I grupikas. Lahing Inglismaa pärast.

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Re: I grupikas. Lahing Inglismaa pärast.

Postitus Postitas Parovoz »

Tere tere
Nii, ja valmis ta saigi. Zvezda 1/72 Ju-88A-1, BoB, 1940. Mulle meeldis see mudel. Sai parajalt tegeletud. Meeldis , et oli väga heal tasemel lendurite figuurid selles mõõtkavas, head peened paneelide liitekohad, detailid istusid kokku korralikult. Pahtlit läks vaja miinimum. Joonistega sobis nii palju, et peaaegu täppi. Tüüri kõrgus oli paigast ära, sai juurde kasvatatud. Dekaalid leidsin oma laekast sellele teemale vastavad. Tegelikult Zvezdal on ka A-5 mudel olemas ,mis sobiks ilma eriliste ümbertegemiste sellesse teemasse. Aga mul oli juba A-4 , ja selles mõõtkavas vist A-1 ei eksisteeri...veel....seega saigi sellest tehtud. Recommended. Nautisin värki ja nüüd ilselt tuleb need ka laiemale publikule näidata, Minimaailm ka siia arvatud nüüd siis:
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

Tänud ja järgmise korrani....
Taara avitab! ...
Kasutaja avatar
Seersant Steiner
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Seersant Steiner »

[quote="scout22b"]Väike verstapost jälle:

[img]http://static4.album.ee/files/1179/87/l ... 5_lG5w.jpg[/img]

[img]http://static4.album.ee/files/1179/87/l ... 7_tPGD.jpg[/img]

[img]http://static4.album.ee/files/1179/87/l ... 9_GLI1.jpg[/img]

Kurja küll, kus pildi peal tundub kõik poole vigasem olevat kui päris silmaga :P

Väljanäituse koha pealt oleks iseenesest mõistlik uurida, mitu isendit tuleb üldse? Ja kas tulevad kõik osalejate taiesed? Mulle tundub, et seda üritust peaks eraldi laua peal tervikuna esitlema kui vähegi võimalik. Ise ma näiteks plaanin tulla külastajana :) Aga kui selline eraldi ekspositsioon kõigi lennuvahenditest tuleks, siis tooks enda oma kah. :) KUI muidugi valmis saan.[/quote]

ilus minu messer aga on paras peletis selle kõrval kahjuks
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Hertsog »

Mulle meeldis see mudel. Sai parajalt tegeletud. Meeldis , et oli väga heal tasemel lendurite figuurid selles mõõtkavas, head peened paneelide liitekohad, detailid istusid kokku korralikult. Pahtlit läks vaja miinimum. Joonistega sobis nii palju, et peaaegu täppi. Tüüri kõrgus oli paigast ära, sai juurde kasvatatud. Dekaalid leidsin oma laekast sellele teemale vastavad. Tegelikult Zvezdal on ka A-5 mudel olemas ,mis sobiks ilma eriliste ümbertegemiste sellesse teemasse.
oijah. mul on see Zvezda A-5... ja see ei ole küll selliste omadustega, mida kirjeldad, või siis ma lihtsalt ise ei oska mudeleid ehitada :D
igatahes järgmiseks nädalavahetuseks see valmis küll ei saa. olemas on ka alternatiivmudel, kuid see pole veel postist saabunud, nii et minu esitlus ilmselt langeb kuhugi juunisse tagantjärgi.
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere tere
Hmm, huvitav mis selles mudelis sellist on , et kutsub esile negatiivseid vibratsioone:). Lihtsalt huvi pärast. Olen kõiki kolme Zvezda Ju-88 mudelit käes mudinud ja vaadelnud - mulle küll tundus korralik asi olevat. Detailid sobivad ilusti kokku, Kõverad ka ei ole. Üks asi jäi silma, aga see ei olnud minu jaoks miinus, plastmass ise tundus "kihiline". Kui nüüd joonised ligi võtta, siis küll, hakkab see mm mäng pihta. Aga see on nii tühine , et minu meelest ei vääri seda "müra". Ehk lugupeetud kolleeg osutab nendele miinustele , hea meelega võtaks ette. Kasvõi kolleegiga koos, nii libistades vahetevahel ja arutades valitud subjekti:) . Üldiselt olen ka vana FROG suhtes positiivne, kuigi need on oma aja juba äraelanud. Aga nagu ma mainisin - mulle meeldis.
Taara avitab! ...
Toomas Väli
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Toomas Väli »

Tere,

Nagu lubatud- osalen Spitfire MK I tüüpi lennukiga. (Avro Ansoni üritan kõigest hingest valmis saada peale Spitfire valmimist).

Pildid siis protsessist- 21.05-22.05.2016.

Kommentaarina:

1. Kuna aega on vähe- siis igasuguseid lisavidinaid juurde isegi ei ürita külge pookida- tuleb "otse karbist" põhimõttel (etsidega kokkupuude on mul muidugi ka kehvakene- ühel He 112 pisut proovisin). Pisut toonin kuiva pintsliga- musta ja hõbedaga;

2. Kokku läheb tõesti ilusasti (st pahtlit läheb vähe). Täpselt nii nagu Kalle ütles :) Tegelikult teadsin ma seda ka enne protsessi algust- mul on tegelikult üks selline valmis tehtud Eesti värvides;

3. Piloot on pisut liiga laiaõlgne- vajab pisut mõlemalt poolt "okste" maha lihvimist. (Eesti värvides masinasse ma pilooti ei pannud- seega tuli see mulle pisukese üllatusena..);

4. ...ja algaja sutsakad värvipritsiga vajavad lisatreeningut. Kord värv jookseb; kord tuleb seda värvi tükkidena...aga eks harjutamine teeb meistriks!;

5. Paravozi poolt kunagi soovitatud põrandavaha meetodit seekord igaksjuhuks ei kasuta (vaata punkt 1- aega on vähe). Seega lasen lihtsalt tavalise akrüüllakiga üle;

6. ...ja pildid on sellised nagu on...vajab harjutamist;

7. ...ja annan jooksvalt progressist (või siis hävingust) teada.

Tervitades,

Toomas VT Väli
Manused
Selline karp sai siis laupäeva õhtul avatud.
Selline karp sai siis laupäeva õhtul avatud.
Pühapäeva õhtul
Pühapäeva õhtul
Pühapäeva õhtul.
Pühapäeva õhtul.
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas scout22b »

Nonii, minu isend siis võib ütelda, et 99% valmis.
Päris rahule muidugi ei jää :D Kui peaks uuesti antud isendit tegema, siis parandamist küll.

Lisasin ka heitgaasi jälgi ning pardarelvadele laskmisel tekkivate gaaside jälgi. Vasak külg sai isegi enam vähem.
Pilt

Parem külg läks seevastu lappama. Ma ei kujuta ette kuidas seda effekti vähendada muud moodi kui üle värvida. Aga ajafaktor ei luba. Paremalt vaadates tundub, et lennuk kasutab kütuseks kummiku jääke. :P
Pilt

Siin siis tiba pardarelvade visuaali
Pilt

Ja propp kergelt rahet saanud :D
Pilt

Kokkuvõttes oli positiivseid emotsioone palju, negatiivseid ka mõned. Aga oli siiski hea kokku panna. Muidugi lendav tehnika pole just minu tugevaim külg ja ilmselt sellest tulevalt pole ka minu eelistus. Ja kastades poppi meetodit enda väljendamiseks:
#tehtud #Messer #groupbuild #konstruktiivnekriitikaoodatud

Tööd on palju muidugi veel ees. Viskan ka üles siis asjadest mis poolikud:
Pilt

/P
Fortes fortuna adjuvat
Toomas Väli
Liige
Kontakt:

Hommik,

Eilse õhtu progress. Esmakordselt kasutasin Revelli maskimisteipi kabiiniklaaside tegemisel- tulemus sai endalegi üllataseks positiivne. Jäi ära see peene pintsli ja hambatikuga mässamine. Siis järgnes kontoritatiga mängimine ja rohelise/pruuniga plödistamine- eks pidin mõnes kohas pärast pintsliga ikkagi rohelise-pruuni eraldusjoont "järgi aitama". Aga võiduka lõpuni!

Tervitades,

Toomas VT Väli
valmis värvimiseks.JPG
rohelisega üle käidud.JPG

peale kuivamist.JPG
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Hakkab ka tasapisi valmima , nipet/ näpet veel. Antennid, mõned puuduvad klaasid ja harrika piloot pani ka punnu, ilmselt mõjus peavahetus talle karmilt ;) Otsingud käivad.
Pilt
Pilt
Aga kokkuvõttes tundub et saab valmis küll :)
Levar
Toomas Väli
Liige
Kontakt:

Õhtust,

Spitfire Mk Ia on siis enamvähem lõpusirgel. Eks algaja mudelisti kohta on palju näpukaid:

A. lõhkusin ühe küljedekaali...ja siis erinevate serbohorvaadi keelsete pominate saatel üritasin teda kokku ajada;
B. dekaalidega läks nagu alati- tohutu kihk on sees, et "vaat kus nüüd proovin kõiki neid imelisi segusid, mis dekaali jalamaid pehmeks ja elastseks teevad ja plastmassi külge naksti kinni kleebivad"..aga lõpuks ikka ajad teekannu soojaks ja lobistad sooja veega ning kirud neid väikesi imelisi asju, mis kuidagi kinni ei taha jääda;
C. lennuki alumine külg jäi pisut teraline- ei saanud pritsi korralikult tööle- aga eks harjutan järgmise mudeli peal;
D. aga uhke olen antenni üle! See tuli seekord imeliselt välja.

Üldiselt jääb ta nüüd riiulisse...ja laupäeval siis väljanäitusele. Kui vaim tuleb peale siis tegelen pisut lakkimisega (...ja hoian pöialt, et dekaalid kokku ei tõmbuks vms) ja toonimisega.

Ja pildid siin allpool...ning ka järgmine tööpõld on lauale laiali laotatud. Saladuskatte all- olen ühe Airfix Avro Ansoni kokku pannud- Eesti värvides muidugi :) Ja eks ta tule "töökojast" samal põhimõttel nagu Spitfire- otse karbist, ilma eriliste lisavidinateta...aga väljanäituseks peab valmis saama. Eks hilised õhtutunnid kuluvad...ja Avro laupäeva hommikul veel naksub värskest lakist?

Parimat,

Toomas VT Väli
Spitfire valmis 1.JPG
Spitfire valmis 2.JPG
Avro Anson.JPG
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Einoh vägev ja ajalooline värk siin ikka! Sergei tempo ja produktiivsus on muidugi löömatud!

Aga panen kiirelt oma spioonika ka üles. Kõik pole veel kadunud.

Pilt

Kk
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas calico »

Ja üldiselt nagu valmis.
Selline siis sai:
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
https://www.youtube.com/@Rihosk76 Üks vähestest Eesti mudelikanalitest Youtubes 8)
Kasutaja avatar
calico
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas calico »

Nunii, nüüd natuke juttu ja detaile ka.
Kõigepealt tänud kõigile kes selle kampaaniaga kaasa hakkasid, igatahes on see midagi ajaloolist mis siin toimub ja mida Minimaailmal näha saab. Kõik kahe vaenupoole peamised töömasinad saavad eksponeeritud, mõni isegi mitmekordselt, mis on väga vahva ja põnevust tekitav.
Niisiis mõned detailid aga minu Hurricane dioraamist veelkord.
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Mootorratas BSA M20 cc500: Airfixi uuest bomber resupply karbist, detailne ja ilus asi, mitmest jupist kokku käiv. tegin lisana ainult epoliimitilgast esitule. Mehikesed on erinevatest Airfixi või helleri komplektidest. No teist mootorratast ei suutnudki tuvastada marki ja mudelit, tegemist on siis Airfixi vana lisana erinevates karpides standardmudelina.
Pilt
Pilt
Need siis lõplik tulemus scratch built õlikäruke ja käivitusakumulaator, nagu fotokas näitab, pisut värviparandusi teha veel.
Pilt
See siis eelmainitud bomber resupply karbist pärit 450 galloniline Brockhouse kütusehaagis, samuti uue Airfixi kohane peene ja detailne. Esisild pöörab ja puha.
Pilt
Pilt
Ja muidugi kroonijuveel, ilma milleta poleks mõtet osaledagi sellel ühisehitusgrupikal- Airfixi Hurricane. Nagu siin ka eelkirjutajad mainivad, puhas rõõm kokkupanemisel, järjestikulised üllatused mingite detailide puhul, kus hakkad teisi tegema, nagu tavaliselt, siis avastad et tootja on selle ka ja tolle ka teinud. Minu ülesandeks jäi siis värvimine (muidugi rangelt kõik käega pintsliga, ei mingit tatti ega sülitavaid abivahendeid :P ) ehk piloodirihmad, sihiku tegin ise juurde, kuna tahtsin kokpiti avatuks jätta. vuntsida kulutusi ja tahma, ning siis laupäevaks sisse pakkida. Seniks aga siis nägudeni!
https://www.youtube.com/@Rihosk76 Üks vähestest Eesti mudelikanalitest Youtubes 8)
Immelmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Immelmann »

Minul on kiire möödas. Nüüd on juba kindel, et ei jõua tähtajaks valmis. Umbes kolm nokitsemise õhtut jääb puudu. Aga rõõm näha, et grupika laud tühjaks ei jää.
Toomas Väli
Liige
Kontakt:

Hommik,

Eilse õhtu progress. (NB! Kuna värvimiseks niiehknii läheb- siis võtsin veel ühe Spitfire MK1 tööpinki...järsku jõuab...).

Tervitades,

VT
anson 26 mai hommik.JPG
Toomas Väli
Liige
Kontakt:

Hommikust,

Tundub, et olengi viimase mohikaanlasena antud teemat 24 tundi enne ürituse algust risustamas. Aga kiire ülevaade:

1. vana halli plastikut sobitada ja kleepida ja pahteldada ja lihvida on üks suur ettevõtmine. Eriti piiratud ajaressursis. Seega- ärge oma ootusi väga kõrgele kruvige- Anson edeneb, visalt...kuid nagu eelpool mainitud - ilma "vilede ja tuledeta". Kuigi tean eelmisest korrast, mida Airfixi 1/72 Ansonil oleks vaja muuta või lisada. Näiteks: tiivad on liiga "tekstiilkattega" Airfixil välja tulnud- neid "laineid" soovitatakse kõvasti maha lihvida. Samamoodi on Airfixil puudu suur latern tiiva sees jms. Aga üritan selle lendava "akvaariumi" ikkagi homme hommikuks valmis saada.

2. Spitfire MI see-eest on ikka tõeline muinasjutt. Sobib kokku...ja sai täna hommikul ca 0630L (kodune hundikoer vaatas mind ikka täiesti arusaamatu pilguga...) ka vähemalt alumise värvikatte peale. Seekord ilma suuremate tüsistusteta- ehk värv ei tulnud tükkidena ja ei teinud pinda krobeliseks.

Aga jätkan vapralt...

Tervitades,

VT

PS Ja BoB eestvedajad - kas väljanäitusele toodavatele lennukitele oleks mõistlik ka mingi seletav silt juurde tekitada...et lennuk seda tüüpi, tehnilised andmed jms?
26 mai 6htu.JPG
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist