http://nma.vta.ee/aton/aton_3318.html
poi taga on merekaardi järgi madalik ja 1,9m vett.

Otsinguga ma seda ei leidnud. Aga ju ma siis ei kasutanud õigeid otsingusõnu. Igatahes tundub, et tasus see Caroluse-teema üles tõmmata - ma lootsin, et ehk keegi teab midagi enamat, aga et koguni sellised asjad välja tulevad ja veel nii ruttu, seda ma ei osanud lootagi. Kui venelaste andmed on õiged, siis on Eesti kultuurimälestiste registrisse sisse lipsanud päris korralik prohmakas ja ühtlasi hakkan ma nüüd ka eelmisel lehel olevast vanast joonisest aru saama.andrus kirjutas:Seda teemat vaatasite? http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 27&t=36604 Eriti teist viidet?
Jah, küllap ma ise tõlgendasin asja valesti. Siin on ta vraki väidetava asukoha fotol ja et juba EW ajal või varemgi oli vrakikoht navigatsioonihooajal puutoikaga tähistatud, siis oletasin, et nüüd ehk poiga (kuigi nii suure süvisega laevu, millele oletatav vrakk ette jääda võiks, praegu Emajõel ei liigu).sammal.habe kirjutas:Kastre poi on vast paigaldatud ikka jõe sügavusreljeefi, mitte Caroluse vraki tõttu.
http://nma.vta.ee/aton/aton_3318.html
poi taga on merekaardi järgi madalik ja 1,9m vett.
Ja ujuvveranda oligi mõnikord suviti kasutuses! Oli köietatud kas "M-258" või mõne puksiiri külge. "Pravdat" ei saanud aluse kehvema manööverdusvõime tõttu kasutada. Aga muuseas selgus, et "Pravda" ametlik kodusadam oli vähemalt 50-tel aastatel Tartu, ehkki ta emajõelinna loomulikult kunagi ei sattunud.aurik kirjutas:Veel paar pilti Narva kandist. Koos täpsustatud infiga laevade kohta."M-258" Foto aastast 1976. Keegi naljavend on üritanud vist värvifotoks kujundada ja pärast esimese juti tõmbamist ümber mõelnud .
Laev ehitatud 1957 Moskvas, alguses tegutses Laadoga järve suubuval Paša jõel. 1965 toodi Naroova alamjooksule. Viimane tööhooaeg 1977. Kolm aastat hiljem lammutati
"Pravda" Jäädvustuse daatum pole teada. Pakuks 60-ndaid. Laev ehitatud 1955.a. Kaunases ja see eriliselt madalalt vees istuv variant (nats aeglasem kui tavaline tüüpalus) Saabus otse Narva. Viimane hooaeg 1974.
Laeva kõrval kalda pool on näha asjandust, mida nimetati ujuvverandaks. Sovetimaal olid sellised inimeste veoks kasutusel ja väga lihtsal põhimõttel. Kui rahvast oli väga palju vaja vedada, siis võttis reisilaev sellise koos reisijatega poorti ja hakkas sihtkoha poole kulgema. Ei välista, et ka Narva ja Narva-Jõesuu vahel sellist varianti mõnikord kasutati. Allavoolu oleks päris hea libiseda, aga tagasi võis päris pikka aega venida.
Oligi Lenskast niimoodi tulnud. Ja ninaosa muutus toimus seepärast, et seal kasutati samuti ujuvverandade puksiirina- lai Neeva jõgi andis võimaluse verandat hoopis ees lükata. Enne Narva toomist monteeriti lihtsalt ninast haakesüsteem maha ja keegi ei viitsinud enam välimust tagasi normaalseks muuta.aurik kirjutas: Kaks pilti laevast, mille Tartu "Koidula" välja vahetas. Narva jõe alamjooksul 1978-89 resideerunud "M-84" Ehitatud 1952.
1989 elik siis viimane hooaeg.
Seda ei oska küll öelda, kes ja millal ta ninaosa niimoodi ära nüsis(ühel kehval 1981.a.pildil on see lapp juba olemas). Võib-olla tuligi Lenskast sellisena, aga mine tea, kas seal oleks sellist kirvetööd läbi lastud.
Tont teab, mis "Vanemuisega" on. Kuidagi vaikseks on kõik jäänud.... äkki sai raha otsatympsa kirjutas:Kuis siis lodjapoistel Vanemuisega läheb ?
Kas ka see suvi möödub veel kuival maal ?
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist