Vene kosmose hiilgus ja viletsus

Laevad, lennukid, tankid... Kõik sõjatehnikast.
Vasta
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Re: Vene kosmose hiilgus ja viletsus

Postitus Postitas Kulibin »

Vene keele valdajatele veidi lugemist. :wink:
http://censoru.net/10411-strana-feyk-pr ... chnyy.html
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

See ju seesama jutt... :dont_know:
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
huvitun
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas huvitun »

Kes vene keelt valdab nirusti, siis ma natuke kohmakalt aga siiski tõlkisin asja:

Sissejuhatuseks - tuntud ajalooline tõsiasi. Seda on väga lihtne guugeldada aga neile, kellele see valmistab raskusi - lühike kokkuvõte. Kui Venemaa uputas kosmosejaama Mir, nägid lääne partnerid oma suureks üllatuseks, et telemeetrilise informatsiooni voog jaamast ei katkenud, veelgi enam kosmosejaam lendas telemeetriliste andmete põhjal endiselt kosmoses.

Selgus, et Venemaa, soovimata lääne partnereid teha närviliseks kosmosejaama tegeliku kriitilise tehnoseisukorraga, käivitas võltsitud telemeetrilise info saatmise, mida genereeris spetsiaalne programm nii et andmed ei ületaks teatud kriitilisi piire.

Kosmosejaam Mir uputati, aga võltstelemeetria programmi väljalülitamine läks meelest.

Miks ma seda räägin. Lihtsalt, sputnikute üleslaskmine Vostotšnõi kosmodroomilt, kordab seda ammust lugu praktiliselt üks ühele.

Algusest peale oli see väga kummaline start.

Esimene õhkutõus, määratud 27. aprilliks, peatati automaatika poolt poolteist minutit enne starti aga üks vene telekanal jõudis näidata otseeetris raketi starti. Tõsi küll, mitte üle terve maa, vaid ainult satelliidivahendusel. Tõsi jäljed kustutati kohe, kaotati reportaaž arhiivist, tõendada midagi ei saa, seda lihtsalt ei juhtunud.

28. aprilli starti näitasid juba kõik telekanalid ja see oli ametlik. Tõsi küll rahvas juhtis tähelepanu, et eetris näidati hoopis teise raketi starti, mitte aga selle, mis seisis platsil veel eile õhtul - värvitud oli seadeldis hoopis teisiti.

Järgnes ametlik selgitus, et rakett muutus hallist valgeks seetõttu, et "kattus vedela hapnikuga". Ja kuigi see ei seletanud ka teiste värvide muutumist raketil, said need, kes otsisid kahtlustest vabanemiseks ettekäändeid, kõhklustest priiks.

Nasa monitooring ei suutnud samuti näha õhku tõusnud raketti, millest mulle teatasid minu korrespondendid ookeani teiselt kaldalt. Kui ma selle info avaldasin Facebookis https://www.facebook.com/a.m.shipilov/po...5180363776 , ilmus kohe kommentaaridesse ligi 200 tundmatut (facebooki boti tunnustega) inimest, kes hakkasid aktiivselt teemat "arendama" (Ma ei oska tõlkida seda lauset korrektselt, kui keegi oskab, oleksin tänulik - "начали активно забалтывать тему"). Säärast reaktsiooni pole iialgi varem esinenud ja see tegi mu tähelepanelikuks.

Aga siis hakkasid mulle kirjutama minu sõbrad, kes teatasid, et facebook blokeeris nende kontod kommenteerimise eest minu artiklile kui "facebooki reeglite rikkumised". Muidugi ei olnud mingeid rikkumisi, seda enam, nii massilisi. Taoline blokeerimine ilmneb ainult siis, kui kommentaari peale tuleb lühikese aja jooksul tuhandeid kaebusi. Siis suleb Facebooki automaatika kogu konto ega oota ära asja kontrollimist.

Ma kitsendasin ligipääsu sellele artiklile ja mõistsin, et tabasin oma informatsiooniga täpselt naelapea pihta. Nii tõsised jõud on üles äratatud minu info mahasurumiseks!

Puändiks. Mäletate lugu, millega alustasin seda jutustust?

Internetti ilmus nende sputnikute telemeetria, mis Vostotšnõist orbiidile saadeti. Peoeelne segadus tegi väga kurja nalja nendega, kes kirjutasid telemeetria imiteerimise programmi.

Allpool on screenshotid kõigi kolme sputniku info kohta. Väikesed erinevused piltide vahel johtuvad sellest, et tegin screenshotid mõnesekundiliste vahedega. Kui te lingite siia http://www.n2yo.com/satellites/?c=latest-launches ja jälitate neid kolme sputnikku, siis märkate, et kõigi kolme sputniku telemeetria langeb kokku kõikides parameetrites.

St kõik kolm tehiskaaslast asuvad ühes ja samas kohas, liikudes sama kiirusega samal orbiidil.

See võib tähendada vaid üht: peoeelse inimliku faktori tõttu, pandi kolme sputniku telemeetria kanalile kogemata üks ja sama telemeetria imitaator-programm.

Kindlasti parandatakse see viga peagi. Seepärast kutsun iga sooviat tunnistajaks. Mida rohkem rahvast seda möödalaskmist fikseerib, seda keerulisem on seda maha vaikida.
Lemet
Liige
Kontakt:

Nagu kuskil kommentides juba täheldati- kui tehiskaaslased korraga valla päästeti, siis ei saa välistada, et nad päris pikka aega saavadki lendama ühe grupina. Sel teemal tasub kella hakata taguma kuskil poole aasta pärast. Kui need ka siis veel samal orbiidil on, siis on asi juba kahtlane.
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Kosmos on siiski veidike erinev maisest atmosfärist. Kui ma poetan lennukilt 3 laagrikuuli, siis nad tõesti lendavad mõningane aeg grupis ja siis üks neist tabab sääske, mis muudab trajektori. Kosmoses on hulgem prügi, aga reeglina lõpeb apastraadi teekond polditabamusega. Olgu mis on, aga midagi läks neil nihu ja nüüd üritatakse nägusid teha. Eks aeg näita ja USA suudab vajadusel oma tehnikaga eristada maalähedasel orbiidil resoga üks 10-nene polt. :wink:
Lemet
Liige
Kontakt:

Juttu kosmodroomilt lenduläinud raketist inimeselt, keda võib usaldada...http://zelenyikot.livejournal.com/93519.html
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Lemet, ma pole seda starti isiklikult näinud ja üleüldse te kõik valetate ja see on puhas feik. :wink:
Sest puhta loogika järgi ei saa üks bensujaam, kes ei suuda valmistada ei autosid ega elektroonikat ega tööpinke, lennata ometi kosmoses... võvsevrjote !
Sory oftopic.
P.S. Netis on meeletu kogus videosid rakettide startidest. On kah pikad timelapse videod koos päevi kestvate ettevalmistustega saadaval. Soovitan neid uurida.
Kasutaja avatar
Hydrazine
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hydrazine »

Lemet kirjutas:Juttu kosmodroomilt lenduläinud raketist inimeselt, keda võib usaldada...http://zelenyikot.livejournal.com/93519.html
Kommentaarid on seal muidugi kohati üsna mahlased. Tundub, et konspiraatoreid on ka Venemaal kuhjaga, kes ei usu, et selline kosmodroom üleüldse olemaski on, et kõik on PhotoShop. Huvitav on ka see, et näiteks Google Earth omab Vostochny kandist satikaarti mis on pärit aastast 2007! Kindlasti on uuemad olemas, aga miks neid pole välja pandud? Samas kui just vaatasin, et Plesetsk ja Baikonur on Google Earth'is 2013 aasta seisuga sees.
Viimati muutis Hydrazine, 04 Mai, 2016 20:34, muudetud 1 kord kokku.
Lemet
Liige
Kontakt:

Jookseb sinna iga artikli peale kokku kõiksugu karvaseid ja sulelisi, roheline kõuts ise aga on siiski üks asjadest jagav(tegev on ta vene erakosmoses) ja objektiivne tegelane, kelle umbusaldamiseks või ura-patriotismis kahtlustamine on minu paariaastase kogemuse põhjal igati alusetu.
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Väidetavalt ei anna elumärke kaasa pandud tudengisatelliit SamSat-218.
http://tass.ru/kosmos/3257312
........................................................
Lemet, mis asi on vene erakosmos ?
Lemet
Liige
Kontakt:

Dauria peaks asja nimi olema...käi kõutsi žurnaal läbi, seal peaks sest asjandusest korduvalt juttu olema. Muskiga mõistagi võrrelda ei anna, pigem meie tudengisatelliidi mõõtu ettevõtmine.
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Kulibin kirjutas:Väidetavalt ei anna elumärke kaasa pandud tudengisatelliit SamSat-218.
http://tass.ru/kosmos/3257312
........................................................
Lemet, mis asi on vene erakosmos ?
Vabandage kui eksin aga kas ei näita just see, et stardiga läks midagi nihu. Nende "ametlike" satelliitidega on kõik riigi kontrolli all ja nendega seotut annab võltsprogrammidega manipuleerida. Tudengite oma puhul on kaasteadjaid rohkem ja nad on kõike muud kui võhikud. Lihtsam on öelda, et ei hakanud tööle, keerasite ise pekki midagi.
Lemet
Liige
Kontakt:

Sama allikas probleemidest tudengisatelliidiga...
...Если какие-то сигналы от аппарата все-таки идут, то значит он работоспособен и есть шанс на исправление ситуации. Вероятнее всего он слишком быстро закрутился при отделении, поэтому возникли проблемы с передачей данных, еще возможно, что у него не раскрылась антенна, что тоже может ухудшить связь. Пока можно надеяться, что под влиянием аэродинамики и других факторов вращение замедлится. Только ждать этого придется несколько недель или даже месяцев.

На спутнике есть активная система ориентации - магнитные катушки. Они позволяют ориентировать аппарат "опираясь" на магнитное поле Земли. Точнее могли бы позволить, если бы все шло хорошо. Пока не удается провести первые сеансы связи, и получить данные с бортовых систем, то не удастся передать и команду на парирование закрутки.

Независимо от того включится аппарат или нет, разработчикам придется еще решить вопрос с причиной того, что их закрутило. Разгонный блок "Волга", который выводил все три спутника, говорят, отработал идеально. Но SamSat-218D располагался в экспериментальном транспортно-пусковом контейнере
http://zelenyikot.livejournal.com/94190.html
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline