Mitte ei ei osatud, aga lihtsalt ei taha hakata siin ja avalikult kõike lahkama.Küsisin seejärel, et mis asutusi need 500 siis akf-i nägemuse järgi peaks üle võtma. Vastuseks ei osatud öelda midagi.
Venemaa ootamatu rünnak
Re: Venemaa ootamatu rünnak
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Veelkord- loeme läbi kirjelduse operatsioonist Štorm 333. Ja teeme järeldused üheaegsest tegevusest 54 nägu lülitasid välja terve riigi karmilt kaitstud esiešeloni. N.Ö õpikunäide.Ma olen vähemalt kaks korda seda juba öelnud - isikud, kelle järele minnakse, ei istu pool tundi oma kabinetis ja ei oota, kuni neid Tallinna Lennujaamast kaaperdatud autodega kinni võtma tullakse.
Ja mis segab näiteks 15 minutit enne transporteri(te) õhuruumi ilmumist kahel Su-27 rikkuda EV õhuruumi kuskil Saaremaa kohal. Mille peale õhuturve rikkumist tuvastama suundub.
Ideaalstsenaarium kus ründaval poolel ei teki mitte ühtegi ootamatust ning takistust ja kaitsval poolel ainult need tekivadki. Nagu eespool keegi mainis, siis samamoodi saaks Eesti maandada dessandi ka Pihkvas või Peterburis või kus iganes. Küsimus on, mis saab edasi? Suudetakse ellimineerida ka mõned otsustajad Eesti poolel (kindlasti mitte kõik ja kohe), aga et riik ja käsuahel sellest kokku kukuks? Ootamatuse effekt annab kindlasti eelise, aga peale seda kui ollakse teadvustanud endale mis toimub, siis tekib endiselt eespool korrutatud küsimus, et mis saab edasi. Laskem siis fantaasial lennata.
Viimati muutis dm7, 13 Okt, 2016 15:44, muudetud 1 kord kokku.
Selleks sobivate vahenditega. Ameeriklased olid 9/11 järel valmis järgmisi korraldustele mittealluvaid reisilennukeid alla tulistama ja küll ollakse mujalgi.Kapten Trumm kirjutas:Ja õhuruum suletakse kuidas?
Selleks, et analüüsida Eesti vastase kukutusrünnaku võimalusi, peab paratamatult esiteks defineerima, mida kukutusrünnaku all mõeldakse: keda kukutatakse, kus need kukutatavad asuvad jne. Ilma selleta ei ole võimalik anda mingitki põhjendatud hinnangut selleks vajalikele jõududele.Lemet kirjutas:Mitte ei ei osatud, aga lihtsalt ei taha hakata siin ja avalikult kõike lahkama.
Esiteks, ma olen juba korduvalt öelnud, et seal olid vaenlased täiesti avalikult ja legaalselt riigis sees. Teiseks on sellisel võrdlusel mõtet vaid siis, kui analüüsitakse ka seda, mille poolest olukord Tallinnas 2016 erineb olukorrast Kabulis 1979.Lemet kirjutas:Veelkord- loeme läbi kirjelduse operatsioonist Štorm 333. Ja teeme järeldused üheaegsest tegevusest 54 nägu lülitasid välja terve riigi karmilt kaitstud esiešeloni. N.Ö õpikunäide.
Sa võid ükskõik kui mitu korda korrutada oma "Štorm 333". Diskussioonile ei anna see mitte midagi juurde.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Diskussioonile annaks palju juurde, kui Kriku viitsiks kasvõi seda 333 puudutava wiki artikli kord läbi lugeda. 

/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Siis millistega? Kohapeal olemasolevatega. Peale kahe-kolme õhuturbehävitaja pole kohapeal ju midagi. Ja kui need õhuturvajad on hetkel mujal hõivatud?Selleks sobivate vahenditega.
Otsus vägede sisseviimise kohta võeti vastu 12 detsember, 20ndal viidi sisse moslemipataljon, 27 tapeti Amin. Pakuks, et väide avalikult sees olnud vägedest eriti sõjalise poole pealt tähtsust ei oma.Esiteks, ma olen juba korduvalt öelnud, et seal olid vaenlased täiesti avalikult ja legaalselt riigis sees
Mul siia eile ja täna kirjapandut lugedes üks tagasihoidlik küsimus tekkis: kui see Eesti ülevõtmine vankade poolt nii lihtne on siis miks seda senini veel tehtud pole?
Nagu eespool korduvalt öeldud - Venemaal on praegu ja on ka ettenähtavas tulevikus suur arvuline ülekaal. Muidugi võib Vene lennuvägi meile ükskõik millal niimoodi peale lennata, et kohalikust õhuturbest ei jää suurt midagi järele. Aga see pole enam siis mingisugune kukutusrünnak või hübriidsõda, vaid laiaulatusliku konventsionaalse sõjategevuse algus. Muidugi võib laiaulatuslik konventsionaalne invasioon nii alata, aga see on võrreldes uue Pronksiöö, kukutusrünnaku või "roheliste mehikeste" operatsiooniga juba ülejärgmine risk.Lemet kirjutas:Siis millistega? Kohapeal olemasolevatega. Peale kahe-kolme õhuturbehävitaja pole kohapeal ju midagi.
Sõjalised nõuandjad ja luure olid ju sees juba Amini eelkäija ajal. Siin teemas on juttu olnud kahest stsenaariumist: ootamatu vaenlase saabumine lennuväljale ja sõit sealt valitsust kukutama (mis ei õnnestu) või siis põrandaalused "turistid", kes valitsusasutustele ootamatu tormijooksu korraldavad (aga keegi selle idee viljelejatest ei oska öelda, mis asutusi ta silmas peab). Amini kukutajad ei pidanud kumbagi kõverteed kasutama.Lemet kirjutas:Otsus vägede sisseviimise kohta võeti vastu 12 detsember, 20ndal viidi sisse moslemipataljon, 27 tapeti Amin. Pakuks, et väide avalikult sees olnud vägedest eriti sõjalise poole pealt tähtsust ei oma.Esiteks, ma olen juba korduvalt öelnud, et seal olid vaenlased täiesti avalikult ja legaalselt riigis sees
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Seda nimetataksegi demagoogia - oponendile omistatakse midagi (soovitavalt naeruväärne), mis lükatakse aplombiga kohe ümber.Siin teemas on juttu olnud kahest stsenaariumist: ootamatu vaenlase saabumine lennuväljale ja sõit sealt valitsust kukutama (mis ei õnnestu)
Erioperatsioon (kukutusrünnak) Tallinnas ei seisne ainult ootamatus saabumises lennujaama ja sealt naeruväärses vene multika stiilis "sõidus valitsust kukutama".
Kriku aga sellest kas ei saa aru või mängib meelega lolli. Siis, kui viidatakse, et x vastumeetmele on võimalik ka ründajate poolne y vastumeede (sidumine nt, mis väheste ressurssidega on küllalt lihtne), siis hakatakse Kriku arust "stsenaariumit muutma".
Sellise erioperatsiooni osa on nt eelnevalt riiki imbunud tegelaste (salastuse huvides 5. kolonni ei kasutata) poolsed ettevalmistused. Millest rünnatav tavaliselt teada ei saa (kuid vahel on ka saadud). Näiteks selgitatakse välja täiesti avaliku kinnistusraamatu abil, kus üks või teine võtmeisik elab, millised on rutiinid väeosades jne. See tegevus käib kindlasti ka täna (kasvanud "huvi" KV tegevuse vastu on kõigile vist teada).
Operatsioon koosneb paljudest asjadest - ja selle Kabuli puhul, kujutan ette, et selle operatsiooni osa olid ka eriüksuste varitsused Kabuli minevatel teedel (eesmärgiga lõigata ära või pidurdada abi tulekut linnast väljas), hävituslennukite patrull-lennud Afganistani õhuruumis (vältimaks naabrite lennukeid ja võtmeisikute ära lendamist). Kindlasti istus ka mingi TASSi grupp laua taga, valmis eetrisse andma uudiseid, kui asi ebaõnnestub jne. Kindlasti ei koosnenud antud operatsioon tormijooksust paleele.
Afganistanis polnud jällegi 1/3 elanikest ulatuvat pahatihti vaenulikku vene vähemust. Ja Kabul asub meie mõistes karumustikas, Tallinn asub kohast, kus sõelub tihe transport maal ja õhus - paari lennuminuti kaugusel.Sõjalised nõuandjad ja luure olid ju sees juba Amini eelkäija ajal
Viimati muutis Kapten Trumm, 13 Okt, 2016 17:03, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Mina ei mõelnud seda välja. Mina kommenteerisin seda, millest siin teemas on varem kirjutatud, esimestest lehekülgedest saadik. Kui mind ei usu, siis mine ja loe üle.Kapten Trumm kirjutas:Seda nimetataksegi demagoogia - oponendile omistatakse midagi (soovitavalt naeruväärne), mis lükatakse aplombiga kohe ümber.Siin teemas on juttu olnud kahest stsenaariumist: ootamatu vaenlase saabumine lennuväljale ja sõit sealt valitsust kukutama (mis ei õnnestu)
Erioperatsioon (kukutusrünnak) Tallinnas ei seisne ainult ootamatus saabumises lennujaama ja sealt naeruväärses vene multika stiilis "sõidus valitsust kukutama".
Aga mul ükskõik - kui neid üritusi arutanud akf-id nüüd möönavad, et sellised katsed on naeruväärsed, on minu rahvavalgustuslik eesmärk täidetud. Diskussiooni edasi arendamiseks võiks keegi nüüd koherentselt kirja panna, milliseid tegevusi ta Eesti vastu suunatud kukutusrünnaku all ikkagi silmas peab. Jättes seekord välja halba märulifilmi sobivad lahendused.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Ajaloo ainus õppetund on see, et ükski tont ei taha õppust võtta. Aastal 2005 tundus jutt mingist sõjast Gruusia vastu samuti naeruväärne. Aastal 2010 kuulutas VF president naeruväärseks igatsugu arutlused teemal, nagu peaks Krimm olema osa Venemaast. Rääkinata sellest, et sõda Ida-Ukrainas oli mõni aasta tagasi üks ütlemata naeruväärne mõte. Mida meil siin tarkpead veel naeruväärseks on pidanud? Tanke, varjendeid, vee- ja toiduvarusid kodudes...tänase päeva kontekstis ei olegi enam nii naeruväärne....kohe üldse ei aja enam naerma. Peale lootusetute kõlupeade muidugi
Ksf Lemet ajab pidevalt segi motivatsiooni ja teostatavust. Ajaloo õppetund kõlupeadele on, et meie idanaaber võib igasugu sigaduseks motivatsiooni leida. See ei tähenda, et mistahes plaan oleks realistlikult teostatav.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas akf kipub väitma, et pidas aastal 2010 Krimmi vallutamist sel kombel, nagu me seda nägime mõni aasta hiljem, reaalseks. Või ei saa sel kombel Eestile kallaletungi lihtsalt seepärast toimuda, et seda ei saa toimuda. Lihtsalt seepärast, et kultuursed riigid nii ei tee...
Muideks, lihtsalt meenutuseks- Krimmis oli põhjenduseks "...venekeelse elanikkonna kaitse" . Kellukesed ei helise???

Lemet, kuna sa väga armastad rääkida, kuidas sa juba aastaid enne mingi sündmuse toimumist teadsid, et asjad nii lähevad, siis äkki jagad meiega ka seda, kuidas venemaa eestit ründab. Siis saaks siin koos arutada seda, kuidas selle tegevuse vastu midagi teha saaks 

Mis puuub Kabuli operatsiooni, siis see on juba selle teema esimesel leheküljel lahti seletatud ja puudub igasugune vajadus seda igal kolmandal leheküljel uuesti ja uuesti näiteks tuua. Mis puutub Krimmi, siis AKF id unustavad ära, et seal oli probleemiks otsustamatus. Kas Te mäletate vel neid dessantnikuid kes sealt vist koos relvadega ära läksid?
Ma olen nõus Krikuga, et peale seda kui see seltskond vudib mööda lennurada suunas x suletakse Eesti õhuruum
Pealegi jääb arusaamatuks eesmärk. Kas eesmärk on kukutada Eesti valitsus? Sealjuures peavad nad arvesama ka aega kui valitsus on täies tükkis kohal. Muidu sõidavad kohale taksodega ja ..ups, valitsus peab Jaanipäeva.
Ma olen nõus Krikuga, et peale seda kui see seltskond vudib mööda lennurada suunas x suletakse Eesti õhuruum
Pealegi jääb arusaamatuks eesmärk. Kas eesmärk on kukutada Eesti valitsus? Sealjuures peavad nad arvesama ka aega kui valitsus on täies tükkis kohal. Muidu sõidavad kohale taksodega ja ..ups, valitsus peab Jaanipäeva.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline