Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Kurjam
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Kurjam »

Kui nüüd reitingutest rääkida siis praegu on ERR veebilehel (peavoolumeedia muideks) küsitlus presidendikandidaatide populaarsuse kohta.
Vaadake ise kes juhib http://www.err.ee/l/presidendivalimised
Seega jutud Kallase tohutust populaarsusest on lihtsalt sulipoiste märg unenägu.
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pagan »

Pean tunnistama, et ma pooldangi valimiskogu hääletamist.
Riigikogu on liiga kitsas diili-altis seltskond.
Rahvas on hullutatav ja poliitilised tõmbetuuled manipuleeritavad. ( Ja on ka päris palju rumalaid.)
Vaja on tasakaalukamaid.

Ma pooldaksingi, et presidendi valib koostöökogu kes koosnebki ainult omavalitsuste esindajatest. Et võiks pigem seda valimiskogu 2-3 korda laiendada.
Sõna "rahvamandaat" mis kaasneks otsevalimisega, oleks liiga kõva sõna meie poliitikas, nagu "tsaar", nagu trumpäss. "Rahvakogu" presidendi valimiseks oleks paras..

Praegune variant on seega suhteliselt hea. Peab ainult lootma, et riigikogus põrub.
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Kurjam kirjutas:Kui nüüd reitingutest rääkida siis praegu on ERR veebilehel (peavoolumeedia muideks) küsitlus presidendikandidaatide populaarsuse kohta.
Vaadake ise kes juhib http://www.err.ee/l/presidendivalimised
Seega jutud Kallase tohutust populaarsusest on lihtsalt sulipoiste märg unenägu.
Sama seis siin: https://www.president2016.ee/
P.S. Eilses TV3 saates "Suvised Seitsmesed" esitati rahvale küsimus: "Kas Mart Helme sobiks Eesti presidendiks?"
63% helistajatest arvas, et sobiks, 37%, et ei sobiks.
Aga Siim Kallase fännidele ka natuke lugemist-vaatamist: http://uueduudised.ee/toomas-kummel-pal ... -keskuses/
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Tegelane5
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tegelane5 »

pagan kirjutas:Pean tunnistama, et ma pooldangi valimiskogu hääletamist.
Riigikogu on liiga kitsas diili-altis seltskond.
Rahvas on hullutatav ja poliitilised tõmbetuuled manipuleeritavad. ( Ja on ka päris palju rumalaid.)
Vaja on tasakaalukamaid.
Ai-ai, Eesti demokraatia on ilusti kokku võetud :lol:
Minumeelest peab rahvas ikkagi valida saama, nagunii on nemad/meie ju need lohhid kes pärast kogu tsirkuse kinni maksavad. Poliitilised tõmbetuuled poleks nii suur probleem kui meil oleks korralik sõltumatu analüütiline ajakirjandus.
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Tegelane5 kirjutas:Poliitilised tõmbetuuled poleks nii suur probleem kui meil oleks korralik sõltumatu analüütiline ajakirjandus.
Tabavalt öeldud. Praeguse peavoolumeedia iseloomustamiseks sobib väga hästi tsiteerida Villu Reiljanit: "Kusagil struktuurides on kallutatud jõud". Huvitaval kombel on selline tendents järjest enam esile kerkinud just viimaste aastate jooksul, kenasti sünkroonselt rahvusliku mõttelaadiga poliitiliste jõudude (taas)tekke ja tõusuga. Kui varem nt. olid igasugu poliitilised gallupid ajalehtedes üsna igapäevane teema, siis Postimehes oli selline viimati üleval selle aasta veebruari algul (parandage mind keegi, kui ma eksin ja olen mõne hilisema kahe silma vahele jätnud). Kuvatõmmis sellest (07.02.16):
Pilt
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

Taastekkinud "Rahvuslike mõttelaadiga jõudude" all pead ilmselt silmas "Kedagi muud" nime all figureerivat rühmitust?
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

maksipoiss kirjutas:Taastekkinud "Rahvuslike mõttelaadiga jõudude" all pead ilmselt silmas "Kedagi muud" nime all figureerivat rühmitust?
Antud kontekstis pole oluline, mida mina isiklikult silmas pean. Mina olen tavaline, keskmist kasvu väike inimene, kes pole kunagi kuulunud ega kuulu ka praegu ühegi poliitilise partei ridadesse 8).
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Kui neid presidendivalimisi vaadata, siis minu meelest peaks presidendilt ootama järgmisi omadusi:

1) Peab olema täiesti selge, et Eesti vastase ründe puhul riigikaitse kõrgema juhina ta seisab vastupanu osutamise eest, seda ka siis, kui pole lootust, et liitlased appi tulevad. Iseenesest võiks ajakirjandus seda kõigilt kandidaatidelt küsida. Julgeolekuolukord on piisavalt tõsine.

2) Igasugu kriitiliste olukordade tarvis peaks tal olema piisavalt välispoliitilist autoriteeti.

3) Ta ei peaks liiga palju sekkuma igapäevasesse poliitikasse, vaid vajadusel suutma rahvast ühendada või sekkuma siis, kui midagi hakkab väga viltu minema.

Kõigile kolmele tingimusele vastavat kandidaati praegu silmapiiril ei ole. Esimese punkti osas ma ei kahtleks Helme, Tarandi ja Nestori osas. Ülejäänute peale ma ei panustaks.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Ehk keegi oskab targema seletuse anda, aga minu aru saamist järgi oli Nestori Kallase pakti eesmärk mõlemad peale proovimist valimiskogusse aidata.
Kuna automaatselt pääseb edasi kaks riigikogus enim hääli saanut, siis plaan oligi koostöö abil alguses Nestorile anda 45 häält ja seejärel Kallasele.
See on see miks ma nimetasin riigikogu diili-altiks. Et poliittehnoloogia nagu.

Siis mõtlen, et valitsevad PR meistrid kasutavad kõiki PR nõkse.
Üks nõks on, nagu militaariaski, kontsentreerida jõudu ja luua punktis kasvõi näiline üleolek mille baasil siis sooritada läbimurre ja lõhkuda vastaspoole ühtsus.
- Vahetult valimise eel kõlavalt teada anda: "Rahvaküsitluse järgi on vot need kõige populaarsemad!" (nõks 1)
Massipsühhoosi efekt tuleneb sellest, et inimestel on loomalikult turvalisem tunne olla enamuse poolt. Kümned tuhanded inimesed sinu ümber ei saa ju ometi eksida ja nendega vastuollu minek oleks ju ülimalt ebamugav.
Nüüd ongi "poll" kus pannakse pealkirjaks venitatud sõnum. "Kallas kahekordistas oma toetust!" ja veel sõnumeid kus antakse ikka teada et "tegelikult on populaarsemad vot need kandidaadid".

Samal ajal publitseerida mingi "ühiskonnategelaste soovituskiri!".(nõks 2) Teisi ei tea, aga mõtlen et kuidas Heinz Valk sinna propaganda fassaadinäoks sattus?

Siis siin retooriliselt propaganda huvides käima tõmmatud küsimus: "Kelle saadaksid sina Merkeliga kohtuma?"(nõks 3) - Ei tea jah kuidas Nestoril, Helmel, Jõksil, Repsil selle rahvusvahelise eneseväljendusoskusega on?
Aga nõks 3 on see, et "põhiküsimuse" sõnastaja saab endale sobilikult valitud küsimuse korral põhitähelepanu.

Samas võiks samalaadseid küsimusi hulgi ka teises suunas välja mõelda ja ka eestlastele väga olulistes teemades. No näiteks..
-Keda tahaksid sina sõja korral riiki juhtima?
-Kes annaks iibe, elutervete eluviiside ja järglaste üles kasvatamise eeskuju?
-Kes on sirge/ausa ütlemisega ja kõlblik moraalseks majakaks?
-Kes liidaks inimesi?
-Kellel on uudset majandus visiooni?

Ma pean tunnistama, et mulle Nestor ja Kallas presidendina ei meeldi.
Lihtsalt Nestor ja Kallas on 25 aastat meil "majandust korda teinud" ja vastavalt auditooriumile meeldivaid jutte vestnud. Eurorahade jagamise taustal näeb igaüks hea välja.
Aga iive langeb ja inimesed kolivad. Aga jutt on ilus.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

pagan kirjutas: Kuna automaatselt pääseb edasi kaks riigikogus enim hääli saanut, siis plaan oligi koostöö abil alguses Nestorile anda 45 häält ja seejärel Kallasele.
Ei vasta tõele.
Vabariigi Presidendi valimine valimiskogus

Kandidaadi ülesseadmise õigus on vähemalt 21 valimiskogu liikmel. Esimeseks hääletusvooruks kantakse hääletamissedelile Riigikogu kolmandas hääletusvoorus osalenud kandidaatide ja valimiskogu esimeseks hääletusvooruks registreeritud kandidaatide nimed.
Ehk siis otse pääsevad edasi kaks täna enim hääli saanud kandidaati. Nestor aga täna enam ei kandideeri.

Samas - 21 esitaja allkirja saamine valimiskogus on palju lihtsam ülesanne kui 21 allkirja saamine Riigikogus.
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Üks asi on ise edasi saada, aga teine asi on ka teistelt edasisaamise koht ära võtta. Ja võimu, favoriidistaatust näidata.
Populaarsema taha kogunevad kõhklejad. Ja selleks peab seda "populaarsust" demonstreerima.
Kas see populaarsus ka ehe on? Või on see mingite nõokogu kohtade ja muude koalitsioonipunktidest loobumise abil diilitatud.
Ja mida peavad tegema need "parimad" kellel ei ole tagataskus nõukogu kohtasid.
Ise nad ju räägivad, et peavad leidma parima. Aga see "parim" tundub olevat neil kokkulepetest sõltuv.

Ma kaldun arvama, et meil see presidendivalimise süsteem on päris hea.
Et kui on ülekaalukas konsensus kandidaadi headuses, siis valitaksegi ära. Ja kui ei ole siis mingu pealegi valimiskokku.
Omamoodi vastukaalu süsteem koalitsiooni teerulli ohjamiseks.

EDIT: Vastukaal selles mõttes, et kui asi teravaks läheb siis valimiskogus on opositsioonil ka võimalus.
Viimati muutis pagan, 30 Aug, 2016 12:33, muudetud 3 korda kokku.
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Kui jutt juba "nõksutamisele" läks, siis see Nestori ülesseadmine ja sellele järgnev Kallase toetamine on loomulikult üks neist trikkidest.

Mida sotsid saavutasid. Kuna neil Riigikogus omal 21 allkirja kusagilt võtta ei olnud, siis saavutasid Nestori ülesseadmise juba Riigikogus ning temast "tõsise" kandidaadi tegemise.

Mida reform saavutas. Sotside häältega pääseb Kallas kolmandasse ringi ja sealt automaatselt edasi valimiskogusse.

Tulemus - Reformil on jälle kaks kandidaati - Kallas ja Kaljurand, ja nende toetajate vahel läheb jälle kisklemiseks. Kui Kaljurand (vastavalt juhatuses vastu võetud otsusele) valimiskogus üles seatakse, siis reformi hääled jagunevad kahe kandidaadi vahel. Kui ei seata - pettunud Kaljuranna toetajad ei hääleta ikka Kallase poolt.

Mis aga siiski ei lisa eriti Nestori šansse, sest Nestori poolt nad ka ei hääleta...
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Samasugune häälte pihustumine on kahjuks ka refi välises leeris. - Jõks, Helme, Reps.
Üks paras fotofiniš saab olema, nagu tavaliselt.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Noh, EKRE sõbrad. Ikka ei hakka silmad avanema või?
Peaaegu kõik EKRE saadikud andsid oma hääle Mailis Repsile.
Kasutaja avatar
Aixc
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Aixc »

Poliittehnoloogiliselt Ekre poolt igati mõistetav käik toetada kandidaati, kelle edasipääsemine kolmandast voorust kõige ebatõenäolisem, samal ajal moodustades ringkaitse Kallase vastu. Selge on see, et ka seniste Jõksi toetajate hääled ei taga Kallase edasipääsemist, nii et valimised jõuavad põllule, mis on olnud Ekre eesmärk algusest peale.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline