Kas N Liidus oli ka midagi head?
Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?
Miks ma mäletan, et rubla pakist? Samasse seeriasse võib panna ka Winston-i. Ja olen näinud müügil ka Reemtsma R6-t. Ajakirjanduslevi putkadest võis saada.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Mehed, aga kellel teist oli peres, suguvõsas või tuttavatel unistuste auto Volga? Kes ise juhtida sai?
Mina olen Volgaga lapsepõlves sõitnud ainult takso kujul - isa mossega võrreldes uskumatult ruumikas ja vaikne aparaat.
Meil oli ühtedel peretuttavatel universaal-Volga (24-02), kuidas said, ei tea, aga sellega "sõidukogemus" polnud suurem asi, kuna "universaali" tagaistmed meenutasid tollaste linnaliinibusside omi.
Uue Volga ehk 3102-ga ma sõitnud polegi. Sees olen korra istunud, kui mõni aasta tagasi tekkis kihk osta - paraku keris oksjonil selle hind peagi taevasse (müüja kasutas vist sõbrast "hinnakergitajat") ja ühel hetkel loobusin - no uut salongi ja ülevärvimist vajava ning mittekäivituva mootoriga auto eest üle 3000 euro pidasin liiga kalliks.Pärast vedeles see auto veel kuid hiljem samas kohas - millest järeldasin, et tegelikult ostjat polnudki.
Mina olen Volgaga lapsepõlves sõitnud ainult takso kujul - isa mossega võrreldes uskumatult ruumikas ja vaikne aparaat.
Meil oli ühtedel peretuttavatel universaal-Volga (24-02), kuidas said, ei tea, aga sellega "sõidukogemus" polnud suurem asi, kuna "universaali" tagaistmed meenutasid tollaste linnaliinibusside omi.
Uue Volga ehk 3102-ga ma sõitnud polegi. Sees olen korra istunud, kui mõni aasta tagasi tekkis kihk osta - paraku keris oksjonil selle hind peagi taevasse (müüja kasutas vist sõbrast "hinnakergitajat") ja ühel hetkel loobusin - no uut salongi ja ülevärvimist vajava ning mittekäivituva mootoriga auto eest üle 3000 euro pidasin liiga kalliks.Pärast vedeles see auto veel kuid hiljem samas kohas - millest järeldasin, et tegelikult ostjat polnudki.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Oli peres Volga, Gaz-21 1961 aasta mudel. Talvel ei sõidetud, oli garaažis pukkide peal.
Naaber ehitas endale mingil aastal 24-ja. Kui ostis olid autost vaid number ja ämber. Muidu mees ise oli varustusosakonna juhataja. Ehitas paar aastat ja saigi endale Volga.
Naaber ehitas endale mingil aastal 24-ja. Kui ostis olid autost vaid number ja ämber. Muidu mees ise oli varustusosakonna juhataja. Ehitas paar aastat ja saigi endale Volga.
Volga oli tädimehel, ta venitas Nõukogude Armees polkovnikuni välja ja sai ostuloa. Ise ei sõitnud... minumeelest polnud tal juhilubagi. Ei tule silma ette, et oleks teda üldse mõne auto roolis näinud kuigi siinmail külas käisid nad tihti. See Volga mädaneski lõpuks Kiievi linnas garaazi pukkide peale ära.
Teine mälestus on ühe omaküla mehega seotud , kellel peres viis last oli ja sellepärast lubati suurem auto osta. Ma suhtlesin toona kahe vanema perepojaga ja seda mäletan küll, et lubati osta kas RAF või universaal-Volga 24-02. Aga seda enam ei mäleta, et kumma nad ostsid. Vana oli hirmus tehnikamees, taluõu oli igasuguseid põlve otsas ehitatud autorappeid täis ja kes seal virr-varris nii täpselt oskas vaadata. Nõuka-aja lõpp tuli ka peale ja esimestele Eesti Vabariigi valimistele tuli pere juba ameerika maanteeristlejaga, kummagi esiporitiiva peal Eesti lipp. See auto oli ka mingist jäänukist üles ehitatud, Zili kolvid olevat peaaaegu täpselt sobinud ja muu sarnane arendustöö.
Teine mälestus on ühe omaküla mehega seotud , kellel peres viis last oli ja sellepärast lubati suurem auto osta. Ma suhtlesin toona kahe vanema perepojaga ja seda mäletan küll, et lubati osta kas RAF või universaal-Volga 24-02. Aga seda enam ei mäleta, et kumma nad ostsid. Vana oli hirmus tehnikamees, taluõu oli igasuguseid põlve otsas ehitatud autorappeid täis ja kes seal virr-varris nii täpselt oskas vaadata. Nõuka-aja lõpp tuli ka peale ja esimestele Eesti Vabariigi valimistele tuli pere juba ameerika maanteeristlejaga, kummagi esiporitiiva peal Eesti lipp. See auto oli ka mingist jäänukist üles ehitatud, Zili kolvid olevat peaaaegu täpselt sobinud ja muu sarnane arendustöö.
Ma alustasin Vana Toomasega 85 dal (enam ei tee, ausõna) - paberfiltriga 25 kopaest kirjutas:Suitsuhindadest: Zolotoje Runo 60 kopikat, Tallinn 40; Rumba, Leek ja Ekstra 30; nn lühikesed suitsud ehk Vana Toomas ja Ruhnu 18; Bulgaaria suitsud olid sõltumata margist 35; Priima 14; Kosmos 8 kopikat pakk. Ning sigarihinnaks oli 3 rubla tükk.
Tallinn oli 60, "kuldne kolmik" Rumba, Ekstra, Leek olivad 40, Ruhnu 30 (või 35), Priima 16, ja Tuluke 12
Muideks Astra oli 25 vist
Foorum ja Glooria olivad ruts, Radar kuskil 80 kanti
Mingi hetk paisati kaubanduvõrku Pall Mall - oi seda magusat aprikoosimaitselist ameerika driimi...

Tallinnas elades peale "peavoolusuitsude" nagu ei märganudki muud, aga kui Lõuna-Eestisse õppima läks, siis sellised juturaamatust loetud "Tulukesed" osutusid reaalselt eksisteerivateks...

..... "kiiretank" BT oli vist kaa bulgaaria oma aga see oli ikka kallim kui 35, peris kvaliteetne oli kah
Päris lõpus mäletan ka Rodoopit - oli nõukogude suitsu kohta korralik koni

P.S.
Belomoor ja Kazbekk olid paberossid, karbi suurusega üle 20 aga mina seda ei teadnud...
Sai siis neidki pulli pärast pahvitud ja kuidagi ebamääraselt tundus, et pakk peaks juba tühi olema, aga näe - ikka veel. Saladus oli kirjas karbi küljel - 25 shtuk
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Minu suitsuhinnad pärinevad aastast 1978....võib olla hiljem olid tõesti teised hinnad.
Eks see ole nagu viinagagi....Vanemad mehed ütlevad et oli 3.62; mina mäletan et 4.12, minust väheke nooremad et 5.30 jne....
Kas 1961 ei olnud mitte viina hind 2.50 ?aest kirjutas:Eks see ole nagu viinagagi....Vanemad mehed ütlevad et oli 3.62; mina mäletan et 4.12, minust väheke nooremad et 5.30 jne....
В пятидесятых годах прошлого века цены на водку колебались от 21 рубля 20 копеек за водку обыкновенную ("сучок"), до 3о рублей 70 копеек за бутылку "Столичной". В 1961 году была проведена денежная реформа и цены на водку выросли. Водка "сучок" исчезла, "Московская" стала стоить 2 рубля 87 копеек, "Столичная" 3 рубля 12 копеек.
Источник: http://fishki.net/1383729-kak-menjalis- ... -sssr.html © Fishki.net
Источник: http://fishki.net/1383729-kak-menjalis- ... -sssr.html © Fishki.net
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Nuujah. Ja viimastel päevadel enne krooni tulekut saja viiekümne ringis. Ning õigus kõikidel.
Viina hind vist kohe 1961a.rahareformiga ei tõusnud. Maal, vanaema, juures nägin 0,5 viinapudelit, kus oli peal hind 2.12. See oli vanas vääringus 21.20aest kirjutas:
Eks see ole nagu viinagagi....Vanemad mehed ütlevad et oli 3.62; mina mäletan et 4.12, minust väheke nooremad et 5.30 jne....
Kas 1961 ei olnud mitte viina hind 2.50 ?
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
Kui korba sai ametisse, oli viin 5.30 ja 7.40
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
5.30 ilmus juba 81 aastal, väidetavalt suuresti Afganistani sõja kulutuste tõttu. Gorbatšov aga...
Если водка будет пять,
мы её все будем брать.
Если водка станет восемь,
всё равно мы пить не бросим.
Передайте Ильичу, - нам и десять по плечу!
Если цены станут больше, То мы сделаем как в Польше.
Если будет двадцать пять- Будем Зимний брать опять!
Toona levis rahva seas selline luuletus...Одним из основных пунктов программы Горбачева была борьба с алкоголизацией страны. Для этого были все предпосылки: страна спивалась. Горбачев резко поднял цены. «Андроповка», которая стоила до начала противоалкогольной кампании 4 рубля 70 копеек, исчезла с прилавков, а с августа 1986 года самая дешёвая водка стоила 9 рублей 10 копеек.
Если водка будет пять,
мы её все будем брать.
Если водка станет восемь,
всё равно мы пить не бросим.
Передайте Ильичу, - нам и десять по плечу!
Если цены станут больше, То мы сделаем как в Польше.
Если будет двадцать пять- Будем Зимний брать опять!
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Gorba alkovastase võitlusega saavutati ka alko joodava koguse vähenemine umbes 2 korda. See on Eesti Vabariigi ajal lausa kraaditöö tasemel ka ära tõestatud. Sealhulgas ka see, et suur kodusaetu ja surrogaatide väidetav tarbimise tõus ei vastanud tõele. Täna lakutakse meil ära analoogne kogus, mis 80ndate alguses (10+ liitrit absoluuti inimese kohta).
http://www.folklore.ee/Tagused/nr36/arusaar.pdf
Eriti hoolega tasub uurida lk 51
Kes ei viitsi lugeda, siis uurimistöö üks tulemusi oli see, et rahvajutud Gorba kuiva seaduse tulutusest ongi rahvajutud - faktilist tõestust see ei leidnud. "Kraanide kinni keeramisega" lahges absoluutid tarbimine aastas seniselt 10-11 liitrilt aastas 6-7le liitrile ning usutavaid tõendeid surrogaatide ja isetehtu joomise tõusust pole.
Vahe on tänasega lihtsalt selles, et siis õnnestus efektiivselt piirata ligipääsu alkoholile, täna saab seda ainult siis, kui lähiriigid täpselt sama teevad. Mäletan, et kolhoosiajal kehtis meie kandis kord, et poest "sai kätte" peale kella 14.00 - see vältis selle, et traktoristid polnud juba hommikul auru all ja kuna peaparandust sai nii hilja, siis elementaarse töövormi hoidmiseks ei saanud eelmise päeva õhtul eriti palju juua. Sellega saavutati see, et vähemalt pool päeva tuli tööd teha.
http://www.folklore.ee/Tagused/nr36/arusaar.pdf
Eriti hoolega tasub uurida lk 51
Kes ei viitsi lugeda, siis uurimistöö üks tulemusi oli see, et rahvajutud Gorba kuiva seaduse tulutusest ongi rahvajutud - faktilist tõestust see ei leidnud. "Kraanide kinni keeramisega" lahges absoluutid tarbimine aastas seniselt 10-11 liitrilt aastas 6-7le liitrile ning usutavaid tõendeid surrogaatide ja isetehtu joomise tõusust pole.
Vahe on tänasega lihtsalt selles, et siis õnnestus efektiivselt piirata ligipääsu alkoholile, täna saab seda ainult siis, kui lähiriigid täpselt sama teevad. Mäletan, et kolhoosiajal kehtis meie kandis kord, et poest "sai kätte" peale kella 14.00 - see vältis selle, et traktoristid polnud juba hommikul auru all ja kuna peaparandust sai nii hilja, siis elementaarse töövormi hoidmiseks ei saanud eelmise päeva õhtul eriti palju juua. Sellega saavutati see, et vähemalt pool päeva tuli tööd teha.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Mmm...selle isetootmise kohta pean küll tähendama, et ilmselgelt sai see siiski tugeva tõuke, mille ulatust vaevalt et keegi korrektselt hinnata mõistab. Isegi mina oma suht marginaalse tarbimisega nikerdasin kodusüsteemi valmis ja ajasin paar käiku koos paarimehega läbi. Lihtsalt huvist protsessi kui sellise vastu. Ja neid piduritorude spiraaliväänajaid oli ikka omajagu, laomehed kurtsid kõva häälega piduri- ja muude torusüsteemide hooldemahu järsu tõusu üle...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: alfa hotel ja 1 külaline