Militaarnet ostab soomuki.

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Liige

Re: Militaarnet ostab soomuki.

Postitus Postitas Avatar »

Borja kirjutas:minu isikliku suhtluse kogemus eestivenelastega ütleb, et justnimelt hääletu alistumise tõttu venelased ei austagi meid rahvusena ega pea ka enesega võrdseks
Selle hääletu alistumise tõttu ei austa me ise ennast rahvana, samuti ei usalda oma riiki. Ja see on tunduvalt suurem probleem.
Mis ennustaks saabuvaid keerulisi aegasid paremini kui see, kuis Eesti mehed isekeskis lööma kipuvad ja üksteisele ähvardusi pilluvad.
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Postitus Postitas Kulibin »

Arvestades herr Martin Herem-i valulist reaktsiooni minu provokatiivsele postitusele, pean vist siia lisama selgitused ja vabandused.
Mis ma tahtsin üldiselt öelda, seda et vaatamata mõningatele üldistustele mis puudutasid kolonele, kehtis mu mõte kõikide kõrgemate ohvitseride kohta. Lihtsalt liiga palju kolonele...
Ohvitser on mees, kes annab vande kaitsta oma riiki ja rahvast. Tingimusteta. Vaatamata tuulelohedest poliitprostituutidest peaministrite ja presidentide suvadele.
Kui härra Herem liigitub viimatinimetet klassi, siis kindlasti ei tasuks ärrituda minu jõhkravõitu sõnavõttude peale, sest sellised mehed on väärt rahva ja seega kah minu tagasihoidliku austust.
Ma muidugi vabandan, kui kuidagi on võimalik mu tulist sõnakasutust andestada.
Edu !
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
üks okas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas üks okas »

Martin Herem kirjutas:Just nimelt isiklikult. Ma ei tea kes on Kulibin. Kuid kui kõrtsi laua taga ütleks mingi vend mulle nii, siis saaks ta kiiremini vastu tatti, kui mina jõuaks tagajärgede peale mõelda.
Veel kord Kulibin - kas see sõnum oli mulle suunatud?
Mida siis Kulibin kirjutas? Postitus koosnes ju kahest osast.
Kulibin kirjutas:Tux-i linkidel on päris vingeid asju saadaval ... Odavalt.
EKV ja tema hale jauramine, a.la pole midagi saada ja järjekorrad ja kärs kärnas. :mrgreen:
Üldiselt meenuvad mulle frau Ribbentropi mõne aasta tagused kiljatused stiilis, et me ei tohi ju ometi Baltikumi relvastada. Sest see solvaks ju Putlerit ja siis ta ilmselt napadajet.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kas härra kolonel elaks ilma süümepiinadeta üle järgmise EV hävingu ?
Annad ehk isegi käsu tuli avada ? Seekord võiks siiski vastu hakata.
Sest me ei ela rahvusena teist sellist alandust üle, nagu eelminse vabariigi ohved meile kaela lasid sadada.
Vaata mees ette ! Ma vana metsatädi järeltulijana seekord pean hoolitsema igasuguste kõhklejate ja kollaboratsionistide :arrow: ... :wink:
Oluline on just esimene osa.
Kulibin kirjutas:Tux-i linkidel on päris vingeid asju saadaval ... Odavalt.
EKV ja tema hale jauramine, a.la pole midagi saada ja järjekorrad ja kärs kärnas. :mrgreen:
Üldiselt meenuvad mulle frau Ribbentropi mõne aasta tagused kiljatused stiilis, et me ei tohi ju ometi Baltikumi relvastada. Sest see solvaks ju Putlerit ja siis ta ilmselt napadajet.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Kolonel Martin Heremil ei maksaks ärrituda. Kui ta ise ei tunne, et ta on kõhkleja ja kollaboratsionist, siis pole ju põhjust ärritumiseks. Foorumi postitusi lugedes tundub, et Martin Herem on igati eestimeelne kolonel ja need, kes EKV-s jauravad, need on hoopis teised isikud.
Tuleks käia tegude, mitte sõnade järgi. Totter oleks ju, kui Simm lubaks kellegile vasti tatti anda, kes teda kollaboratsionistiks julgeb nimetada.
Ka praegu on Eestis selliseid ohvesid, kes on kõhklejad ja kollaboratsionistid. Ka Simm oli ohve. Kindlasti on neid veel. Eksisteerib ju kampaania "Sind on märgatud, rassist"
https://www.facebook.com/Sind-on-m%C3%A ... 029775017/
http://ekspress.delfi.ee/elu/margatud-r ... d=72063363
Võiks olla ka kampaania "Sind on märgatud, kollaboratsionist". Peitunud uusi Simme oleks nii lihtsam leida.
Kulibin ei väitnud, et eelmise vabariigi ajal 100% kõik ohved olid kõhklejad. Mina saan väitest aru, et mõningad ohved olid kõhklejad. Ja see väide on ju õige.
Sest me ei ela rahvusena teist sellist alandust üle, nagu eelminse vabariigi ohved meile kaela lasid sadada.
Igaljuhul on parim võimalus Martin Heremil oma tegudega veelkord tõestada, et ta on eestimeelne.
Miks mitte võtta sõna teemas http://militaar.net/phpBB2/viewtopic.ph ... 18#p465718
Võiks aidata selgitada tagamaid, miks Eesti ei saaks osta häid käsirelvi, vaid kiirustades valitakse arvatavasti kehvad, kallid ja moraalselt aegunud käsirelvad. Miks kollobrantidest ohved tahavad teadlikult teha Eesti jaoks kahjulikku relvatehingut? Kahjulikke tehinguid ju eestimeelsed ohved teadlikult ei teeks. Kas teadlikult kahjuliku tehingu sooritanu võiks siiski olla eestimeelne??
üks okas kirjutas:Käsirelvad tuleks kindlasti välja vahetada, kaasaegsete, kvaliteetsete relvade vastu. Kuid väljavahetamist ei tohiks teha kiirustades saades järgnevaks 25-ks aastaks saastrelvad, mis omakorda hakkavad mõjutama järgnevad 25 aastat väljaõpet ja vaenlasele osutatava vastupanu võimaluste efektiivsust. Kiirustades tehtud käsirelvade ostmise otsuse mõju on väga tõsiste tagajärgedega.
Palve herr kolonel Martin Heremile. Ehk oleks võimalik nõu ja jõuga aidata? Kui mingigi abistamise võimalus isegi teoreetiliselt oleks võimalik, siis palun aita. Meeskonnatööna saaks reaalselt kaasa aidata Eesti kaitsevõime tugevdamisele.

Ja see oleks pöördumine ka teiste eestimeelsete poliitikute poole kes loevad seda postitust. See oleks pöördumine ka teiste eestimeelsete ohvitseride poole, kes vähegi teavad, mida tähendab mõiste ohvitseri au. See on pöördumine ohvitseride poole, kes on andnud vande kaitsta oma riiki ja rahvast. Tingimusteta. Kui Eestis on veel mõni ohvitser, kes teab, mida tähendab mõiste ohvitseri au, siis palun aidake.

See oleks pöördumine kõigi eestlaste poole. :D Palun aidake. Saaksite tegudega näidata, kui eestimeelsed te olete.

Kui leidub keegi, kes saaks ja tahaks aidata, siis palun saatke privaatsõnum või kiri riks.mail@online.ee
Meeskonnatööna saaksime reaalselt kaasa aidata Eesti kaitsevõime tugevdamisele.

Sõja algusest Ukrainas on möödunud kaks aastat. Oli nagu piisavalt aega teha muudatusi prioriteetides ja lõpuks üles ärgata. Kaitse-eelarve ei ole mingi püha lehm, millesse ei saaks muudatusi teha. Kui Venemaa oht peaks ühel hetkel oluliselt suurenema, siis kiiresti tehakse kaitse-eelarvesse muudatused. Miks praegu ei saaks muuta prioriteete? Praegu ei peaks enam leppima mitte ühegi kamina kavandatud rahapõletamisega. Nii väga oluline polegi need kümned miljonid mida tarbetult kulutatakse. Ka varem on raisatud kamina poolt sadu miljoneid. Kõige masendavam on ülbe suhtumine, mis jätkub ajal, kus Ukrainas käib sõda. Nukker, et eestlaste seas on selliseid. Kui meie korjame euro haaval raha rahvasoomukite jaoks, siis samal ajal näitab kamin demonstratiivselt, et võib karistamatult jätkata miljonite hävitamist. See on masendav.
ruger kirjutas:Hetkel ongi antud relvade väljavahetamise põhjus pigem RUAG-i kontserni lobitöö, et saada maksku mis maksab, endale sellest ärist tükike. AK4-del ja Norrast ostetud relvadel on veel piisavalt ressurssi, et lähimad 10 aastat vastu pidada. See, et kogu struktuur välja peaks vahetama endale uute (kasutatud)relvade vastu, on rohkem haisev, kui ülejäänud hanked KV-s. Tõsi Galilid on kulunud, kuid selline raha kulutus tervele struktuurile hetkel ei ole otstarbekas.
Miks on vaja kiirustada kõikide käsirelvade väljavahetamisega?
http://militaar.net/phpBB2/viewtopic.ph ... 18#p465718
üks okas kirjutas:Tegelikult olen juba ammu mõelnud sellist varianti, et oleksin nõus andma selle teabe tasuta Eesti riigile kingitusena, teatud tingimustel. Riigi poolseks kohustuseks jääks vormistada kõik dokumentatsioon, patendid, kaitsta disainilahendused jne. Saadavat kasumit oleks aga võimalik kasutada Eestis näiteks kaitsealgatuslike ideede toetamiseks.
Ka minu poolt vähemalt 50 € rahvasoomuki ostmiseks
Viimati muutis üks okas, 25 Apr, 2016 23:47, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Chupacabra »

10 lehekülge vahtu tekitatud ja ikka pole inimese nime, kes projekti vedama hakkab. Tundub, et siin on ainult jutumehed.
Kasutajanimi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kasutajanimi »

Ma küsin ühelt tuttavalt tema arvamust homme, ta on projektijuhtimise ja ettevõtluse taustaga ning on umbes paar aastakümmet olnud tegev kaitseliidus.

Mina saaks organiseerida tasuta raamatupidaja 99% tõenäosusega.

Ärge veel teemat maha matke, eksole.
Mercurius
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mercurius »

Küsitluse järgi on meil 2500-3000€ koos.

Sellega muidugi soomukit ei osta.
Samas normaalses seisukorras soomuki remondib/renoveerib?

Eelmisel suuremal õppusel tagas pataljoni LaKo-dele meditsiini ja logistikat StTaKo kasutades kahemasinalist konvoid: erialamasin (med., moon või pääste masin) + julgestus (MB1017+jagu).

Kui niipalju ressurssi ei ole, et erialamasinad tõsta soomuse alla, siis hädapärast saaks pakkuda ühe soomukiga lahinguteenindust analoogselt eelnevaga, kus MB1017+jao asemel on julgestuseks kaasas soomuk+jagu.

Ideepoolest oleks võimalik ainult ühe soomukiga ka lahinguteenindust pakkuda, kuid siis peaks haavatud ja moon kuidagi soomukisse mahtuma, mis tähendaks, et soomukil oleks julgestamiseks ainult tornirelv + healjuhul lahingpaar kaasas. Samuti peab olema võimalus kaasa võtta vett ja kütust (kas siis järelkäru, või mingi kanistri-süsteemiga).
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Chupacabra kirjutas:10 lehekülge vahtu tekitatud ja ikka pole inimese nime, kes projekti vedama hakkab. Tundub, et siin on ainult jutumehed.
..jakessaüldse selline "hinnangute andja" oled :lol: :lol:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Kui hetkel kokkulubatud rahast ei piisa, et soomukit välismaalt osta, kas poleks näiteks jumet ideel annetada see summa mõne olemasoleva ja mitteliikuva Kaitseliidu BTRi remondiks?
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Kontakt:

Ärge veel plaani muutma hakake ja raha kuhugi vähematesse kohtadesse jagama. Enne tuleb leida projekti vedaja, teha konto kuhu raha annetada, alles siis saab hakata projektile reklaami tegema. Luban teha projektile sellist reklaami, et see jõuab ka üleriigilisse lehte.
aj1972
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aj1972 »

Raha on lihtne annetada aga eestvedamine läheb eestvedajale tunduvalt kulukamaks. Ostu korral peaks mingi summa äkki asjaajamiskuludeks jääma ega Tšehhi vmt.kohta sõit odav pole. Lisaks meeletu ajakulu mis asjaajamisele läheks...
Raha ei pea koheselt kokku saama oluline,et enam vähem reaalajas oleks teada kui palju raha on kogutud ning kui näiteks kuu aega enam raha juurde ei teki siis võib ostsutada mis kogutuga teha kui näiteks ei suuda piisavat summat korjata.
Samas KL on 15000 liiget kui iga teine 7500 annetaks 5 EUR kuus 37500 EUR mille eest saaksime iga kuu rahvasoomuki osta:)
Reaalset sõjalist ohtu ei ole võimalik leevendada veel uuemate ja paremate patriootiliste sõnumitega ega kõnedega rahvusvahelistel kohtumistel.
blueant
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas blueant »

On mõtet üldse midagi korraldada, kui isegi need BTR-d kasutajatele piisavalt huvi ei paku?
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis22 »

blueant kirjutas:On mõtet üldse midagi korraldada, kui isegi need BTR-d kasutajatele piisavalt huvi ei paku?
Masinad tehakse korda, mehed õpetatakse sõitma, kasutamist planeeritakse - mis veel puudu jääb, et ülesnäidatav huvi lugupeetava jaoks piisav tunduma hakkaks?
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
Kasutajanimi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kasutajanimi »

Paar mõtet:
1) Vanade masinate puhul ostetavaid masinaid rohkem kui üks - kõik samatüübilised.

2) Kui eesmärgiks "ots lahti teha" siis võimalusel midagi, mida ostetaks juurde sama tüüpi.

3) Kui anda võimalus näiteks EKREle panna raha sinna kus sõnad on, siis peaks seda tingimata andma muidugi kõigile parteidele.

Mis puutub millegi välja valimisse ja muudesse taolistesse otsustesse, siis peaks MTÜ konsensuse järgi otsustama peaaegu kõike. Ühe eestvedaja õlule kõike lükata on liiga palju. Vähemalt mina ei tea ühtegi kõike näinud-kõike teinud eksperti nii mootorsõidukite- kui ka militaarvallast keda võiks usaldada kümnete tuhandete eurode eest õiget otsust tegema.

Ning reisimine toimuks ikkagi reisija oma raha eest.

Mu oma malevkonnas on kitsas ringis juttu olnud korjandusest teatud masinate ostmiseks, vaatan mis sellest saab. Kõrgema sissetulekuga inimestel lihtne öelda "50€/kuu korrutatud liikmete arvuga", aga kõigil pole nii palju raha laiali loopida.
Elmaronic
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Elmaronic »

Kui tõsiselt ostmiseks läheb olen 50ga "käsi".
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Kontakt:

Tundub, et ei lähe tõsiseks. Väga kurb :(
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Maci ja 4 külalist