Uued relvasüsteemid EKV-le

Vasta
vipu
Liige

Re: Uued relvasüsteemid EKV-le

Postitus Postitas vipu »

Nad toodavad traktorite haagiseid :D :D :D :D
Kui oskan haagise kokku keevitada siis oskan ka soomukit teha? Esiteks kui kellegi oma kasutusele võtta on vaja litsentsi, see maksab ja kas üldse müüakse, kui müüakse, kas müüakse ka tänapäevase mudeli litsents. Kurb on vaadata kuidas inimesed arvavad nagu litsentside saamine on käkitegu. Ah võtame ja teeme...
Kui hakata ise pusima, siis on vaja tohutult sõjanduseksperte, insenere ja väga suurt tootmisüksust. Vähemalt kere detailid tuleb kõik ise teha, sest muidu pole sellel tehasel suurt mõtet kui tulevikus tuleb varuosi mujalt tellida. Edasi relvastus, elektroonika, see tuleb sisse osta. Kas see kõik tuleb tasuv ja kas kaitsejõud toodangu üldse heaks kiidavad?
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Harva ma seda avalikult ütlen ja ilmselt võetakse see ka kiirelt maha, aga Vipu, anna mulle andeks, sa oled lihtsalt loll... :wall: palju Sul üleüldse millegi tootmise või metallitööga laiemalt pistmist on olnud?
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Tapper
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tapper »

vipu sõnavõtule Palmse kohta ei oska miskit lisada :? ehk ainult seda, et säärase üleolekuku tundega isik ei tohiks küll eestis oma talenti raisata vaid, üte käega võtma üle Coca-Cola toisega haldama Microt ja softi.

Kaitseliidu VG nn rahvasoomuse sisse panek, kui Palmse tahaks väga, oleks 7,62 kindel sõitev soomuk neil valmis selleks Võidupühaks.
Viimati muutis Tapper, 01 Apr, 2016 15:16, muudetud 1 kord kokku.
Evolutsiooni kõrvalmõju, intelligentsus
vipu
Liige

Postitus Postitas vipu »

Lemet kirjutas:Harva ma seda avalikult ütlen ja ilmselt võetakse see ka kiirelt maha, aga Vipu, anna mulle andeks, sa oled lihtsalt loll... :wall: palju Sul üleüldse millegi tootmise või metallitööga laiemalt pistmist on olnud?

Olen hariduselt instrumentaallukksepp ja olen metalliga tegelenud küll ja küll. Seda enam on valus teie lapsejuttu lugeda.
Eriti lahe on lause "kui Palmse tahaks väga". Kõik on nii lihtne :write:
Viimati muutis vipu, 01 Apr, 2016 15:19, muudetud 1 kord kokku.
Tapper
Liige
Kontakt:

vipu kirjutas:
Lemet kirjutas:Harva ma seda avalikult ütlen ja ilmselt võetakse see ka kiirelt maha, aga Vipu, anna mulle andeks, sa oled lihtsalt loll... :wall: palju Sul üleüldse millegi tootmise või metallitööga laiemalt pistmist on olnud?

Olen hariduselt instrumentaallukksepp ja olen metalliga tegelenud küll ja küll. Seda enam on valus teie lapsejuttu lugeda.
Hästi hoiad vaka all
Lemet
Liige
Kontakt:

Nu-nu..."instrumenaallukksep"... :lol:
vipu
Liige

Postitus Postitas vipu »

Lemet kirjutas:
Nu-nu..."instrumenaallukksep"... :lol:
Aga lase tulla, millisest soomusest sa teeksid soomuki. Millised eriteraseid sa kasutaks? Komposiitsoomuste tegemine, on sul mingit aimu kuidas neid tehakse?
Või lihtsalt keevitad mingi karbi kokku ja lükid poeteraslehed peale ja valmis? Mis saab kui masin miinile sõidab? Kas meeskond saab surma või on sul lahendused kuidas nende elusid säästa?
Sa oled ekspert, väga huvitaksid nüansid. Või soomuki mootor, käigukast, käigusüsteemid. Jahutused, põlemise kindlus. Relvastuse peale disainimine.

Relvastusega ka selline lugu, et kui teha siis juba automaatlaadimisega. On seal siis mingi väiksem kahur või raskekuulipilduja. Jälle keerulisem teha. Mingi käsitsi laadimisega asja teha pole mõtet.
Viimati muutis vipu, 01 Apr, 2016 15:36, muudetud 1 kord kokku.
Tapper
Liige
Kontakt:

vipu kirjutas:

See ongi lihtne, kui tahe on: üksikisiku, firma, omavalitsuse, riigi tasandil siis sünnib midagi.
vipude soigumisega kui keeruline see on ...
Esimise pronkskirve tegemine oli kindlasti keerulisem kui täna eestis 7,62 kindel soomuk teha.
vipu
Liige

Postitus Postitas vipu »

Tapper kirjutas:
vipu kirjutas:

See ongi lihtne, kui tahe on: üksikisiku, firma, omavalitsuse, riigi tasandil siis sünnib midagi.
vipude soigumisega kui keeruline see on ...
Esimise pronkskirve tegemine oli kindlasti keerulisem kui täna eestis 7,62 kindel soomuk teha.
Ära emotsioonitse, võta leht tagasi kapten trummi antud lingile kuidas 100 miljonit krooni kulutati aga kaitseväele polnud seda kraami vaja kuna ei olnud praktiline.
Esimese maailmasõja aegseid soomusautosid ei ole tänapäeval enam vaja.
Lemet
Liige
Kontakt:

Selle jaoks on olemas nii inimesed kui tarkvara. Hetkel räägime me odavast rahvasoomukist, mis asendaks senise überkaitsva presentsoomuse. Oleme sellest rääkinud juba kümme aastat ja ilmselt räägime ka järgmised kümme, kui meile aega antakse. Anti aga on võrreldavas ajavahemikus (16 aastaga) vanast lagunenud laudakompleksist ehitanud üles kaasaegse metallitööstuse, mis annab tööd paljudele, toodab tuntud headuses toodangut ja oleks ilmselgelt suuteline ka rahvasoomuki valmis tegema(ja Palms pole üldsegi mitte ainuke sellise suutlikusega ettevõte Eestis). Naer teemal "traktori järelhaagised"- hüdraulilise raadio teel juhitava tõstukiga varustatud metsaveokäru tootmine on üpris komplitseeritud tegevus ja selle üle naermine näitab ainult naerja küündimatust, ei muud...

EDIT:
Esimese maailmasõja aegseid soomusautosid ei ole tänapäeval enam vaja.
Ma kah ei mõista, mida kuradit meile neid PASIsid soetati, needki ju sisuliselt "Esimese maailmasõja aegsed" soomusautod... :twisted:
vipu
Liige

Postitus Postitas vipu »

Lemet kirjutas:Selle jaoks on olemas nii inimesed kui tarkvara. Hetkel räägime me odavast rahvasoomukist, mis asendaks senise überkaitsva presentsoomuse. Oleme sellest rääkinud juba kümme aastat ja ilmselt räägime ka järgmised kümme, kui meile aega antakse. Anti aga on võrreldavas ajavahemikus (16 aastaga) vanast lagunenud laudakompleksist ehitanud üles kaasaegse metallitööstuse, mis annab tööd paljudele, toodab tuntud headuses toodangut ja oleks ilmselgelt suuteline ka rahvasoomuki valmis tegema(ja Palms pole üldsegi mitte ainuke sellise suutlikusega ettevõte Eestis). Naer teemal "traktori järelhaagised"- hüdraulilise raadio teel juhitava tõstukiga varustatud metsaveokäru tootmine on üpris komplitseeritud tegevus ja selle üle naermine näitab ainult naerja küündimatust, ei muud...
Kahju kui ma su illusioonid olen lõhkunud. Soomuk on tuhat korda keerulisem kui mingi "hüdraulilise raadio teel juhitava tõstukiga varustatud metsaveokäru tootmine". See on soomuki puhul üks sõlm. Veoautode terasega katmine ei ole vast praktiline kuna kaal tõuseb ja sõja korral sõdid sa kas linnas või oled jalgsi metsas. Teraskarpidega ringi sõitmine on kaheldav. Seda oleks tõesti ammu tehtud kui sellel oleks perspektiiv.

Mõistlikum on fosforiiti kaevandada ja tehnikat osta kui hakata põlveotsas leiutama.
edit: Soomlased eestile elusees Paside litsentsi ei müü. See rikuks neil suhted venemaaga.
Lemet
Liige
Kontakt:

Pole sa mul mingeid illusioone lõhkunud...mõistagi, Palms on suuteline "vaid" traktori järelhaakeid ehitama, Baltic Worboats on suuteline "vaid" mingeid alumiiniumpaadikesi aretama, BLRT "vaid" mingeid laevakonstruktsioone keevitama, Loksal "vaid" laevade sektsioone, Metsis "vaid" mingeid harvestere...aga soomukit, vaat seda ei suuda ükski eesti tootja valmis šassiile aretada, see on ikka tõsine raketiteadus ja kus nüüd meie, koopainimesed...meie tase on ikka vaid maapõuevarad maa seest välja koukida ja klaashelmeste eest valgele inimesele müüa...
Seda oleks tõesti ammu tehtud kui sellel oleks perspektiiv.
Loomulikult, loomulikult...märksa perspektiivikam oleks presentsoomuse all edasi toimetada. Eriti perspektiivikas oleks veel see present Strandbergi "küünekangast" valmistada...
nokkloom
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nokkloom »

Kohutavalt tuleb meelde üks seik enda noorest minevikust, kus ühel konverentsil esitlust tehes "vanad ja kogenenud eksperdid" ühest asutusest väitsid, et jutt mida ma räägin on küll tore ja värki, kuid nende asutus on niivõrd suur ja ülesanne sedavõrd keerukas, et probleemi lahendamine on äärmiselt kallis (sadades tuhandetes eurodes) ja võiks ehk öelda, et peaaegu võimatu.

Vastuseks sai neile näidatud umbes 30 sekundi pärast, kuidas konkreetne lahendus ja probleem on nende auväärt asutusest mitukümmend korda suuremal skaalal juba lahendatud ning aktiivselt töötamas, kasutades vahendeid, mida oleks võinud osta paarisaja euro eest. Pärast mida oli muidugi kodanikel palju uurimist, kuid pidid lõpuks tõdema, et tõepoolest, ei olnudki nii ilmvõimatu asi.

Paljud asjad on Eesti riigis täiesti ülemüstifitseeritud, see ei tähenda, et need päriselt nii keerulised oleksid.
Jah, on väga mugav ja hea, kui on võimalus minna tootjafirma juurde ning keegi teine jookseb ja "lahendab mure ära", kui aga püstitatud ülesanne ja rahalised vahendid kokku ei lange, siis on kaks lahendust. Kas väita, et ei saa ja on võimatu või leida lahendus, et kuidas saaks. Ei pruugi paberil üldse nii lahe välja näha, kuid sellegipoolest, 90% ülesandest võib täitsa edukalt tehtud saada.
Lemet
Liige
Kontakt:

Kui Puusepa Anti oleks olnud lihtsameelne, 90-ndate keskel kodanik Vipuga kokku saanud ja (hoidku taevas) tema argumente millekski tõsiseltvõetavaks pidanud, siis paneks ta tänasel päeval ilmselt poetrepil Bocki või parimal juhul Soomes güprokki... :wink: Sest pole ju võimalik, 100 miljoniga poleks ju olnud võimalik tehast püsti panna, spetsialiste ja konsultante sadade kaupa poleks kah olnud kuskilt kokku ajada ja üleüldse olnuks asi igati võimatu... :lol:
Tapper kirjutas: kui Palmse tahaks väga, oleks 7,62 kindel sõitev soomuk neil valmis selleks Võidupühaks.
Kas just valmis, aga raudpolt oleksid nad märksa kaugemal, kui me seda tänaseks oleme. S.T. ägeda mokakobina etapp oleks juba läbitud ja paberilgi oleks ilmselt juba üht-teist.
aest
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aest »

Jälgin seda vaidlust ja resümeerin et ju siin tegemist nähtusega mida ma nimetaksin ufimtsevi sündroomiks. Oli kord Venemaal teadlane kes leiutas midagi täiesti innovaatilist aga kõik ümberringi - nii riigivõim kui ka teised teadlased - vaid naersid, öeldes et sa oled lollakas ja ei jaga üldsegi matsu sest niisugune asi ei ole võimalik. Mine ravi ennast, lollike. Lõppeks haarasid tema ideedest aga kinni usakad ja tänapäeval peetakse teda sealth tehnoloogia isaks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist