Kaadrimuudatused
Re: Kaadrimuudatused
õnnitlused jah!
Õnnitlused!
Külma pead ja jõudu jaksu hr Herem, soovib eru-rms.
Evolutsiooni kõrvalmõju, intelligentsus
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Ma üritaks (õnnitluste asemel) pigem veits statistilist analüüsi teha
- Martin HEREM on Riigikaitse Akadeemia Kaitsekolledži 1. lennu (1992-96) tänaseks ainuke täiskolonel (kui ma just kedagi maha pole maganud)..
- samas Riigikaitse Akadeemia Kaitsekolledži 2. lennust (1993-97) on juba 2 x täiskoloneli: Eero REBO (2.JvBr ülem) ja Rauno SIRK - seega on teine lend esimesele mingis mõttes "ära teinud"..
- Martin HEREMil kulus täpselt 20a nooremleitnandi auastme saamisest Peastaabi ülemaks määramiseni: teatav statistiline maamärk, mida võib ka meie rahvusliku ohvitserkonna (taas)tootmise ajaliseks etaloniks võtta. Samas on selline karjäärikiirus pigem omane näit Iisraeli armeele ja selgelt mitteomane tänasele Euroopale..
- õhuväe taustaga Rauno SIRKi "väljanihkumine" piisavaid karjäärivõimalusi mittepakkuvast pseudoväeliigist Toetuse Väejuhatuse ülemaks on suht loogiline - meie mikroõhuväes ongi juba liiga palju täiskoloneli lävepakuni jõudnud (ja suht võimekaid) noori ohvitsere..
- kindralid SCHVEDE ja TIGANIK jätkavad välisteenistuses - mis aga tähendab, et 3a pärast vajavad nad jälle ametikohti kodumaal. Mis omakorda viitab sellele, et vähemalt kol HEREM peab siis välisteenistusega arvestama (millega "paratamatult" kaasneb ka brigaadikindrali auaste - sic!)..

- Martin HEREM on Riigikaitse Akadeemia Kaitsekolledži 1. lennu (1992-96) tänaseks ainuke täiskolonel (kui ma just kedagi maha pole maganud)..
- samas Riigikaitse Akadeemia Kaitsekolledži 2. lennust (1993-97) on juba 2 x täiskoloneli: Eero REBO (2.JvBr ülem) ja Rauno SIRK - seega on teine lend esimesele mingis mõttes "ära teinud"..
- Martin HEREMil kulus täpselt 20a nooremleitnandi auastme saamisest Peastaabi ülemaks määramiseni: teatav statistiline maamärk, mida võib ka meie rahvusliku ohvitserkonna (taas)tootmise ajaliseks etaloniks võtta. Samas on selline karjäärikiirus pigem omane näit Iisraeli armeele ja selgelt mitteomane tänasele Euroopale..
- õhuväe taustaga Rauno SIRKi "väljanihkumine" piisavaid karjäärivõimalusi mittepakkuvast pseudoväeliigist Toetuse Väejuhatuse ülemaks on suht loogiline - meie mikroõhuväes ongi juba liiga palju täiskoloneli lävepakuni jõudnud (ja suht võimekaid) noori ohvitsere..
- kindralid SCHVEDE ja TIGANIK jätkavad välisteenistuses - mis aga tähendab, et 3a pärast vajavad nad jälle ametikohti kodumaal. Mis omakorda viitab sellele, et vähemalt kol HEREM peab siis välisteenistusega arvestama (millega "paratamatult" kaasneb ka brigaadikindrali auaste - sic!)..
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
- kangelaspioneer
- Liige
- Kontakt:
http://uudised.err.ee/v/eesti/59176ca5- ... rmo-kundla
Soovin omalt poolt önne ja edu asjaosalistele. Antud juhul on tegemist parimatega, kes meil on.
Soovin omalt poolt önne ja edu asjaosalistele. Antud juhul on tegemist parimatega, kes meil on.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Täna:
http://www.mil.ee/et/uudised/9340/kindr ... t-reservis
http://www.mil.ee/et/uudised/9340/kindr ... t-reservis
Umbes kuu aega tagasi - EE intervjuust kin-mjr Neeme VÄLIga:Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras saatis täna kaitseväe peastaabi ees peetud tseremoonial reservi kindralmajor Valeri Saare ja brigaadikindral Peeter Hoppe.
Ma vaatan asju väga ratsionaalselt. Oleme NATOt pikisilmi oodanud, ta on nüüd kohal, on vaja inimesi, kes saavad NATO „keelest“ aru, kes suudavad suhelda ja mõelda nendega koos, ja nüüd… Ei taha seda öelda, aga Brüssel on nagu kindralite surnuaed. Enne mind oli Vello Loemaa. Mida ta tegi naastes? Läks pensionile. Enne Loemaad oli Johannes Kert. Sama lugu. Tulevad sealt ja saadetakse pensionile. Järeldan, et meil on strateegilise tasandi mõtlemist Kaitseväes piisavalt ja ülegi. Neid mehi pole meil vaja. Tendents jätkub.
Kes need praegused „üleliigseks“ osutuda võivad kindralid on?
Jätaks nimed ütlemata. Las nad räägivad enda eest ise. (Brüsselist NATO peakorterist naaseb kindralmajor Valeri Saar ja Monsist SHAPEist brigaadikindral Peeter Hoppe – Toim.)
Ehk edaspidi ongi Brüsselist ja NATO peakorterist tulek pensioniks valmistumine.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Meie KV suurust, keerukust ja tulejõudu/tehnikat arvestades on meil see kindralite arv selgelt ka üle võlli keeratud. Tõsiste militaarriikide klubis teeme end naeruväärseks sedasi. Kindralite arvu poolest peaks siin terve armeekorpus olema, tegelik löögijõud on ehk ekvivalentne ühe motolaskurdiviisiga. Sestap pole mõtet nutta, kui osa neist pensile saadetakse. Ekstra küsitav on nii ÕV kui MeV eesotsas kõrgema ohvitseri olemine (kindral või admiral), kui reaalne komponent on maksimum pataljoni suurune (mis on majori või kolonelleitnandi amet). Siin omistada mingeid kivasid auastmeid on totter, mõningad kindrali kohad on õigustatud ainult KV juhtkonnas ja maaväes.
Siin ei hakka hinnanguid andma, kas pensile saata Tamm või Kask, minu iroonia on suunatud sellele kindralite ja staapide paraadile (napi lahinguvõime kontekstis).
Siin ei hakka hinnanguid andma, kas pensile saata Tamm või Kask, minu iroonia on suunatud sellele kindralite ja staapide paraadile (napi lahinguvõime kontekstis).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Võimalik, et väga loll küsimus, aga härrad kindralid arvati reservi, mitte erru?
Nagu ma aru saan, siis lõpetati töölepingud poolte kokkuleppel(ehk siis pidulikult), mitte ei arvatud pinsile?!
Nagu ma aru saan, siis lõpetati töölepingud poolte kokkuleppel(ehk siis pidulikult), mitte ei arvatud pinsile?!
paraadil näeme, raisk
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Eksid (kahjuks) kõigis punktideskert122 kirjutas:Võimalik, et väga loll küsimus, aga härrad kindralid arvati reservi, mitte erru?

1) reservi (ja mitte erru) seepärast, et sünniaasta võimaldab veel (mobilisatsiooni-)reservis olemist
2) mitte töö- vaid tegevteenistuse lepingud lõpetati vastavalt reserviminejate isiklikele avaldustele
3) kaadrikaitseväelased võivad väljateenitud aastate (eri)pensionile minna alates viiekümnenda eluaasta täitumisest
4) kindrali "pinsile arvamine" ongi üldjuhul "pidulik"
Ei olnud "väga loll küsimus" - sa lihtsalt ei ole ilmselt midagi kuulnud KAITSEVÄETEENISTUSE SEADUSEST.....
Nii et uuri elu, ühesõnaga

-
- Liige
- Kontakt:
Jälle hakkab pihta. Ma olen juba siin foorumis lugenud mingit analoogset väitlust ja ega sellele väitele palju tõestust ei ole. Puhas demagoogia. Meie riigis on ilmselgelt üle võlli keeratud ka presidentide ja peaministrite arv. Samuti ministrite arv. Või riigikogu saadikute arv. Võrreldes meie riigi suuruse, keerukuse ja infrastruktuuriga. Piisaks mõne suurema linna abilinnapeast.Meie KV suurust, keerukust ja tulejõudu/tehnikat arvestades on meil see kindralite arv selgelt ka üle võlli keeratud.
Aga palun esita nimekiri koos tõestustega. Esiteks riikidest, et mis põhjustel Sa nad sinna nimekirja arvasid (ja võimalikud vastuväited teistelt riikidelt, mis ei soovi nende nimetamist sinna). Ja teiseks konkreetsed vestlused nende militaarriikide klubis, kus me ennast kindralite arvuga oleme naeruväärseks teinud.Tõsiste militaarriikide klubis teeme end naeruväärseks sedasi.
Olen nõus leppima, et tegemist on isikliku rünnakuga, kuid ära tüütab see jätkuv virisemine ja negativism. Kogu aeg on midagi meie riigis mäda ja riik üleüldse kuidagi alaväärtuslik.
Themess.net-is armastavad russofiilid Eesti ja Balti-riikide üle igal võimalikul moel ilkuda, meie kindralite rohkus pole seni veel teemaks tulnud 

The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
- kangelaspioneer
- Liige
- Kontakt:
Lihtsalt võrdluseks:Kapten Trumm kirjutas:Meie KV suurust, keerukust ja tulejõudu/tehnikat arvestades on meil see kindralite arv selgelt ka üle võlli keeratud. Tõsiste militaarriikide klubis teeme end naeruväärseks sedasi. Kindralite arvu poolest peaks siin terve armeekorpus olema, tegelik löögijõud on ehk ekvivalentne ühe motolaskurdiviisiga.
Bundeswehri värskelt kehtestatud suurus on ca 200000 inimest, ametnikud jms tsiviilpersonal kaasaarvatud. Kindrali ametikohti on 215, kohtade täitmisele on järjekord. Seda suhtarvu ei löö me isegi ainult oma rahuaja kaitseväge arvestades, rääkimata SA-st.
Olen nõus, et meil ei ole kõik nii valmis ja hästi, et võiks ainult peenhäälestamisega tegeleda, aga kindralite/vanemohvitseride arv pole kindlasti see suurim mure, mille pärast sõda võitmata jääb.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Iisraeli kaitsejõududes (IDF) ma lugesin ca 600 000 (pidevalt on teenistuses 170 000) mehe peale kokku umbes 50 kindralit (päris täpselt ei saagi aru), nendest 28 on kindralstaabis (kuhu kuulub ka neli regionaalset väejuhatust ning peaministri ja presidendi käsundusohvitserid, kes on miskipärast seal kindralid). Madalaim ametikoht, mis kindraliks teeb, on diviisiülem (brigaadikindrali auaste). Neljatärnikindralit Iisraelis polegi (IDF juhataja alias peastaabi ülem on kindralleitnant). Mis selle Saksamaa kohta öelda - eks hea elu ning reaalse sõjalise vastuseisu puudumine on kasvatanud rasva luudele.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
-
- Liige
- Kontakt:
Palun ütle, kus kohast Iisraeli kohta andmeid oled saanud. Iisrael on sõjalises mõttes suhteliselt suletud riik. Samas olen viimasel ajal kohtunud lausa kahe brigaadikindraliga (nii see tõlgiti) ja kindlasti ei olnud tegu diviisiülematega.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist