Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Kilo Tango »

Manurhin kirjutas:
kana tagumik kirjutas:vahet pole, kes võimul, riik oleks vaene ühtmoodi.
Minul siiski veel on üks grammike usku sellesse riiki ja rahvasse järel. Sellesse valitsusse aga ammugi enam mitte.
Ja mis selle põhjuseks täpsemalt on? Raske lapsepõlv ja vitamiinipuudus?
herman30
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas herman30 »

Walter2 kirjutas: Rohkem kui kord on jäänud kõrva et lambipirni, külmiku, käsitööriista ja mõne muu kodumasina nad hoiavad töös aga veidigi nõudlikuma tarbija (nt. telerid, raadiod, multimeedia ja nutiseadmed) puhul pole võimalik neid lihtsalt kasutada -
Mis siis? Peaasi et külmik, pirnid ja pliit töötavad. Telerid, nutiseadmed, multimeedia ovad elamiseks mittevajalikud luksuskaubad.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Jamalugu, kui nutiseade ei tööta. Autosse laadima panna ei taipa keegi?
Tegelikult on vaja voolu, et saada puurkaevust vett, et pumbata oma solgivesi ära, et laadida mobiili akut ja mõni pirn laes põleb. Õlikatel töötab või mõned elektriradikad on soojad. Läpakas laeb geneka taga täitsa ilusti ja snoobid võivad mingi pinge stabika moodi asja lisaks osta. Kui pappi rohkem on, siis snoobid võivad köhida välja mõned tuhanded ja saada igati OK voolu tootva diiselgeneka. Meie majapidamises on ca 15 000 maksvaid genekaid kümmekond, elektroonika ja automaatika töötab väga hästi kui voolu pole.

Kriisiolukorras ei peagi elu käima samade mugavustega nagu tavaliselt.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Kapten Trumm kirjutas: Vanaste oli eestlane praktiline inimene, kes eelistas mölale tegutsemist, nüüd on Facebook
:lol:

Aitäh!
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Martin Herem kirjutas:Irooniast pole kasu, vihjed ei tööta ... küsime siis otse.
Ütle Manurhin, mida pidanuks Eesti Vabariigi Valitsus tegema viimase tormi kahjustuste korral?
Ja loomulikult - mida tulnuks samal valitsusel teha eelnevatel aastatel, et vähendada selliste tormide negatiivseid tagajärgi?
Kaasfoorumlased jõudsid sellele küsimusele juba minu eest vastata ja midagi väga erilist mul polekski lisada. Jordaaniasse raha matmise asemel võiks parem mõne aianurgas vedeleva GAZ 66 ellu äratada (kui parema tehnika jaoks "raha ei ole") ja vajaliku meeskonna selle peale tekitada.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Kilo Tango kirjutas:
Manurhin kirjutas:
kana tagumik kirjutas:vahet pole, kes võimul, riik oleks vaene ühtmoodi.
Minul siiski veel on üks grammike usku sellesse riiki ja rahvasse järel. Sellesse valitsusse aga ammugi enam mitte.
Kes teab, äkki ongi. Ma räägin sellest oma perearstile.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Manurhin kirjutas:
Kilo Tango kirjutas:
Manurhin kirjutas: Minul siiski veel on üks grammike usku sellesse riiki ja rahvasse järel. Sellesse valitsusse aga ammugi enam mitte.
Kes teab, äkki ongi. Ma räägin sellest oma perearstile.
Soovita siis teistele kah seda perearsti, kes aitab raske lapsepõlve vastu :-)
Kasutaja avatar
ugandiklubi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ugandiklubi »

:D :D :D Kas härra Kilo Tango usub veel sellese valitsusse veel või ????
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

ugandiklubi kirjutas::D :D :D Kas härra Kilo Tango usub veel sellese valitsusse veel või ????
Defineeri valitsusse uskumine. Ei, mul ei ole kodus altarit lauljanna abikaasa pildiga, kes juhtumisi on sattunud olema peaminister. Samas olen ma veendunud, et Eestis on võimalik moodustada märksa hullemaid kooslusi kui see. Nii riigikogu kui valitsuse tasandil. Nagu näiteks ühejalgse juhtimisel. Või siis nende meeste juhtimisel, kellel on kahepeale poolteist nime ja üks mõte.

Vaat nii. Selle asemel mõlgutan mõtteid Admund Burke'i seltsi liikmeks astumisele. Seal on vähemalt arukad inimesed ees.
üks okas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas üks okas »

Kilo Tango kirjutas:
ugandiklubi kirjutas::D :D :D Kas härra Kilo Tango usub veel sellese valitsusse veel või ????
Defineeri valitsusse uskumine. Ei, mul ei ole kodus altarit lauljanna abikaasa pildiga, kes juhtumisi on sattunud olema peaminister. Samas olen ma veendunud, et Eestis on võimalik moodustada märksa hullemaid kooslusi kui see. Nii riigikogu kui valitsuse tasandil. Nagu näiteks ühejalgse juhtimisel. Või siis nende meeste juhtimisel, kellel on kahepeale poolteist nime ja üks mõte.

Vaat nii. Selle asemel mõlgutan mõtteid Admund Burke'i seltsi liikmeks astumisele. Seal on vähemalt arukad inimesed ees.
Aga oled sa kindel, et sinusugune võetakse Edmund Burke'i Seltsi liikmeks? Sa ei suuda isegi seltsi nime meelde jätta. Mitte Admund vaid Edmund. Selts tuleks kirjutada selles nimetuses suure tähega.

Eestlased on praegu jagunenud kahte suuremasse gruppi. Samasugune jagunemine on toimunud ka siin foorumis. Kui lugeda kasvõi delfis ja Eesti Päevalehes avaldatud kommentaare, siis globalistide maailmavaate esindajad on eestlaste seas selges vähemuses. Kuid valitsuserakondade poolne ajupesu jätkub ning sellegipoolest promotakse meedias ülekaalukalt igasuguseid "arvamusliidreid", kes on globalismi kaitsjaid ning BREKIT-i vastaseid.

Sama toimub siin foorumis. Maailmavaate konflikt. Paljud kaasfoorumlased viskuvad koheselt reformierakonna ja sotside kaitsele, kuid nad ei anna endale aru, et nad tegelikult kaitsevad globalismi. Te kaitsete kõike seda, mis Eestile on hukatuslik.

Lihtne näide. On palju venelasi, kellega on väga huvitav vestelda KUNI HETKENI, mil nad veendunult väidavad, et Eestit pole kunagi okupeeritud ja Eesti vabatahtlikult astus NSV Liidu koosseisu.
Sellest hetkest alates on vestluskaaslase jutt minu jaoks lihtsalt üks kasutu sõnamulin. Saan aru, et vestluskaaslane propageerib oma maailmavaadet. Saan aru, et ka kõik argumendid ja väited muudel teemadel on tema maailmavaatest "läbi ussitanud" ja vestluskaaslase poolt käib mäng ühte väravasse. Vestluskaaslane üritab oma maailmavaate õigsust põhjendada.

Sarnane olukord on ka siin foorumis. Eriti selgelt on polariseerumine toimunud peale Brexitit. Näiteks varasemalt võisin paljudele Kilo Tango postitustele kahe käega alla kirjutada. Peale seda, kui Kilo Tango nimetas Trumpi ja Brexiti pooldajaid lumpeniks, toimus minu hinnangutes samasugune pööre, kui venelasest vestluskaaslase puhul, kes väitis, et NSV Liit ei okupeerinud Eestit. Ma ei usu enam Kilo Tango väiteid.
Viimati muutis üks okas, 06 Juul, 2016 16:49, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

üks okas kirjutas:
Kilo Tango kirjutas:

Aga oled sa kindel, et sinusugune võetakse Edmund Burke'i Seltsi liikmeks? Sa ei suuda isegi seltsi nime meelde jätta. Mitte Admund vaid Edmund. Selts tuleks kirjutada selles nimetuses suure tähega.
Minu viga. Tööandjalt aega näpates tuleb apse sisse.
Mis puutub "minusuguse" (selline sõnakasutus meenutab viisaastakuplaane ja parteikongresse) võtmist selle seltsi liikmeks, siis olles üks nendest, keda Pajula kutsub "kolleegideks" ja teades ka Karmot, siis võib isegi juhtuda, et võetakse. Ehkki minu arusaamad nende meeste maailmavaatest kohati erinevad, siis on meil ka üsna palju ühiseid vaateid asjadele.

Ilmselt saab sellest seltsist küll midagi sellist nagu nendesamade meeste kunagine filmiklubi - õilmitseb Pajula maniakaalsel perioodil ja depressiivsel perioodil vajub unustuseõlma.

Aga päris huvitav oleks teada, kellena siis "minusugune" paistab ka auväärt kirjutajale.

Vahepeal juhiks ka tähelepanu, et osava demagoogina on Manurhin vingerdanud kõrvale minu küsimusest. Et mis see siis konkreetselt on, mis paneb mehe mitte uskuma enam sellesse rahvasse ja riiki. Valitsusse ei peagi uskuma.
kana tagumik
Liige

Postitus Postitas kana tagumik »

http://www.postimees.ee/3755991/vaata-m ... rgkoolides

ei õpi need noored või vähemalt ei kavatse, aind pehmoerialasid nagu müüdiks kipub kujunema. Panin selle posti, kuna ka siin foorumis kiputakse seda müüti levitama.

Kvaliteettööjõu puuduse ja lihttööjõu ülekülluse pärast kurdetakse mitte ainult Eestis vaid ka Soomes, Hispaanias, Saksamaal, USA-s jne. Pmst laiem probleem
üks okas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas üks okas »

Kilo Tango on väitnud, et pole enam reformierakonna valija. Aga maailmavaade on ju jäänud.
Ka mina olen kunagi valinud reformierakonda ja sotse ja irl-i. Olin rumal. Ma ei valinud niivõrd maailmavaadet, vaid valisin eelkõige isikuid, keda hästi tunnen. Tegelikult pole nii väga oluline missugust erakonda KUNAGI on valitud. Erakondade ideoloogia on muutunud. Sellist räiget globaliseerumist ei ole varem propageeritud. Ka valijad peaksid tegema oma valikutes muudatusi, kui erakonna maailmavaateline rõhuasetus muutub.

Miks peavad osad kaasfoorumlased pidevalt teistele ära tegema. On see senini toiminud karistamatuse tunne ja veendumus, et just tema maailmavaade on õige? Kõik see toimub päevast päeva. Kasutajanimed on erinevad, kuid suhtumine on sama. Ülbitseda poleks siiski vaja?
Kilo Tango kirjutas:
Manurhin kirjutas: Minul siiski veel on üks grammike usku sellesse riiki ja rahvasse järel. Sellesse valitsusse aga ammugi enam mitte.
Kilo Tango kirjutas: Vahepeal juhiks ka tähelepanu, et osava demagoogina on Manurhin vingerdanud kõrvale minu küsimusest. Et mis see siis konkreetselt on, mis paneb mehe mitte uskuma enam sellesse rahvasse ja riiki. Valitsusse ei peagi uskuma.
Rahvas koosneb inimestest. Miks peaks uskuma sellisesse inimesse nagu Kilo Tango? Võib-olla alles siis on võimalus uuesti uskuda, kui on avalikult selgitatud, miks on just sellised maailmavaated? Kui selgitustest tuleneb, et Kilo Tango on siiski väga eestimeelne? Varem mitte. Kuid ka selgitusi ei saa alati uskuda, sest mõnikord inimesed valetavad sihilikult. :mrgreen:
Väljaöeldud sõnu ja väiteid olematuks ei tee. Usalduse taastamine on tihti väga keeruline või võimatu.
Kilo Tango kirjutas: ...mis see siis konkreetselt on, mis paneb mehe mitte uskuma enam sellesse rahvasse ja riiki.
Miks mina ei usu enam eriti oma riiki? Kõik mis ümberringi toimub, see on vastus küsimusele. Rahva esindajad, kes lepivad praeguse olukorraga on ju kaasajooksikud ja tööriistad praeguste probleemide tekitajate jaoks. Just tänu nendele rahva esindajatele on tekkinud praegune olukord, kus räigelt püütakse rahvusriike hävitada.
Kui lugeda kommentaare meediast, siis rahvas on vägagi ühtne. Väiksearvuline poliitiline "eliit" on eriarvamusel.

Tegelikult ei maksaks Kilo Tango-l viha pidada. Suur tänu küsimuste tõstatamise eest. Probleem on praegu selles, et erakondadest pole tegelikult kedagi valida, selles on Kilo Tangol õigus. Üksjala erakond on Eestile kindlasti väga halb valik. Ka Helmede keerutamised ei tekita usaldust.

Eestlased ei peaks valima praegu erakondi vaid eelkõige sellist maailmavaadet, mis tagaks eestlaste säilimise. Globalism ja multikulturism hävitavad ju eestlaste kultuuri ja traditsioonid. Globalistid võiks aga täpsemalt selgitada, miks rahvusriikide hävitamine garanteerib, et "õnn tuleb meie õuele"?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

kana tagumik kirjutas:http://www.postimees.ee/3755991/vaata-m ... rgkoolides

ei õpi need noored või vähemalt ei kavatse, aind pehmoerialasid nagu müüdiks kipub kujunema. Panin selle posti, kuna ka siin foorumis kiputakse seda müüti levitama.

Kvaliteettööjõu puuduse ja lihttööjõu ülekülluse pärast kurdetakse mitte ainult Eestis vaid ka Soomes, Hispaanias, Saksamaal, USA-s jne. Pmst laiem probleem
See müüt on kahjuks tõde ja see triviaalne erialade graafik seda ka täiesti kinnitab.
Jämedalt jagunevad kõrghariduse erialad Eestis diplomite järgi 1/3 reaalalad ja 2/3 humanitaaralad.
Anomaalia on tabelis arstiteaduskond, seda küll mitte ülemäärase huvi pärast, vaid seepärast, et arstidiplomi saamise järel avaneb võimalus suusatada Soome perearstiks 4000 eurose kuupalgaga. Analoogset suurt huvi kogevad ka õenduserialad, millest Soomes puudus on.
Kui see arstindus välja jätta, siis mis erialad selles TOP-is toodavad majanduslikku lisaväärtust?
Lavakunst? Psühholoogia? Maaväe eriala? Õhusõiduki juhtimine?
Ma näen seal pehmoerialasid ja erialasid, mis elavad maksumaksja rahast.
Meil oleks vaja rohkem insenere, tehnolooge ja oskuste ja peaga tehnikuid.
Arvan, et need TOP erialad on töötukassa tööpakkumiste osas kuskil kolmandas kümnes.
St sellisel "kõrgharidussüsteemil" puudub reaalne ja väärtust loov rakendus.

Ma ei ütle, et humanitaaralasid pole vaja - või riigierialasid pole vaja. On küll.
Lihtsalt see pehmo-humanitaar üleproduktsioon pole teps mitte mingi "ühiskonna vajadus", vaid labane nõudluse ja pakkumise kokku saamine.
Turul on nõutud erialad, mida poleks raske õppida ja kus keskpärane hakkama saab (no tehnilise mehhaanikaga igaüks küll ei saa) ja mille õppemaks/pearaha pole suur.
Selleks ongi psühholoogia, haldusjuhtimine, sotsiaaltöö korraldus - mis kõik erinevalt lennukiehitusest või laevaehitusest maksavad murdosa ja mis ei vaja õpetamiseks muud peale sooja klassiruumi, õppejõu, arvuti ja raamatukogu (erinevalt tehnilistest aladest, mis nõuavad massiivseid invensteeringuid infrasse).

Sama trend on ka mujal Euroopas ja samamoodi on ka seal igasugu majandus-, juura- ja sotsiaalbakasid niiet tapab - kes reaalsuses on sunnitud tegema muud tööd, sest töökohti ei jagu, mina ei suuda küll tõsiselt võtta sotsiaalministeeriumi "nõunikku", kelle haridustaust on inglise filoloogia.
Viimati muutis Kapten Trumm, 06 Juul, 2016 17:47, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
kallek
Liige

Postitus Postitas kallek »

üks okas kirjutas:Eestlased ei peaks valima praegu erakondi vaid eelkõige sellist maailmavaadet, mis tagaks eestlaste säilimise. Globalism ja multikulturism hävitavad ju eestlaste kultuuri ja traditsioonid. Globalistid võiks aga täpsemalt selgitada, miks rahvusriikide hävitamine garanteerib, et "õnn tuleb meie õuele"?
Lubage küsida, kes sellist maailmavaadet, mis tagaks eestlaste säilimise tänases Eestis esindab?

Selle kõige peale küsivad need nn. lääne globalistid, multikulturalistid aga milline on alternatiiv...Putin, Kreml ja Vene tankid?
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist