Loomulikult on skeem Sõduris "ilus" ja ladus. Kuid "saatanlikud detailid" ei annaks mõttele suurt midagi juurde.
Gideonic
VA parem tiib ei pruugi olla kaitsmata. Kogu plaani eeldus on, et meie planeerime nii Karu kui Ilvese ühes muu kaitsega. Nii planeerime me ka oma liikumised Karu ja Ilves suunal, ning manöövri toetuseks katame need luurega - sensorid, UAV, vaatluspostid, patrullid ... Seega vastase tiiba kaitsva üksusega (eeldusel et me seda siiski teame) saab käituda kahte moodi: mööduda või hävitada käigult. Ma saan aru, et mõte tundub lennukas. Meie eeliseks anud olukorras on üllatus, sest meie otsustame kus ja millal ründame. Seda nii tiiba julgestavate üksuste kui rünnaku eesmärgis olevate üksuste puhul.
See Trummi näide kus ta mind kinnisele maastikule suunas ja mina kitsast kohast läbi murdsin, on üheks näiteks külgjulgestusega hakkama saamiseks. Kui ma tean, kus on VA üksus, siis võin ma hinda prognoosides ja seda aktsepteerides, koondada oma jõud läbimurdeks (kurat ma hakkan õpikuid ümber jutustama). Kui rünnaku eesmärgis asuvad pehmemad sihtmärgid, siis olengi nagu rott sahvris. Kogu manöövrit peaksid saatama kaudtule üksused oma positsioonidelt JPde taga.
Martin Peeter
Oleks mul 400 Marderit, siis ma teeks vähemalt Hunt 1 ja 2.
Kapten Trumm
Sul ei ole ikka distsipliinist üldse mingit arusaamist. Viimase tegevusena lasid eile õhtul koledasti suitsu (ajades seosetut möla). Ja nüüd magad! Kas seal Lahingukoolis Z tunnist midagi ei räägitud? Või seda, et kes manöövriga pärast 0800 alustab, on enne kella 1400 külm!
No me alles klaarime siin taktikalisi asju, pole operatiivseteni veel jõudnudki.
Noh, kui 40 masina kohta suhteliselt suures lahinguruumis õnnestub sind kuskil siduda (nt poolte jõududega) ja ülejäänud pool läheb sealt, kus sind lihtsalt ei jätku, läbi, edasi mõne põhi-eesmärgini. Minu meelistegevus- jõuda eesmärgile pauku tegemata.
Mitte operatiivse, vaid operatsioonilise.
Kui sul õnnestub mind siduda - kuule tee selgeks, kas sa ründad või kaitsed (mitte et mõlemas ei saaks siduda).
Sinu meelistegevus - ... tundub nagu "Seente ja herneste sõjas". See on sinu meelistegevus unistustes. MINU MEELISTEGEVUS!

No päriselt ka!
Fantoom - õpi grammatikat! Kolgats