Põgeniketulv Euroopasse 2015-2017

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

Sarkozy on 1/4 juut, teised sinu poolt nimetatud mitte sedagi. Mitte et see kuidagi asjasse puutuks.

Aga tuulelipp ja lurjus on ta muidugi, selles pole kahtlust. Ta on Putini suunas piisavalt kummardusi teinud, et seda mitmekordselt tõestada.
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

akf nmsi-le ka minult tänud artiklite (eriti esimese) eest!
Huvitav, et selle artikli peale on teatud asjatute foobiate teemal eeskõnelejad praegu üsna kuss.

Mis lugedes silma jäi, oli kohtusüsteemi jõuetus nende kaabakate väljasaatmisel: "Ette on tulnud olukordi, kus süüdimõistetud on edukalt rõhunud oma inimõigustele ja nõudnud väljasaatmisotsuse tühistamist." Ja ei ole nad ju üksi end kohtus esindamas vaid sageli võtavad mingid kohalikud õiguslaste seltsid nad oma kaitsva tiiva alla (analoogsed näited ka meil juba olemas). See on minule kõige uskumatum asi, et selliste alaealisi (!) grupiga (!) vägistavate jätiste (ei hakka foorumit roppustega risustama) kaitseks üldse keegi sõna võtab ja veelgi enam, et seda sageli teevad veel kohalikud "õiguslased" - no pole sõnu...

Artikli juures kena pilt ka "kangelaste" prototüüpidest, paneme siis teistele vaatamiseks ka:
Pilt[/quote]

Kuna loodus tühja kohta ei salli siis näeme ära ka tüübid kelle kõrval Odinlased on vägagi siledad poisid.
Omakohus ei seisa kotis!
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Aafrika kultuuriruumis oleksid need ''poisid'' tegijad. Odinlased vaatamata oma siledusele tõenäoliselt mitte.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Kriku kirjutas:Sarkozy on 1/4 juut, teised sinu poolt nimetatud mitte sedagi. Mitte et see kuidagi asjasse puutuks.
Aga tuulelipp ja lurjus on ta muidugi, selles pole kahtlust. Ta on Putini suunas piisavalt kummardusi teinud, et seda mitmekordselt tõestada.
Pilt Pilt
Tegelikult on Schulz ja mõningail andmeil ka napsumees Junker juudid. Lisama peab muidugi ka "surematu kašei" Sorose ja tema ühiskondi pea-peale keeravad propagandaorganisatsioonid (seegi ju omamoodi kultuuri(tuse)revolutsioon). Isegi Merkelil pidi Iisraeli pass olema. Ega sedagi "siniste silmade" eest anta. Mitmendik on kellelgi juudi verd, see on juba natside mängumaale minemine. Piisab väga vähesest, isegi sümboolsest juudi päritolust, et olla juut. Kuid vahest räägib üks pilt rohkem, kui 100 sõna (mitte et pilt üksi midagi tõestaks, oh ei!). Lihtsalt vaatad inimeste tausta ja kõrget positsiooni ning hakkad mõtleme, et on see juhus? On see juhus, et just need isikud on eesotsas ja ajavad sellist poliitikat? Kuigi nad on kaduvväikesest kogukonnast pärit. Ehk on juhus ehk pole. Võta kinni. Siis vaatad, kes on pankade omanikud, kelle käes on lääneriikides valdav enamus rahast. Teatavasti kes maksab, see tellib ka muusika. Siis vaatad, kes on lääneühiskondi raputanud revolutsioonide taga, siis jälle kuidagi ebaproportsionaalselt võib nende telgitagustest mitteeuroopa identiteediga inimesi leida.
Mu point on see, et kellel pole tugevat monoetnilist identiteeti, see ei saa ka aru rahvusriikidest ja nende poliitikast. Siis ongi nii, et teatad, et "piirid ja rahvusriigid on saatanast". Sellise põhjenduse panen mina tänasele piiritule pagulaspoliitikale. Selle vastu tegutsevad just tugeva etnilise identiteediga (Ida-Euroopa) riigid. Põhimõtteline erinevus.
Natuke ühte väravasse läks nüüd aga kui ei oleks põhjust, ega siis ei kirjutaks ka.
Aga jälgime mängu edasi...
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

krizz kirjutas:Tegelikult on Schulz ja mõningail andmeil ka napsumees Junker juudid.
Tegelikult on see teemaväline väljamõeldis.
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Kriku kirjutas:
krizz kirjutas:Tegelikult on Schulz ja mõningail andmeil ka napsumees Junker juudid.
Tegelikult on see teemaväline väljamõeldis.
Ei paista nagu Aaria rassi moodi või kuidas? :mrgreen: Nagu aksf Krizz juba ütles, et üks pilt ütleb rohkem kui sada sõna. Samuti on naljakas vaadata kuidas juuditeema on mõnede jaoks nii tabu, et ei julge iitsatadagi :D
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Samuti on naljakas vaadata kuidas juuditeema on mõnede jaoks nii tabu, et ei julge iitsatadagi
Juuditeema pole tabu, kuid "juutide ülemaailmse vandenõu teema" on teiste foorumite jaoks. Tegelikult peaks rääkima hoopis "islami ülemaailmsest vandenõust", mis ohustab ka juute :D
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Krister Pariselt seekord päris asjalik artikkel. Makedoonia ja NATO-eelne Eesti olid üsna võrreldavad; võimaliku vene põgenike voolu puhul tulevikus on praegusel Eestil siiski tugevamad kaardid, kui sajandialguse Makedoonial.

Läänt huvitab rahu, mitte niivõrd õiglus.
Teisipäevases presidendikandidaatide väitluses tulid jutuks rahvussuhted.

Viidati Jugoslaaviale. Saates kõlas ka, et võimaliku konflikti puhul ei jääks kõrvaltvaatajaks ei ida ega lääne suurjõud.

Küllap nii ongi. Siinkohal võiks meenutada, mida relvakonflikt ja välisriikide sekkumine võib kaasa tuua. Kuna lääs on huvitatud sõjategevuse iga hinna eest lõpetamisest, tähendab see, kui rahvusvähemus relvad haarab, rahvusriigi lõppu.

1999. aastal avas Makedoonia oma piiri Kosovo põgenikele. Riik kavatses hakkama saada 20 000 inimese vastuvõtmisega. Kuid albaanlasi tuli üle kümne korra rohkem. See lõi umbes kahe miljoni elanikuga riigi etnilise tasakaalu kohe paigast. Kas meie saame välistada suurt põgenikevoolu Venemaalt? Pigem on see pärast putinliku süsteemi lõppu tõenäoline.

Kaks aastat hiljem hakkas Albaania Rahvuslik Vabastusarmee (NLA) Makedoonia politseinikke ründama. Riik vastas ja ehkki kutsuti üles vaoshoitusele, said kõik Skopje raskest olukorrast aru. Aga kui võimudel ei õnnestunud ülestõusu maha suruda, hakkasid lääneriikidel tekkima juba teistsugused mõtted.

Ühtäkki polnud enam poliitiliselt ebakorrektne küsida: ehk on albaanlaste nõudmised õigustatud? Miks ei võiks albaania keelel olla riigis suurem roll? Miks ei peaks riigi elanikkonnast veerandi moodustavad albaanlased olema riigi juhtimises rohkem esindatud?

NATO ähvardus

Viimaks sekkus NATO Aračinovo külas juba otseselt. Euroopa Liidu toonase välispoliitikajuhi (ja hilisema NATO juhi) Javier Solana tohutu surve all – ähvardati sõjalise jõuga – pidi Makedoonia lubama sissepiiratud sissidel külast koos relvadega lahkuda. Sai selgeks, et läänt ei huvita õiglus, vaid konflikti iga hinna eest maha surumine.

Järgnesid Ohridi lepingud, mis andsid ülestõusnutele sisuliselt kõik, mida nad tahtsid. Nii teise riigikeele staatuse kui ka garanteeritud osaluse valitsuses.

Hea on see, et verevalamine lõppes ja Makedoonia püsib riigina üksikutest 2010. ja 2015. aasta juhtumitest hoolimata endiselt koos. Halb on see, et relva jõul saab muuta nii tõde kui ka õigust.

Inimeste ootustega tasub tegeleda juba enne, kui käed – olgu siis võõrriigi mahitusel või ootamatu kriisi tõttu – Kalašnikovi järele haaravad.
"Inimeste ootustega tegelemist" kujutab Paris küll vist mõnevõrra teisiti ette kui suurem osa akf-e. Mina isiklikult arvan, et esmajärjekorras peaks selliste inimeste ootustega kapo tegelema, siis tuleb tükk tühja maad, siis toll ja piirivalve ja seejärel need ametkonnad, mis haldavad meie ajast täielikult maha jäänud paralleelkoolide süsteemi.
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Aga mulle jääb sellest kõlama see, kuidas plaanitud 20 000 -st sai "üle 10x rohkem". Ja, et kui hiljem suisa ähvardati, siis kas algul ka ähvardati, meelitati, anti lubadusi. Ning kuna võrdlusest oli juttu, siis tekib kahtlus, et kas Eesti 500 -st (oli vist selline number?) ei saa ka dekaadi jooksul "üle 10x rohkem" Ning mis siis - peaasi, et rahu oleks?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Õnneks tulevad need Eesti 500 kaugetelt maadelt, mitte Leningradi oblastist, ja nende käsutuses pole salakaubavedajate ja bandiitide radasid.

Teiseks, selleks, et Eesti 500 kvoodipõgenikku saaks 10 aasta jooksul muutuda 5000-ks, peaks Euroopasse neid ka järgmise 10 aasta jooksul saabuma miljon aastas. Isegi praeguste Lähis-Ida segaduste ajal on seda raske ette kujutada. Selleks oleks vaja Türgi kokkuvarisemist riigina. Süüria põgenikest ei piisaks - umbes samas suurusjärgus on praegu kõigi Süüria DP-de arv, sh. sisepagulased.

Venemaa järgmise lagunemisvooru ajal tekib meil aga kindlasti igasuguseid probleeme.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Mu teada on Makedoonia albaania vähemus seal suht-koht põline, mitte Jugoslaavia sõja ajal sisserännanud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Jah, põgenikud tulid lisaks. Wikipedia väidab:
Already in 1999, there were 234,500 Albanian refugees from Kosovo in Macedonia according to the UNHCR estimates[19] who accounted for 11.7 percent of the total population of Macedonia at the time.
Liige

Kriku kirjutas:Õnneks tulevad need Eesti 500 kaugetelt maadelt, mitte Leningradi oblastist, ja nende käsutuses pole salakaubavedajate ja bandiitide radasid.

Teiseks, selleks, et Eesti 500 kvoodipõgenikku saaks 10 aasta jooksul muutuda 5000-ks, peaks Euroopasse neid ka järgmise 10 aasta jooksul saabuma miljon aastas. Isegi praeguste Lähis-Ida segaduste ajal on seda raske ette kujutada. Selleks oleks vaja Türgi kokkuvarisemist riigina. Süüria põgenikest ei piisaks - umbes samas suurusjärgus on praegu kõigi Süüria DP-de arv, sh. sisepagulased.

Venemaa järgmise lagunemisvooru ajal tekib meil aga kindlasti igasuguseid probleeme.
Mõte oli, kas maailma vägevad mõjutasid (lubasid toetusi, hilisemat repatrieerimist, jne) Makedooniat aktsepteerima olukorda (ärge saatke tagasi, ärge ehitage aedu, ärge jne), kus neid põgenike hakkas tulema tunduvalt rohkem, kui algselt oldi valmis vastu võtma. Ja kui olukord kontrolli alt väljus, siis võeti seisukoht, et lugupeetud, ise olete süüdi, rahu on püha ja kui te seda ei suuda tagada, siis näh teile (siia käib üks teatav käemärk juurde ja vihjab kõigele heale ja kasulikule, mida Makedoonia neilt näitajatelt võis saada).
Ma ei taha hakata nende numbritega siin arvutama (siin teemas käiatud jne). Tead isegi, et neid jaotatavaid pagulasi (millest tuleb see Eesti kvoot) on praegu tunduvalt vähem, kui ripakil pagulasi Euroopas üldse. Kui kord on pretsedent, siis kiputakse seda kasutama uuesti. On neid ripakil masse rohkem, siis kõige mugavam on väljatöötatud skeemis lihtsalt numbreid muuta. Ja kord mõjutamiseks juba toiminud survehoobasid kasutada.
Türgi nüüd viimaste sündmuste valguses küll mingi stabiilsusesaareke pole - kui loen siin foorumis Türgi teemat, siis seal postitatu põhjal võib vabalt kiiva vajuda kogu süsteem. Sa ei usu :shock: ? Kümnendi jooksul võib seal Lähis-Idas mida iganes juhtuda. Ja mitte ainult seal.
Ma ei tea kas juhtub. Aga ma ei taha olla kunagi olukorras, kus mulle müüdi maha 500 hästi suure koguse moosiga, ning siis ühel hetkel deklareeritakse suurte silmadega umbes sääraseid fraase: aga see on ju isenenesest mõistetav, ise oled süüdi et lepingut korralikult ei lugenud, see on nüüd teie vastutus/kohustus, teil juba on 500, xxx juurde ei muuda seda märkimisväärselt jne. Ja muidugi olen ma juba moosisõltuvuses.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Avatar kirjutas:Mõte oli, kas maailma vägevad mõjutasid (lubasid toetusi, hilisemat repatrieerimist, jne) Makedooniat aktsepteerima olukorda (ärge saatke tagasi, ärge ehitage aedu, ärge jne), kus neid põgenike hakkas tulema tunduvalt rohkem, kui algselt oldi valmis vastu võtma.
Vist ei, aga ma ei tea, vaid arvan. Kas meil Makedoonia sõja kohta oma teema on üldse...?
Avatar kirjutas:Ma ei taha hakata nende numbritega siin arvutama (siin teemas käiatud jne). Tead isegi, et neid jaotatavaid pagulasi (millest tuleb see Eesti kvoot) on praegu tunduvalt vähem, kui ripakil pagulasi Euroopas üldse. Kui kord on pretsedent, siis kiputakse seda kasutama uuesti. On neid ripakil masse rohkem, siis kõige mugavam on väljatöötatud skeemis lihtsalt numbreid muuta. Ja kord mõjutamiseks juba toiminud survehoobasid kasutada.
Seda nüüd küll, aga ma ei usu, et osakaal muutuks. See tähendab, et ise saaksid nad ikka suurusjärkude võrra rohkem. Mis toob meid tagasi selle juurde, et 10x rohkem põgenikke Eestisse tähendaks üksiti ka 10x rohkem põgenikke Euroopasse. Ma tõesti ei tahaks uskuda, et Eestit üritataks või oleks võimalik muuta üheks suureks põgenikelaagriks. Kui see saatus üldse mõnd riiki ähvardab, siis Kreekat. Vähmalt seni, kuni nad Lähis-Idast tulevad, mitte Peipsi tagant.
Avatar kirjutas:Türgi nüüd viimaste sündmuste valguses küll mingi stabiilsusesaareke pole - kui loen siin foorumis Türgi teemat, siis seal postitatu põhjal võib vabalt kiiva vajuda kogu süsteem. Sa ei usu :shock: ?
Ei usu, aga ma selles mõttes olen sinuga nõus, et kui Türgit tabaks Süüria saatus, siis oleks see ennustamatute tagajärgedega maavärin. Siis võiks tõesti kõike juhtuda.
Avatar kirjutas:Aga ma ei taha olla kunagi olukorras, kus mulle müüdi maha 500 hästi suure koguse moosiga, ning siis ühel hetkel deklareeritakse suurte silmadega umbes sääraseid fraase: aga see on ju isenenesest mõistetav, ise oled süüdi et lepingut korralikult ei lugenud, see on nüüd teie vastutus/kohustus, teil juba on 500, xxx juurde ei muuda seda märkimisväärselt jne. Ja muidugi olen ma juba moosisõltuvuses.
Praegu on väga selgelt igal pool kirjas, et see 500 on ühekordne üritus. Püsiv sundkvoot oleks aga tõesti midagi, mis meilt kontrolli toimuva üle suuresti ära võtaks.
Liige

Kriku kirjutas:Seda nüüd küll, aga ma ei usu, et osakaal muutuks.
Ma ei mäleta enam, kas see oli kvoodiarvutamise lõplik valem, või kavand, aga seal justkui oli sees ka tegur - olemasolevaid põgenike per capita? Ja jäi meelde kellegi Euroopa onu arvamus, et mis need idaeurooplased viuksuvad, vaat kui vähe seal põgenike võrreldes Läänega. Kui on vajadus, siis leiab ka vahendid/põhjused. Kokkulepped on alati sellised asjad, mida võib hiljem muuta, kui üks pool leiab, et tema liiga vähe/palju saab ja tal eelmise kokkuleppe ajaga võrreldes jõudu/argumente lisaks tekkinud. Ma loodan pigem et need põgenike riskistsenaariumid ei käivitu, aga Euroopa lubaduste eest ei anna küll sentigi :( . Teisalt ma olen seda usku, et varada globaalne ümberjagamine (arenenud riikidelt > arenguriikidele) ei suuda rahuldada neid kasvavaid masse madalama elatustasemega riikides. Seega suures plaanis, kui mitte Türgi, siis mõni muu/muud piirkonnad. Läheb kõrgelennuliseks :). Eks loodame parimat.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist