Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Roamless
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Roamless »

Puhtast õelusest riputan siis viimase populaarsusküsitluse tulemused :mrgreen: :mrgreen:
http://uueduudised.ee/ekre-populaarsus- ... a-kannule/
Aga miks ei peaks olema tema toetus kõige suurem rahva hulgas? Edgarit ehk peamist märtrit presidendikandidaatide tules pole, tema roll on nüüd Helme kanda. Helme teab väga hästi, et tema võimalused presidendiks saada on suht koht olematud tänu valimissüsteemile(tunnistas ka ise seda moka otsast ühes intervjuus), aga presidendikampaania annab suurepärase võimaluse propagandat teha ja enda poliitnägemust meedias rahvale tasuta tutvustada. "Peavoolumeedia" ju otsib ise kandidaatidega kontakti, ei peagi ukse taga kraapimas käima. Samuti saab ta rääkida nn kõike mida sülg suhu toob ja mis "rahvale peale võib minna", kuna teab, et tema presidendiks saamise võimalus on suhteliselt väike ning märtri oreaal töötab tema kasuks, nagu Savisaarel. Helme on küll populist, kui rumaluses teda süüdistada ei maksa (kui siis ainult Trumpi promomisel, minu isiklikul arvamusel)
Isiklikult leian, et meil praegu Meri, Rüütli või Ilvese tasemele küündivat presidendikandidaati ei olegi, kahjuks.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Roamless kirjutas:...Helme on küll populist, kui rumaluses teda süüdistada ei maksa (kui siis ainult Trumpi promomisel, minu isiklikul arvamusel)
...
Valdav osa sedasorti populistidest ei ole rumalad. Nende valijad on.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Vene majanduse teemas tõmbasin paralleele Putini võimul püsimise ja kesikute linnavalitsemisega (mõlemad püsivad idikatel).
Nagu tellituna, oli postkasti topitud värske Pealinn (mida pole kunagi tellitud, aga tuleb tellimata). :shock:
Enne kui selle vanapaberi kasti viskasin, mõtlesin, et vaatan. Ei pidanudki pettuma.
Juba avalehel paistis kesikute kõva "majandusprogramm", mis Eesti majandusele uue hingamise annab - maksusüsteemi reform tagab Eesti majandusedu (see "reform" tähendas siis astmelist tulumaksu ja nn jõukusmaksu). Võttis päris sõnatuks - aga sellised "programmid" näitavad üsna hästi keskikute valijate vaimset taset. :oops:

Minu tutvusringkonnas on mitu inimest, kes Soomes töötavad osalise koormusega - lihtsalt põhjusel, et rohkem teenides tuleks järgmine palgaaste ning kõrgem maksumäär sööb suure isa lisatulust ära. Astmeline tulumaks kui jõukuse allikas my ***.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

Kilo Tango kirjutas:
Roamless kirjutas:...Helme on küll populist, kui rumaluses teda süüdistada ei maksa (kui siis ainult Trumpi promomisel, minu isiklikul arvamusel)
...
Valdav osa sedasorti populistidest ei ole rumalad. Nende valijad on.
Tundub küll rumal.
On juhtimas oma erakonda sarnasesse isolatsiooni nagu Savisaare/Keskerakond.
Võib olla ongi see millekski hea.. :dont_know:
Roamless
Liige
Kontakt:

Tundub küll rumal.
Tõenäoliselt oli Helmel reaalne võimalus valitsusse jõuda koos Savisaarega. Koostööd tegid nad vahepeal usinalt (vaadake palju Helme kasvõi TTV eetriaega sai) ja Savisaar nägi Helmes tegelast, kes korjab kokku rahvuslaste hääled, lisaks oli migratsioonikriis vesi Helme veskile. Kuid nüüd on Savisaar sattunud ise oma parteis tõrjutud seisu, seega tõesti Helme väljavaated valitsusse saada on väiksemad, kuigi järgmistel valimistel teeb ta tõenäoliselt hea (või isegi vägahea) tulemuse. Iseasi, kas ta on kunagi reaalselt ka valitsusse tahtnud, sest siis tuleb hakata ka vastutama. Lubadusi anda on lihtne, kuid täitma hakata on neid raske, samuti pole ma Helmede partei poolt näinud ühtegi toimivat majanduspoliitika platvormi, vaid pigem on nad selle kohapealt muinasjutulist mula ajanud. Eks Helmedel on nagu brittidele BREXITiga, järsku kui võimupirukas juhtubki kätte sattuma, ei osata sellega esiti midagi tarka peale hakata. Ei käi küll päris Helmede kohta, kuid tänases Päevalehes on päris hea artikkel selle kohta, mis juhtub, kui populistid võimule tulevad Filipiinide näitel.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Roamless kirjutas:
Tundub küll rumal.
Tõenäoliselt oli Helmel reaalne võimalus valitsusse jõuda koos Savisaarega. Koostööd tegid nad vahepeal usinalt (vaadake palju Helme kasvõi TTV eetriaega sai) ja Savisaar nägi Helmes tegelast, kes korjab kokku rahvuslaste hääled, lisaks oli migratsioonikriis vesi Helme veskile. Kuid nüüd on Savisaar sattunud ise oma parteis tõrjutud seisu, seega tõesti Helme väljavaated valitsusse saada on väiksemad, kuigi järgmistel valimistel teeb ta tõenäoliselt hea (või isegi vägahea) tulemuse. Iseasi, kas ta on kunagi reaalselt ka valitsusse tahtnud, sest siis tuleb hakata ka vastutama. Lubadusi anda on lihtne, kuid täitma hakata on neid raske, samuti pole ma Helmede partei poolt näinud ühtegi toimivat majanduspoliitika platvormi, vaid pigem on nad selle kohapealt muinasjutulist mula ajanud. Eks Helmedel on nagu brittidele BREXITiga, järsku kui võimupirukas juhtubki kätte sattuma, ei osata sellega esiti midagi tarka peale hakata. Ei käi küll päris Helmede kohta, kuid tänases Päevalehes on päris hea artikkel selle kohta, mis juhtub, kui populistid võimule tulevad Filipiinide näitel.
Ma ei tea kui reaalne see võimalus on, kuid KeRa pakti pole keegi tühistanud ja on ju EKRE kunagise Rahvaliidu järglane.
Kasutaja avatar
Aixc
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Aixc »

Jaak Valgelt vastulause õiguskantsleri arvamusele põhiseaduse ja otsedemokraatia kohta.
http://arvamus.postimees.ee/v2/3809773/ ... usest-ilma
Kodanike endi õigus algatada juriidiliselt siduvaid rahvahääletusi, nagu on võimalik kümnes Euroopa riigis, pälvib aga õiguskantsleri resoluutselt eitava hinnangu. Madise põhjendab asjaolu, et meie põhiseaduses rahvaalgatuse võimalust ei ole, ainult ühe, aga see-eest üsna omapärase argumendiga – Eesti väidetavalt kurva ajaloolise kogemusega -, sest, nagu Madise teatab, «mäletatavasti jättis rahvas end 1933. aasta rahvahääletusel muudetud põhiseadusega ise vabast ühiskonnast ilma».

Tohoh!
Päris huvitav, kuid tõepärane spekulatsioon Refi & Kesikla koopereerumisest. Moel või teisel tundub mainitud stsenaarium tõenäolisem Ekre & kesikute abielust.
http://arvamus.postimees.ee/v2/3809279/ ... 1450136006
kallek
Liige

Postitus Postitas kallek »

ETV 21:35 8 Eestit miljonist: Mart Helme räägib tõsimeeli Trumpi võimalikust võidust, USA potensiaalsest kodusõjast ja riigi sõjalis-majanduslikust allakäigust...
Roamless
Liige
Kontakt:

Helme on vist usinalt Kremli uudiseid vaadanud. Niipalju, kui mina olen USA nn poliitkommentaare lugenud võib oodata osa elanikkonna rahulolematust ja poliitilist lõhet, juhul, kui Trump ei võida või ka juhul, kui ta võidab. Aga kodusõda on Kremli märg unenägu. Minu arust on see just koht, mis näitaks rahvale ilmekalt, millist populistliku plära Helme ajab.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Mina pean taolist Helme idapropaganda teenistusse määrimist selgeks peavoolupartei infotrollimiseks :x
Seejuures üritatakse sita loopimisega tegelikult naeruvääristada jutu peidetud mõtet (mis sellel Trumpi värgil on täiesti olemas).
Ma pole mingi EKRE või Helme fänn, aga oma koht tal päikese all on ja kasvõi selleks, et koalitsiooniparteide trollivabrikud ikka tootlikult töötaks.

Edit: panen selle peidetud mõtte kah, kui rahvas ei taipa (või ei taha taibata).
Meie liitlaste positsioon ei pruugi olla nii kindel, kui me seda ise siin endale kinnitada armastame.
Sestap on kasulik valmis olla ka olukorraks, kus nt USA ütleb, et ta korjab oma relvajõudude kodinad Euroopast üldse kokku.
Näiteks argumendiga, et see maksab palju ning USA ei pea Euroopa relvajõudude kärpijate tegemata tööd ära tegema.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Roamless
Liige
Kontakt:

Mina pean taolist Helme idapropaganda teenistusse määrimist selgeks peavoolupartei infotrollimiseks :x
Ma ei tea, mina ühtegi "peavoolu parteisse ega meediasse" ei kuulu, Rõivast pean nõrgaks poliitbroilerist peaministriks ja Helmet räigeks populistiks. Võibolla on asi minus, aga Helme tekstid USA kohta ühtivad millegipärast Kremli propagandaga, äkki oskab Trumm selle lahti seletada? Pole Helmet ka kunagi Kremli trolliks nimetanud, aga ju Trumm on targem, tema teab, kes on "peavooluparteist" ja kes mujalt. Ootan siis Trummi vastust Helme teemal.

Edit. Mind huvitab just Trummi põhjendus Helme seisukohtadele USA potensiaalsest kodusõjast ja majanduslikust kaosest, lisaks millist kasu saaks Eesti Trumpi võidust?
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Kokkulangevus Kremli propaga võib tulla nii lihtsast põhjusest, et Kreml ketrab USA-le kõige halvemat stsenaariumit (nad ju kunagi ei väida, et USA-s oleks hästi asjad) ja Helme tahab oma viisil meid selle USA-s toimuva ohtude eest hoiatada. Tal on lihtsalt asjade põnevamaks tegemise komme - varasemast asjast juba tähele pannud. Analoogse mõttekäiguga riputatakse siin mulle vene propa silti kaela, kuid tegelikkuses on minu sõnum selles, et teha tuleb rohkem ja vähem ennast kiita (paar tegelast kasutasid siin mõnda aega isegi sellele viitavat allkirja oma posti all).

See, et Helme pole Eesti patrioot ja teeb teadlikult Kremli propagandat siin on justnimelt koalitsiooniparteide trollikontorite loodud meelevaldne konstruktsioon. Mul küll Helme seeniori Eesti-meelsuses kahtlusi pole, tegu on lihtsalt keskmisest värvikama kujuga. Organiseeritud sitaloopimise taga on aga see, et Eestis pole just eriti palju poliitikuid, kes julgeks teha taolist jumalateotust, et kahelda liitlaste kindlameelsuses (Jüri Luik on teine taoline näide).
Roamless
Liige
Kontakt:

Aga mulle jäi ikkagi arusaamatuks, mida annab Eestile Trumpi võit, mille poolt "Eesti patrioot" Helme nii südamest on?
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Trumpi presidendiks saamise kaitsepoliitilisteks väljunditeks võib olla nt kaitsekulude kasv Euroopas (kui ka meil). Nii öelda kaassõitjate pingi likvideerimine. Mis selles halba on?
Osa Trumpi pahesid on talle omistatud (vt siin vastavat teemat) oponentide poolt - tegelikult pole USA-s presidendi ainuvõimu ning küllap Kongress tal varsti liiga puhevil suled kärbib. Vana on lihtsalt analoogne tüpaaz nagu Helme.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Trumpi presidendiks saamise kaitsepoliitilisteks väljunditeks võib olla nt kaitsekulude kasv Euroopas (kui ka meil). Nii öelda kaassõitjate pingi likvideerimine. Mis selles halba on?
Osa Trumpi pahesid on talle omistatud (vt siin vastavat teemat) oponentide poolt - tegelikult pole USA-s presidendi ainuvõimu ning küllap Kongress tal varsti liiga puhevil suled kärbib. Vana on lihtsalt analoogne tüpaaz nagu Helme.
Ärme tee sellest järjekordset Donald Trumpi jutulõnga. Tegelikult on Trumpi peamine probleem ikkagi liiga suur seotus Putini nomenklatuuriga.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bretschneider ja 2 külalist