joomisest armees

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
OveT.
Liige
Kontakt:

Re: jõime viina

Postitus Postitas OveT. »

komandör kirjutas: ja sinna juurde kirjanik M. šolohhovi raamatu - "Sõduriks ei sünnita" .

"Sõduriks ei sünnita"- K.Simonov
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kasutaja avatar
Luuraja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luuraja »

Toetuseks:
Lugeda tuleb otse ja ridade vahelt.
Tõde on selle poolel, kes vähem valetab.
Слава Україні!
Героям слава!
Kasutaja avatar
Luuraja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luuraja »

"Sõduriks ei sünnita" on klassika
Tõde on selle poolel, kes vähem valetab.
Слава Україні!
Героям слава!
ooblää
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

Kaug-Ida 98-80.Veini poodides polnud,sellest võidi ainult unistada.Viin oli müügis ainult suvel ja seda ka kord kuus.Talviti oli viina võimatu hankida,sest talvel külmus viin lihtsalt ära.Aga selleeest oli joogipiiritust küllaga.96 vol. a.8 rutsi 43 kop. poolik.Sai osta ka 100 g. kaupa.Oli momente kus olid sundseisus piirituse joomisega,aeg napp,komandör tulekul.Siis oli nii,et kasarmu taga sai pudel kahte plekkruusi valatud(pudel kahe mehehakatise peale),kiire pilk nukataha,õhk puhas.Siis proosit ja kruusitäis piiritust voolas kõrist alla.Peoga lund peale ja vudinaga kasarmusse tagasi.Siis läksid omaosa tarvitama järgmised kaks janust meest.Seda nim. meil konspirativkaks.
Nüüd niimoodi piiritust juua,250 g. korraga,prrr,kui sellele mõtled siis külmavärin jookseb üle selja. :D Olid ajad. :wink:
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
komandör
Liige
Kontakt:

nii palju siis kirjanikest

Postitus Postitas komandör »

Otse loomulikult on "Sõduriks ei sünnita" autoriks sõjakirjanik Konstantin Simonov. Muide- kirjaniku nimi on näha ka fotol, kus tema raamat, aga mingi uss puges mulle mõttesse ja kirja. :oops: :oops: :oops:
Teadsin seda isegi, aga ma ei oska seletada, miks märkisin autoriks M.šolohhovi. :oops: :oops: :oops:
Palun vabandust, et ei lugenud oma kirja üle. Kuidagi kindel olen, et olen omi mõtteid väljendanud ja enam pole huvitav üle lugeda. Kirjavigu loen välja ka omade sõjaväeaegade päevikutest, kuigi omateada kirjutasin vigadeta.
Miša šolohhov kirjutas "Ülesküntud uudismaa" ja "Vaikne Don" jpt.
Muide- mõlemaid olen mõnuga lugenud ja ka samasisulisi filme vaadanud ja pean tunnistama, et Grigori Melehhovi (Vaikne Don) elu ja sõjatee pole mulle mitte vastumeelt. Hästi väljamängitud ja hea vaadata, kui peale satun, siis kindlapeale lindistan selle filmi kassetile. Siit ei maksa otsida mingit venearmastust, aga kui on hea töö tehtud, siis miks mitte vaadata.
Tänan tähelepanelikke kolleege, kes minu viga märkasid !!! :lol: :lol: :lol:
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Hästi tehtud asja on alati meeldiv vaadata, lugeda jne. Olgu ta siis tehtud Venes, Saksas või ükskõik millises maailma otsas.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
komandör
Liige
Kontakt:

komandör to raudrist

Sul on 100% õigus !!!
susi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas susi »

"Vaikne Don" on kirjutatud ka kohe peale Kodusõda. Autor tuhnis palju arhiivides ja küsitles osalejaid . Ka Melehhovi armeeteenistus on konkreetse inimese teenistus. Melehhhov on romaanis 2-e tegelasena. Varjunime Melehhov ning õige Harlampi Jermakov'i nime all.
komandör
Liige
Kontakt:

sõjamälestustest

Endal sellekohaseid mälestuskilde pole, aga lausa naudin lugeda Konstantin Simonovi "Sõja eripalgelised päevad" mõlemat (kaks korralikult paksu raamatut) osa.
Kuigi vanuselt kõlbaks kirjanik mulle isaks, on tal nii hea sulejooks, et lihtsalt hea ja mõnus lugeda. Ja kummalisel kombel on loetu ka kuidagi lähedaselt arusaadav.
Teen lahti teleka- vaatan- Uboinaja sila; kriminalnaja Rossija jne.-jne.
Nüüd tahan küsida - mida edasi , kuhu ja kui kaugele ?????
Kasutaja avatar
tambovski volk
Liige
Kontakt:

Re: sõjamälestustest

Postitus Postitas tambovski volk »

komandör kirjutas:Endal sellekohaseid mälestuskilde pole, aga lausa naudin lugeda Konstantin Simonovi "Sõja eripalgelised päevad" mõlemat (kaks korralikult paksu raamatut) osa.
Kuigi vanuselt kõlbaks kirjanik mulle isaks, on tal nii hea sulejooks, et lihtsalt hea ja mõnus lugeda. Ja kummalisel kombel on loetu ka kuidagi lähedaselt arusaadav.
Teen lahti teleka- vaatan- Uboinaja sila; kriminalnaja Rossija jne.-jne.
Nüüd tahan küsida - mida edasi , kuhu ja kui kaugele ?????

Kust seda esimest poolt võiks saada veel mul 42-45 on olemas
pontu6
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pontu6 »

Viina joomisest on sujuvalt üle mindud raamatute lugemisele.Ei oleks osanud arvatagi, et neid omavahel seostada saab. Loeks huviga ka edaspidi Teie mälestusi, kuid siiski iga teema raames.
oliver
Liige
Kontakt:

Sõjs eripalgelised päevad

Postitus Postitas oliver »

Esimese osa võid minu käest laenata. Asun Tallinnas.
Kasutaja avatar
tambovski volk
Liige
Kontakt:

Re: Sõjs eripalgelised päevad

Postitus Postitas tambovski volk »

oliver kirjutas:Esimese osa võid minu käest laenata. Asun Tallinnas.
aga lähemalt kuskohas
Rebane1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rebane1 »

Mina korra Vana Tallinnat jõin- kui kamraad puhkuselt tuli. Pudel 6-7 peale. Võimalust oleks olnud aga elu oli liiga hää et selle pärast riskida.
Huvitav, mis ikkagi toimus...
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sadist »

2006 kevad oli ilmselt tippaeg tagalapatis joomise suhtes.käisin isegi korduvalt üle aia alkot toomas.joodi julmalt otse kasarmutubades 2l pillut ja lauaviina,suitsu tehti samuti toas.paar korda jäädi vahele ka ja pandi puhuma.nt üks haapsalu tüüp puhus 3,3 promilli,tema joomakaaslane oli nii täis,et ei suutnud puhudagi.mul viskas pikapeale kopa ette ja ehkki aitasin jooke sisse tuua,lõpupoole ise enam kärakat ei pannud,sest mis pidu see ilma naisteta on.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline