Venemaa sõjaline võimekus ja armeereform(id)

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
alari
Liige
Kontakt:

Re: Venemaa sõjaline võimekus ja armeereform(id)

Postitus Postitas alari »

Kapten Trumm kirjutas:Kasutajal alari oleks kasulik end enne edasist vaidlemist viia kurssi laevaehituse korraldusega ja põhiterminitega. Siis saab edasi liikuda keerulisemale nagu VF tegevuste üle arutlemine. "Laid down" tähendab "kiil pandi maha". Vanaaegne termin, täna mingit kiilu enam ei panda, aga tähendab see üldiselt korpuse ehituse algust kuival maal.
Nojah, seda ma ju räägingi, et seda laeva ehitati 2,5 aastat kuival maal :wall: Trumm, loe seda wikipedia artiklit palun

Minu arvates pole Zumwaltiga võrdlemine päris õige. Zumwalt on oma klassi esimene laev, enne neid balti merele saadetud Buyan-klassi laevu on juba ehitatud 6 sama klassi laeva
toomasv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas toomasv »

Kapten Trumm kirjutas:Praagiparandus, häälestamine, kasutajakoolitus toimus seal juba Mustal merel.
Jõeäärses laevatehases Kaasani lähedal polegi võimalik ühtegi laeva katsetada. Pole mereolusid.
See aasta "Musta mere laevastikus" oligi praagiparandus, häälestamine ja kasutajate koolitamine.
Lihtsalt venelastel oli Musta mere piirkonda kogunenud pingetõusus vaja oma kahvatuvõitu laevastikku suurendada. Selleks sobis ka teisele laevastikule ette nähtud ja lahinguvõimeta laeva promomine. Kui Mustal merel neid vaja läheb, siis Kaspial on neid laevu 6 tükki. Lasevad rakette sealt üle Kaukasuse või sõidavad mööda Volgat ülesvoolu Volgogradini, sealt Volga-Don kanalisse, sealt Doni jõkke ja sealt juba allavoolu Mustale merele.

Laev lastakse vette niipea, kui korpus on koos, veealused seadmed paigaldatud ja veealune osa värvitud. Edasi jätkub ehitus laevatehase kai ääres ujuvas olekus. Analoogselt ehitatakse ka Väinamere praame. "Launched" tähendab kuupäeva, kui korpus vette lasti. Edasised kuud ehitati see ujuv korpus valmis, viidi veeteed pidi Mustale merele, kus algasid katsetused, praagiparandused, meeskonna koolitamine jne. Erandi moodustavad pisikaatrid, mida ehitatakse algusest lõpuni laevatehase tsehhis ning lastakse katsetamiseks korra vette valmiskujul (misjärel pakitakse ja toimetatakse tellijale maismaad mööda).

Siin lihtsalt paar tegelast pole laevaehitusega üldse kursis, kuid tahaks ikka vaielda. Kuidas nüüd need vene pakasuhha jutlustajad nüüd ühtäkki on hakanud VF laevastiku pressikaid uskuma?
Jumal temaga, selle vettelaskmisega...
Sa seletad ikka keeruliselt ja vastuoluliselt. Millest ma aru ei saa:
1. lähimas veekogus... Kaspia meri?? Miks see ei sobi? Või ei ole lähim??
2. milles seisneb loogika, et katsetada, putidada ja testida neid laevu Mustal merel, et siis viia Läänemerel? Millegiärast arvan, et neid tuleks ikka katsetada ja testida sellistes oludes, millistes nad sõitma hakkavad. Läänemeri ja Must meri on kohe täitsa ühesugused??

Ma ei tea, kui paljud siin teist on lugenud seda Vene mereväe audit, mis tuli avalikuks peale Balti laevastiku juhtkonna minelöömist või vahetust, nimetage seda kuidas tahes. Kuna see oli juba kaua aega tagasi, siis mõni asi jäi küll meelde. Ehk siis umbes 80 prossa laevadest olid liikumisvõimetud jne. Seda lugedes jäi küll mulje, et mehed saidki õige asja eest kinga, umbes nii et kui oleks vile ja Balti laevastik peaks merele minema, siis teeksid nad seda aerupaatidega...
toomasv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas toomasv »

NB. Keeldun võrdlemast Buyan-class corvette ja Zumwalt-class destroyer. sama hästi võiks võrrelda Päikesesüsteemi Galatikaga... :D :D
Jura
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jura »

Vot mul järg käest ära...

1. Kas need kaks Bujani on reaalselt kunagi varem Kaliningradis lahinguvõimelistena olnud? Kui on, siis OK, tuleb vist õigus anda Trummile, et pole seal midagi tõusnud (kui nad seal tõesti tagasi on). Kui on olnud laevastiku nimekirjas seni ainult paberil, siis jääb õigus ilmselt teistele, et jah juurdetoodud laevade võrra on BMF-i lahinguvõime parem. Paberlaev ju ilmselt väga ei sõdi...

2. Loll olen, aga keegi kindlasti teab, kas Kaliningradist viidi midagi Vahemerele? Kui viidi, siis ilmselt BMF-i lahinguvõime langes ja Bujanid tasakaalustavad seda (mingil määral). Lahinguvõime muutuse osas ma kaasa rääkida ei oska. Sõltub, ju mida ära viidi ja mis oli nende aluste võimekused.

No ongi kaks lolli küsimus reas, näkku ärge pekske :dont_know:
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

Ma ei tea, kui paljud siin teist on lugenud seda Vene mereväe audit, mis tuli avalikuks peale Balti laevastiku juhtkonna minelöömist või vahetust, nimetage seda kuidas tahes. Kuna see oli juba kaua aega tagasi, siis mõni asi jäi küll meelde. Ehk siis umbes 80 prossa laevadest olid liikumisvõimetud jne. Seda lugedes jäi küll mulje, et mehed saidki õige asja eest kinga, umbes nii et kui oleks vile ja Balti laevastik peaks merele minema, siis teeksid nad seda aerupaatidega...
Asi oli Balti Laevastikus vahepeal ikka päris hull, põhilistest ühikutest oli mingi aeg mere-ja lahinguvõimelised vaid kolm 20380-tüüpi korvetti. Dessantlaevu arvestamata.(pluss x-number väiksemaid paate)
Praeguseks on olukord veidike parem, kuid hõisata pole neil midagi.
Need Mustalt merelt juurde tulnud kaks korvetti olid Musta mere Laevastiku koosseisus. On seal nimekirjas praegugi.
Vene Mereväe juhtkond võib nad muidugi jättagi Balti Laevastiku koosseisu. Selline vabadus neil on.
Kui vaja, võivad nad kasvõi "Kuznetsovi" ja "Peeter Suure" kah Balti Laevastikule anda. :)
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

Castellum kirjutas:Vähemalt vanasti ei lastud valmis laeva vette.
Piisavalt väikesi laevu ehitati ikka tervelt kaldal ka valmis ja siis tõsteti kraanaga või lasti slippi mööda vette. Kaldal ehitamine on lihtsalt mugavam.
Tuleks vaadata, kuidas Zelenodolskis tööprotsess käib. Konkreetsed laevad ise on minu arvates piisavalt väikesed küll.
Laevatehasel on oma leht olemas, aga ma sealt ei leidnud: http://www.zdship.ru/about/factory-today/

Üldiselt mõttetu vaidlus, Trumm ei osanud isegi vikipeediast lugeda ja nüüd järjest genereerib uut jama juurde, selmet viga tunnistada.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ma endiselt muigan selle üle, kuidas VF propa meistertundjad nüüd lähtuvad venelaste enda propagandateatest kui vettpidavast tõendist. Omamata natuke kriitilist mõtlemist.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Sekeldaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sekeldaja »

Borja või keegi ei peaks seekord tunnustust nurumagi, kui viimastel lehtedel vallandunud lasteaiatasemel puhvitamisele kammi turja lööks. Biiditönkamisest alustades.
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Zelendolski laevatehases ehitatakse laev algusest lõpuni valmis. Alguses tsehhis ja kaldal, siis lastakse vette ja tehakse ülejäänud tööd ära. Praktika enamasti nagu igalpool mujal. Meresõidu katsetused tehakse kõik Volgal. Ja siis antakse laev üle tehase akvatooriumis. Mingeid erilisi Mustamere katseid nende laevadega kohe kindlasti ei tehta. Võibolla sõidavad Kaspiani ja tagasi. Samas tehases toodeti (ja toodetakse ka vist täna) igatsorti allveetiibadega laevu (nagu Meteoor), kõiki neidki katsetatakse Volgal.. Kui laev on antud üle mereväele, siis on ta antud üle mereväele. Võimalikult peidetud jamad tehakse muidugi garantiikorras korda. Kui tuleb selleks tagasi tehasesse vedada, siis on vaja, aga see ei ole normaalne praktika. Kaspial katsetati minu teada nende laevade relvasüsteeme, mida aga tehti juba ekspluatatsioonis olevatel laevadega, eesmärgiga saada teada laevade osade relvasüsteemide maksimum võimekus.

Ehk siis relvasüsteeme nö tehase konditsioonis katsetatakse tegelikult eelnevalt seal, kus neid valmistatakse (mitte Zelenodolskis), siis saadetakse komponendid Zelenodolskisse ja pannakese seal laevadele külge. Koos relvatehaste meestega.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

andrus kirjutas:
Castellum kirjutas:Vähemalt vanasti ei lastud valmis laeva vette.
Piisavalt väikesi laevu ehitati ikka tervelt kaldal ka valmis ja siis tõsteti kraanaga või lasti slippi mööda vette. Kaldal ehitamine on lihtsalt mugavam.
Tuleks vaadata, kuidas Zelenodolskis tööprotsess käib. Konkreetsed laevad ise on minu arvates piisavalt väikesed küll.
Laevatehasel on oma leht olemas, aga ma sealt ei leidnud: http://www.zdship.ru/about/factory-today/
Üldiselt mõttetu vaidlus, Trumm ei osanud isegi vikipeediast lugeda ja nüüd järjest genereerib uut jama juurde, selmet viga tunnistada.
Zelenodolskis ehitati hiljuti 4 Gepard-klassi fregatti Vietnamile, fotosid, kus pealisehitus on tellingutes, aga laev seisab juba vees, leiab niiet tapab, kõik laevanduse saidid kirjutasid sellest. Andrus aga ei suutnud isegi Googles ühte otsingut teha, selle asemel aga on kõva mees hinnanguid andma teistele.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

Mis see Gepard klass siia puutub? Minu väide oli:
Konkreetsed laevad ise on minu arvates piisavalt väikesed küll.
Gepard klassi (projekt 11661?) kohta pole ma midagi öelnud.
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Lothabi kirjutas:
vanahalb kirjutas:Suitseb vast ikka sellepärast, et kas on kütust liiga palju või õhku selle põletamiseks liiga vähe. Venelaste vedurid analoogset teemat arendamas:
https://www.youtube.com/watch?v=fmCudtX8yt8

Admiralide selgitusi lugedes tundub, et küllap vist mõni katlasse õhku andev turbiin kokku jooksnud või kohe algselt kinni roostetanud. Siis on tulemus umbes sama nagu rikkis turboga autoga sõitmisel. Kütuse pealeandmine jääb samaks ja lausa sõidu pealt seda reguleerida ei saa, võimsust jääb vähemaks ja sõita kannatab, aga tossab nagu põrgu. Ehk siis õhku sissepritsitava kütuse põletamiseks on liiga vähe.
Huvitaval kombel tundub Liaoning päris korralikult töötama.
Kas "Liaoning" on "Admiral Kuznetsovi" sõsarlaev? Kui nii, siis insenerid algarvutustes mööda ei pannud ja natuke vene sõjaväega kokkupuutununa võtaks spekuleerida:
Kutuzov oli sellises poolzombistunud seisundis nagu suur osa vene sõjatehnikast ja kapten vahtis otse enda ette näoga, et "sööge mind, kärbsed!" Kuni korraga tuli nagu välk selgest taevast Moskva komando, et nüüd on minek, Emake-Kodumaa kutsub! Eskaader sõitis juba välja!
Selle peale tõusevad Venemaal surnud ka hauast üles, asi siis mingile lennukikandjale tuli ammu jahtunud kolbide peale teha oleks. Kohe alguses andis midagi järele kuid sellised asjad püha üritust ei takista ja taoliste ainult toore tahtejõu varal koos seisvate metallkonstruktsioonide kaasavedamises olen maapealsetes tingimustes isegi osalenud.

Muidugi, kui ta juba varasemalt suitses (admiralide jutust sain aru, et tehasekatsetustel siiski mitte) rakendub teine samaväärne teooria, mis keelab töötavat mehhanismi segada. Ehk siis senikaua kuni päris laiali ei pudene, pole mõtet torkida. Turbiinid, katlad, peamasinad jms on juba ehituslikult niisugused, et mõne inseneri arvates suurtel laevadel neid ei saagi vahetada ega põhjalikult remontida- need peavad kestma terve laeva eluea. Või siis tuleb kõik osadeks võtta ning seljas tükkhaaval välja vedada kuid kellel seda aega, viitsimist ja raha.

Ja üldse - mis on see väike suitsuvine imperialistlike riikide tekitatud globaalse kliimasoojenemise kõrval?????
Yks
Liige

Postitus Postitas Yks »

Projekt 21631 laevad aka väikesed raketikandjad (nagu ka patrull ja valvelaevad) ehitatakse Zelenodolskis täiesti valmis kas tsehhis (ja osad ka kaldal) ehk veeskamisel on nad valmis ja saavad ujudes vaid lõpliku viimistluse.
Pilt
või
Pilt

Esiplaanil Gepard akvatooriumis (toimub viimistlemine) ja tagaplaanil käib 21631 projekti ehitus ellingul:
Pilt
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gideonic »

vanahalb kirjutas: Kas "Liaoning" on "Admiral Kuznetsovi" sõsarlaev?
Liaoning on vana Varyag, mis oli umbes 68% ulatuses valmis ning mis osteti Ukrainalt, peale seda kui see oli aastaid kai ääres roostetanud. Pärast seda seisis see veel hiinas niisama, kuni seda omakorda aastaid väga suures ulatuses taastati ja ümber ehitati. Ei ole kindel kui palju sarnasust on mootoriruumis järel Kuznetsoviga.

Lisaks on Hiinas parasjagu valmimas tema sõsarlaev (mis on seekord nullist seal ehitatud):
C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_GWqsmSx.jpg
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Sekeldaja kirjutas:Borja või keegi ei peaks seekord tunnustust nurumagi, kui viimastel lehtedel vallandunud lasteaiatasemel puhvitamisele kammi turja lööks. Biiditönkamisest alustades.
Ei ole (veel) väga viga - las vaidlevad (kuni asi püsib teema piires).
Saabki ehk selgemaks nende kahe krd vene laeva struktuuriline kuuluvus/liikuvus eri laevastike vahel (ning paralleelselt ka vene sõjalaevade ehitamise tehnoloogia) :roll:

Kui mind miski häirib, siis on need postid, kus kopitakse mitukümmend rida võõrast teksti ainult selleks, et lisada sinna üks suht mõttetu lihtlause.
Sellised postid lähevadki tihtipääle kustutamisele - sest minu kindla veendumuse kohaselt (a) uputavad sellised postid teemat ballasträmpsuga, (b) kaotavad ära arutelu fookuse ning (c) risustavad üldse foorumiruumi muutes foorumiteemad igavaks :|
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: parkija ja 5 külalist