M: supermagnet OTSAS

igasugu stuff mis käib siia alla

NB! www.militaar.net ei kanna mingit vastutust ostetava või müüdava kauba päritolu, kvaliteedi ja legitiimsuse eest, ostu-müügitehingud toimuvad osapoolte enda vastutusel.
plekkpea
Liige
Kontakt:

Re: M: supermagnet

Postitus Postitas plekkpea »

Mu raskeimaks saagiks on jäänud Sinimäe tiigist raudkang.
Huvitun maisest rasketehnikast.
Kasutaja avatar
Plönn
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Plönn »

Magnet kirjutas:Plönn kas arvad, et uue magnetiga oleks kiivri mudast naksti välja tõmmanud? Ma arvan et see hääbumine on rohkem sul subjektiivne hinnang.
Ma kahtlustan, et tahad sest liiga palju. Magneti puhul töötab kontaktpind. Seda roostes, õhukese kiivri puhul on imevähe, lisaks on ta mudas kinni.
Minu parim saak on näiteks veneaegne metallredel, millel MP550 sattus kinni jääma ülemisest otsast. Tuli tasakesi meelitades välja küll. Kaalu oma kümmekond kilo või rohkem ja toimus see emajõe vooluvees. :mrgreen:
Kui teaks, et see on tendents, siis ma võiks tootjalt küsida, mis ta asjast arvab. :roll:
Ma ültse ei kurjusta ega nördi, vaid tõden pigem tegelikkust :) , ehk on praak sattunud mulle koguni :?
Pott veeall oli tegelikult enam kui mega , 90 % tooniall ning täielikult roostevaba ,kuna 72 aastat pole hapnik ligi pääsenud talle.
Võib-olla oli põhjus ovaalsus, vms, kuid labidaga ergutades liikus/pöörles see põhjas suisa äratuntavalt, nii et adusin koheselt millega oleks tegu :D Polnud nagu jõudlust vms, tõmbles ja läks pea koheselt ka lahti , samas nähtud slaavi sõsarfoorumites neid potte sikutatud aga ometi üles ju suisa kogustes :)
pahkel73
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pahkel73 »

magnetitega ikka see asi et tõmbejõud mõeldud siiski kui tervet magneti pinda katab metall ja on 1 cm paksune.nii nägi vanasti ette venemaal toodetud korralikud magnetid.ja võin kindlalt väita et minu oma töötab siiani laitmatult kuigi on töös päris palju olnud. nii et võite selle järgi kuskil katsetada.suurem asi mis välja tõmmatud on 1.2 m raudterelsi jupp mis oli otsast 20 cm kinni tõmmanud.ja kui põhjas ikka suur asi kus pauguga kinni tõmbab siis otse tõmmates minu 600 sealt lahti ei tule.paadi porte tõmban vee pinnaga tasa kuid magnet hoiab seda kõvasti kinni.kui on mudas siis tahab meelitamist vaikselt üles alla ja saab ka nii kätte.kõik oleneb palju seal raua sisaldust veel on ja samuti mõjutab ka kui metall on ümar.kunagi keegi ostis ka minu käest vist oli ka siit foorumist .ja kui kätte sai oli kõne mulle et mis sitta sa müüd.mees oli külmkapi külg pannud ja sealt lupsti lahti tulnud.aga kuna külmkapid ju kaetud mingi plastikuga pealt ja õhuke metallileht siis seal seda tõmmet ei toimugi.kui ütlesin et vaadaku mingi muu koht kus kasutada siis läks välja ja pani naabrimehe traktori taga velje külge keskele.ja juhtus see mis juhtuma pidi kinni see seal ka oli ja põhjalikult .ja kuna magnetil ajad tuleks kõik libistades lahti võtta siis teades mis ehitusega velg on siis on see seal võimatu. ja ta kasutas lahtisaamiseks sõiduautot.kas ka auto viga sai ma seda enam ei mäleta.ehk oskab ise seda siin kommenteerida. sellest palju aega ka juba möödas kui ise neid müüdud sai kuid nii odavalt me neid venemaalt ka ei saanud kui neid siin müüakse .tean neid mis sakast toodi odavaid ja mõned müüsid polnud vene kaup ja nendega oli igasugu muresi.tean kes neid ostsid ja veneomade vastu ümber vahetasid.aga korralik magnet ei tohiks küll oma võimu kaotada enda oma 5 aastat juba uputamist saanud isegi paar jahimeest oma püssi sellega välja tõmmanud mis koprajahil üle paadi ärauppusid :D kahe poolega magnetid minu melest siiski suht mõttetud kuna kasutad siiski ühte poolt ainultja paadis olles ülemine pool jääb ka kaustamata eks see ikka mõtlemises kinni et topelt ja parem.ja kui suurem juba ja piklik kahe kinnituega siis nendega see häda ei nöör tuleks kahele kinnitusele panna kuid siis jääb see igale poole kinni.ja suurem aur läheb selle puhastamisele.tulle transportimise juurde siis sellega pole mingit mure vanasti sai suurema peno karp tehtud kuid avastasime et ka autos põrandal kahe istme vahel maa pole mingi probleem seal piisavalt paks polsterdus kinni ei jää ega pagassis.muidugi oleneb ka autost ärge seda nüüd ise sõna sõnalt võtke .minu bemm 2000 a lubab seda teha.ja kui pakina saata siis peaks ikka paks polsterdus olema kuna saatmine omnivaga kui avastavad ei pruugi sa seda kätte saada kuna on seal ju keelatud magneti saatmine.ise pakkisin ikka nii et kui kipsi noa tera enam kinni ei haakunud 1cm kauguselt siis võis posti viia. Hr Plekkpale hoiustami kohapealt nii palju et omal seisab toas kapiotsas. ja hea ilma peal hoida et kallis ai kaduma ei läheks. tegelikult pole paremat kohta leidnud.kalalt tulles on hea see sinna kuivama panna
Kasutaja avatar
Magnet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Magnet »

pahkel73 kirjutas: sellest palju aega ka juba möödas kui ise neid müüdud sai kuid nii odavalt me neid venemaalt ka ei saanud kui neid siin müüakse .
Turg määrab hinna. Täna läks üks kasutatu üle 100 euri.... :wall: https://osta-ee.postimees.ee/index.php? ... rc=desktop
hetkel on rubla kurss nii tugev, et ei tasu kuidagi müügiks tuua.
Need, mis ma kevadel hankisin, müüsin lõpuks omahinnaga maha, et raha üldse kätte saada, mõni läks ka alla hinna.
Nüüd kõik otsas. :rip:
Kasutaja avatar
arty
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas arty »

keegi tartumaalt ei taha 400st osta 50 eurot kõis taga olemas.suvel ostetud.müün kuni 31ndani
plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Pähkel73- pigem mötlesin, kad hoida metalli küljes vöi mitte. Mul vedeleb keldris malmist assimilatsioonitorul.
Huvitun maisest rasketehnikast.
Kasutaja avatar
arty
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas arty »

müüdud
pahkel73
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pahkel73 »

väike lugemine või keegi tõlgib kui ei oska aga vastuse leiad hoidmise kohta all punktis 1. ja muud punktid lisaks

температура до 80 град.Ц. Внимание, нагрев выше 80 град. может привести к размагничиванию!
Естественная потеря магнитных свойств: 1-2% от номинала за 10 лет.

Нас часто спрашивают, что будет если большой магнит (к примеру на 400 кг) прилипнет на все эти 400 кг, например к танку или кораблю?
Поясняем: На полное усилие прилипания можно рассчитывать только в идеальных условиях .
Это значит гладкая полированная поверхность без ржавчины, абсолютно чистый магнит и усилие на отрыв строго перпендикулярно.
Но под водой всегда железо со ржавчиной, поверхность его не ровная, с выступами. Да и сам магнит почти сразу облепляется мелкой ржавой стружкой-крошкой, которая не позволит плотно прилепиться. Слой ржавчины снизит эту силу до 50-80 кг, которые вполне реально поднять или оторвать, если предмет неподъемный.
Не знаю ни одного случая, когда нельзя было оторвать магнит. Хотя случаи зацепов бывали, когда в расщелине застревало, рым-болт на арматуру насаживался, узел между плитами застревал. Но зацепы и с мелкими магнитами бывают.

Максимальное усилие «примагничивания» (вес удержания) достигается при идеальных условиях: чистая, гладкая, не менее 5 мм толщины стальная поверхность, нагрузка прилагается перпендикулярно площади соприкосновения. Другими словами, толстый слой ржавчины, краски, неровная поверхность, малая толщина уменьшат силу, с которой магнит «прилипает» к такому предмету. Магнитные свойства металла предмета тоже влияют на эту силу (нержавейка тоже магнитит, но очень слабо). Но самое большое влияние на силу, с которой магнит притягивается к металлу, оказывает расстояние между ними. И чем это расстояние больше, тем меньше сила притяжения. Не думайте, что поднеся магнит к земле вы увидите вылетающие из грунта гвозди и осколки. Только по рыхлому грунту (например выкопанной земле, чердачной засыпке) можно поводить магнитом и вытянуть мелкие осколки с 3-5 см глубины. И протаскивая магнит по дну озера прилипать будут вещи, которых магнит коснется или пройдет в нескольких сантиметрах. А в заиленный колодец магнит желательно втыкать шестом, чтобы пробив ил, добраться до предметов, лежащих на твердом дне.

Необходимо помнить, что сильные магниты являются потенциально опасными предметами сами по себе.

При обращении с ними следует соблюдать все меры безопасности:

1) При хранении и транспортировке магнит следует поместить в ящик из немагнитного материала (деревянный). В крайнем случае прикрепить на поисковую сторону деревянную пластину в 1-2 см толщиной. В багажнике машины я прилепляю магнит на пластиковую панель, закрывающую бак (зазор между пластиком и железом не дает сильно прилипнуть, но и хорошо удерживает на месте).

2) Мелкие объекты (гвозди, осколки и др.) довольно легко снимаются с поверхности (рекомендуем перчатки, чтобы не порезаться). А для отрыва магнита от массивных железных предметов обычно достаточно сдвинуть магнит к краю или отрывать под углом к плоскости прилипания.

3) Во избежание нарушения работы электронных устройств (часы, телефон, КПК, GPS и пр.), магнит следует держать от них подальше, не менее 10-20 см.

4) Избегайте попадания конечностей между магнитом и металлом! Прищемить палец довольно просто.

5) Н допускайте нагрева магнита свыше 80 градусов, он может потерять магнитные свойства! Недавно был испорчен магнит, прилепленный на горячий мангал.

А еще будьте внимательнее, мощные магниты могут мешать работе домашних счетчиков воды и электричества, тормозя их.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist