Kaadrimuudatused
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Re: Kaadrimuudatused
http://puolustusvoimat.fi/tietoa-meista ... -kenraalit
Soomekeelne annab 31 ja ingliskeelne 30 - olen vist eelmine kord suutnud ühe valesti lugeda. Tundub, et erinevus ongi selles kamina tegelases, soomekeelsel loetakse see hulka, ingliskeelsel mitte. Laias laastus asi ei muutu ikkagi.
Soomekeelne annab 31 ja ingliskeelne 30 - olen vist eelmine kord suutnud ühe valesti lugeda. Tundub, et erinevus ongi selles kamina tegelases, soomekeelsel loetakse see hulka, ingliskeelsel mitte. Laias laastus asi ei muutu ikkagi.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
-
- Site Admin
- Kontakt:
Kaitseministeeriumi kantsler on Jukka Juusti, keda kaitsejõudude kodulehel ei ole. Seega ei loeta kuidagi juurde.
Nii et ikkagi 31. Koos kantsleriga 32.
SA koosseis (kui su enda postitatud infot uskuda) on muuseas 230 000, mitte 240 000. Ja ilmselt väheneb veelgi.
Nii et ikkagi 31. Koos kantsleriga 32.
SA koosseis (kui su enda postitatud infot uskuda) on muuseas 230 000, mitte 240 000. Ja ilmselt väheneb veelgi.
-
- Liige
- Kontakt:
Kui kaua võib sellel teemal arutada?
Eestis ei ole palju kindraleid ega ka kolonele. Ei ole.
Kas võiks vähem olla? Võiks küll. Võiks ka ilma saada. Võiks ka kolonelid ära kaotada. Kaitseväe sisuline võitlusvõime sellest palju ei muutuks.
Kas võiks rohkem olla? Jah võiks. Kaitseväe võitlusvõime jällegi ei muutu.
Miks siis arutada? Ja mis sellest kõigest kasu nüüd on?
Kuid mis hinge kraabib natuke, oli kpt Trummi väide selle sama asja "esimeses elus", et meil on kindraleid-kolonele rohkem kui nõuka armees. Seal auastmeid ei pillutud.
Eestis ei ole palju kindraleid ega ka kolonele. Ei ole.
Kas võiks vähem olla? Võiks küll. Võiks ka ilma saada. Võiks ka kolonelid ära kaotada. Kaitseväe sisuline võitlusvõime sellest palju ei muutuks.
Kas võiks rohkem olla? Jah võiks. Kaitseväe võitlusvõime jällegi ei muutu.
Miks siis arutada? Ja mis sellest kõigest kasu nüüd on?
Kuid mis hinge kraabib natuke, oli kpt Trummi väide selle sama asja "esimeses elus", et meil on kindraleid-kolonele rohkem kui nõuka armees. Seal auastmeid ei pillutud.
-
- Liige
- Kontakt:
Ning veel - iga ilkumist ei maksa ikka ka hinge võtta. Eks leidub foorumeid, kus ilgutakse eesti keele üle. Kindlasti ilgutakse meie kommete ja rahvariiete üle. Laulupidu tundub naljakas. Ja riik on niru.
Mis teeme? Muudame ära?
Loomulikult võrdlen mõneti võrreldamatut, aga suunake oma mõtteteravik palun millegi asisema peale. Tankid-hävituslennukid jms.
Mis teeme? Muudame ära?
Loomulikult võrdlen mõneti võrreldamatut, aga suunake oma mõtteteravik palun millegi asisema peale. Tankid-hävituslennukid jms.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Arusaadav, et brigaadiülemale teemapüstitus ei meeldi.Veiko Palm kirjutas:Ning veel - iga ilkumist ei maksa ikka ka hinge võtta. Eks leidub foorumeid, kus ilgutakse eesti keele üle. Kindlasti ilgutakse meie kommete ja rahvariiete üle. Laulupidu tundub naljakas. Ja riik on niru.
Samas selline üleüldine "ilkumise-leierdus" mind ka näit ei veena - no mitte kuidagi ei veena.
Küsiks siis lihtsamalt - kuidas suhtub brigaadiülem (kellele kogu siinne teemapüstitus ei meeldi) meie pataljoniekvivalentsetesse pseudoväeliikidesse - ÕV/MeV?
Brigaadiülem on ikka kursis, et analoogiliste väikeriikide armeedes (k.a NATOs) ongi sellised pataljoniekvivalentsed "väeliigid" tihtipeale lihtsalt komponendi - mitte väeliigi staatuses?
Ja mida arvab brigaadiülem sellest, et Eesti auastmetabelis figureerib 4-tärnikindral - samas kui näit väikene ISR (aga ka LVA, LTU) saavad 3-tärniga hakkama?
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
-
- Liige
- Kontakt:
Kuna konkreetselt minule ja konkreetsed küsimused, siis ka vastan.
On ebakorrektne väita, et minule teemapüstitus ei meeldi. Ma olen öelnud, et ma ei saa aru teemapüstitusest. Arusaamatu. Ja ma olen ka öelnud, et minu jaoks on tegemist pseudoprobleemiga. SiiamaanI väidan.
Kogu nüüdne teemakäsitlus algaski väidetavast ilkumisest meie kaitseväe üle meie väidetava kindralirohkuse üle. Kusjuures kõik väited (kpt Trumm ja Lemet) on tegelikult tavaliselt faktiliselt tõestamata. Seega ilkumise kohta tuleb ikka ülalmainitute käest küsida.
Küsimus suhtumise kohta. Suhtun hästi. Usun, et küsimus, mida küsitakse on pigem, et kas ma kade pole? Ei ole. Ausalt.
Ma sellest komponendi/osakonna asjast päris aru ei saa. On tõenäoliselt tõesti niimoodi, et kusagil on teistmoodi. Isegi USAF oli teadupärast maaväe osa mitukümmend aastat. Seega, mida me teistmoodi teeksime? Kuulutaksime praeguse õhuväe maaväe osaks ja laseksime neil vormid vahetada? Sama mereväega? Need staabid peastaabi osakondadeks ja peastaap ümber nimetada maaväe staabiks? Võib küll, miks mitte. Samas, kuidas see riigikaitsele kaasa aitaks.
Miks meil on neljatärnikindrali auaste? Lihtsalt on. Kas selle võiks ära kaotada? Mul ei oleks midagi selle vastu.
Brigaadiülema ametikoht onkoloneli koht ja õhuväe ülema ma brigaadikindrali. Kas peaks olema vastupidi? Mul ei ole erilist arvamust. Mina olen rahul ka praeguse olukorraga. Kindrali auastme asemel võtaksin brigaadi rohkem Javeline.
EDIT hiilisin vastusest vistmööda? Aga noh, see teema ei huvita eriti mind. Lihtsalt häirib, et sääsest elevanti tehakse
On ebakorrektne väita, et minule teemapüstitus ei meeldi. Ma olen öelnud, et ma ei saa aru teemapüstitusest. Arusaamatu. Ja ma olen ka öelnud, et minu jaoks on tegemist pseudoprobleemiga. SiiamaanI väidan.
Kogu nüüdne teemakäsitlus algaski väidetavast ilkumisest meie kaitseväe üle meie väidetava kindralirohkuse üle. Kusjuures kõik väited (kpt Trumm ja Lemet) on tegelikult tavaliselt faktiliselt tõestamata. Seega ilkumise kohta tuleb ikka ülalmainitute käest küsida.
Küsimus suhtumise kohta. Suhtun hästi. Usun, et küsimus, mida küsitakse on pigem, et kas ma kade pole? Ei ole. Ausalt.
Ma sellest komponendi/osakonna asjast päris aru ei saa. On tõenäoliselt tõesti niimoodi, et kusagil on teistmoodi. Isegi USAF oli teadupärast maaväe osa mitukümmend aastat. Seega, mida me teistmoodi teeksime? Kuulutaksime praeguse õhuväe maaväe osaks ja laseksime neil vormid vahetada? Sama mereväega? Need staabid peastaabi osakondadeks ja peastaap ümber nimetada maaväe staabiks? Võib küll, miks mitte. Samas, kuidas see riigikaitsele kaasa aitaks.
Miks meil on neljatärnikindrali auaste? Lihtsalt on. Kas selle võiks ära kaotada? Mul ei oleks midagi selle vastu.
Brigaadiülema ametikoht onkoloneli koht ja õhuväe ülema ma brigaadikindrali. Kas peaks olema vastupidi? Mul ei ole erilist arvamust. Mina olen rahul ka praeguse olukorraga. Kindrali auastme asemel võtaksin brigaadi rohkem Javeline.
EDIT hiilisin vastusest vistmööda? Aga noh, see teema ei huvita eriti mind. Lihtsalt häirib, et sääsest elevanti tehakse
-
- Liige
- Kontakt:
Ma üldiselt ei saa aru, milles seisneb probleem, mida soovitakse lahendada. Inimesed on olemas, teevad tööd ja minu arvates hästi. Seda tööd on vaja teha. Ma küll loetelust ei näe, et meil oleks kuskil mingit tohutut hulka nö üleliiget juhtimiskihti, kus domineerivad kindralite hordid.
See mitu tärni on võib ju vaielda, kuid aru peab saama, et astmestike muutmisega ei muutu kuidagi töö maht, mida on vaja teha e. teisesõnu on endiselt meil vaja juhtida neid inimesi ja selleks on vaja pädevaid inimesi, kes on motiveeritud. Auaste / nimelised tunnustused on üks odavamaid viise inimesi motiveerida, õigem oleks vist öelda, et selle mitte tegemine on tõeliselt demotiveeriv. Igaüks meist tsivilistidest võib teha lihtsa mõtteharjutuse mis tingimustel ja kas üldse oleks valmis tegema täpselt sama tööd mis praegu kui ta nimesildile pannakse paar järku madalam tiitel. Näiteks kaupluse juhatajast saab kassiiri õpilane või insenerist abitööline. Ma ei näe, et see kedagi kuidagi aitab.
Teine aspekt on ikkagi see, et me peame võtma ennast kui täisväärtusliku riigina. Kui me tahame asjades kaasa rääkida, siis paratamatult, siis struktuurid ja selle tipus olevad inimesed peavad olema arusaadavate (sarnaste) struktuuride juhid ja neil peavad olema sarnased positsiooni juhtidele vastav hulk kuppe peal. Nii lihtne see ongi. Veelkord kuppude arvu vähendamine, mitte ei vähenda kulusid vaid suurendab neid.
Taas lihtne paraleeli tsiviilmaailmast. Kui soovid ettevõtete vahel kuskil kellegiga suhelda, siis ka kõige väikse firma müügimehel, kes soovib suurfimas jutule pääseda peab olema staatusele vastav ametinimetus ja nimekaart. Kas see tähendab, et uhkema ametinimetusega kaasnevad ka suurfirma sama nimega tegelase palk/kulud. Ega ikka ei tähenda.
Kas meil on kaitseväes midagi paremini võimalik teha. Absoluutselt. Alati võib leida midagi mida on saab kuskil konkreetses rollis veel paremini teha, kui on soov midagi kritiseerida, siis tuleks sellest siis rääkida. Konkreetselt. Kuppude/tärnide arv selle all hetkel küll ei kuulu.
See mitu tärni on võib ju vaielda, kuid aru peab saama, et astmestike muutmisega ei muutu kuidagi töö maht, mida on vaja teha e. teisesõnu on endiselt meil vaja juhtida neid inimesi ja selleks on vaja pädevaid inimesi, kes on motiveeritud. Auaste / nimelised tunnustused on üks odavamaid viise inimesi motiveerida, õigem oleks vist öelda, et selle mitte tegemine on tõeliselt demotiveeriv. Igaüks meist tsivilistidest võib teha lihtsa mõtteharjutuse mis tingimustel ja kas üldse oleks valmis tegema täpselt sama tööd mis praegu kui ta nimesildile pannakse paar järku madalam tiitel. Näiteks kaupluse juhatajast saab kassiiri õpilane või insenerist abitööline. Ma ei näe, et see kedagi kuidagi aitab.
Teine aspekt on ikkagi see, et me peame võtma ennast kui täisväärtusliku riigina. Kui me tahame asjades kaasa rääkida, siis paratamatult, siis struktuurid ja selle tipus olevad inimesed peavad olema arusaadavate (sarnaste) struktuuride juhid ja neil peavad olema sarnased positsiooni juhtidele vastav hulk kuppe peal. Nii lihtne see ongi. Veelkord kuppude arvu vähendamine, mitte ei vähenda kulusid vaid suurendab neid.
Taas lihtne paraleeli tsiviilmaailmast. Kui soovid ettevõtete vahel kuskil kellegiga suhelda, siis ka kõige väikse firma müügimehel, kes soovib suurfimas jutule pääseda peab olema staatusele vastav ametinimetus ja nimekaart. Kas see tähendab, et uhkema ametinimetusega kaasnevad ka suurfirma sama nimega tegelase palk/kulud. Ega ikka ei tähenda.
Kas meil on kaitseväes midagi paremini võimalik teha. Absoluutselt. Alati võib leida midagi mida on saab kuskil konkreetses rollis veel paremini teha, kui on soov midagi kritiseerida, siis tuleks sellest siis rääkida. Konkreetselt. Kuppude/tärnide arv selle all hetkel küll ei kuulu.
Et minu tagasihoidlik isik on pälvinud terve brigaadiülema tähelepanu, siis tõstataks kah mõne pärimise. Esiteks vast nüüd lugupeetav torkab mu ninapidi sellesse postusse, kus ma kindralite arvu kohta sõna võtan. Teiseks- et minu väited olla tavaliselt tõestamata. Tõepoolest, selles teemas minu viimane postitus ei kandnud viidet. Mea culpa, aga ma pidasin loomulikuks, et üks kõrge sõjaväelane ei vaja sellisele väitele viidet. Eksisin ja tunnistan süüd ning parandan ennast- kadunud klassivend Benno sai KL ülemaks kaptenina(nagu ka Neeme Väli ja Johannes Kert), millele järgnes majori aukraad. Raivo Lumiste sai KL ülemaks majorina, Klettenberg oli kolonel. Nagu näha, on enamus KL ülemaid taastatud Eesti Vabariigis olnud allapoole kindrali aukraadi.Kogu nüüdne teemakäsitlus algaski väidetavast ilkumisest meie kaitseväe üle meie väidetava kindralirohkuse üle. Kusjuures kõik väited (kpt Trumm ja Lemet) on tegelikult tavaliselt faktiliselt tõestamata.
https://et.wikipedia.org/wiki/Kaitselii ... 4bi_aegade
Või käis lugupeetavale kopsu pihta see moment, kus ta väitis nõukogude õhutõrjet olevat koledal kombel inimmahukas(seda muideks ilma vähimatki faktilist tõestusmaterjali esitamata). BUKi mehitatusele tõin ma ju siiski kenasti faktilise tõestuse. Aga kui lugupeetav soovib süveneda, siis anname ka allikad...
https://ru.wikipedia.org/wiki/9%D0%A1470
https://ru.wikipedia.org/wiki/9%D0%A118
https://ru.wikipedia.org/wiki/9%D0%90310
https://ru.wikipedia.org/wiki/9%D0%90310
Nii et isand Palm- sedasorti lahmimine ei tee teile teps mitte au.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
-
- Liige
- Kontakt:
Ma saan aru, et foorumis olen foorumlane.
Lemet - palun ära kaldu kõrvale ja ära juhi teemat mujale. Minu kommentaar faktilise tõestuse puudumisest käis Sinu eelmise lehekülje lause "ilgutakse ja mitte vähe" kohta.
Lemet - palun ära kaldu kõrvale ja ära juhi teemat mujale. Minu kommentaar faktilise tõestuse puudumisest käis Sinu eelmise lehekülje lause "ilgutakse ja mitte vähe" kohta.
Selge. Soovitan lugupeetavat sel juhul aeg-ajalt visiteerida näiteks topwar.ru nimelist saiti ja veenduda, millist soppa seal "prijebaltide" ja sealhulgas ka Eesti kohta välja aetakse. Tõepoolest pole vajalikuks pidanud sealset sõnnikut viidetena demonstreerima hakata, aga ilmselt tuleb seda siis lugupeetava südamerahuks tegema hakata...
EDIT: Veiko, siin on Sulle seda meeltülendavat lugemist õhtutunniks. Artikli pilt on üks nendest "õnnestunud" fotodest, mida sealsel meedial meeldib kasutada(mõningane sarnasus Hitleri bunkrifotoga) ja kommentaaridest saad palju uut teada. Ja see pole teps mitte ainuke sedasorti lugemine...faktiline materjal, mida Sa soovisid...
https://topwar.ru/97913-estonskiy-koman ... zhavy.html
EDIT: Veiko, siin on Sulle seda meeltülendavat lugemist õhtutunniks. Artikli pilt on üks nendest "õnnestunud" fotodest, mida sealsel meedial meeldib kasutada(mõningane sarnasus Hitleri bunkrifotoga) ja kommentaaridest saad palju uut teada. Ja see pole teps mitte ainuke sedasorti lugemine...faktiline materjal, mida Sa soovisid...

https://topwar.ru/97913-estonskiy-koman ... zhavy.html
-
- Liige
- Kontakt:
Lugesin, tavaline.
Kuid küsimus minul ikka õhus - kus ilgutakse meie kindralite/kolonelide arvu üle? Sellest ju hakkas jälle pihta.
Kuid küsimus minul ikka õhus - kus ilgutakse meie kindralite/kolonelide arvu üle? Sellest ju hakkas jälle pihta.
Ikka sealsamas. Kõlas see seal kuidagi nii, et armees on sada sprotti ja kakskümmend kindralit. Kes tegelevad sprottide pakendamisega. etc, etc. Ja luban, Veiko, et kui järgmine kord sellisele asjale peale satun, teen screenshoti ja saadan spetsomm lugupeetavale. Et oleks ikka "faktiliselt tõestatud"... 

-
- Liige
- Kontakt:
Selge, see siis läks südamesse. Aga miks? See on ju vale. Meil pole ju kunagi paarkümmend kindralit olnud. Me kindralite "tippajal" oli kaheksa, nüüd kuus.
Seega ei saa sellist väidet mitte kuidagi liigitada ilkumiseks meie kindralite arvu üle. Ilkumine oleks selline, kui keegi ütleks, et sõjavägi on võrreldav ühe motolaskurdiviisiga ja sellele on "ette nähtud" vaid üks ühetärnikindral, kuid meil on kuus korda rohkem. Ja sellist ilkumist võib kohata reeglina siin foorumis.
Seega ei saa sellist väidet mitte kuidagi liigitada ilkumiseks meie kindralite arvu üle. Ilkumine oleks selline, kui keegi ütleks, et sõjavägi on võrreldav ühe motolaskurdiviisiga ja sellele on "ette nähtud" vaid üks ühetärnikindral, kuid meil on kuus korda rohkem. Ja sellist ilkumist võib kohata reeglina siin foorumis.
Veiko, veelkord- palun nüüd tsiteerida seda kohta, kus konkreetselt mina olen ilkunud kindralite arvu kohta.
Ei saagi nüüd aru, et mis kogu selle jauramise point on?
Kuna meil on tervelt 6 kindralit, siis võiks ju konkreetselt öelda, et kellel neist on mitteasjakohane aunimetus või kes neist loob enesest klantspilti või kellel on ebasobiv tiitle. Ei tohiks ju ülemäära keeruline olla kui selline väide nii veendunult õhku on visatud.
Ausalt öeldes, mulle küll ei tundu, et meie kaitsevägi oleks mingis seisakufaasis, pigem vastupidi.
Ei saa aru miks peaksime laskma ennast igast kommentaarist puudutatuna tundma. Eriti veel vene trollide puhul.
See kas meil on neli või kuus või kaheksa kindralit ei muuda meie kaitseväe sisulist väärtust.
Et siis meie KV on justkui mingis seisakufaasis, mis on kuidagi seotud kindralite arvuga.Selgitan.
Juhtimisteoorias on selline asi nagu organisatsiooni elutsükli faasid - selline sümmeetriline kõver, mis alguses tõuseb kiiresti tippu ja sealt langeb alla.
Sünnifaas, arengufaas, küpsusfaas, aga ka seisakufaas, allakäigu faas ja surm.
Kui asi jõuab seisakufaasi, siis selle tunnuseks on igasugu piltide-siltide-aunimetuste ilmumine, enesest klantspildi loomine, tiitlite omistamine ja muu, mille taha peidetakse tegelikult seda, et aur on otsas.
Kuna meil on tervelt 6 kindralit, siis võiks ju konkreetselt öelda, et kellel neist on mitteasjakohane aunimetus või kes neist loob enesest klantspilti või kellel on ebasobiv tiitle. Ei tohiks ju ülemäära keeruline olla kui selline väide nii veendunult õhku on visatud.
Ausalt öeldes, mulle küll ei tundu, et meie kaitsevägi oleks mingis seisakufaasis, pigem vastupidi.
Aga mida selle auastme olemasolu sisuliselt muudab? Võiks ju vabalt olemas olla ka 5-tärni kindrali auaste. Mis sellest antud hetkel muutuks? Näiteks Horvaatial ja Portugalil on selline auaste olemas. On nad selle poolest kuidagi vähemväärtuslikud liitlased?Ja mida arvab brigaadiülem sellest, et Eesti auastmetabelis figureerib 4-tärnikindral - samas kui näit väikene ISR (aga ka LVA, LTU) saavad 3-tärniga hakkama?
Samamoodi võid internetist leida ka kommentaare, et meil polegi armeed vaid lihtsalt käputäis metsavahte.Ikka sealsamas. Kõlas see seal kuidagi nii, et armees on sada sprotti ja kakskümmend kindralit. Kes tegelevad sprottide pakendamisega. etc, etc. Ja luban, Veiko, et kui järgmine kord sellisele asjale peale satun, teen screenshoti ja saadan spetsomm lugupeetavale. Et oleks ikka "faktiliselt tõestatud"... :mrgreen:Ikka sealsamas. Kõlas see seal kuidagi nii, et armees on sada sprotti ja kakskümmend kindralit. Kes tegelevad sprottide pakendamisega. etc, etc. Ja luban, Veiko, et kui järgmine kord sellisele asjale peale satun, teen screenshoti ja saadan spetsomm lugupeetavale. Et oleks ikka "faktiliselt tõestatud"...
Ei saa aru miks peaksime laskma ennast igast kommentaarist puudutatuna tundma. Eriti veel vene trollide puhul.
See kas meil on neli või kuus või kaheksa kindralit ei muuda meie kaitseväe sisulist väärtust.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline