Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Vasta
London Bridge
Liige
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas London Bridge »

Lemet kirjutas:Oleks pidanud 24 tundi järgemööda hosiannat laulma või? Et EV 25 aastapäeval vähe suuremas mastaabis õppused toimuvad?? Või mis see isand Heremi 24-tunni avalduse mõte nüüd siis täpsemalt oligi ... :dont_know:
Mitte et Herem ei oskaks enda eest rääkida, kuid et küsimus paistab olevat üsna avatuks jäetud, siis võtan häbematult vastata.

Kui huvitav info ja stsenaarium -
Milline oli ohupilt?
Kuhu, kuidas ja milleks liiguti?
Mis olid ajalised normatiivid?
Millised olid järgnevad ülesanded?
- oleks olnud avalik ning meile teada, siis oleks seda siin ka arutatud. Olgu see siis hosianna laulmise või tuha pähe raputamise tähe all, aga kommentaare oleks olnud kindlasti rohkem kui kaks. Vast just seda huvitavat infot mitte üldist püütigi nimetatud esindajalt saada, mille peale negatiivse vastuse andime ei ole ju mingi suur faux pas, et kohe inimeste ja tervete osakondade kohta üsna põhjapanevaid järeldusi teha.
My fair lady.
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

Tarand leiab ,et sõda on paha ja sestap ei tohiks Eesti edasi (võidu)relvastuda http://arvamus.postimees.ee/3624001/kaa ... da-jaksame :shock:
allatah
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas allatah »

Kuradi kpt Trumm! :D
Kirjutas siin paar lehekülge tagasi seda KV välkõppust kommenteerides-kiites, et "on jäänud veel vaid üks samm—reede õhtul kogu kompoti lahinghäire". Kiili ilmselt luges seda ja seega on Trummi otsesel süül nüüd paljude inimeste öörahu lännu. :D
Karistuseks võtab iseseisvalt toenglamangusse ja teeb ära kõik kätekõverdused!
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
Kasutaja avatar
illl
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas illl »

Just tulin sealt, 1,5h etteteatamise kohta polnud paha tulemus
allatah
Liige
Kontakt:

Joppenpohh. Öösel öeldi, et kuna olen parasjagu kogunemiskohast kaugel ja mul on vaja muid toimetusi teha, siis pole vaja tulla, pandi lihtsalt kirja aeg, millal kohale jõuaksin. Aga nüüd käsutatakse ikka kohale. Vajalik see muidugi on, aga mu kolleeg, kes samuti KLis on, oli veits rohkem närvis, sest tal oli veelrohkem plaane tehtud.
Ja näiteks kuskil maal elades ongi võibolla ainult laupäeval võimalik suurde linna poodi sõita või jäätmejaama jäätmeid viia. Niipalju, kui sõpradega rääkinud olen, on järeldus see, et vähemalt KLis oleks päris häire korral osavõtuprotsent oluliselt suurem.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Igal juhul on tegu väga märgilise ja mõistagi positiivse asjaga.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
LupusII
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LupusII »

KL - nagu varem LAKO õppustel nähtud hõivab LAKO isikooseis kogu maleva transpordi! LAKO punkti X ja masinad tagasi teisi üksusi vedama. Edasi on LAKO puhas jalavägi oma muularakendiga .
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pagan »

Ma arvan, et "Lessons Learned" tõttu võib järgmine kord oodata praeguste tulemustega (kohaltulnute arv, kiirus, valmidus) võrreldes arvestatavat edenemist.
Igal üksusel on kindlasti omad "õppetunnid", mida teavad järgmine kord targemini teha.
Keegi pisut kõrgemal peaks need reakoosseisule tarvilikud "lessonid" kokku koguma ja jälle alla tagasi peegeldama. Et teiste vigadest õppida saaks.

Näiteks informeerimisviisi parandus. -Jaoülemad peavad kokku koguma elukaaslaste ja lauatelefonide numbrid, puhuks kui võitleja telefoni sihipärane kasutus on pärsitud. -Tee peale jääjatele uksele koputama, kaasa haarama. Jne.

Nagu üks tark ohvitser on kunagi öelnud, siis: "Veatud õppused on mõttetud õppused, sest sealt ei ole midagi õppida." :)

Ma mõistan, et isiklik elu vajab ka elamist. Aga see harv kord ei ole kaebamist väärt. See õppus kindlustab meile isikliku elu jätkumise harjumuspärasel moel.
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Tegelikult tuleb siinkohal tänada avalikkusele teadmata emasid, abikaasasid, elukaaslasi, vanemaid ja lapsi, kes reageerijatele on andnud võimaluse reageerida (st magama mineku ajal lasta oma lähedastel kodust teadmata ajaks minema tormata) - protsente vaadates tundub, et see "tagala" muutub aiva tugevamaks. 8)

Olge tee veelkord tänatud. 8)
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

allatah kirjutas:Joppenpohh. Öösel öeldi, et kuna olen parasjagu kogunemiskohast kaugel ja mul on vaja muid toimetusi teha, siis pole vaja tulla, pandi lihtsalt kirja aeg, millal kohale jõuaksin. Aga nüüd käsutatakse ikka kohale. Vajalik see muidugi on, aga mu kolleeg, kes samuti KLis on, oli veits rohkem närvis, sest tal oli veelrohkem plaane tehtud.
Ja näiteks kuskil maal elades ongi võibolla ainult laupäeval võimalik suurde linna poodi sõita või jäätmejaama jäätmeid viia. Niipalju, kui sõpradega rääkinud olen, on järeldus see, et vähemalt KLis oleks päris häire korral osavõtuprotsent oluliselt suurem.
Sellest tulekuajast on üksi vähe, kontrollida oleks vaja ka järgmisi lülisid ju.
Näiteks tuleks mõelda, kuidas vältida inimeste troppi kogunemisi ja järjekordi. Esiteks reedab see tegevusi ja teiseks on selline (veel) relvadeta inim-mass ohtlik nali - piisab ühest hästi peidetud täpsuslaskurist kuskil pööningul.
on jäänud veel vaid üks samm—reede õhtul kogu kompoti lahinghäire
Tegelt ma pidasin seal silmas KV SA seltskonna taolist, ülilühikese eelhoiatusega kokku kutsumist. Kasvõi 1 brigaadi. Või isegi pataljoni.
Täna ju selles seltskonna peale läheb parim varustus, relvastus ja muu ressurss.
Saab siis katseliselt selgeks tehtud, kas Javelinid ja muu taoline peaks minema KV reservile või hoopis KL kompaniidele, kes suudavad nendest ka 2 tunni pärast pauku teha. Või tuleks Scoutsist vabanevad Pasi soomukid vahest anda Põhja MKP-le kiirreageerimisüksute transpordiks elutähtsas Suur-Tallinna piirkonnas.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Ma ei tea viimase õppuse tulemusi. Erinevates valdkondades ja oma vastutuse mahus küll. Jooma see igal juhul ei aja. Ei meeleheitest ega ... joovastusest. 8) .

Toetan Trummi, et KL liikmete lähedased väärivad tänu ja lugupidamist toetuse eest oma riigikaitsjatest omastele. Võib ju tunduda ogar, kui reedeõhtusest juubelilauast tormab mees või naine minema, "ainult" selleks, et keegi kuskil saaks tõdeda: saimegi X aja jooksul Y hulga võitlejaid kokku.
Paraku ei anna "oleksid" meile ei tegelikku ülevaadet ega kindlustunnet, palju me siis ohu korral välja suudame panna.
Samuti annavad sellised kogunemised rohkem kui teoreetilised arvutused aluseid oma tegevuste planeerimiseks. Kõrvalt vaatajad võivad küll targutada, et see või teine probleem oli ju ammu teada, kuid see ei maksa suurt mitte midagi.
Ja tagatipuks on kõik need tegevused teada võimalikule agressorile ... võtku kuidas tahab - heidutus, alused uuteks plaanideks või kinnitus oma senistele plaanidele. Vahet pole. Me oleme valmis. Rohkem kui kunagi varem.
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Natuke teemast välja, kuid kuna siin enne paugutati SKO pihta, siis läheb see teade siia.
http://www.mil.ee/et/uudised/9079/%C3%B ... eripreemia
Nii et vaatamata Mil.neti ekspertide hävitavale hinnangule, on need "tüdrukud" suhtekorraldajate arvates midagi ikka läbi hammustanud ....
allatah
Liige
Kontakt:

Sihtkoha poole kulgedes tabasin enda mõttelt, et see on sama ebameeldiv, aga vajalik, nagu nõudepesemine. Päev või paar võib seda tüütut tööd ju edasi lükata, aga kui seda pikemat aega mitte teha, siis läheb haisema.
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gideonic »

Martin Herem kirjutas:Ma ei tea viimase õppuse tulemusi. Erinevates valdkondades ja oma vastutuse mahus küll. Jooma see igal juhul ei aja. Ei meeleheitest ega ... joovastusest. 8)
Nõustun ka enda tagasihoidlik kogemuse põhjal arvamusega. Oli väga tervitav ja vajalik õppus, samas arenguruumi on. Vähemasti ise olen järgmine kord kindlasti targem :D
Ootamatuse faktor oli samuti hea, teinekordki!
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

Ärgem unustagem tervistavat mõju meie meeste tervisele - nii mõnelgi mehel tuli pits ja pudel kappi tagasi panna. :D
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline