Mis Ukrainas toimub? vol.4
Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4
Väljendusin ebatäpselt või jäi mõte arusaamatuks.
Asja ei saa vaadata nii et VF lükkas Donbassi 700 tanki, järelikult on see neile mingi ülimalt oluline
taktikaline suund sest keegi kuskil kirjutas, et T-72 tüüpi masinaid on ainult u.2200 saadaval.
VF on Naro-Fominski all (Moskva oblast) terve kaardiväe diviis T-80 peal mida loetakse TTA poolest
tugevamaks tankitüübiks. Lisaks on selliseid masinaid reservis mustmiljon.
Palju Donbassi T-72 tüüpi masinaid satub? Nii palju kui taktikaliselt vaja, neid see pooma ei hakka.
Asja ei saa vaadata nii et VF lükkas Donbassi 700 tanki, järelikult on see neile mingi ülimalt oluline
taktikaline suund sest keegi kuskil kirjutas, et T-72 tüüpi masinaid on ainult u.2200 saadaval.
VF on Naro-Fominski all (Moskva oblast) terve kaardiväe diviis T-80 peal mida loetakse TTA poolest
tugevamaks tankitüübiks. Lisaks on selliseid masinaid reservis mustmiljon.
Palju Donbassi T-72 tüüpi masinaid satub? Nii palju kui taktikaliselt vaja, neid see pooma ei hakka.
-he not to go to war, she not to go to a dance.
Kahe aasta taguseid sündmusi: https://www.youtube.com/watch?v=NtGaknIAmYk
"33 бойца и 8 спецназовцев группы прикрытия удержали боевиков и подняли украинский флаг", - два года назад был освобожден город Торецк (Дзержинск). ВИДЕО
http://censor.net.ua/video_news/398482/ ... g_dva_goda
"33 бойца и 8 спецназовцев группы прикрытия удержали боевиков и подняли украинский флаг", - два года назад был освобожден город Торецк (Дзержинск). ВИДЕО
http://censor.net.ua/video_news/398482/ ... g_dva_goda
Украинские бойцы вошли в город около 6 утра 21 июля и захватили штаб террористов. 33 бойца и восемь спецназовцев из группы прикрытия в течение почти восьми часов героически сдерживали контратаки более чем 200 вооруженных боевиков, усиленных двумя танками и БМП. Бойцы удержали оборону и уже к вечеру украинские войска получили полный контроль над городом и подняли над ним украинский флаг.
Во время боестолкновений в городе военные взяли в плен нескольких террористов, которые не бежали вместе с основными силами боевиков.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
On väike rutiinist kõrvalekalle ja tähelepanek täna - VF/gäng kasutas juulis esimest korda lasereid UKR võitlejate vastu.
Täna UKR piirikad avalikustasid (siiani uuriti, millega täpsemalt tegu).
Kolm UKR piirivalvurit on silma võrkkesta põletustega hospidaliseeritud.
UKR poolel jätkuvalt raskusi uue soomusmasina "Dozor-B" tootmise ja selle vägedeni jõudmisega.
Kuigi masin läbis 2015 kõik riiklikud katsetused, siis nüüd avastati jälle mingid rebendid soomuses.
Pilt rebendist:
http://apostrophe.com.ua/uploads/image/ ... b261f2.jpg
Броня дала трещину: почему боевая машина "Дозор-Б" не попадет в армию
Täna UKR piirikad avalikustasid (siiani uuriti, millega täpsemalt tegu).
Kolm UKR piirivalvurit on silma võrkkesta põletustega hospidaliseeritud.
UKR poolel jätkuvalt raskusi uue soomusmasina "Dozor-B" tootmise ja selle vägedeni jõudmisega.
Kuigi masin läbis 2015 kõik riiklikud katsetused, siis nüüd avastati jälle mingid rebendid soomuses.
Pilt rebendist:
http://apostrophe.com.ua/uploads/image/ ... b261f2.jpg
Броня дала трещину: почему боевая машина "Дозор-Б" не попадет в армию
Поставки бронеавтомобиля "Дозор-Б" опять срываются из-за дефектов в конструкции
Поставка в Вооруженные силы Украины тактической боевой машины "Дозор-Б" вновь срывается. Как стало известно "Апострофу", это произошло потому, что в корпусах двух бронетранспортеров, в зоне расположения двигателя, были обнаружены трещины в броне, хотя еще в декабре 2015 года "Дозор-Б" прошел государственные испытания и был рекомендован к принятию на вооружение. Первая партия из 10 машин должна была поступить в войска до конца марта 2016 года, однако теперь этого не произойдет. Отметим, что это уже не первый случай, когда поставки "Дозоров" в войска срываются.
Армия остро нуждается в современной бронетехнике. Наряду с бронетранспортерами БТР-4 и БТР-3 особое место в переоснащении наших войск отводится тактической боевой колесной машине "Дозор-Б". Эта боевая машина с колёсной формулой 4×4 необходима, в частности, для оснащения специальных подразделений Вооружённых сил. По замыслу конструкторов, бронеавтомобиль должен выдерживать попадание бронебойных пуль с расстояния в 30 м и обломков 150-мм осколочно-фугасного снаряда. "Дозор-Б" развивает максимальную скорость до 100 км/ч по шоссе и оснащен боевым модулем, включающим 12,7-мм пулемет с телевизионной и тепловизионной камерой, а также лазерный дальномер.
Первый демонстрационный образец бронемашины "Дозор-Б" был представлен еще на оружейной выставке "Зброя та безпека-2004", но вспомнили об этой разработке Харьковского конструкторского бюро по машиностроению им. А. А. Морозова (ХКБМ) лишь в 2014 году, когда проявилась нехватка исправной бронетехники.
Начали звучать заявления высоких должностных лиц, что машина вот-вот пойдет в серию и будет выпускаться едва ли не по 200 штук в год для Вооруженных сил и Национальной гвардии. "Дозор-Б" успели показать президенту, военным атташе зарубежных стран, свозить на ряд международных выставок и неоднократно уточнить, когда же именно "Дозоры" начнут служить Украине.
К примеру, в начале февраля прошлого года прозвучало заявление пресс-службы Госконцерна (ГК) "Укроборонпром" о том, что в 2015 году 50 "Дозоров" будут поставлены в войска. Обещания не были выполнены, более того, в июне 2015 года стало известно об увольнении с занимаемой должности руководителя ГП "Львовский бронетанковый завод" Александра Остапца из-за задержек в налаживании серийного производства бронемашин "Дозор-Б". Исполняющему обязанности директора Виктору Андрощуку было поручено наверстать упущенное. Дело вроде бы пошло на лад, и в конце ноября 2015 года министр обороны Степан Полторак лично испытал "Дозор-Б", сообщив в своем Facebook, что до конца того же года в армию поступят 10 бронеавтомобилей. Но реальность такова, что к апрелю 2016 года в армию не поступило ни одной машины "Дозор-Б".
Что же произошло? В конце прошлого года государственные испытания "Дозор-Б" завершились. Опытный образец машины "Дозор-Б", представленный для испытаний, был изготовлен Львовским бронетанковым заводом. Вместе с тем, 28 ноября 2015 года заместитель министра обороны Украины генерал-лейтенант Игорь Павловский сообщил в интервью, что государственные испытания выявили 49 недостатков. После этого было подписано совместное решение между Минобороны и "Укробонпромом", в котором значилось, что машина будет принята на вооружение, но лишь после устранения выявленных проблем и подготовки необходимой документации для изготовления установочной партии из 10 машин. Очевидно, на этом и основывались обещания министра обороны, что армия получит 10 машин до конца 2015 года (о том, что Полторак прокатился на "Дозоре" стало известно 20 ноября 2015 года).
Однако уже 2 декабря 2015 года директор ХКБМ Яков Мормило пообещал, что выявленные недостатки будут устранены до конца января 2016 года и сообщил, что на Львовском бронетанковом заводе под надзором сотрудников ХКБМ уже заложены на стапелях 10 бронемашин "Дозор-Б", которые должны поступить в войска в 2016 году.
В свою очередь, 6 декабря 2015 года пресс-служба "Укроборонпрома" проинформировала о том, что "Дозор-Б" прошёл государственные испытания и рекомендован к принятию на вооружение ВСУ, а 15 декабря 2015 года — уже о том, что Минобороны заключило контракт с Львовским бронетанковым заводом на производство бронемашин "Дозор-Б" для ВСУ.
Изначально для изготовления доработанных машин отводился срок до конца января 2016 года, потом, правда, эту дату перенесли на 31 марта. Однако, как стало известно "Апострофу", при проверке готовности этой партии обнаружились новые сюрпризы, во время испытаний не выявленные, а именно — в корпусах двух бронетранспортеров на днищах появились сквозные трещины длиной около 40-50 см в зоне расположения двигателя, при этом машины, на которых были обнаружены трещины, прошли чуть более 400 и 100 км.
Отметим, что бронированный корпус "Дозор-Б" изготовлен из стали марки Armstal 500 польского производства. По требованиям конструкторской документации, изначально предполагалось использовать отечественную сталь марки "71", но, как оказалось, производство стали требуемых толщин усложнено, поэтому выбрали польскую. Изменение было одобрено разработчиком. Броня поставлялась со всеми необходимыми сертификатами качества, но одно дело — бронестойкость, а другое — конструкционные нагрузки, требующие необходимого расчета прочности. Причину возникновения дефекта надо выяснять, тем более, что предпосылки для образования трещин есть уже и на третьем образце.
По данным "Апострофа", Минобороны настаивает на создании комиссии для выявления причин возникновения трещин на корпусе бронемашины, с проведением анализа качества бронестали и проверки расчетов прочности и жесткости конструкций деталей всего корпуса. Ведь нужно точно знать, нет ли риска "растрескивания" всей установочной партии "Дозоров". Каким будет решение "Укроборонпрома", станет известно в ближайшее время. Но уже совершенно очевидно, что изготовление и поставка в войска тактической боевой колесной машины "Дозор-Б" снова откладывается.
В середине апреля президент Петр Порошенко собирается во Львовскую область, где, среди прочего, ему намерены продемонстрировать ряд новинок от "Укроборонпрома". Высока вероятность, что в этом перечне будет и БМ "Дозор". Это означает, что промышленникам и военным нужно будет приложить максимум усилий для того, чтобы в очередной раз не ограничиться показухой для Верховного главнокомандующего.
Редакция готова предоставить представителям "Укроборонпрома" возможность прокомментировать сложившуюся ситуацию.
Gängarid lükkasid kohalikud valimised edasi selle aasta novembrisse. Algselt pidid valimised mõlemas värdriigis toimuma selle aasta juulis.
http://abnews.ru/2016/07/24/v-lnr-peren ... na-noyabr/
http://abnews.ru/2016/07/24/v-lnr-peren ... na-noyabr/
- Felis Catus
- Uudistaja
- Kontakt:
"Bellingcat" vene armeest, keda Ukrainas kunagi pole olnud.
http://echo.msk.ru/blog/serguei_parkhom ... 7976-echo/

http://echo.msk.ru/blog/serguei_parkhom ... 7976-echo/
Olümpiamängud lähenevad
Viimased ajal teatavad ukrainlased kaotustest 5-7 KIA ja umbes 10 WIA päevas
Varem oli 1-2 KIA ja 2-3 WIA nädalas
UKR pool ise kommenteerib järsult suurenenud kaotuseid nii, et venest on gängile antud suurem kogus pädevat droonitehnikat ja gängi õhuluure, ning tulejuhtimine on märgatavalt paranenud, mille tulemusel VF üksustel ja gängil on tekkinud võimekus kiirelt ja täpselt juhtida STV/MP tuld.kuido20 kirjutas:Olümpiamängud lähenevad
+ minu tähelepanek, mis baseerub ATO staabi ja UKR luure aruannetel:
VF on lisaks rakendanud viimasel ajal (juuni-juuli) arvukalt rindel uusi prof. snaipriüksusi, kes/mis on spetsiaalselt VF-st kohale kärutatud (ei ole kohalikud "kaevurid").
Moskva oblastis püstitati mälestusmärk 2014.-nda aasta 26.-ndal mail Donetski lennujaama rünnanud ja hukkunud vene kodakondsetele. Väidetavalt vabatahtlikud.
Nimekirjas 38 nime (kui ma õieti lugesin).
https://twitter.com/VidalSorokin/status ... 6171003904
Nimekirjas 38 nime (kui ma õieti lugesin).
https://twitter.com/VidalSorokin/status ... 6171003904
ainult 3 "tšetšeeni" nime jääb silma...
Infograafika viimase aja Ukr. poole elavjõu kaotustest.
http://www.slovoidilo.ua/2016/07/22/inf ... ysk-na-zsu
http://www.slovoidilo.ua/2016/07/22/inf ... ysk-na-zsu
- Manused
-
- Динаміка.jpg (131.22 KiB) Vaadatud 9956 korda
Trump kaaluks Krimmi tunnustamist Venemaa osana.
See "vaatame" tähendab minu arust antud juhul lihtsalt "Mää!" Muud tal ei ole välispoliitika kohta öelda.KÜSIMUS: Ma tahaksin teada, kui te saaksite presidendiks, kas te tunnustaksite (kuuldamatu) Krimmi Venemaa territooriumina? Ja samuti kas USA kaotaks sanktsioonid, mis on (kuuldamatu)?
TRUMP: Me vaatame seda. Jah, me vaatame.
Washington Post märgib, et väljend „me vaatame seda“ („we’ll be looking at that“) on Trumpi jaoks nii-öelda valvevastus, kui temalt küsitakse midagi, millele ta mõelnud ei ole. Ta ütleb seda tihti.
Krimmi tunnustamine Venemaa osana on aga Washington Posti teatel miski, mida keegi USA välispoliitika peavoolus „ei vaata“, ning kui Trump seda tõesti kaaluks, võib kihla vedada, et see teeks Venemaa väga õnnelikuks.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Ukraina saab USA-st 12M$ eest droone Raven RQ-11B
http://informator.media/archives/167202
Kui nüüd järgi mõelda, siis mulle ei tule meelde, et kas hetkel veel kuumemat droonide sõda käibki.
Seega saab vähemalt selle mudeli osas selgeks, milline venelaste droonitõrje võimekus hetkel tegelikult on.
Kui nüüd järgi mõelda, siis mulle ei tule meelde, et kas hetkel veel kuumemat droonide sõda käibki.
Seega saab vähemalt selle mudeli osas selgeks, milline venelaste droonitõrje võimekus hetkel tegelikult on.
Jura kirjutas:Ukraina saab USA-st 12M$ eest droone Raven RQ-11B
Kui venelased Raveneidki mõjutada ei suuda on see seis neil nutune küll. Vanemad mudelid töötavad ju suisa lahtistel kanalitel. Raven on ju droonide maailmas üsna vana vahend juba.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Ülalolev pilt räägib mida?Selline võrdlus siis kokkupandud..
Venelaste sõjastrateegia näib olevat muutumatu, selle eesmärk on enda valdusse haarata Dneprist ida poole jäävad alad, sh Donetski ja Luganskii oblast.
Põhjast ja lõunast võimaldavad jõud anda üksnes siduvaid lööke, et UKR ei saaks kogu oma väegrupeeringut itta saata (keegi peab kontrollima riigi keskosa ja vältima seljataguse ära lõikamist). Kui eesmärk oleks terve riigi hõivamine, oleks jõud paigutatud vastupidiselt, põhja ja lõunasse tugevad grupeeringud (kelle ülesanne on idas seotud väed sisse piirata ja hävitada, itta saadetakse vähem jõude (et seal olevaid UKR vägesid siduda kohapeale ja takistada nende manöövrit sissepiiramise vältimiseks.
Tõenäoline võib olla ka see, et Valgevene ja Transnistria väegrupp pole piisavalt suur ega oma kohalikelt mandaati (kardetakse võimupööret) sinna piisavate ründejõudude paigutamiseks. Põhjast, piirilt Kiievisse on natuke üle 100 km. Suure grupeeringuga on sealt lihtne lõunasse tulla, võtta Kiiev ja likvideerida/hõivata ülepääsud üle Dnepri, misjärel jäävad UKR peajõud kotti ega suuda kuigivõrd mõjutada riigi lääneosa hõivamist.
Antud teooriat VF eesmärkidest kinnitab ka suundade tugevdamine 2016 - põhisuund on selgelt idaoblastid.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist