Täpselt-täpselt!Q kirjutas:Ei hakka kellegagi vaidlema. Tundub, et kõik on väga väljakujunenud isiksused ja huumorimeelega on ka probleeme...
lembetu omalaadne (muistne

Täpselt-täpselt!Q kirjutas:Ei hakka kellegagi vaidlema. Tundub, et kõik on väga väljakujunenud isiksused ja huumorimeelega on ka probleeme...
Mina loen seda alati ,kui naerda tahan. Üldse Kivirähkil on see huumorisoolikas väga täiuslik ,aga tiba teise koha peal ,kui tavaharjunutel. Ta ei tee "Ahhahhaa anekdoodinalja" ,seda kodukootut ja lihtsat ,mis haige ka naerma ajab. Andruse naljad on teistmoodi ja kui ei mõista ,siis pole midagi teha. Ärge lugege lihtsalt nii keerulisi raamatuid. Ja ärge vaadake Malevat ,kui ei suuda/-taha samastuda nonde tegelastega.kuidas suhtutakse Ivan Oravasse?
Vaarik ei ületa Ivan Orava tegelaskuju kehastades kunagi hea maitse piiri ja mis põhiline, ta ei irvita isamaalisuse üle ja kõige selle üle mis rahvuslastele püha. Vastupidi, ta naeruvääristab kõike seda, mida meie taunime.canislupus kirjutas:Ent huvitav... Kui malevafilm musta vahkviha esile kutsus, siis Ivan Orav peaks potrioote suisa enesetapu äärele viima. Muideks ka Kivirähu toode.
Nüüd küsimus, kuidas suhtutakse Ivan Oravasse?
Küllap mõtles mõningaid süütumaid nalju välja või siis tegeles spetsiaalselt ristisõdijate persoonide kohendamisega. Tal ju ka teinekord vennad Kristuses hammaste vahel.canislupus kirjutas:Tuleks siiski mainida, et lõputiitrites on tema nimi sees.
tahaks seda toetada. Jah, selles ongi tegelik küsimus. Tehti film ja taheti sellega nalja teha. Osa vaatajaid sai suutäie naerda, mingi seltskond leidis selle loomingu sobimatu ja labase olevat. Ja nüüd tõestavad nalja tegijad ja nalja saajad, et aplaus on kohustuslik ja need, kes selle filmi üle ei naera, on huumorimeeleta inimesed! Pole nõus. Nalja ja labasuse piir paikneb eri inimestel lihtsalt eri kohas.lembetu kirjutas:
Tegelikult kujuneb asi aga välja sedapsi, et suures vabaduse otsimise ja kõikelubatavuse tuhinas ja tolerantsuse võitlemise nimel soovivad nad hoopis teisitimõtleja suu kinni toppida. Mis seal siis ikka, eks püüab nende tuhinat niipalju jahutada kui jaksu on ja Eesti seadused lubavad.
Mälu sügavusest tulevad esile nimed nagu Linnas ja Laak ja Viks ja Gerretz. Kolm esimest näivad ju küll maavillastena.lembetu kirjutas:Ja kui seadus ei keelaks, lööks kogu selle tegijate pundi solvamise pärast mõõgaga maha.
Mina Kloogale ja Auswitzi ei saaks, seal naisi/lapsi tapsid võõrvallutajad, kel rinnataskus katekismus ja vööl pannal kirjaga "Gott mit uns."
Lembetu kas sa natuke vinti juba üle ei keera? Millal vabamüürlased ja juutide vandenõu mängu tulevad? Millised need meie kauged esivanemad siis olid? 2m pikad, laiade õlgadega, siniste silmade ja blondide juustega? Ei sallinud ülekohut, aitasid hädasolijat, ning tundsid head meelt kui naabril hästi läks?Tegelikult kujuneb asi aga välja sedapsi, et suures vabaduse otsimise ja kõikelubatavuse tuhinas ja tolerantsuse võitlemise nimel soovivad nad hoopis teisitimõtleja suu kinni toppida.
Kratsi end kui sügeleb.Ogre kirjutas:Lembetu kas sa natuke vinti juba üle ei keera? Millal vabamüürlased ja juutide vandenõu mängu tulevad?
Ajaloolaste andmetel ("Eesti 1200") oli õlgade laius oli tollasel keskmisel eestlasel tõesti 3-4 cm suurem kui tänapäevasel ja mõned on arvamisel, et ka pikkust veidi üle. Kultuuritausta arvestades, bentonite ja emelaide pisikesed pruunisilmsed neegrid oleks viidud tõenäoliselt vesile. Irooniline eks?Ogre kirjutas:Millised need meie kauged esivanemad siis olid? 2m pikad, laiade õlgadega, siniste silmade ja blondide juustega? Ei sallinud ülekohut, aitasid hädasolijat, ning tundsid head meelt kui naabril hästi läks?
Kui peaksid tegema needsamad pajatsid siis on seda karta jah. :/Ogre kirjutas:Ma arvan et kui elust 13 sajandil tõetruu film teha siis siis oleks sul jälle pill lahti.
Läksid. Kõik Läänemere-äärsed soome-ugri hõimud, kel oli meresuutlikke paate, saatsid välja oma sõdalased ja läksid kätte maksma Sigtuna piiskopi poolt soomlaste ja hämelaste vastu ärgitatud ristisõja eest. Isegi Novgorod, kus tollal elas hinnanguliselt 3/4 soome-ugrilasi, andis selleks sõjakäiguks raha.Ogre kirjutas:Siguntasse läksid eestlased õilsal eesmärgil või?
Erinevalt ristitutest, kes mõrvasid neile mitte midagi teinud juute Kalevi-Liival, oli eestlastel kristlaste mahalöömiseks tarvilisi, ma ütleks isegi, elulisi põhjusi.Ogre kirjutas:minu mäletamist mööda tegid vanad eestlased ka vangivõetud preestrite ja munkadega igasuguseid toredaid trikke.
Minu jaoks olid nad tavalised inimesed. Mõne jaoks - kui seda saab tekstist välja lugeda? - võisid nad olla küll üliinimesed. Kui inimene nii arvab. Eks teise kõrval paistev omaenda mannetus tule kuidagi ju ära seletada. (ärgem mingem isiklikuks teiste forumantide vastu, siis nad ka ei lähe, eks ju)Ogre kirjutas:Kust sa üldse sellise veendumuse oled võtnud et vanad eestlased olid üliinimesed ja 100% ilma igasuguse musta plekita?
Minu arust on see film paskvill. Eesajuta kretiin võib ju sealt leida enesekriitikat - jõudu talle- mina aga olen leidnud sealt vaid ilkumist, läbu ja teotusi.. Ning vastan sellele adekvaatselt.2H kirjutas:Minu arust oli see igati normaalne eestlusekriitline film.Ja see kes enese või eneste üle naerda ei oska on ikka nõrgad vennad küll.Sellised võiksid vaadata võib-olla `Noort Kaardiväge`ja õndsalt õhata.
Väga tobe on endale vastu rinda taguda ja hüsteeriliselt kisendada,et muistne eestlane oli aus ja õiglane mees kes hüppas iga dzotti ette nagu punaväelane Kunder.
Naljakas on lugeda,et vanad õiglased soomeugrilased panid oma hallid habemed kokku ja otsustasid Sigtunale kätte maksta.Neid hõime ja kogukondi oli nii palju,et keegi poleks suutnud neile selgeks teha kättemaksu sisu.Sigtuna vallutajad tulid kokku ikka kasusaamise eesmärgil.Ja Novgorod sai A.Mäesalu jutu järgi oma abi eest Sigtuna kuulsad väravad.
Kokkuvõtteks arvan ma ,et eestlane oli samasugune röövija ja omakasupüüdlik nagu teised tolle ajastu rahvad.Ja kui ta selline poleks olnud kadunuks eestlased juba 500 aastat tagasi.
Selle filmi teema võiks lukku panna.
Nagu välja tuleb, siis oled sa ise selle filmi kohapealt kaassüüdlane. Mis tehtud see tehtud. Kellele meeldib, kellele mitte. See mis sul öelda on, oled juba esimesel lehel ära öeldud. Isiklikuks minemisest räägid? Loed äkki oma eelnevad postitused erapooletu pilguga läbi? Nii kui keegi sõna võttis, kelle vaated sinu omadega ei ühtinud, tuli solvanguid nagu paisu tagant. 7 lehekülge vahutamist mingi filmi pärast mis olevat sinu ideest alguse saanud. Anna fraktsioon Õ kohtusse, kui tunned, et sulle on liiga tehtud ja sinu vaateid ning tõekspidamisi solvatud. Mitte ära pritsi siin foorumis tatti. Nüüd veel tagatipuks mode ka süüdi et sulle vastu vaieldakse.lembetu kirjutas: Üldiselt, ma tunnen mõnda neist filmitegijatest lähedalt ja on osalt minu süü, et neil tekkis kavatsus teha komöödiafilm muinasajast, andsin selle idee neile. Halvimaski unenäos poleks sellist mõtet pähe tulnud, et nad niimoodi...
Kasutajad foorumit lugemas: ivo86 ja 3 külalist