http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=75799751
Paralleelselt presidendivalimistega on käima läinud kohtujura, millega mõned vähematraktiivsed valdade vanemad püüavad oma ametit säilitada.
Tegelikult ma ei mõista antud isikute mõttemaailma - kuna vald on riigi käest lihtsalt oma tulud saanud, siis võib võtta mugavuspositsiooni ja nõuda. Riik andku ja hoolitsegu majanduskasvu eest - küll mina kulutan.
Lihtsalt midagi tuleb teha selleks, et EV edasi kesta suudaks - 1500 elanikuga "omavalitsusi", mille tuludest piisab vallavalitsuse palkadeks ning koolibussi pidamiseks on liiga palju.
Üks selle käunu ajajaid (vähemalt siis, kui Varuli büroolt mingi analüüs suvel telliti) oli Pala vald, mis on üks vaesemaid Eestis. Raha on neil nii vähe, et nad ei suutnud EL rahapotist suurt midagi saada - lihtsalt pole omafinantseeringu pappi (ning pank ei anna kah).
Kuna seal suvel olen, siis natuke ka kursis eluga seal - no seal vallas lausa karjub olukord ühe liitmise (ja mugavdunud kauaks istuma jäänud vallavalitsuse minema löömise) järele.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.