Suudate otsustamiseks jäetud 0,8 sek jooksul vahet teha, mis toimub?

Meie keskkooliaegne sõjalise õpetaja, hingelt õhuväe kindral, kuid pagunite järgi siiski lennuväe podpolkovnik, eesti keelt üldiselt mitte tönkav, va mõned võtmesõnad-fraasid, aga seda asjalikum püüdis see-eest olla. Tema küsimuse peale, et "misz see esimene asi on", kui näed "zjeent tõusmas", vastas klassivend tõsiselt, et tuleb kindlaks teha, kas on söödav või mitte.Lemet kirjutas:Õnneks siiski on minu omad vähe selgema pilguga...aga kes keelab mõnel pädanike pundil kõrvust kinni võtta ja mainit teese kontrollida. Et mida nad teeksid, kui näeksid kuskilt plahvatusseent kerkimas.
Ma ennist siin mainisin, et:Kapten Trumm kirjutas:Kui mõni aasta tagasi Siberis see meteoriidiplahvatus on (mis öeldi võrdseks olevat 3-4 megatonniga, lihtsalt toimus see kaunis kõrgel ja sellest väiksed purustused), siis põhiline vigastuse liik oli (arvake nüüd mis).....näo piirkonna vigastused lendavatest klaasikildudest. Ehk siis ereda sähvatuse järel (nõuka kooliaegne drill - viivitamatult varjuda) tormas kogu seltskond oma nuti-tuti telefonidega akna peale (milleni jõudis teiselt poolt plahvatuslaine). Mulle küll õpetati, et peitke oma feiss esimene asjana ära, et mitte saada 3. astme põletust ning sinna otsa veel kilo klaasi. Olnuks see plahvatus 2 korda madalamal, siis oleks küll elanikud jagatud õigesti käituvateks/õnnelikeks ja surnuteks.
Meie nõukaaegne drill seisnes selles, et seal varjendis, veelkord mainin, et varjendiks oli kooli suurte klaasakendega poolkedrikorrus (kooli riietehoid), me lihtsalt seisime, vaatasime aknast välja ja ootasime, millal see õppehäire läbi saab. Reaalses olukorras oleks lenduvad klaasikillud meid seal kõik ära rappinud. Aknad muideks vaatasid sõjaväe lennuvälja poole.Motronicus kirjutas:Austet Lemet, ma vaataks sinu pakutule veidi teise nurga alt.
Näiteks nii. See kool, kus meid 80'ndal tsiviilkaitseõppuse all varjendisse viidi, on ka täna alles ja töötab. Varjendiks oli suurte klaasakendega poolkeldrikorrus (riietehoid), kõik see on ka täna alles ja täpselt samamoodi kasutatav.
Üheski pühakirjas pole kirjas, et lollide valgustamine oleks kerge töö.Kapten Trumm kirjutas:Ma lihtsalt ei jõua siin iga nelja lehe tagant, kui ilmub järgmine tarkpea, hakata kõike otsast jutustama.
Vot, selles asendis meenutad sa mu keskkooli sõjalise õpetajat.Kapten Trumm kirjutas:Teen erandi. Viimast korda...
Siin on just teema pooleli, et kui teadlikud antud teemas tolleaegsed inimesed olid.Kapten Trumm kirjutas:Seega, sinu "teise nurga alt vaatamine" seisneb lihtsalt selles, et sa ei teadnud paljusid asju, aga kipud kangesti hinnanguid andma.
Austet Lemet, aga ma polegi ju väitnud, et tänane olukord kuidagi oluliselt parem oleks tollasest, ja sisuliselt ka vica versa. Mida ma olen kirjutanud, saab lugeda eespool.Lemet kirjutas:Austet Motronicus, aga kõigest eelnevast saan ma siiski nii aru, et midagi konkreetset, mis meie tänases riigi poolt viljeletavas tsiviilkaitses paremini on korraldatud kui nõukogude ajal, väga ei kipu tulema...
Tollal arvati, et tavainimene ei peagi kõike plaane teadma, vaid piisab sellest, kui anda tavainimesele käsk ning soovitud tegevus toimubki.Siin on just teema pooleli, et kui teadlikud antud teemas tolleaegsed inimesed olid.
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline