Olukord Türgis

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Kurjam
Liige
Kontakt:

Re: Olukord Türgis

Postitus Postitas Kurjam »

Martin Peeter kirjutas:
Yks kirjutas:Lihtsalt huvipärast küsin..
Aga vastuseks:

Eestile pole kasulik armee nõrgendamine, mis on fakt. Samuti on küsitav, kas see riik oma liitlaskohuseid täitma tuleb, kui meil s... leivakotis. Sealt tuleb igasugu juttu hulgem ja sekka ka tegusid, mis just erilist kindlust ei sisenda. Islamiideoloogia on üks asi, aga see sebimine ISISega ikka pole mitte päris väljamõeldis. Sel terroril nüüd esimesed meie kaaskodanikest ohvrid vigastatute näol ja võimalik, et keegi sai ka surma. Võimalik lähenemine Venemaale poleks ka just hea uudis. Aga sündmuste taustal on positiivne tõesti see, et viisavabadust Türgi ei saa. Eks see tähendanuks nagunii massiliselt illegaalset tööjõudu. Aga kokkuvõttes - pole tõesti meiega hullu midagi, kuni põgenikediil peab.
Lihtsalt öeldes on lugu hull seetõttu, et üks suuremaid armeesid, mis lisaks Nato liige võib minna islamistide kontrolli alla. Koos siin juba mainitud tuumarelvadega. See on kõike muud kui naljakas :evil: .
aht0
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aht0 »

Martin Peeter kirjutas:
Eestile pole kasulik armee nõrgendamine, mis on fakt. Samuti on küsitav, kas see riik oma liitlaskohuseid täitma tuleb, kui meil s... leivakotis. Sealt tuleb igasugu juttu hulgem ja sekka ka tegusid, mis just erilist kindlust ei sisenda. Islamiideoloogia on üks asi, aga see sebimine ISISega ikka pole mitte päris väljamõeldis. Sel terroril nüüd esimesed meie kaaskodanikest ohvrid vigastatute näol ja võimalik, et keegi sai ka surma. Võimalik lähenemine Venemaale poleks ka just hea uudis. Aga sündmuste taustal on positiivne tõesti see, et viisavabadust Türgi ei saa. Eks see tähendanuks nagunii massiliselt illegaalset tööjõudu. Aga kokkuvõttes - pole tõesti meiega hullu midagi, kuni põgenikediil peab.
autokraatliku juhtimise all olev riik sõltub palju enam "Juhi" egost, diilidest ja iseloomust, seega on see sageli palju ebastabiilsem kui demokraatia. Ja palju tõenäolisem vilistama varasematele kokkulepetele kui keegi pakub paremat diili. Erdogan ja Putin olevat "ühe põõsa marjad". Kõlab julgustavalt? Islami(fundamentalismi) faktoril ei hakka peatumagi.

Tuumapommide pärast väga ei muretse, reaalselt pole neid eriti kerge plahvatama panna ja hariduseta või isegi mingi algtaseme kõrgharidusega insener takistustest 99,99% mööda ei saa (permissive action locks), need sisaldavad krüptot ja anti-tamper (eesti keeles?) seadmeid.

Lisaks, vaevalt USA omi pomme sinna jätab kui tekib vähimgi oht et islamistid võivad need enda kätte saada. Ma arvan et USA luureagentuurid vahivad juba praegu Türgis toimuvat pingsa kullipilguga ja halvimad stsenaariumid käivad simulaatoreis. Väga ei imestaks kui ka riigipöörajad poleks eelnevalt saanud USA mõnelt diplomaadilt mitteametlikku heakskiitu/julgustust. Riigipöörde ajal USA just ei tõtanud neid hukka mõistma, kuigi on tõenäoline et USA teadis toimuma hakkavast mingilgi määral ette tänu elektroonilisele luurele. Kui just riigipöörajad ei teinud jõhkraid pingutusi konspiratsiooni hoidmiseks.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Väidetavalt on vahistatud piloodid, kes tulistasid alla venelaste Su-24. Kui see tõele vastab, siis on relvajõududes ikka jõrm puhastus ette võetud ja meeleheitlikult üritatakse millegipärast Venemaale külje alla ujuda...

https://inforesist.org/v-turtsii-aresto ... kiy-su-24/
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Aspelund kirjutas:Üks võimalik variant: Vene luure sai plaanitavast mäsust haisu ninna ja informeeris sellest mingi vastuteene eest oma suurt sõpra. Sellest ka suhete soojenemine hiljuti..
Tugev sisetunne ütleb mulle - nii lihtne see võiski olla..
Sest see variant seletab ju (väga lihtsalt) kõik, mis praegu tundub kummaline..

Kui miski tundub liiga lihtne, et olla tõde, siis harilikult see ongi (lihtne) tõde :mrgreen:

Igatahes 100% kindel, et õige varsti tilgub sellest läbi veel ja enamat 8) :twisted:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

Eilehommikuses Digitunnis arutlevad IT mehed türgi teemadel.
Pärast teist reklaamipausi, kuskil keskel: http://raadio1.ee/2016/07/18-07-digitun ... hullusest/
Ehk sidepidamisest ja neti tähtsusest 21 sajandil.
Ma ise arvan üheks võimalikuks variandiks et netikasutuse logi järgi on selgitatud välja võrgustiku liikmete nimekiri, see välja prinditud ja selle järgi on lihtne arreteerimisi teha.
See, et mingi asi on krüptitud ei tähenda, et võtit omades ei saaks seda lahti murda.
Me naaberriigi spetsid võisid sel teemal teenust osutada. JNE.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Türklane Fatih Güllü: kui läheksin Türki, arreteeritaks mind kohe
18. juuli 2016 23:55
Priit Simson, arvamustoimetaja
Eesti Päevaleht

Aastate eest käis peaminister mul külas, aga nüüd kuulutati mind terroristiks, imestab Tallinnas tegutsev ettevõtja ja Türgi-Eesti sidemete edendaja Fatih Güllü.
Türgi Eesti-saatkond teatab otsesõnu, et selle nädalavahetuse riigipöördekatse taga oli Fetullah Güleni terroristlik organisatsioon (FETÖ) – just nagu nimetaks organisatsioon ise ennast nii. Teie olete gülenistlikke põhimõtteid järginud liikumise Hizmet liige. Mis te sellest arvate?
Olin väga šokeeritud, kui suursaadik ütles, et Fetullah Gülen ja mina ning mu sõbrad oleme terroristid. Palun, näidake mulle tõendeid! Ma olen siin hulk aastaid elanud, isegi mu tütar sai nime presidendiproua Evelin Ilvese järgi (tal on kaks nime: türgi Mine ja eesti Evelin). Kui Eesti ütleb, et mina ja Fetullah Gülen oleme terroristid, siis ma lahkun Eestist.
Kui Türgi tipp-poliitikud mõne aasta eest Eestis käisid, siis tulid nad läbi ka Eestürki Assotsiatsioonist ja ütlesid mulle: aitäh, Fatih, et sa teed siin head tööd! Olen toonud türklasi Eestisse ja viinud Eesti inimesi Türki. Meil on siin käinud eelmine peaminister Ahmet Davutoğlu ja eurominister Egemen Bağiş.
Mitu korda te Fetullah Güleniga kokku puutunud olete?
Olen temaga kohtunud kaks korda. Esimest korda 1995. aastal İzmiris ja teist korda käisin tal 2011. aastal USA-s külas. Seega olen järginud tema mõtteid 21 aastat. Praegu võin täiesti rahulikult öelda, et sõjaväeline riigipööre on mis tahes vormis täiesti vastuvõetamatu. Esimest korda ütles Fetullah Gülen 1994. aastal, et Türgi jaoks ei ole demokraatiast tagasiteed.
Kui sõjaväeline riigipööre oleks õnnestunud, viinuks see Türgi ajas 50 aastat tagasi.
Kui vend mulle keset ööd helistas, et Türgis on riigipööre, olin väga jahmunud. Kuidas on see võimalik? Vaadake – saatsin talle pärast kõnet sõnumeid, et kui sõjaväeline riigipööre läbi läheb, viib see meie maa 50 aastat ajas tagasi! (Güllü telefonis on tõepoolest sellised sõnumid, nagu vähese türgi keele oskusega suudan järeldada – P. S.) Me kaotame nii oma demokraatia kui ka majandussaavutused!
Ma armastan oma maad ja olen siin oma maa esindajana. Kuid maa ja partei on erinevad asjad. Me ei kiida heaks valitseva AK partei ideid, kuid ma armastan oma maad ega soovi oma riigile mingeid probleeme. Gülen on öelnud, et Türgi riigipöördekatset võiks uurida rahvusvaheline komisjon. Ja kui te leiate kasvõi ühe protsendi tõendeid, et meil on mingit pistmist selle riigipöördega, siis olen ma teie päralt. Aga Fetullah Gülen ei tea, kes tema ideid on järginud, tema raamatuid lugenud.
Kes oli selle riigipöördekatse taga?
Ma ei tea. Aga ma arvan, et see võib olla seotud Ergenekoniga (türgi rahvuslaste ilmalik salaühendus, millel on liikmeid jõustruktuurides – P. S.). Aga mul pole mingeid tõendeid. Kuid ühe päevaga peeti juba mitu tuhat inimest kinni, kuidas on see võimalik? Ja kui tegemist on sõjaväelise riigipöördega, siis miks nad arreteerivad kohtunikke ja prokuröre?
Kui tegemist on sõjaväelise riigipöördega, siis miks arreteeritakse kohtunikke ja prokuröre?
Kas mõni teie tuttav on praegu arreteeritud?
Jah, mitu lähedast sõpra. Ma tean paljusid ärimehi, kes on arreteeritud. Tean palju õpetajaid, kes on vahistatud. Me kaotame oma demokraatia.
Kui te läheksite praegu Türki tagasi, siis kas teid arreteeritaks?
Jah, otsekohe. Ja mitte ainult mind, vaid ka mu perekond. Mu naiseõel on pulmad tulekul, kuid me ei saa Türki minna. Kuigi pole mingeid tõendeid, pole ka mingit kohut ega mingit demokraatiat.
Mida õpetab Gülen?
Islami usus on inimese tapmine võrdne jumalasse mitteuskumisega. Keegi ei saa inimest tappa. [- - -] Islam ütleb: „Ära puuduta lapsi ja inimesi, kes kirikuis kummardavad.” Seda on korratud ajaloo jooksul ikka ja jälle. [- - -] Sultan Mehmet II Vallutaja ütles samamoodi. Ja nii sai Konstantinoopolist, kus valitses korratu tohuvabohu, Istanbul. Selles linnas ei teinud kreeklased armeenlastele liiga ega armeenlased kreeklastele. Ja muslimid ei teinud teistele liiga. [- - -] Pärast vallutust heiskasid linnaelanikud Vallutaja portree patriarhi elupaiga seinale. Sultan kutsus patriarhi enda juurde ja andis talle linna võtme. [- - -] Kuid tänapäeval ei mõisteta islamit õigesti. Islam on alati austanud erinevaid ideid ja seda tuleb õigesti hinnata.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Borja kirjutas:
Aspelund kirjutas:Üks võimalik variant: Vene luure sai plaanitavast mäsust haisu ninna ja informeeris sellest mingi vastuteene eest oma suurt sõpra. Sellest ka suhete soojenemine hiljuti..
Tugev sisetunne ütleb mulle - nii lihtne see võiski olla..
Sest see variant seletab ju (väga lihtsalt) kõik, mis praegu tundub kummaline..
Ma siiski julgeks arvata, et oma rahva järele nuhkimine on Erdoganil kõrgemal tasemel, kui ükski välisluure, ta ju igasuguseid "puhastusi" teinud varemgi. See Venemaaga lähenemine on poliitilises mõttes pragmaatiline näitamaks Läänele, et "me siin võime ka teisi sõpru leida, kui te siin meie asju väga segama hakkate". Uus valitsus hakkas ju kohe suhteid parandama nii Venega, Iisraeliga jt -ga, sest manööverdamisruum oligi ahtakeseks jäänud. Aga tegelikult - EL ja USA kokku on ikka 10 korda suurem ekspordipartner, kui Vene. Lõpuks loevad ikka sellised asjad.
Selle tuumarelva pärast ma väga ei muretseks. See on teema, mida ameeriklased ei lase käest minna, ega see mingi Süüria pole, mis Obama administratsiooni eriti ei huvita. Armee islamiseerumine ei ole ka eriline probleem. No on meil mingit probleemi saudidega näiteks? Väga islamiseerunud armee. Mure on selles, et Erdogan on ettearvamatu ja ebakindel liitlane.
Dona nobis pacem!
dm7
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas dm7 »

Lemet kirjutas:Väidetavalt on vahistatud piloodid, kes tulistasid alla venelaste Su-24. Kui see tõele vastab, siis on relvajõududes ikka jõrm puhastus ette võetud ja meeleheitlikult üritatakse millegipärast Venemaale külje alla ujuda...

Konkreetne vene lennuki allalaskja oli 1 neist kahest lennukist, kes madallennul Istanbuli kohal vuhisesid.
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gideonic »

dm7 kirjutas:
Lemet kirjutas:Väidetavalt on vahistatud piloodid, kes tulistasid alla venelaste Su-24. Kui see tõele vastab, siis on relvajõududes ikka jõrm puhastus ette võetud ja meeleheitlikult üritatakse millegipärast Venemaale külje alla ujuda...

Konkreetne vene lennuki allalaskja oli 1 neist kahest lennukist, kes madallennul Istanbuli kohal vuhisesid.
Eks vaatab mis selgub, mulle jäi ka esmapilgul mulje, et nagu ikka, kasutas Vene meedia kohe ära võimaluse, üldist areteerimise juhtumit (võeti kinni ju 6000 ohvitseri) enda kasuks pöörata.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Borja kirjutas:Ahah..
Vanamees löödi türgi gestaapos kõrvust kurdiks ja tunnistaski kõik üles..
ERDOGANi lollidemaa..
Kohtu ees igatahes enam ei tunnista: http://maailm.postimees.ee/3769305/turg ... 1404375506

See, et üles tunnistas, oli riikliku ajakirjanduse teade. Tont teab, kuidas selle asjaga lõpuks oli.

---

Evelyn Kaldoja kirjutab hästi nagu ikka: http://arvamus.postimees.ee/3769047/eve ... aristamine
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Yks kirjutas:[Erdogan] ei ole siiani mingeid räigeid põhiseaduse rikkumisi ette võtnud (kui me jätame välja diskussiooni, et kas Erdogan on ikka põhiseadusele lojaalne või mitte, mis siiani ei ole kuskilt otsast juriidilises mõttes lahendust saanud)
Türgi kõrgeim kohus on juba 2014. aastal otsustanud teisiti: http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/181195

Erdogani arust rikkus aga ühes teises asjas hoopiski kohus konstitutsiooni: http://www.hurriyetdailynews.com/consti ... sCatID=338

Teen ettepaneku de Gaulle ja Kekkonen siit teemast välja jätta.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kriku kirjutas:Väidetavalt sai luure plaanist haisu ninna ja seetõttu otsustati riigipööret varem alustada, kui algselt kavas:
https://twitter.com/DailySabah/status/7 ... 20?lang=en
Selle kohta ka "Al-Jazeera": http://www.aljazeera.com/news/2016/07/t ... 44577.html
aest
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aest »

Mõttemänguna võiks modelleerida situatsiooni et midagi Türgis juhtunu taolist oleks sündinud Venemaal. Äpardund riigipöördekatse. Kui palju tänaseks oleks Venemaal neid, kel kõri pihku võetud?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist