Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Tulevane näljahäda - kas saab midagi veel päästa?
Piimakarjakasvatus on ilma sõjatagi ilge nikerdamine. Samas pole piim just esmavajalik toiduaine. Hea kui on, aga kui pole, ei juhtu ka suurt midagi, Liha on olulisem ja sea pidamine on õnneks tunduvalt lihtsam. Kõvemad ässad on sellega Lasnamäe korteri vannitoaski hakkama saanud. Seakasvatuse vallas tegi see eelmine Eesti valitsus küll kõva laastamistööd kuid minumeelest on vajadusel tootmismahud kiiresti taastatavad.
Re: Tulevane näljahäda - kas saab midagi veel päästa?
Kui oled selliseid lautu vaid ehitanud. Ei maksa sellist jura postitada. Need farmid ei sõltu millestki. 500 kuni 1000 loomaga farmid funkavad autonoomselt pikalt.Lawrence kirjutas:Lugesin seda teemat ja tegelikult tekkis päris palju mõtteid just seoses nende suurlautadega. Olen päris mitme lauda ehitusel kaasa löönud ning ei kujuta ette, et need töötaksid ka sõjaolukorras samamoodi nagu rahuajal. Ehk siis, kui täna arvab osa tegelasi, et probleemi pole sest eesti ekspordib pea pool piimatoodetest, siis sõjaajal see ikka nii ei jää. Enamuse lautade hingeks on arvutijuhtimisega tehnoruumid, arvutijuhtimisega robotlüpsimasinad ning pumbad. Väga võimsad pumbad. Nii puhta veega varustamiseks kui reovee ärajuhtimiseks. enamus nendest pumpadest on sagedusmuunduriga ning samuti arvuti poolt juhitavad. Kui peaks tekkima voolukatkestus rohkem, kui 12 tundi on jama..... SUUR jama sest talumees võib ju kolm lehma ka ämbrisse lüpsta ja piima kaevus jahutada aga 3000 lehma ikka käsitsi ei lüpsa. Ja isegi kui seda läbi ussim..i teha, ei ole võimalik piima jahutada, näiteks suvel. Tänapäevast ülikeerulist tehnoruumi enam niisama lihtsalt rubilnikute peale ringi ei tee. Ja kui vool peaks üleüldse ära minema? Toome generaatori? Palju meil eestis üldse on 20+ kw generaatoreid?
Lisaks. Eestis pole just väga palju inimesi, kes oleksid võimelised seadistama näiteks robotlüpsimasinaid või siis sagedusmuunduritega pumpasid. Veelgi suurem jama on siis kui midagi nendest katki läheb või maha põleb ning tellimiskeskus millegi pärast ei tööta.
Lisaks sellele on suurlaudad tohutu suured kompleksid, mida on lihtne sihtida ning kokkuvõttes polegi neid ju väga palju.
Seega arvan, et täna oleme oluliselt lihtsamini haavatavamad kui siis, kui igas majapidamises olid veel loomad.
Re: Tulevane näljahäda - kas saab midagi veel päästa?
Ei olnud kindel. Helistasin naabrile. Neil on farmis vaid 15 pluss kw genekas. Tavalise rubilnikuga.
Re: Tulevane näljahäda - kas saab midagi veel päästa?
Arvatavasti saab farmidele põhipeavaluks, mida piimaga teha kui kombinaadid seda mingil põhjusel vastu võtta ei suuda. Piimajahutid on arvestatud igapäevase äraveo jaoks. Aga eks suure hädaga võib maha valada.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
See ei olnud suusoojaks siin öeldud, et ma 24/7 siin teemas istun ja ootan härra hiilgavaid mõtteavaldusi...
..eskätt sellest, millest siis ikkagi koosnes see ehitusettevõtte poolt toodetud 97,5 konserv....
Aga seniks, kuniks teemaperemees jälle vastava mõttelõnga üles leiab, väärtuslikku infot andmebaaside kohta.
Kes väga tahab, saab toodete ribakoodi all oleva EAN (või ka UPC) koodi järele järgi vaadata, kus, kes ja mida tegi/teeb. Näiteks, et kas on ikka Eestis toodetud või ei.
Majoneesidest rääkides antud teema kontekstis.....
Kunagist Hollandi hittmajoneesi "Summer" sealt aga enam ei leia, sest seda lihtsalt ei toodeta enam...kuna tootjafirmasid on kümme korda vahepeal müüdud-ostetud jne.
EAN kood on see triipkoodi all...
antud näites siis EAN 8710454060308 (Tootjamaa: Holland; Tootja: Koninklijke Brinkers Zeewolde tehas)
Sama asja on tootnud hiljem ka Vandemoortele Nederland B.V. EAN 8710454060315 all.
EAN/UPC andmebaasid:
https://www.ean-search.org/perl/ean-sea ... 1200580668
http://product-open-data.com/search/
ja kõige põhjalikum
https://www.gs1us.org/tools/gs1-company-database-gepir
Ilusat majoneesipäeva jätku.
..eskätt sellest, millest siis ikkagi koosnes see ehitusettevõtte poolt toodetud 97,5 konserv....
Aga seniks, kuniks teemaperemees jälle vastava mõttelõnga üles leiab, väärtuslikku infot andmebaaside kohta.
Kes väga tahab, saab toodete ribakoodi all oleva EAN (või ka UPC) koodi järele järgi vaadata, kus, kes ja mida tegi/teeb. Näiteks, et kas on ikka Eestis toodetud või ei.
Majoneesidest rääkides antud teema kontekstis.....
Kunagist Hollandi hittmajoneesi "Summer" sealt aga enam ei leia, sest seda lihtsalt ei toodeta enam...kuna tootjafirmasid on kümme korda vahepeal müüdud-ostetud jne.
EAN kood on see triipkoodi all...
antud näites siis EAN 8710454060308 (Tootjamaa: Holland; Tootja: Koninklijke Brinkers Zeewolde tehas)
Sama asja on tootnud hiljem ka Vandemoortele Nederland B.V. EAN 8710454060315 all.
EAN/UPC andmebaasid:
https://www.ean-search.org/perl/ean-sea ... 1200580668
http://product-open-data.com/search/
ja kõige põhjalikum
https://www.gs1us.org/tools/gs1-company-database-gepir
Ilusat majoneesipäeva jätku.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Krt mis toimub ahh?
Kuhu kadus vahelt härrade topeltpost (Active X paneb puusse või?) mis siin just 5 minutit tagasi veel majoneesiteemat illustreeris?
Kuhu kadus vahelt härrade topeltpost (Active X paneb puusse või?) mis siin just 5 minutit tagasi veel majoneesiteemat illustreeris?

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Почта
https://www.youtube.com/watch?v=AeHQ_0RivbM
:
Kuna ma eile asjata raiskasin (jah justnimelt raiskasin!) oma pühendumust ja kallisväärtuslikku aega härra Fucsi peale temaga vheisspuukis suheldes, proovides sellele
majoneesinduse meidzörideoloogile asjatult selgeks teha, misasi on "Provanssaal" (tegu ei ole nimelt tootjafirmaga, vaid majoneesisordiga!) jne. siis:
Lugeja küsib: mis vahe on tavalisel ja provansaal majoneesil?
http://kasulik.delfi.ee/news/uudised/lu ... d=71465583
(üks teine sort oli ENSV aegu veel - kes mäletab, palun ütelgu...)
Kõige rohkem meenutab seda endisaegade kadunud hiilgust Hellmannsi majonees, aga ma olen absoluutselt rahvusvaheliste korporatsioonide nuumamise vastu ja otsin aktiivselt alternatiive....(muideks, hetkel on seda kaubandusvõrku paisatud suhteliselt soodsalt - Maxima, kilohinnaga 2,60)
Kodumaitsest majooneesidest vast "JAANI" teeb enamvähem korralikku kraami, aga kui vaadata kilohinna ja kvaliteedisuhet, siis ülekaaluliselt on minu eelistustes Ukraina majoneesid "Kodune" ja "Provansaal" (pildil) kilohinnaga 1,7 kanti: Olulisima kvaliteedivahe teeb Ukraina majoneeside puhul päevalilleõli või siis päevalille-oliivõlisegu rapsiõli asemel (isegi Hellmannsis on raps) ja igasuguste kastanikummijahude ja jaaniahvileivapuu tuhkade puudumine, aga sellest ei tea akf Fucs muidugi mitte tuhkagii, sest ta julges mulle privas (operatsioon koondnimetusega "Kuritegelik Plaan" raames ) veel mingisugust "MAHE" maitselist tärklist ja muid täiteained täis sodi propageerida,
promodes seda - SIC! mahetoodangu pähe...
Täiesti hämmastav, et persoon, kes teab sedavõrd palju ja põhjalikult igatsorti lihadest ja sellesarnastest ollustest, et tea majoneesist mitte midagi peale "tahan provansaaali"....
No andke andeks...
P.S.
Nami-Nami videoretsept: Majonees 60 sekundiga / Mayonnaise in 60 seconds
https://www.youtube.com/watch?v=9eJvG-vvAyA
https://www.youtube.com/watch?v=AeHQ_0RivbM
Siin ta on, siin ta on, kallis leenengraadi posteljon Fucs..."Это он, это он, ленинградский почтальон"

Kuna ma eile asjata raiskasin (jah justnimelt raiskasin!) oma pühendumust ja kallisväärtuslikku aega härra Fucsi peale temaga vheisspuukis suheldes, proovides sellele
majoneesinduse meidzörideoloogile asjatult selgeks teha, misasi on "Provanssaal" (tegu ei ole nimelt tootjafirmaga, vaid majoneesisordiga!) jne. siis:
Lugeja küsib: mis vahe on tavalisel ja provansaal majoneesil?
http://kasulik.delfi.ee/news/uudised/lu ... d=71465583
...ja sai ka niisama taga nutetud kadunud aegu, kus rohi oli rohelisem, majonees tumekollasem ja pisukeses klaaspurgis sildiga "Kevad" lusikas püsti seisis.Provansaal majoneesil on sinepine maitse, mis on omane majoneesidele, mille õlisisaldus on 60-65 protsenti. Tavalistel majoneesidel on see vahemikus 45-50 protsenti
(üks teine sort oli ENSV aegu veel - kes mäletab, palun ütelgu...)
Kõige rohkem meenutab seda endisaegade kadunud hiilgust Hellmannsi majonees, aga ma olen absoluutselt rahvusvaheliste korporatsioonide nuumamise vastu ja otsin aktiivselt alternatiive....(muideks, hetkel on seda kaubandusvõrku paisatud suhteliselt soodsalt - Maxima, kilohinnaga 2,60)
Kodumaitsest majooneesidest vast "JAANI" teeb enamvähem korralikku kraami, aga kui vaadata kilohinna ja kvaliteedisuhet, siis ülekaaluliselt on minu eelistustes Ukraina majoneesid "Kodune" ja "Provansaal" (pildil) kilohinnaga 1,7 kanti: Olulisima kvaliteedivahe teeb Ukraina majoneeside puhul päevalilleõli või siis päevalille-oliivõlisegu rapsiõli asemel (isegi Hellmannsis on raps) ja igasuguste kastanikummijahude ja jaaniahvileivapuu tuhkade puudumine, aga sellest ei tea akf Fucs muidugi mitte tuhkagii, sest ta julges mulle privas (operatsioon koondnimetusega "Kuritegelik Plaan" raames ) veel mingisugust "MAHE" maitselist tärklist ja muid täiteained täis sodi propageerida,
promodes seda - SIC! mahetoodangu pähe...

Täiesti hämmastav, et persoon, kes teab sedavõrd palju ja põhjalikult igatsorti lihadest ja sellesarnastest ollustest, et tea majoneesist mitte midagi peale "tahan provansaaali"....
No andke andeks...

P.S.
Nami-Nami videoretsept: Majonees 60 sekundiga / Mayonnaise in 60 seconds
https://www.youtube.com/watch?v=9eJvG-vvAyA
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ja veel - majoteemasse sisseelamiseks:
Crazy Community Mayo Marathon - Regular Ordinary Swedish Meal Time
https://www.youtube.com/watch?v=oo9HPyu7zOo
Crazy Community Mayo Marathon - Regular Ordinary Swedish Meal Time
https://www.youtube.com/watch?v=oo9HPyu7zOo
Behold! The gods found your videos very entertaining and have now made them into one. All hail mayo lovers!
(If your video wasn't part of this clip it didn't had enough quality or wasn't good enough for the mayo gods)
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Re: Tulevane näljahäda - kas saab midagi veel päästa?
Rannarootsi sealiha konserv on ok. maximas aegajalt ca 1eur karp[/quote]
Tjah, lasen väiketegijal oma lihast konservi teha ja ainuüksi karbi hind 0.80 senti konservi valmistamisel?
Tjah, lasen väiketegijal oma lihast konservi teha ja ainuüksi karbi hind 0.80 senti konservi valmistamisel?
Re: Tulevane näljahäda - kas saab midagi veel päästa?
See kogu valmistamise hind kokku? Konservikarp kaanega maksab Jahipaunas 23-33 senti ja Baltplastist kastiga ostes veel poole odavam.Saabel kirjutas:Rannarootsi sealiha konserv on ok. maximas aegajalt ca 1eur karp
Tjah, lasen väiketegijal oma lihast konservi teha ja ainuüksi karbi hind 0.80 senti konservi valmistamisel?
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Õnnestus härrade Fucside lahkel kaasabil üks ENSV agrotööstuskompleksi ime ehk omaaegne majonees pildile püüda
Selle lingi alt lisa Nõukogude Eesti toidulaua tavapäraseid maastikke ja tähtsamate toiduainete hinnanimekiri:
http://kommipaberid.blogspot.com.ee/search?q=majonees
Samal ajal kuskil mujal:
Selle lingi alt lisa Nõukogude Eesti toidulaua tavapäraseid maastikke ja tähtsamate toiduainete hinnanimekiri:
http://kommipaberid.blogspot.com.ee/search?q=majonees
Samal ajal kuskil mujal:
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Miks peaks ostma majoneesi ku selle tegemine ise on nii imelihtne ja mõne minutiga saab valmis ja maitse on parem kuin poemajonees.
Kõik ütlevad et majoneesi valmistamiseks peavad komponendid olema toasoojad aga mina nii ei tee ja kunagi ma pole ebaõnnestunud. Munad ja sinep otse külmapist, õli toasooja.
Segamiseks kasutan sellist riista:

Kõik ütlevad et majoneesi valmistamiseks peavad komponendid olema toasoojad aga mina nii ei tee ja kunagi ma pole ebaõnnestunud. Munad ja sinep otse külmapist, õli toasooja.
Segamiseks kasutan sellist riista:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Hakkan täna majoneesi tegemaherman30 kirjutas: Munad ja sinep otse külmapist, õli toasooja
Millist sinepit sa kasutad? Dijoni? Turun?
Kas sidrunit v äädikat kah paned ?
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
2 munakollast
~15ml sinep (viimaks kasutasin Turun aga Dijon on ju see klassiline. Põltsamaa kange on liiga kange majoneesi tegemiseks)
~5ml pressitud sidrunimahl
~1ml soola
Natugene valgepiprapulbri (hästi vähe)
Sega kokku ja lisa õli seni kuni sobiv paks. Tähendab ~1-1.5dl.
Kõik mõõdud on umbes, mina mõõdriista ei kasuta.
~15ml sinep (viimaks kasutasin Turun aga Dijon on ju see klassiline. Põltsamaa kange on liiga kange majoneesi tegemiseks)
~5ml pressitud sidrunimahl
~1ml soola
Natugene valgepiprapulbri (hästi vähe)
Sega kokku ja lisa õli seni kuni sobiv paks. Tähendab ~1-1.5dl.
Kõik mõõdud on umbes, mina mõõdriista ei kasuta.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bretschneider ja 4 külalist