Kulibini vihakõne ootab lihvimist ...

Kas see on põlvkondade vaheline konflikt?ganzz kirjutas:Ühesõnaga 2 nädala jooksul pole keegi suutnud vastutust endale võtta.
Mugav on ju et maksan 50 EUR-I ja keegi minu eest tuleb ja teeb.
Ilmunud on jutuvada- droonid/ kuidas mida teha/mina seisan varje taga ja vaatan jne.
80/90. põlvkonna enese alalhoiu instinkt.
Mida oligi tarvis tõestada ehk MOT.
Renoveerimisprotsess on siin
http://www.mortarinvestments.eu/product ... rrency=USD
Tunnistad, et sinu põlvkond on üks hädavareste punt, kes on tegelenud teisejärguliste probleemidega ja kes on teinud peamiselt valesid otsuseid? Tunnistad, et sinu põlvkonnast olid need otsustajad, kes on viinud kaitseväe nii hädisesse seisu. Tunnistad, et sinu põlvkonnast olid need otsustajad, kes tegid valiku plastiklaevade kasuks. Häbenema peaksid oma põlvkonda, mitte kritiseerima 80/90 põlvkonda. Nüüd kui kõik on pekki keeratud, nüüd palute meid appi?Teie 80. ndatel ja 90. ndatel sündinud tehke MTÜ, mina annan omad teadmised mis oman sinna. Tõestage et peale mölisemise midagi ka teete. Minu põlvkond on toonud teid siiani , Teie asi on edasi viia.
See ei ole huumor.Martin Herem kirjutas:Ma tõesti lootsin, et keegi 80ndatest võtab sõna ja paneb minu eakaaslasele ... aga nüüd tuleb mul vist vanuri eest välja astuda, sest sellist nooruslikku rajuhoogset valgustuse pahvakut, ei suuda keegi üksi vastu võtta.
Ganzz - ma olen korraks sinugaPeame vastu!
MTÜ mille jaoks? Selleks, et MTÜ luua, tuleks enne teadvustada selgelt, mis on MTÜ tegelik eesmärk?Fucs kirjutas:Seitsmekümnendad.....üheksakümnendad.......viiekümnendad.......
Mingi Benny Hill käib....
Vähemalt kaks MTÜ-d oleks tehtud selle energiagaga, mida siin sõnu ritta seades kulutatud on......
Ma saan aru, et selline MTÜ seab oma tegevusega kahtluse alla kõikide eelnevate Eesti kaitse-eelarvete prioriteedid ja hakkab avaldama survet, et tulevikus kaitse-eelarve prioriteete muudetaks.ganzz kirjutas:No näiteks 642 isikut Sompas soovib relvarahu kehtestamist, osad pilluvad pudeleid ja näha on et asi "kisub ära". Võiks ju puhastada platsi veokitega, aga mida sa puhastad kui su ees klaas ja rahu eest võitlejad ei ole õppinud Mainori koolis vaid moskoovias. Lahendus on plats sahkadega ja terase taga puhtaks lükata.
Väljaõppega seotud probleemid on ju otseselt kivi Martin Heremi kapsaaeda. Tänapäevane sõda on ju eelkõige sõda meedias. Igal meeleavaldusel on kümneid kaameraid, mis salvestavad iga soomuki liikumise. Seni, kui leidub kasvõi üks ganzzi sugune, kes arvab, et laiakslitsutud meeleavaldajaid oleks mugav pärast sahaga kokku lükata, senini saab väita, et väljaõpe on Eestis väga kehv.Võiks ju puhastada platsi veokitega, aga mida sa puhastad kui su ees klaas ja rahu eest võitlejad ei ole õppinud Mainori koolis vaid moskoovias.
Kohalik konstaabel Peeter ja nupsik veebipolitseinik Maia ei lahendus- milleni nad jõuavad ruttu. Lahendus on plats sahkadega ja terase taga puhtaks lükata.
Ei maksaks olla nii irooniline. Küsimusi on väga palju. Ka väikestele lastele on selge, et paljud muinasjutud Eesti kaitsevõimekusest on ilmselge vale. Pole mõtet jätkata valetamist, vaid koheselt peaks asuma tegutsema. Keegi ei tea, kauaks meile armuaega on antud.Martin Herem kirjutas:... no aina paremaks läheb:
Ma ei ole just mingi professionaal, kuid ... ... täpselt nii! Vaata ma pole ka arst ... pea arst, kuid ...
Siis on ju väga hea, kui Eestis on palju tõeliseid Mehi. Kahju ainult, et enamike Meeste jaoks ei leita Eestis raha öövaatlusseadmete ja termokaamerate ostmiseks ja need öökullid on pimedas metsas nagu abitud kassipojad. Kogemustega ja eriväljaõppega vastase jaoks olete nagu märklauad öises lasketiirus, kes paari plahvatusega liikuma ehmatatakse ning seejärel halastamatult maha notitakse. Magada vist täna öösel ei õnnestu? Hommikuks olete nagu hullunud zombid. Ja hommikul alles kõige jubedam algab. Sama kordus teil ka eile ja üleeile.HeiniR kirjutas:Kuule vaakumpommi mees, koli mujale halama! Pole vaja siia jälle vinguma tulla kui sitasti kõik on! Martin Herem on Mees ja siin on veel Mehed tema selja taga, kes nagu öökullid metsas käsku ootavad! Newbee my ass!
1986...
Ah jaa. Praegu pole ju sõjaolukord, te ei kuule öösel haavatute appikarjeid ja surmaeelseid palveid ja te Mehed magate rahulikult. Hommikul teete mobiilikõne kodustele, pesete kikud ja jätkate sõjamängimist.Martin Herem kirjutas:Meil on tänaste arvestuste järgi vahendeid umbes 20 000 võitleja jaoks. Need võitlejad õpetatakse meil välja ajateenistuses, täiendõpetatakse õppekogunemistel ja KLis.
EKV teenistuses on käinud kaugelt üle 40 000 kodaniku. Neist viimased 5 aastat teeninud, täidavadki selle 20 000. Arvestust peetakse loomulikult kõigi üle, ka nende kes elus-terved, alla 60, teeninud NAs või üldse mitte.
KV keskendub peamiselt aga siiski ajateenistuse väljaõppele ja nende viimase 5 aasta jooksul teeninud (õppinud) kodanike täiendõppele. Tuleb tunnistada, et tegelikult kuulub 20 000 hulka ka reservväelasi, kes on teeninud kunagi NAs või 20 aastat tagasi EKVs vms. Neil on tahe, KVl vajadus, ja nii neid roteeritakse ühest üksusest teise, hoides neid pidevalt kiirreageerimises.
KL keskendub oma väljaõppes veidi teise jaotuse põhjal, kuid tegeleb siiski vabatahtlikult organisatsiooniga liitunutega.
Lisaks on KV-l plaanid, kuidas täiendõpetada ohu või sõja korral reservväelasi, keda kasutatakse üksuste täienduseks kaotuste korral.
See kõik on üsna töömahukas igal tasandil. Näiteks: Viru JP ohvitser tegeleb igapäevaselt ajateenijate väljaõppega, mingite haldusküsimustega, osaleb toetusena mingitel õppustel ja kindlasti tegeleb oma SA üksusega. RÕKid paistavad välja siis, kui toimuvad tervele pataljonile. Nö veealune osa on aga juhtide ja spetsialistide RÕKid, mis on lühikesed ja väikesele arvule. Need võtavad samuti oma aja. Peamine aga - sellega suudame me tagada 20000 ametikoha täitmise sõjaaja üksustes. Samuti peame me nii võimalikuks täienduste korraldamise.
See kõik oli nüüd pikk sissejuhatus küsimusele: Milliste vahenditega (raha, asjad, inimesed, aeg), millistele kodanikele ja millisel eesmärgil, peaks KV tegema veel täiendavat väljaõpet? Ma olen kindel, et enam vähem mõistlikud vastused saab anda igale punktile. Kuid seejärel tuleb küsida veel: Kas see on tõhus (hinna ja tulemuse suhe)? Ja vot siin on tegemist enamasti tunnetusliku mõõtmisega, mida mõjutavad ka emotsioonid. Ühed peavad kõikide tervete kodanike pidevat sõjalist väljaõpet väga oluliseks, teised peavad sellele kuluvat ressurssi liiga suureks võrreldes tulemusega. See on tegelikult väga paljude siin foorumis toimuvate vaidluste põhjuseks.
Seepärast Ruger, sa jäädki täiendavast või põhja andvast väljaõppest ilma, kui see ei lähe ajateenistusse, ei kuulu kiirreageerimisüksusesse, ei ole mingil moel end vajalikuks teinud ja sellega pidevat SA ametikohta saanud, ega kuulu KLi. Sind ei lükata kõrvale, sinuni lihtsalt ei jõuta. Tegelikult võiks öelda, et sa ise seisad kõrval. Kuid see ei ole halb ega vale. See on normaalne. Ja kuna sul sõjaajal konkreetset ülesannet ei ole, siis pole sul ka hetkel mingit õigust, saada X mahus või teemas väljaõpet. Küll aga on sul õigus muuta oma positsiooni selles küsimuses. KL on neist lihtsaim võimalus.Ma loodan, et minu pädevus antud küsimuses sai veidigi tõestust. Kuigi ma arvan, et sa pidasid silmas kompetentsiSee, et koheselt mittesõjalise väljaõppe saanud või vene ajal väljaõppe saanud isikud kõrvale aetakse, et neid ei ole vaja, minu arvates riigikaitselisel eesmärgil eriti pädev ei ole.Lõpetuseks vastuse "mõttekohale": Sinusuguste kodanikega hakatakse tegelema teatud ohu suurenemise hetkest. Enne seda hetke, ei peeta tegelemisega kuluvat tõhusaks investeeringuks.
Kasutajad foorumit lugemas: Luderi ja 3 külalist