https://tutanota.com/
Mitte et mul midagi varjata oleks ja minu pärat lugegu kes tahes häkker ka minu g-maili kirju kui ta eesti keelest üldse aru saab,aga nii puhtalt huvi pärast tegin seal Tutanotas konto ja katsetasin. Tegu on siis mailiga, mis on end-to end-encrypted.Konto tegemine on väga lihtne, mingi 20 sekundit, ei mingeid isiklikke andmeid ei nõuta ,nime, telefoni ega mitte midagi. Saadad meili ära ja siis pead eraldi saatma meili saajale ka kokkulepitud salasõna, mis toimib deshifreerimisvõtmena. Seda võib teha muidugi telefoni teel, SMS-iga või kasvõi suusõnal. Saaja saab meili, kuid kõik on seal krüpteeritud, kaasaarvatud saatja andmed. Ilma võtmeta ei saa seda isegi luurespetsid ilmselt lahti muukida. Mina võtsin võtmeks oma vanemate telefoninumbri ja ühe tuntud kirjandusklassiku lause kombinatsiooni. Toimis väga hästi.Võtit on soodne hoida lihtsalt peas või kasvõi eraldiseisval paberil kuskil.
Tasuta inboxi maht on 1 GB. Kel on kümneid tuhandeid maile, võib rohkem vaja minna .Raha eest saab mahtu juurde osta.
Seadetest saab panna ka variandi, et saadad krüpteerimata maili, siis seda võtit pole vaja.
Nagu öeldud, mul pole midagi varjata, seega ma krüptitud varianti ilmselt suurt kasutama ei hakka.Kuid kui kellelgi on armuke ja tahab sellega ühendust pidada nii et nuhkiv naine tuhkagi aru ei saa, siis see krüpteeritud variant sobib hästi.