Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Tegelane5
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Tegelane5 »

vipu kirjutas:
Tegelane5 kirjutas:
Kapten Trumm kirjutas:Asi, mis EKRE kui hea idee maha mängib, on liigne pruun värv nende tegemistes. Igasugu natsiteemad (nagu ka kommuteemad) pole Eestis teab mis IN.
Samas teise, end rahvusliku või isamaad oluliseks pidava erakonnaga, ehk siis IRLiga võrreldes pole reitingul häda midagi. :idea:
Niikaua jah kuni nad otsustama pole asuda saanud, kui siis kohe see langeb toetus. Eestis ei saa poliitikaga arvatavasti mingit sellist imet teha mis rahva jõukust kasvataks ja kõigile sära silmidadesse tooks. EKRE võib tuututada, aga kui nad riiki juhiks, siis nad oleks täpselt samade probleemide ees mille ees on täna võimul olev koalitsioon. Okei neil mõned püksi pissimisefektiga ideed, aga need on kole lühiajalised ja edasi on tohutu rahva pahameel.
Probleeme saab alati juurde tekitada/tuua. Nö. Malmö(de) vältimine oleks ise juba suur majanduslik võit. Meie ausõna peal põhineval õhukeses riigis: 17 000 elanikuga linnas oli politseil suuri raskusi kusagil garaazis tinapaneva 20 mehe taltsutamisega. Hädasti on vaja sellises olukorras veel white flight'e ja kinnisvara väärtuse langemist orgunnida. OK Viimsist või kasvõi Lasnamäelt saab õigel ajal müües kuhu iganes Eesti piires minna. Aga perifeeria?
http://ekspress.delfi.ee/kuum/salamemo- ... d=75603007
Salamemo: Eesti on kaotamas Ida-Virumaad
 Valitsuse julgeolekukomisjon sai talvel väga musta hinnangu Ida-Virumaa kohta.  Riskistsenaariumid hoiatasid, et seal võib korduda Ida-Ukrainas või Põhja-Iirimaal juhtunu.  Ohte suurendas koondamiste laine.  Peagi korraldas valitsus istungi Narvas.
Julgeolekukomisjonile laekunud memo on teravas vastuolus sellega, mida räägivad rahvale poliitikud ja ametnikud avalikult.
Loomulikult on selle loo puhul kõige suurem probleem, et kuidas memo lekkis :wall:
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=75619155
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Sellise asja lekkimise üks motiive on, et keegi oli tüdinud valitsevast ignorantsist probleemi suhtes ja asi oli vaja meedias piinlikuks muuta.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

Loomulikult on selle loo puhul kõige suurem probleem, et kuidas memo lekkis :wall:
Ongi probleem, kui templilööja tähelepanelik pole... :)
No sattus seekord selline süütu stsenaarium, pole hullu.
Enamus selliseid mõttevälgatusi(kui, kui, kui teha nii/naa, siis võib, võib, võib juhtuda see ja too) mis meil AK-templit kannavad, võiksid IMHO vabalt ka avalikud olla, vähem tõmblemist.
Siis ehk jääks tõsistele asjadele rohkem tähelepanu ja keskendumist.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Kuna propagandaosakond on taibanud, et probleemi enam kotti ei topi (peasuunal edasi pääse), siis võetakse ette kõrvalsuund - ah, tegemist oligi mingi julgeoleku-fantaasiaga, mõttetult salastatud, täiesti mõttetu stsenaarium. Meenuvad "sõjaväeluure paberid", kus sisalduvat üritati ka takkajärgi naljaks ning fantaasiaks teha, et sündmuse avalikku kaalu vähendada.

Peasuund antud juhul - katse väita, et Ida-Virus on asjad korras ja ohtu pole, avalöögi andis peaminister. See üritus kukkus kolinal läbi.
Kõrvalsuund antud juhul - lekkinud info marginaliseerimine selle naeruvääristamise ja ametlikult väheväärtustlikuks kuulutamise teel.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Ma isiklikult arvan,et asjad võivad veelgi kriitilisemaks kujuneda järgmisel aastal,vaadates millist rahakogust Venemaa oma propamasinasse topib.Ja selle mängu nimi on neil suurvene sovinišm mussolliniliku paatosega.Too härra ka rõhutas usulise ülekaalu olemust,konkreetselt siis katoliiklust.Putja pressib õigeusule ja pressib ka läbi selle võrgustiku oma eesmärke nagu me näiteks läbi selle Lasnamäe kiriku nägime.Ja see ei puuduta ainult Baltikumi,samad demagoogia nõksud on käibel ka näiteks Norras.
Kurb on,et 20 aasta tagused probleemid on hakanud meil võimenduma ja üheks võimendumise põhjuseks on nimelt see Venemaa suund iga hinnaga taastada võimalikult suurelt tagasi tsaaririik nõukalike traditsioonidega.
Ja mis teeb eriti kurvaks on see ,et meie endi Eesti poliitikute seas on inimesed,kes meelehea eest(Savikas on nüüd küll lõpuks pihtide vahel selle tõttu) igati asja soodustavad.Ja see ei puuduta ainult kesikuid,selliseid tegelasi,vaadates käitumisi on meil igas seltskonnas,kes parlamendis.
Aga meie "rahvateenrid" on taskuraha peal,suuremad summad heameeleks liiguvad kahjuks meie kõige suuremate liitlaste suunas.
See kõik,mis toimub USA-s ja Euroopas ajab on ikka väga ohtlik.
Võtke või see kampaania,kus Trump kiidab Putinit ja vaadake,kuidas seda ära kasutavad Kremli meediatorud.
See on otseselt kanaliseeritud ka meie kohalikele venemeelsetele,kes omavahel kindlasti rääkides on nüüd kindlamad selles,et Eesti iseseisvus on ajutine ja keegi ei tule appi,kui juba tulevane esimene mees USA-s räägib NATO ajast ja arust olemisest ja sellest valikust,kellele appi tulla ja mite(näiteks kuulus % või endise spiikri komm sellest,et Eesti on Peterburi eeslinn).
Tuleb ainult veel natuke "kannatada" ja siis nagu siin märgiti Donbassi teha.
Mul oli kunagi au kokku puutuda 90-nendate lõpul Baltietsi peainseneriga(vabrik,mis tootis tuumajaamadele seadmeid Narvas).
Mees ütles,et kuna sisseseaded olid seal unikaalsed(näiteks üks karusell tüüpi treipink,mis oli ostetud Jaapanist ning Nõuka riigi kokkuvarisemise momendil oli üks suuremaid NSVLiidus),siis sellest vabrikust oli väga tõsiselt huvitatud General Electric,et tuua oma tootmisebaas Ida-Euroopa jaoks Narva.Aga viha ja just nimelt viha Eesti Vabariigi vastu oli see,mis endist(tollal juba lahti lastud) direktorit tegema seda,mis ei olnud võimalik eesti meelses tehases.
Ta lasi kõik kallid ja läänest 80-nendate lõpus ostetud pingid,kaasaarvatud see karusell treipink gaasilõikuriga tükkideks teha ja vanametalli saata.Ise ta tõmbas Venemaale,kus ta hakkas ühte aatomijaama juhtima.Kui ameeriklased sellest hotellis teada said,olevat nad järgmisel päeval Tallinna tagasi läinud ja kohe Rootsi laevaga tagasi.
Mind hakkab huvitama,kuidas Tsahkna(ma olen kapteniga nõus,et mees tegi ometigi ausa ja otsekohese avalduse) poolt välja õeldud pensioniea ja kogu see vanaduspensionit ja tööiga puudutav hakkab oma elu elama.Kuidas hakkavad teised poliitilised parteid mängu sekkuma.Kaudselt ju tunnistas Tsahkna ka seda,et senine poliitika(raha sulle-lapsed sündima) ei toimi efektiivselt.Minu hinnangul on sündimuse puhul mitu olulist faktorit,raha on üks nendest aga ka riiklik stabiilsus,huvikoolid-lasteaiad-koolivõrgustik aga ka näiteks täiskasvanute ümberõpe ja koolitus täiesti suured osad selles puzzles,mingis osas ka usuline traditsioon ja kirikute panus.
Viimati muutis kaugeltuuriv, 15 Sept, 2016 14:45, muudetud 2 korda kokku.
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Svejk kirjutas:P.S. Kaljurand mulle isiklikult sümpaatne ei ole ja teda ma ei valiks...
Mul on meeles 2007 ja need kergelt niisked silmad, kui našistidega silmitsi oli. Mis siis presidendina saab, kui naabrist platnoi rusika lauale lööb.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Mind hakkab huvitama,kuidas Tsahkna(ma olen kapteniga nõus,et mees tegi ometigi ausa ja otsekohese avalduse) poolt välja õeldud pensioniea ja kogu see vanaduspensionit ja tööiga puudutav hakkab oma elu elama.Kuidas hakkavad teised poliitilised parteid mängu sekkuma.Kaudselt ju tunnistas Tsahkna ka seda,et senine poliitika(raha sulle-lapsed sündima) ei toimi efektiivselt.Minu hinnangul on sündimuse puhul mitu olulist faktorit,raha on üks nendest aga ka riiklik stabiilsus,huvikoolid-lasteaiad-koolivõrgustik aga ka näiteks täiskasvanute ümberõpe ja koolitus täiesti suured osad selles puzzles,mingis osas ka usuline traditsioon ja kirikute panus.
See ongi keerukas probleem - ainult rahakülvamisega mittelahenev. Teoorias eksisteerib mingi kasvava sissetuleku paradoks lausa selle kohta.
Kuid objektiivsuse huvides tuleb tunnistada, et sellega on tegeletud ka episoodiliselt ning tegelikult on täna sotsiaaltoetused ja kogu vastava eelarve kasv olnud suunatud pensionitele. Igasugu peretoetuste (mille alla kuuluvad ka lastele minevad rahad) summa on kaduvväike, võrreldes pensionile minevaga. Ja viimane üha kasvab, sest pensionile hakkavad varsti minema põlvkonnad, kus sündivus oli 20 000 aastas, mitte 13 000. Peagi kasvab saajate arv hüppeliselt, aga andjate arv langeb hüppeliselt.

Ise, mingile tõele pretendeerimata - refereeriks oma kogetut (mul lapsi keskmisest rohkem). Kõige suuremat abi minuarust on tulnud vanemahüvitisest (mis võimaldas kodus olla ja tegi asja üldse võimalikuks) ja Tallinna linnast, kus õnneks on lasteaia- ja koolikohad suht vabalt saadaval ning see ringi-trennimajandus toimib enamvähem. Noh, mingi 35 eurot kolm korda nädalas oli täiesti võimalik. Edasi tuli periood, kus riik üritas varga kombel vaikselt vaipa alt tõmmata (tulumaksusoodustuste vaikselt ära kaotamine). Tõusnud lastetoetuse üle on muidugi heameel, aga ütleme nii, et igasugu tasud on vahepeal niipalju tõusnud, et efekti ei paista. Kokkuvõtvalt ütlen, et laste soetamine elujärjes oluliselt kaotamata on võimalik peredes, kus sissetulek kuus on 4+ keskmist palka, 2 keskmise palgaga on suht peost suhu elamine ning kui sellega kaasnevad veel jõhkrad riskid/kohustused (eluasemelaen), siis üldse ei imesta, miks paljud sellest mõttest loobuvad. :dont_know:

Ma ei tea, kas raha andmisest oleks kasu ja kui palju, aga täna sihtgrupi poolt vaadates paistab asi üsna poolik ning vastavad riskid on sujuvalt lükatud laste muretseja kaela. Mul ema nt ütles, et nõukajal oli sellega lihtne, titega ema oli kui püha lehm ja kui sa mingi kriminaalse jamaga hakkama ei saanud just, siis kuuse alla sattumise ja nälga jäämise variant oli pea olematu (ehk sotsiaalne kindlustunne oli olemas). See täna üldiselt puudub. Seejuures on tiba solvav, et aastal 2040 olen ma peale ühiskonnale keskmisest suurema panuse andmist kassaluugi ees isegi sitemas seisus kui see, kel lapsi polnud ja kes pühendus tööle/iseendale. Eks loodame siis laste peale. 8)
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Ise, mingile tõele pretendeerimata - refereeriks oma kogetut (mul lapsi keskmisest rohkem). Kõige suuremat abi minuarust on tulnud vanemahüvitisest (mis võimaldas kodus olla ja tegi asja üldse võimalikuks) ja Tallinna linnast, kus õnneks on lasteaia- ja koolikohad suht vabalt saadaval ning see ringi-trennimajandus toimib enamvähem. Noh, mingi 35 eurot kolm korda nädalas oli täiesti võimalik. Edasi tuli periood, kus riik üritas varga kombel vaikselt vaipa alt tõmmata (tulumaksusoodustuste vaikselt ära kaotamine). Tõusnud lastetoetuse üle on muidugi heameel, aga ütleme nii, et igasugu tasud on vahepeal niipalju tõusnud, et efekti ei paista. Kokkuvõtvalt ütlen, et laste soetamine elujärjes oluliselt kaotamata on võimalik peredes, kus sissetulek kuus on 4+ keskmist palka, 2 keskmise palgaga on suht peost suhu elamine ning kui sellega kaasnevad veel jõhkrad riskid/kohustused (eluasemelaen), siis üldse ei imesta, miks paljud sellest mõttest loobuvad. :dont_know:

Jah täiesti nõus,mu vanem tütar on juba pikalt koos elanud elukaaslasega aga alles nüüd,kui läheneb 30-nele on plaan abiellumiseks ja pereks,mis tähendab seda,et esimene laps tuleb alles peale kolmekümmnendat ja teist või kolmandat ei oska lootagi.Ja teenivad nad kuus kuskil 2,5-3 keskmist palka kuus(korterilaen otse loomulikult kaelas).
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Noh, need 40selt saadud lapsed pole tegelikult enam päris õige - ei meditsiiniliselt ega sotsiaalselt - mõttes, et oled 60+, kui laps oma elu alustab, palju sa last aidata suudaksid...?
Lapse saamiseks on looduse poolt seatud õige aeg 20 ja 30 vahepeal. Mitu % selles vanuses on täna piisavalt kaela kandvad (sh toimetuleku mõttes), et seda teadlikult teha? Vene ajal andis elamispinna ja töö sulle riik. Täna tuleb see endal välja võidelda. Siit ongi küsimus, kas sotsiaalsüsteem on ikka piisav? Minu pakkumine on, et 80% sellest vanusegrupist ei teenigi piisavalt, et 2-3 lapse soetamist, pikemat töölt ära olemist ning töö häirimast (lapsed tihti haiged ju) endale lubada (vähemalt mitte ilma suurema elustandardi languseta).

Kui aga lükata see asi edasi 35+, siis tekivad probleemid juba. Meditsiinilised ja suhtumuslikud - oled ikka harjunud iseendaga arvestama, on 40selt üsna raske end ringi häälestada. Arstid ütlevad, et pidi juba riskantne olema.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Noh, need 40selt saadud lapsed pole tegelikult enam päris õige - ei meditsiiniliselt ega sotsiaalselt - mõttes, et oled 60+, kui laps oma elu alustab, palju sa last aidata suudaksid...?
Lapse saamiseks on looduse poolt seatud õige aeg 20 ja 30 vahepeal. Mitu % selles vanuses on täna piisavalt kaela kandvad (sh toimetuleku mõttes), et seda teadlikult teha? Vene ajal andis elamispinna ja töö sulle riik. Täna tuleb see endal välja võidelda. Siit ongi küsimus, kas sotsiaalsüsteem on ikka piisav? Minu pakkumine on, et 80% sellest vanusegrupist ei teenigi piisavalt, et 2-3 lapse soetamist, pikemat töölt ära olemist ning töö häirimast (lapsed tihti haiged ju) endale lubada (vähemalt mitte ilma suurema elustandardi languseta).

Kui aga lükata see asi edasi 35+, siis tekivad probleemid juba. Meditsiinilised ja suhtumuslikud - oled ikka harjunud iseendaga arvestama, on 40selt üsna raske end ringi häälestada. Arstid ütlevad, et pidi juba riskantne olema.
Mille tõttu me jõuame ringiga tagasi,minu arvates sotsiaal ja majandussüsteemi ühe põhialuse,raha juurde.
Võib olla ma unistan aga Eesti kiirem areng toimus aastatel,kui riik valitses enda valuutat ise.Hetkel aga on Eesti rahandus nagu nokk kinni,saba lahti.Sõltume EL Keskpanga otsustest ja seatud kriteeriumitest(millest meie kramplikult kinni hoiame,kuigi enamus riike laseb nendele kriteeriumitele laia kaarega),proovime olla eeskujulikud aga sellest tulenevaid soodustusi ei oska kasutada(või kardame) riiklikul ja rahvusvahelisel tasandil.Kui aga midagi teeme,nagu need Kreeka võlakirjad,astume ämbrisse.
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Poti soldat »

Kapten Trumm kirjutas:Kuna propagandaosakond on taibanud, et probleemi enam kotti ei topi (peasuunal edasi pääse), siis võetakse ette kõrvalsuund - ah, tegemist oligi mingi julgeoleku-fantaasiaga, mõttetult salastatud, täiesti mõttetu stsenaarium. Meenuvad "sõjaväeluure paberid", kus sisalduvat üritati ka takkajärgi naljaks ning fantaasiaks teha, et sündmuse avalikku kaalu vähendada.

Peasuund antud juhul - katse väita, et Ida-Virus on asjad korras ja ohtu pole, avalöögi andis peaminister. See üritus kukkus kolinal läbi.
Kõrvalsuund antud juhul - lekkinud info marginaliseerimine selle naeruvääristamise ja ametlikult väheväärtustlikuks kuulutamise teel.
Minu meelest on nagu normaalne et sedasorti paberite lekkimisel hämatakse. Olen vist veidi vanamoeline aga ma ei leia et riik peaks sisejulgeoleku teemadel avatud kaartidega mängima ja kõike avalikustama.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

kaugeltuuriv kirjutas:Ma isiklikult arvan,et asjad võivad veelgi kriitilisemaks kujuneda järgmisel aastal,vaadates millist rahakogust Venemaa oma propamasinasse topib.
Pole Venemaad siin vajagi. Arvestades seda, mida see nn. töövõimereform töövõimetutega tegema hakkab (invaliididest saavad töötud ja edasi paljudest neist kodutud), võib arvata, et rahvas selle peale sellele valitsusele ja riigile just hosiannat laulma ei hakka. Mõnedes omavalitsustes on invaliidsuspensionäride (tulevaste sundtöötute) osakaal rahvastikust kuni 50%! Eesti peale kokku selliseid inimesi kümneid tuhandeid. Vabu töökohti on hetkeseisuga ca. 9000, kõige suurem osa neist Tallinnas. Võib vaid ette kujutada, mis saab siis, kui inimeselt need viimased sandisendidki (hetkel vist 164€/kuus) ära võetakse.
Rahva käes arvatakse olevat 50000-100000 registreerimata tulirelva. Seadusetegijad ilmselt on unustanud lihtsa elutõe: kõige rohkem tuleb karta inimest, kel enam midagi kaotada ei ole.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Ei piirdu asi ainult töövõimetutega. Nüüd soovitavad pooletoobised tõsta pensioniiga. Kustkohalt leiab aga tööd 70 aastane kui juba 50+ vaadatakse kui vanurit seda ei mõelda. Aksf Manurhin võttis mult sõnad, ei maksa tekitada palju inimesi kellel pole enam midagi kaotada - asi läheb väga veriseks.
Tegelane5
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tegelane5 »

Kurjam kirjutas:Ei piirdu asi ainult töövõimetutega. Nüüd soovitavad pooletoobised tõsta pensioniiga. Kustkohalt leiab aga tööd 70 aastane kui juba 50+ vaadatakse kui vanurit seda ei mõelda. Aksf Manurhin võttis mult sõnad, ei maksa tekitada palju inimesi kellel pole enam midagi kaotada - asi läheb väga veriseks.
Geniaalne on muidugi ka politseilt ja sõjaväelt eripensionid kaotada, niipalju esialgu neile jäeti, et ei pea 70 eluaastani rivis seisma.
http://pluss.postimees.ee/v2/3838535/va ... 1428721314
Valitsus otsustas oma eilsel kabinetinõupidamisel kaotada 2020. aasta 1. jaanuarist kaitseväelaste, prokuröride ning politsei- ja piirivalveametnike eripensionid, ega plaani nende asemele mingeid asendusskeeme. Pensioniea tõstmise asjus otsuseni aga ei jõutud.
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
Illike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Illike »

Kurjam kirjutas:Ei piirdu asi ainult töövõimetutega. Nüüd soovitavad pooletoobised tõsta pensioniiga. Kustkohalt leiab aga tööd 70 aastane kui juba 50+ vaadatakse kui vanurit seda ei mõelda. Aksf Manurhin võttis mult sõnad, ei maksa tekitada palju inimesi kellel pole enam midagi kaotada - asi läheb väga veriseks.
Mis Te lärmate ja levitate meeleolusid. Niipea kui tuleb mingi mõte või arutelu valitsusest mis Teile ei meeldi, kohe tuleb seda kõigile pasundada ku sündinud fakti ja igaks juhuks natuke paksemates värvides. Saan aru, et teile ei meeldi praegune valitsus ja oleks tore kui meil oleks juht ja õpetaja, kes teeb ainult minu jaoks õigeid ja õiglasi otsuseid, Kuid mõelge sellele, et selline mustamine tegelikult toidab teatud ringkonna soove ja tahtmisi pöörduda tagasi endiste aegade juurde. Mina ei taha tagasi pöörduda minevikku ja kui mulle ka ei meeldi valitsuse mõtted, siis tahan ma neid vaadata konstruktiivsest vaatepunktist, mitte destruktiivsest.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist