Vaid vähesed väljavalitud teavad, miks on kaitsekulutuste prioriteedid just täpselt sellised nagu nad on. Mina näiteks ei tea.
Enamus sellisest informatsioonist, mida Eestis varjatakse rahva eest, pole kindlasti Putinile mingiks saladuseks. Hämatakse. Eesti rahval on arvatavasti väga vastik tunne kui pall käib üle nende pea ja ei saada aru, miks ja mida mängitakse, miks ja mida salatsetakse. Mängitakse ju eestlastega. Minu jaoks isiklikult on selline salatsemine naeruväärne ja samas vastik.
Väga vähesed meist teavad missugune on praeguse rahvasoomuki teema tähtsus. Väga vähesed valdavad vajalikku informatsiooni.
Tähtis pole ainult informatsiooni valdamine vaid ka julgus ausalt rääkida, ilma udu ajamatta, kuidas on tegelik olukord. Päästikuks olemise julgus on ohtlik. See on väga kahjulik karjäärile. Sellepärast on karjeristid vait ja hämavad. Kuid olge siiski mõistvad. Pole lihtne valitseva süsteemiga vastuollu minna, kui oled riigiametnik.
Mina riskin. Ma ei hakka teile keerutama ja valetama. Praegu on alanud lumepalliefekt. "Tühine ja mõttetu" rahvasoomuki jaoks rahakogumise algatus viib lõppkokkuvõttes:
1. NATO-s kehtivate põhimõtete kardinaalsete muudatusteni. Eesti jaoks on need muudatused väga positiivsed.
2. Eestile pakutakse
täiendavalt tasuta ja sõbrahinnaga soomukeid ja muud relvastust ning varustust. Abistamise kogusumma ulatub kümnetesse miljonitesse eurodesse.
3. Venemaa hoiak Eesti suhtes muutub kardinaalselt sõbralikumaks.
4. Eestis toimuvad väga olulised positiivsed muutused suhtumises Eesti kaitsjatesse. Oluliselt korraldatakse ümber juhtimine, koolitus, väljaõpe. Kardinaalselt muutuvad raha kulutamise prioriteedid. Kardinaalselt muutub erakondade ja poliitikute suhtumine.
5. And last, but not least - väga oluliselt muutub militaar.net foorum.
Kokkuvõttes toimub lähitulevikus väga palju erinevaid muutusi. Eesti rahvasoomuki jaoks raha kogumise algatus pole mingi tühine, tobe vanarauafriikide ettevõtmine. Mõju on väga laiaulatuslik. Kuidas ma seda tean? Millele põhinevad mu väited? Ma saan neid väiteid esitada sellepärast, et ma valdan informatsiooni.

Valdan sellist informatsiooni, millest enamus ei oskaks und ka näha!

Ma ei ürita kedagi veenda. Veidi kannatust ja varsti näete kõike ise. Eelkõige mõelge
ise. Pimesi ei maksaks mu väiteid uskuda.
Ma tean 99% tõenäosusega, et 8.-9. juulil Varssavis toimuval NATO tippkohtumisel saab Eesti rahvasoomukite teema kõike otsustavaks kaalukeeleks. Ma tean, et rahvasoomuki jaoks raha kogumise algatuse
mõju Eesti kaitsevõimekusele on täiesti võrreldav kogu 25 aasta jooksul kaitsevõimekusele kulutatud miljardites eurodes mõõdetava kaitse-eelarvete summaga.
Veiko Palm-il ja Martin Herem-il puudub oluline informatsioon. Võiks öelda, et ka nemad pole tegelikult nn spetsialistid ja sellepärast ei peaks pimesi nende väiteid uskuma.
Kas teil on üldse aimu, et oluline kuupäev oli 3. veebruar, mil piltlikult öeldes "käivitus päästikumehhanism". Peaaegu kaks kuud juba käib mäng üle Toomas Türki, Veiko Palmi ja Martin Heremi peade.
Eesti rahval on arvatavasti väga vastik tunne kui pall käib üle nende pea ja ei saada aru, miks ja mida mängitakse, miks ja mida salatsetakse. Mängitakse ju eestlastega.
Kuid hoidkem Veiko Palm-i ja Martin Herem-it. Militaar.net-i foorumi jaoks on nad väga väärtuslikud, sest nad saaks meile vahendada väga olulist, mittesalajast teavet. Ma saan aru, et pole lihtne tulla üle eestlaste poolele ja öelda, et käesolevast hetkest alates hakkame kaitsma eestlaste huve (kujutan juba ette seda kisa, mida kutsus esile termin "eestlaste poolele"). Keegi ei tea, kui kauaks jääb veel reformierakond valitsusse. Keskerakond on ju veel jubedam valik. Karjääri on ehitatud paljude aastate jooksul. Ka nemad on ainult "nupud", kellele valikuliselt jagatakse teavet. Me ei tohiks üksteist vastandada. Olulised otsused tehakse hoopis mujal ja hoopis teiste isikute poolt. Kuid sellegipoolest on väga palju sellist teavet, mis pole salastatud ja mida nad saaksid meile vahendada. Algatuseks võiks nad küsida kaitseväe juristidelt ja otsustajatelt: "Kas Eestil on olemas läbi mõeldud nuppude asetus, kui Venemaa tungib kallale Lätile? Kas Eesti läheb koheselt appi? Kui kaua võtab aega otsustamine? Kes langetavad otsuse? Kas Läti ja Leedu tuleksid Eestile appi? Kui palju võiks võtta aega otsustamine?" Huviga ootaks vastuseid?
Saan aru, et Fucs-i kogu pika kirjutise mõte oli lühidalt sama:
Kuid hoidkem Veiko Palm-i ja Martin Herem-it. Militaar.net-i foorumi jaoks on nad väga väärtuslikud, sest nad saaks meile vahendada väga olulist, mittesalajast teavet.
Siit ka see mittespetsialistide hurjutamine, et nad ei näriks spetsialistide kallal.
tuna kirjutas:Fucs kirjutas:Ja eeskätt kritiseerigu spetsialiste ikka need, kellel sama taseme, ehk kritiseeritava spetsialisti pädevus olemas on.
Selleks, et kritiseerida omletti, ei pea ise muneda oskama.
Selgitustega hakkas aga Fucs puterdama.
Kõik on ju lihtne. Kui kuningas on alasti, siis me saame ju väita, et kuningas on alasti. Sellest aru saamiseks piisab oma silmadest, mõtlemisvõimest ja
aususest. Vajalik on ka julgus, et kõva häälega oma mõte teatavaks teha.
Rahvasoomukeid on vaja sellepärast, et presentsoomuse kaitse pole piisav. Kui me näeme, et peale presendi pole mingit muud kaitset, siis kasutades mõtlemisvõimet ja teadmisi saab ju väita, et presentsoomuse kaitse pole piisav. Sellest aru saamiseks piisab oma silmadest, mõtlemisvõimest ja
aususest. Vajalik on ka julgus, et kõva häälega oma mõte teatavaks teha.
Me oleme sünnist saadik nägijad. Oleme aastakümnete jooksul nägemisspetsialistidena lihvinud oma vaatlemisoskust ja mõtlemisspetsialistidena lihvinud oma analüüsivõimet. Me pole algajad. Me oleme aastakümnete pikkuse kogemusega spetsialistid. Selleks, et kritiseerida omletti või presentsoomust piisab silmadest ja mõtlemisvõimest ja
aususest. Teadmised pannidest pole vajalikud.
Eelseisvat kaks kuud on Eesti jaoks määravad ja vägagi olulised. Kuid tundub, et magatakse veel talveund ja ei taheta aru saada, mis praegu toimub. Kes teavad, need on vait. Ka tegevusetus on kuritegu. Ehk aitab tülitsemisest ja vastandamisest. Koos me suudaksime vägagi palju.