Käsigranaatide viskekaugus?

Padrunid, mürsud, miinid, granaadid ja kõik muu, mis lendab ja plahvatab, või tapab/vigastab/hävitab muul moel...
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hummel »

A4 kirjutas:
t66tas tavalise paukpadruniga vist. huvitav, miks see idee laiemat kasutamist pole leidnud?
Aga kutid, milleks on siis olemas püssgranaadid? Relvuri initsiatiiv ja leiutamisvõime on muidugi kiiduväärne, aga kas ta teatud mõttes ei tegelenud jalgratta leiutamisega?
Saad asjast staabiinimese moodi aru. Mida vähem altpoolt tüli, seda parem elu. Püssgranaadid on tõesti juba ammu leiutatud, kuid tavalise käsigranaadi laskmine püssi otsast on tugevasti lihtsam ja universaalsem (ilmselt ka odavam) lahendus. Võid nii käest visata, kui toru otsast lasta.
Ise pole seda asjandust näinud, kuid kujutan tööpõhimõtet juba ette. Sihtimine sellega on ilmselt keerulisem ja hajuvus suurem, kuid plahvatustagajärjed sellevõrra põhjalikumad. Meenub siinkohal kohe sõjaajast lihtne ja robustne, kuid ikkagi efektiivne "Stuka zu Fuss".
Põhiline - ülimalt odav ja lihtne kasutada. Jao peale 1 oleks norm.

Ei ütle, et püssgranaadid poleks muidugi omal kohal asjad. Neil ka eeliseid.
Kasutaja avatar
Kuperjanov
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kuperjanov »

Milliseid käsigranaate Eesti Kaitseväes üldse kasutatakse?
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

mina olen loopinud RGD-5
Kasutaja avatar
tambovski volk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tambovski volk »

RGD-5,F-1 oli ka olemas aga neid niisama näidati,heitmiseni ei jõudnud
juss000
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas juss000 »

ictta kirjutas:mina olen loopinud RGD-5
MINA olen loopinud ,visanud igasuguseid granaate,muidugi koopiaid,siin mängib suurt rolli viskaja, loopia nn.füüsis ja muidugi ka sõjaolukorras täpsus.AGA kaugus eeldab siiski füüsist, mis ei ole vähe tähtis nii erinevates olukordades.
ictta
Liige
Kontakt:

Lisan veel seda, et minu arust on RGD-5 ikka üks jama granaat. Panime märklehe püsti, viskasime selle juurde kokku 5 RGD-5 granaati, märklehes 1 killuauk ja ülejäänud oli kivipuru. Aga paugu tegi see plekktopsik päris mõnusa.
alari
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alari »

ictta kirjutas:Lisan veel seda, et minu arust on RGD-5 ikka üks jama granaat. Panime märklehe püsti, viskasime selle juurde kokku 5 RGD-5 granaati, märklehes 1 killuauk ja ülejäänud oli kivipuru. Aga paugu tegi see plekktopsik päris mõnusa.
Aga RGD5 on rünnakugranaat, mitte kildgranaat. Ta polegi ette nähtud kilde laiali paiskama, vaid kuna temas on päris palju lõhkeainet (mitu korda rohkem kui F1-s), siis ta tekitab lööklaine, mis lööb granaadi lähedusse sattunud inimesed rivist välja.

Kui sa tahad kilde, siis võta F1.
ictta
Liige
Kontakt:

siseruumides võib ta ju palju pahandust teha, aga õues on temas rohkem pauguefekti.
pliiasiid
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pliiasiid »

Rootslaste granaadid liiguvad kah ringi SHGR 56 (tavaline) ja RÖKHGR 56 (suits)
Kasutaja avatar
adolf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas adolf »

granaadi heitel loeb ka aeg..kui sul on umbes 3,5-4 sekki aega siis liiga kaugele vistates lõhkeb ta juba õhus...käega ei suuda sa talle sellist kiirendust anda et ta läbiks nii lühikese ajaga väga pikka vahemaad..samas on juba sütikute tüübid muutunud(viiteaeg,kontakt.timer)..kõik sõltub granaatide tüübist ja kasutusotstarbest.
Karramba ;)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist