nende 100% "mitte arusaadavate", või ka osaliselt arusaadavate (nt. 12 345 ВОЗДУХ 45 89 92 16) sõnumite kooslusse kuulub üldjuhul kodeeritult ka konkreetne adressaat, sõnumi olulisuse aste ehk tähtsus/kiirus, lisaandmed/nüansid ja võimalikud muud olulised osised (nt. režiim), mis muudab oluliselt ühe ja sama arusaadava teate tegelikku sisu ja tähtsust. Why Not ei võiks eestlased või NATO saada aru, et anti ВОЗДУХ, kui nad muid olulisi nüansse seejuures ei tea?

Märgiks veel korra ära olulise aspekti, et VF.s on vägede olekul kolm režiimi (siinse teema LK.1)
"А","Б","В"
Igas režiimis tuleb saadud sõnumeid vaadelda erinevalt, et mingeid järeldusi saaks teha.

Kui nt. oletame, et režiimis "В" on mõeldav/lubatud avatud tekstiga või nõrgalt kodeeritud sõnumite saatmine, siis see ei tähenda, et sama oleks "А"ja "Б" režiimis. Mina ei tea, millised on spetsiifilised nõuded nende režiimide puhul nt. sideseanssidele ja kas on lubatud või mitte. Lihtsalt mõtlemiseks.

Mis puudutab seda, et meie siin milnetis n.ö. saame arutada erinevate VF koodsõnumite tähenduse üle, siis siin on kaks nüanssi:

1. On koodsõnumid, mis on n.ö. "üldteada". "Üldteada" selles mõttes, et keda väga huvitab ja kes nuhib ja tunib, see saab need ka lõpuks teada. Sest need on kehtestatud avalike, või poolavalike seadusaktidega.
Nende koodsõnumite hulka kuuluvad:

Монолит; Воздух; Ракета; Мобилизационная; Самолет; Авария; Шторм; Авиа; Высшая Правительственная ; Правительственная; Срочная.

Need kehtivad üle terve VF kõikides vägedes ühtemoodi ja oleks naiivne arvata, et selline inf ei lekiks kunagi isegi siis, kui neid asju VF ustaavides ja seadusandlustes kirjas ei oleks.

Peaaegu sama puudutavad koodsõnumid:

ОБЬЯВЛЕНА (või Объявлена команда) 125; ОБЬЯВЛЕНА 135; ОБЬЯВЛЕНА 145

Need on VF-s kasutusel lisaks armeele ka pooltsiviilsetes sõjaväestatud üksustes/ametkondades/tsiviilkaitses/jne, ning nende teada saamiseks peab lihtsalt tuhnima läbi suure hulga erinevaid 100 lehekülje pikkuseid seadusakte, kus need väikese peene tekstina ühel leheküljel kusagil ka kirjas on. Seega, kel väga vaja, saab teada.

Nendes samades avalikes, või poolavalikes seadusaktides pole aga nt. kirjas, mida tähendavad ОБЬЯВЛЕНА 15; ОБЬЯВЛЕНА 25; ОБЬЯВЛЕНА 35. Need tuleb välja nuhkida kasutades loogikat ja otsides/lugedes erinevate jutupaunikute pläkutamisi. Püstitades teooria ja otsides sellele kinnitusi või vasturääkivusi.

Veel keerulisem on aga järgmiste koodsõnumitega:

ПРИЛЕЖНЫЙ СЕЯТЕЛЬ; ПРИЛЕЖНЫЙ СШИВАТЕЛЬ; ЦЕПКИЙ ЯСТРЕБ; СТИХИЙНЫЙ ПЫЛ; ЖЕСТОКИЙ СТАНДАРТ; НЕВАЖНЫЙ ЕПИЛОГ; УГНЕТАЮЩИЙ РЕЛЬЕФ; ДЯТЕЛ В КРЫЖОВНИКЕ; БЕСКРОВНЫЙ ШЛЕЙФ; ПЕНСИОН; ГЕОЛОГИЯ; ЦЕНТИМ ja veel paljud teised. Nende kohta sa mingeid ametlikke dokumente ega avalikke/poolavalikke tabeleid ei leia, seda vaatamata sellele, et on suur tõenäosus, et need väljendid/koodsõnad võivad olla pidevas muutumises (aeguvad) erinevalt Монолит -ist ja Воздух -ist, + lisaks 90% tõenäosusega peab paika oletus, et sellised standardsed koodsõnad võivad olla erinevad ka üksustepõhiselt (igal üksusel, või grupeeringul omad koodsõnumid).

Nende koodsõnade tähendused on selgeks saanud pärast suuremaid aeganõudvaid tuhnimisi tänu eriti jutukatele seltsimeestele, kes pole alati olnud oma ülesande ja võetud kohustuste tasemel :mrgreen:

Üks sellistest vähejutukatest siristajatest räägib teisele jutukamale siristajale:
уходя на дмб подписывал подписку о не разглашении военной тайны.
ПРОШУ не писать позывные место службы!
Ringi tuhnides olen sattunud 12-le sellisele teemale, kus siristajad on liiga palju sõna võtnud ja mis on kiirelt kustutatud täies mahus (ka veebiarhiivist ei saa enam kätte- sealt on ka kustutatud). + umbes 20-nele allalaadimisserveri või FTP lingile, kus on olnud vastavat materjali, kuid on samuti jäädavalt kustutatud. Osad üsna kiirelt. Isegi süütutes teemades, kus jutt on hakanud vaikselt spetsiifilisemaks minema, on kohe platsis keegi kuri onu, kes raffa kiirelt maha jahutab ja teemad uued pöörded võtavad, või lihtsalt suletakse.

Selles suhtes, kui peaks juhuslikult kätte sattuma mõni eriti sensitiivne materjal, siis isegi ei tea, kas hakata seda siin üldse jagama või mitte, et n.ö. "milnetis saaks arutada", sest kui "vastane" teab, mida sa tead, siis pole sul sellest teadmisest enam mingit tolku 8)

Seniks aga võib ЖУОЗ ja tema derivaadid rahulikult, nii oma kõigile arusaadavate, kui arusaamatute sõnumite edastamist jätkata, sest keegi nagunii ei saa aru, mida nad seal tegelikult jahuvad.
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Postitus Postitas Kulibin »

8)
Jäägu siis Trummi ja muude taoliste munapeade jaoks õnnis teadmine, et tegu börsiteadetega, mille mõistmiseks nende valduses olevast koodiraamatust ei piisa. :wink:
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Paneme OSINT-iga edasi 8)
(Järgnevad andmed ei ole netist nimekirjadena saadaval)

VF Lääne SVR

Staap: Санкт-Петербург Дворцовая площадь дом 10
59°56′25″N 30°18′50″E

Raadiokutsung ЖУОЗ, koodnimi (позывной) «Вулкан» (samuti: Вулканов)
60 узел связи позывной "Вулкан" Ленинградского военного округа (сеть боевого управления Генерального штаба Западного военного округа.)
Arvatav asukoht: 59°39'45.4"N 30°41'24.9"E

Allüksused:

132 Констанцская бригада связи (территориальная) «Вулкан»
в/ч 28916 Ленинградская обл. Всеволожский р-н, пос. Агалатово
60°11'28.3"N 30°21'20.3"E

Гарнизонный узел связи позывной "Зимовка"
в/ч 28916 город Кинешма Ивановской области
~ 57°27′N 42°9′E

«Вулкан» (ЖУОЗ) peab otsesidet (on võrgus) järgmiste sidesõlmedega/üksustega (УС ehk узел связи - sidesõlm; jutumärkides koodnimi, kui on teada, sidekriipsuga otseside võrk. vt. lisatud pilti):
(Need vähesed, mille olen suutnud kindlaks teha)

Лен. обл., Выборгский р-н, п. Кирилловское, в/ч 67679
Лен. обл., Выборгский р-н, п. Каменка, в/ч 02511, УС «Вулкан» - «Искра» - «Граф»
г. Луга-3, в/ч 21804, УС «Вулкан» - «Искра» - «Транспарант»
г. Петрозаводск, ул. Гоголя, д. 7, в/ч 42396, УС «Вулкан» - «Блокнот» - «Сугроб»
Лен. обл., п. Сертолово, в/ч 30616-2, УС «Вулкан» - «Пионер»
Псковская обл., н.п. Струги Красные, УС «Вулкан» - «Мотор»
г. Псков, ул. Калинина, 1/3 в/ч 07264, УС «Вулкан» - «Мотор»
Мурманская обл., п. Печенга, в/ч 55491, УС «Вулкан» - «Туризм» - «Ероланг»
г. Псков, ул. Советской Армии 19, в/ч 64044, УС «Вулкан» - «Широкий»
г. Воронеж, пр. Революции, д.8, в/ч 09436, УС «Марс»
Санкт-Петербург, Дворцовая пл. 10 Командование Балтийским флотом, УС «ВУЛКАН» - «АНКЕР»
Краснодарский край, г. Ейск, ул. Октябрьская, 292
Санкт-Петербург, Дворцовая пл., 4, СлРАВ ЗВО, УС «Вулкан»

Seotud üksused lähemalt:

69 узел связи позывной "Искра" ( end. "Судак" ja "Дебют"), передислоцируемый из МВО
в/ч 52917 Агалатово,Лен. обл
60°14'1"N 30°16'45"E

138-я гвардейская отдельная мотострелковая бригада позывной "Граф"
Лен. обл., Выборгский р-н, п. Каменка, в/ч 02511

"Бобоченский учебный центр" В/Ч 67679
Ленинградская обл. Выборгский р-н пос. Кирилловское

"Стругокрасненский полигон" ВДВ в/ч 21804 (полигон Струги Красные) позывной "Транспарант"
Струго-Красненски район, Псковская область, Струги Красные
58°45'6"N 29°49'7"E

Военно-Топографическая служба, 40-й топогеодезический отряд, в/ч 42396 позывной "Сугроб"
Карелия, г.Петрозаводск, ул. Гоголя 7
61°46'59.1"N 34°21'43.0"E
Ленинградская обл, Всеволожский р-н, г. Сертолово-2, ул. Заречная, д.18
60°08'42.5"N 30°11'31.6"E

419 гвардейский ордена александра невского учебный мотострелковый полк в/ч 30616
(бывшая в/ч 73864)
Владимирская обл. г. Ковров-6 (Ковров, Мулино, Пакино)
56°23'18"N 41°19'49"E
Танкодром 56°23'7"N 41°14'39"E
Полигон Сергейцево 56°21'56"N 41°8'55"E

56-й гвардейский центр подготовки младших специалистов мотострелковых войск
в/ч 71717 и 55338 (бывшая 30616-2) позывной "Пионер"
Ленинградская обл, Всеволожский р-н, г. Сертолово-2
Танкодром 60°08'42.5"N 30°11'31.6"E

56-й гвардейский окружной учебный центр, Сертолово, в/ч 20160 узел связи "Пионер"

76-я гвардейская десантно-штурмовая Черниговская Краснознаменная дивизия, в/ч 07264 г.Псков, ул.Калинина, 1/3
57°48'1"N 28°18'2"E
57°48'24"N 28°18'11"E
57°47'55"N 28°18'35"E
57°48'18"N 28°18'14"E
57°48'17"N 28°18'43"E

1544-й зенитный ракетный полк в/ч 55584 позывной – «Мотор»
Псковская область, Струго-Красненский район, пос. Владимирский Лагерь
60°20'52"N 30°22'34"E

Учебный центр ПЕЧЕНГА в.ч.55491
Печенгский район в Мурманской области

2-я бригада специального назначения ГРУ ГШ ВС РФ в/ч 64044
управление бригады п. Промежицы, Псковская обл (в/ч 64044) г.Псков-23, ул.Советской Армии
70-й отдельный отряд специального назначения (в/ч 75143) г.Печоры, Псковская обл
177-й отдельный отряд специального назначения (в/ч 83395) ж/д ст.Тайбола, п.Пушной, Мурманская обл.
329-й отдельный отряд специального назначения (в/ч 44917) п.Промежицы, Псковская обл.
700-й отдельный отряд специального назначения (в/ч 75242) г.Печоры, Псковская обл.)
Отряд спецрадиосвязи (оСРС)

6-я Краснознаменная армия ВВС и ПВО Западного ВО
1-е Ленинградское Краснознамённое командование ВВС и ПВО в/ч 09436 (в/ч 23709)
г. Воронеж, Пр.Революции, 8 (Воронежский гарнизон войсковая часть № 89425)(Бывший штаб 20-й армии)
51°40'45"N 39°12'47"E
Санкт-Петербург, Дворцовая площадь, дом 4
59°56'24.9"N 30°19'01.2"E
в/ч 23709-2 (Бывший в/ч 37427) Лен. обл. Хвойный
59°40'28"N 30°4'38"E

1-й Ордена Красной Звезды узел связи Генерального штаба ВС РФ (г. Москва), позывной "Рубин"

Sidevõrkude tabel salajasest maa-alusest sidekeskusest «Рубрика»
US-Rubrika.jpg
US-Rubrika.jpg (120.25 KiB) Vaadatud 14129 korda
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Side keskjaamade kutsungid (koodnimetused позывной, kui on teada) ja asukohad:

«Рубин» — Москва, 1-й узел связи Генерального Штаба. (Kõikide võrkude keskus, VF armee peajaam).
Приёмный радиоцентр № 1 Узла связи Генерального штаба Вооруженных сил России в/ч 03113 55°30'8"N 37°21'29"E

«Пролив» — Московская обл. Власиха (Одинцово-10) центральный командный пункт РВСН. В/Ч 34143 (olen ise käinud ja eemalt näinud). 55°40'59"N 37°10'46"E
55°41'12"N 37°10'50"E

«Рубрика» — Принимающий секретных подземный радиоцентр, запасной пункт управления войск западного направления, Каменецкий р-н, Брестcкая обл. (Likvideeritud/konserveeritud 2006)
приёмный радиоцентр «Рубрика-2» 52°21'21"N 23°49'41"E
«Рубрика» — Передающий секретных подземный радиоцентр, запасной пункт управления войск западного направления, Каменецкий р-н, Брестcкая обл. (Likvideeritud/konserveeritud 2006) 52°25'56"N 23°59'27"E

«Вулкан» — 60-й узел связи штаба Западного военного округа Санкт-Петербург, Сертолово.
Передающий радиоцентр 60°18'40"N 30°16'43"E

«Зимовка» — Гарнизонный узел связи в/ч 28916, г. Кинешма Ивановской области
в/ч 52917 60°14'02.0"N 30°16'45.4"E

«Град» — Гомель.

«Чародей» — пос. Киевец в Минском районе, командный пункт Белорусского военного округа. в/ч 01266
КП/ЗКП/КБВО 53°58'25.5"N 26°54'40.7"E
ПДРЦ 54°10'43.9"N 26°44'22.7"E

«Световод» — станция тропосферной связи «Барс» № 101 неподалёку от «Рубрики». 52°26'2"N 24°16'24"E
Бывший узел № 109 тропосферной сети управления и связи "Барс" на горе Космечара 48°46'28"N 24°17'10"E

«Фазан» — Брест, незащищённый узел связи
передвижной комплекс космической связи "Фазан" , узел связи "Ручей", в/ч 59946 50°41'42"N 136°44'43"E

«Гарпун» — Смоленск, узел связи Генерального Штаба.

«Ориентир» — Орел, незащищённый узел связи, учебный центр связистов.

«Черёмуха» — узел связи 44-й ракетной дивизии, Украйна, Ивано-Франковск, в/ч 34545 48°35'0"N 25°6'9"E (Likvideeritud)

«Днепр» — 134-я Отдельная Бригада Специальной Связи Верховного Главного Командования в/ч 25588, Смоленск, 54°42'4"N 31°21'43"E

«Пионер» — узел связи, 56-й гвардейский окружной учебный центр, Сертолово, в/ч 20160
60°8'27"N 30°12'6"E
60°9'39"N 30°13'12"E

«Обзор-1» — 191-е управление эксплуатации специального объекта в/ч 54763 54°42'4"N 31°21'43"E

«????» — 2-й узел связи СФ, г. Заозерск (Западная Лица) Мурманской области

«????» — 7-й узел связи в/ч 83464, Саратов, Светлый 51°40'13"N 45°37'4"E

«????» — 7-й территориальный узел правительственной связи, Винники, в/ч16658 (Üle antud Ukrainale) 49°49'26"N 24°8'39"E

«????» — 9-й узел связи ПВО в/ч 31920, Московская область, г. Балашиха, мкр Северный 55°47'33"N 38°0'23"E

«Задел» — 11-й узел связи ПВО, ракетно-техническая база вч 54106, 55°5'20"N 73°34'48"E (Likvideeritud)

«????» — 17-й узел связи, в/ч 30258, Московская обл., Ступинский р-н, п/о Мещерино-1 55°8'57"N 38°22'56"E

«????» — 18-й узел связи ПВО Украины, в/ч 11038 Вита-Почтовая, 50°19'8"N 30°21'43"E (Ukrainale üle antud)

«????» — 20-й узел связи, в/ч 42800, Кировская область Юрья-2
Станция тропосферной связи 6 площадка 59°6'14"N 49°17'52"E

«????» — 22-й Центральный узел связи 12 ГУМО, в/ч 16685, г.Сергиев Посад Московской области
56°18'25"N 38°11'16"E 56°18'26"N 38°11'14"E

«Арка» — 31-й узел связи в/ч 55725, Латвия Муцениеки, 56°57'34"N 24°22'53"E (Likvideeritud)

«????» — 32-й Узел связи, Командный Пункт Оренбургской Ракетной Армии, в/ч 39994, г. Оренбург
52°2'3"N 55°17'59"E

«????» — 34-й узел связи ПВО, 10-я отдельная Краснознамённая армия ПВО (Likvideeritud)

«????» — 38-й узел связи ПВО, 8-я отдельная Краснознамённая армия ПВО (Likvideeritud)

«????» — 39-й узел связи ПВО, в состав войск ПВО Прик.ВО., в/ч 78488 (Üle antud Ukrainale) 49°14'42.0"N 23°46'22.1"E

«Вилейка» — 43-й узел связи ВМФ России (радиостанция «Антей») 54°27'54"N 26°46'44"E

«????» — 46-й узел связи Военно-воздушных сил Северного флота.

«????» — 51-й Центральный узел связи Железнодорожных войск, в/ч 56142, Московская область, Щёлковский район, п. Загорянский 55°54'5"N 37°57'4"E

«????» — 54-й узел связи, Воздушно-космические силы России, в/ч 74129 (г. Москва)

«УВБ76» — 60-й узел связи штаба Западного военного округа (МДЖБ "eelkäia" 2010 Toodud Moskva SVR-ist Leningradi SVR-i, nüüd ЖУОЗ «Вулкан»)

«Кольцо» — сформирован из л/с и техники 61 узла связи (Likvideeritud 2002)

«Выкройка» — 61-й узел связи Республика Молдова, г. Тирасполь. (Н-ский стационарный узел связи)
86 отдельный радиоузел особого назначения – в/ч 54782 46°42'51"N 29°42'20"E

«Глобус» — Минск, 62-й центральный узел связи Минобороны РБ. (Глобус-Глосса 82-24)

«Абрикос» — Львов, 63-й узел связи Прикарпатского военного округа. (Likvideeritud 2012) 49°50'59"N 24°0'32"E

«ЧАША» — передающий центр 63 узла связи.

«Волна» — 64-й узел связи, Одесса Штабной пер. дом 1; Воля-Высоцкая (Likvideeritud) 50°5'17"N 23°55'33"E

«????» — 65-й узел связи, Ленинградский военный округ (2010 Toodud Moskva SVR-ist Leningradi SVR-i)

«Звезда»? — 66-й узел связи, Грузия, Коджори (Likvideeritud)

«Линза» — 67-й Узел связи штаба Турк-ВО (Туркестанский военный округ)

«УЗБ76» — 69-й узел связи (УВБ-76 ja МДЖБ "eelkäia" Naro-Fominskis), Передающий центр бывшего штаба МВО, 55°25'35"N 36°42'33"E (Likvideeritud)

«Легенда» — 70-й узел связи Генштаба Министерства обороны Украины, Киев (VF poolt üle antud Ukrainale) 50°19'16"N 30°46'2"E

«????» — 71-й узел связи штаба Приволжского военного округа, Самарская обл., п.Калиновка.

«Акация» — 72-й узел связи штаба СКВО, Позднее ЮВО, Ковалевка, под Ростовом-на-Дону.

«????» — 73-й узел связи, г. Екатеринбург

«????» — 75-й узел связи, Новосибирск пр.КРАСНЫЙ, д.53, Новосибирская обл. Калиновка.

«????» — 76-й узел связи, Германия Фюрстенберг, вч пп 70717 (Likvideeritud)

«????» — 79-й узел связи, в/ч 86748, Приморский край, Уссурийск.

«????» — 80-й узел связи, Сиб.ВО

«????» — 81-й узел связи, Kuni aastani 2010 Дальневосточный военный округ, Амурская область (Likvideeritud?)

«????» — 84-й узел связи, полигон Байконур.

«????» — 88-й узел связи, 12-й отдельной армии ПВО (в/ч 78683), 41°26'47"N 69°25'43"E (Likvideeritud)

«????» — 90-й узел связи, ВВС СФ, г. Сафоново. 69°3'17"N 33°17'13"E

«????» — 95-й узел связи, в/ч 27868, Украина г. Днепропетровск, (Üle antud Ukrainale) 48°22'21"N 35°4'7"E

«????» — 96-й узел связи, в/ч 27868, Украина г. Днепропетровск, (Üle antud Ukrainale)

«Резонанс» — 98-й узел связи, в/ч 32175, Архангельская обл., г. Мирный 62°52'28"N 40°41'38"E
52-я площадка - в/ч 23843 62°49'47"N 40°40'2"E

«????» — 99-й узел связи, Тихоокеанский флот РФ, Владивосток

«????» — 101-й узел связи, В/ч 36633, г.Горький

«????» — 110-й узел связи 33-й ракетной армии, в/ч 77112, г.Омск 55°1'53"N 73°29'56"E
Площадка № 8, передающий радиоцентр, Омская область 54°56'12"N 74°7'39"E

«????» — 113-й узел связи ВВС и ПВО, 55°02'19.8"N 83°18'42.9"E

«Яма»? — 118-й узел связи в/ч 12032, г. Москва 55°58'6"N 37°49'14"E

«????» — 123-й центральный узел ОсН спецрадиосвязи разведки, в/ч 16537, Забайкальский край

«????» — 124-й узел связи в/ч 30020, д. Кузьминское 57°27'46"N 39°43'23"E
Командный пункт 335 РТП 57°26'38"N 39°45'58"E

«Фокус» — 132-й центральный узел связи ВВС, в/ч 55722, г.Балашиха (Заря), Московская область. 55°31'7"N 38°4'0"E

«????» — 133-й узел связи, в/ч 11038, Украина (Üle antud Ukrainale) 50°28'38"N 30°39'55"E 50°26'19"N 30°28'18"E

Vahepealseid (140-999) pole aega praegu otsida ja tuhnida....
Lisaks mõned üksikud:

«????» — 284-й отдельный узел связи, В/Ч П.П. 96681, Польша Легница (Likvideeritud) 51°12'15"N 16°9'46"E

«Гудок» — 309-й Центральный радиопеленгационный узел связи, в/ч 34608, город Климовск Московской области. Часть системы радиоразведки «Круг» 6-е управление ГРУ ГШ ВС РФ.
2-я площадка, Центр 55°22'10"N 37°28'45"E

«Прометей» — 338-й узел связи ВМФ России, Кыргызтан, 43°2'3"N 73°36'45"E (Samuti «Марево»)

«????» — 443-й узел связи, 33-й гв. ракетная Свирская дивизия в/ч 14225, г. Мозырь, Гомельская обл. (Likvideeritud)

«????» — 516-й узел связи, в/ч 40630 Войсковая часть по подготовке диверсионных групп (спецназ СФ), в/ч 40630 подвижный узел связи морской пехоты, Североморск 68°51'39"N 33°11'31"E

«????» — 522-й узел связи БФ, Калининград, в\ч 90062, подвижный узел связи (ПУС)
Узел связи ОСНАЗ ВМФ 54°40'29"N 20°32'17"E
Узел связи 54°54'0"N 20°6'5"E

«????» — 529-й Краснознамённый узел связи, г. Севастополь 44°30'13"N 33°31'7"E
143 узел связи ВМФ России 44°35'2"N 33°30'46"E
Узел связи44°29'40"N 33°36'21"E
Главный линейный аппаратный зал узла связи ЧФ РФ в/ч 10520 44°36'26"N 33°31'38"E
Дизель-электростанция и узел связи с системой передачи данных и помещения ТО и РПБ 44°34'47"N 33°23'12"E
Узел связи ЧФ РФ 45°19'42"N 33°2'35"E
Управление правительственной связи ФСБ России 44°35'25"N 33°31'17"E

«????» — 572–й отдельный радиотехнический узел, Чехов-7 (Подольск-20) в/ч 03863, 55°14'36"N 37°16'49"E

«????» — 611-й подвижной полевой узел связи, г. Екатеринбург

«Якобинец» — 643-й отдельный узел связи, в/ч № 03961 48°6'1"N 30°52'6"E

«????» — 794-й центральный узел связи, в/ч 57337, Московская обл., г. Краснознаменск. 55°40'55"N 37°12'21"E

Muu:

«Брызгалка» — узел связи 43°19'18"N 132°10'16"E

Серпухов-13 (закрытый военный городок Вооруженных Сил Российской Федерации) в Серпуховском районе Московской области.
в/ч 77865, 9 января 2012 переименована в в/ч 25801-13)
Восточнее посёлка располагается узел связи Генерального штаба Вооружённых Сил РФ 54°55′56″N 37°33′32″E 54°56'16.5"N 37°34'24.6"E

ПДРЦ в\ч 03307 "С" Тагильской Ракетной Дивизии (РВСН) (переименован в в/ч 34103-с) 57°53'37"N 60°10'57"E
ПРМЦ в\ч 03307 "С" (в/ч 34103-с) Узел связи "Патриот" "Восьмая площадка" 58°2'18"N 60°22'51"E
"Седьмая площадка" (Пункт тропосферной связи) МС-2 "Торф" (Likvideeritud) 58°4'22"N 60°24'42"E

Узел связи "Паркет" (Чернигов) 51°29'54"N 31°19'12"E

«Горный» - Узел связи ЗАТО (Чита-46), Чита
Узел связи «буксир» в/ч 58147 51°33'13"N 113°1'57"E

Передающий узел «Галун-2», 15 площадка вблизи Оленгуя, в/ч 03482 51°37'45"N 113°39'1"E

38-й Отдельный Полк (бригада) Связи ВДВ в/ч 54164, сп Медвежье-Озёрское, Щёлковский район (191-й ОБС, 691-й ОБС, 196-й ОПС,171-я ОбрС) 55°52'42"N 37°58'13"E

Отдельная Рота Связи (ОРС) В/ч 36182 43°19'21"N 132°10'20"E

«Круг-?» 876-й отдельный радиопеленгаторный узел связи, в/ч 41480, 210-й орпу ОСНАЗ ГРУ. Радио- и радиотехническая разведка поселок Тойворово Ленинградской области 59°33'55"N 29°51'12"E

«Урал» - Приемо- передающий центр радио связи, Печоры 57°49'28"N 27°36'37"E

«Каньон» — Узел связи ВМФ, приёмный центр. Торренс - Нарокко, Asukoht

«Маяк» — Cтепянка, Минск, в/ч 29766, 56ОПС ПУС (КП)

«Составитель» — Крым

«Запад» — ????

«Завертка» — ????

«Заверенный» — ????

«Фазис» — ????

Eks ma täienda/paranda hiljem, kui vaja.

11.11.2010a toimus mingi rike ja eetrist kadus LSVR ЖУОЗ («Вулкан») pidevalt sumisev marker.
Selle asemel tuli ühel hetkel eksituse tõttu eetrisse hoopis telefonivestlus «Вулкан» ja teiste jaamade vahel.
Saab kuulata siit:
https://soundcloud.com/danix111/uvb-76- ... -14-00-utc

16.12.2010a tuli eetrisse radist ЖУОЗ kutsungi asemel «Вулкан»-ina (Вулканов)
16.12.2010 12:50
Говорит 701 Вулканов Поросенко 64 589, АРОЙНИК 11 90 28 30 СРОНЩИЦА 36 30 49 03
повториаю 64 589 Андрей Роман Ольга Иван Николай Илья Константин 11 90 28 30 Сергей
Роман Олга Николай Щавел Илья Цапля Андрей 36 30 49 03 с обязательным подтверждением и доведением до всех подчиненных узлов связи в ваших зонах этого сигнала. Повториаю нажать кнопку сброса.
12.02.2014 toimus jälle rike ja eetrisse sattus telefonivestlus 60 УС (Вулкан, Санкт-Петербург) ja 69 УС (Москва) vahel.
Saab kuulata siit:
http://priyom.org/media/75921/s28-4625u ... terspb.ogg
Viimati muutis Fucs, 21 Mär, 2016 19:02, muudetud 4 korda kokku.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

See 59°39'45.4"N 30°41'24.9"E on üks huvitav objekt St.Peterburi külje all.

Päris palju on jälle pappi ja vahendeid sinna maetud ja üpris suure kompleksiga on tegemist.
Seal on mitu eraldiseisvat saatejaama, maa-aluseid ehitisi ja terve rida erinevaid anteenitüüpe esindatud.

Mõni sidespetsist kaasfoorumlane äkki oskaks kommenteerida, mis anteenisüsteemid seal kõik esindatud on ja millist ülesannet täidavad/saavad täita?
St.Petersburg.gif
St.Petersburg.gif (541.44 KiB) Vaadatud 14015 korda
smr
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas smr »

Fucs kirjutas:See 59°39'45.4"N 30°41'24.9"E on üks huvitav objekt St.Peterburi külje all.

Päris palju on jälle pappi ja vahendeid sinna maetud ja üpris suure kompleksiga on tegemist.
Seal on mitu eraldiseisvat saatejaama, maa-aluseid ehitisi ja terve rida erinevaid anteenitüüpe esindatud.

Mõni sidespetsist kaasfoorumlane äkki oskaks kommenteerida, mis anteenisüsteemid seal kõik esindatud on ja millist ülesannet täidavad/saavad täita?
See võiks olla nüüdseks mitte enam eetris oleva Voice of russia kesklaine saatejaam
Manused
74_big.jpg
74_big.jpg (50.33 KiB) Vaadatud 13945 korda
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline