Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Nii-nii, Muugal Õunapuu 47 asub Kirsipuu kauplus. Aga, et isu tekkis ja Muugale ronida ei viitsinud, siis jalutasin lähimasse Maximasse ja võtsin RannaRootsi Sealiha omas mahlas. Hind €1.54 240gr. Aga kindlasti proovin ka selle tundmatu 97,5% ära kui lähedusse satun. Piltidel tundub taisem kui RR oma.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Maximas peaks ka olema müügis 97,5% loomaliha sisaldusega Läti Nostalgia hautatud loomaliha konservi-maksis soodushinnaga 1,79 eurot 525 gr purk. Peab ka degusteerimise esmaspäeval ette võtma.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Nostalgia loomalihakonservi degusteerimist ootan küll huviga. Ise lõpetasin Nostalgia sarja tarbimise pärast Suurt Seakatku kui Nostalgia sealihakonservid hakkasid sisaldama 40 % ploomirasva.
Seda tundmatut 97,5 % sealihakonservi, mida kassi peal katsetati, ostsin paar aastat tagasi Narva turult ühe mutikese käest. Silmad olid tal ausad ja kinnitas, et ise sööb ka. Etikett oli täpselt sama, tootjaks mingi Läti ennekuulmatu firma ja sellegi rongi alt tulin eluga välja.
Kuid üldiselt pole selles vallas maailma lõpp enam kaugel. Salakaubana Euroopa Liitu smugeldatud Nikita-aegsete GOST-ide järgi valmistatud Valgevene tušonka-konservi põhjast leidsin eelmisel nädalal hautatud seakõrva. Ka sina, batka!
Seda tundmatut 97,5 % sealihakonservi, mida kassi peal katsetati, ostsin paar aastat tagasi Narva turult ühe mutikese käest. Silmad olid tal ausad ja kinnitas, et ise sööb ka. Etikett oli täpselt sama, tootjaks mingi Läti ennekuulmatu firma ja sellegi rongi alt tulin eluga välja.
Kuid üldiselt pole selles vallas maailma lõpp enam kaugel. Salakaubana Euroopa Liitu smugeldatud Nikita-aegsete GOST-ide järgi valmistatud Valgevene tušonka-konservi põhjast leidsin eelmisel nädalal hautatud seakõrva. Ka sina, batka!
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
vanahalb kirjutas: Kuid üldiselt pole selles vallas maailma lõpp enam kaugel. Salakaubana Euroopa Liitu smugeldatud Nikita-aegsete GOST-ide järgi valmistatud Valgevene tušonka-konservi põhjast leidsin eelmisel nädalal hautatud seakõrva. Ka sina, batka!
Krt tegu ju ehtsa lihaga... siin pole midagi häbeneda... Luka kodumaa tušenka vähemalt sisaldas LIHA.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Usjok, isand Švejk...?Luka kodumaa tušenka vähemalt sisaldas LIHA.

Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Aga tulles söödava konservtoidu juurde, siis viimasel ajal proovitud sprottide osas on kindel liider Maxima enda Lätis toodetud Favoriit sarja sprotid. Selline rohekaspruun 240gr karp. Selles olevad sprotid on ikkagi sellised nagu need olema peaksid. Paljudel teistel tootjatel ei ole enam seda õiget sproti maitset ega kala sees.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Naturaalse lepasuitsu asemele on välja mõeldud "suitsumaitseaine"......
Siit saab ka vihje, kuhu meie suitsutatud tooted kõik teel on.
Edit:
*
Nendest 525 g "Nostalgia" konservidest rääkides.... Loomaliha konserve olen saanud jumala normaalseid ja samas jälle ka osaliselt miskise kahtlase sisuga. Tundub, et oleneb pidevalt erinevatest partiidest ja käib üks lotomäng. Ütleme nii, et kümnest eriajal ostetud konservist on olnud neli viletsamat ja kuus väga head.
100% (nii palju kui neid ostnud olen) on ennast aga õigustanud "Nostalgia" kanaliha konservid. Seal on pms koos kondiga sisse topitud kanakoivad ja kanakintsud tervena ja igasugu saastale ruumi pole. On erisusi selles kui kaua on hautatud... pikalt hautatud konservides on kanakont nii pehmeks lastud, et "sulab suus" , vähem hautatud konservides on kondid aga kõvad nagu grill- või suitsukanal. Ühesõnaga on ka erinevad partiid erinevad, aga saasta pole saanud.

https://www.e-maxima.ee/Pages/Search/Pr ... lId=275239
Sealiha ja turistieine on "Nostalgia" tootesarjas olnud saast... ma pole neid eriti ostnud ja need mis on saanud osta on kõik olnud üks suur jama. Vbl on ka miski teema erinevate partiidega.
Ma ikka vahel jätkuvalt katsetan ka uusi tooteid, mida pole enne proovinud. Viimati sai Maksimarketist võetud Poolas tehtud "hautatud sealiha". Maitsel isegi polnud nagu väga viga, aga no megalt oli rasva täis kogu konserv... ikka üle mõistuse lausa.
Muidu nt. makaronide või riisi või tatra või jne lihaga "po flotski" kokkukeeramiseks sobib suht hästi ka see konnasööjate toode

Niisama söömiseks on aga tiba liiga soolane
Siit saab ka vihje, kuhu meie suitsutatud tooted kõik teel on.
Edit:
HEAD ISU !Suitsutuspreparaadid
Suitsutuspreparaatide tootmine algab suitsu kondenseerimisest
Kondenseeritud suits lahutatakse/ faaside eraldamine:
Veepõhiseks esmaseks suitsutuskondensaadiks (SOBIB TOIDUS KASUTAMISEKS)
Vees lahustumatuks suure tihedusega tõrvafaasiks (SOBIB TOIDUS KASUTAMISEKS)
Vees lahustumatuks õlifaasiks (eraldatakse – ei sobi toidus kasutamiseks)
Esmane suitsutuskondensaat ja esmane tõrvafraktsioon puhastatakse, et kõrvaldada neist inimese tervisele ohtlikud suitsu koostisosad – PAHd
Seejärel võib neid esmatooteid sellisel kujul kasutada toidus või toidu pinnal või suitsutuspreparaatides, mis on saadud esmatoodete edasisel töötlemisel
Mõiste „suitsutuspreparaadid“ hõlmab nii esmatooted (esmased suitsutuskondensaadid ja esmased tõrvafraktsioonid) kui ka esmatoodetest valmistatud suitsutuspreparaadid![]()
Suitsutuspreparaate kasutatakse:
suitsutusprotsessides ja suitsutamise asendamiseks (regenereeritud suits, suitsukondensaadi pritsimine/vannis),![]()
toidule lisamiseks lõhna- ja maitseainena.
Lubatud suitsutuspreparaadid
Loetelu sisu koosneb 10 esmatootest, mida võib sellisena kasutada toidus või toidu pinnal ja/või suitsutuspreparaatide tootmiseks. Sätestatud on ka
esmatoote kirjeldus ja puhtusnõuded,
kasutamistingimused: toidugrupid ja piirnormid.
Märkused kasutamise kohta
Piirnormid on esmatoote kasutamise kohta ning on väljendatud turustatava esmatoote suhtes. Kui esmatootest on toodetud suitsutuspreparaat, siis tuleb piirnorme vastavalt kohandada.
Kui suitsutuspreparaate kasutakse kombineeritult, tuleb piirnorme proportsionaalselt vähendada.
Regenereeritud suitsu tootmises võib esmatoodet kasutada „vajalikus koguses“.
Ülekandumine lubatud, va eritoidud.
Erinõuded jälgitavusele
1. Loetelus nimetatud lubatud esmatoote või lubatud esmatoodetest saadud suitsutuspreparaadi turule viimise esimesel etapil tagavad toidukäitlejad, et toodet vastuvõtvale toidukäitlejale edastatakse järgmine teave:
Loetelus märgitud esmatoote kood
Loetelus sätestatud kasutamistingimused
Esmatootest saadud suitsutuspreparaadi puhul suitsutuspreparaadi ja esmatoote kvantitatiivne suhe; see peab olema esitatud selgelt ja arusaadavalt, et vastuvõttev toidukäitleja saaks esmatootest saadud suitsutuspreparaati kasutada kooskõlas loetelus sätestatud kasutamistingimustega
2. Kõikides turuleviimise järgmistes etappides peavad toidukäitlejad tagama, et punkti 1 kohaselt saadud teave edastatakse tooteid vastuvõtvale toidukäitlejale.
3. Toidukäitlejad loovad süsteemid ja korra, mis võimaldavad identifitseerida inimese, kellelt punktis 1 nimetatud tooted on saadud ja kellele need on kättesaadavaks tehtud.
Selgitused ja näited
Lõhna- ja maitseaine, mida ei leidu looduses, tuleb nimetada lõhna- ja maitseaineks, terminit kunstlik ei tohi kasutada. Kui lõhna- ja maitseainel on maasika lõhn ja maitse, siis võib seda nimetada maasika lõhna- ja maitseaine või lihtsalt lõhna- ja maitseaine.![]()
Lõhna- ja maitseaine tuleb vastavalt märgistada, kui seda kasutatakse lõhna ja maitse andmiseks. Kui näiteks paprika ekstrakti kasutatakse värvi andmiseks, siis on see lisaaine ja tuleb märgistada lisaainena: toiduvärv E160c. Kui pärmiekstrakti kasutatakse hoopis tehnoloogilistel ja toitumise eesmärkidel, siis tuleb see märgistada kui tavaline koostisosa.
Euroopa Komisjon on avaldanud juhendi värvivate omadustega ekstraktide kohta, mida ei pea märgistama lisaainena: Guidance Note on the classification of food extracts with colouring properties.
Suitsutuspreparaati ei pea nimetama koostisosade loetelus, kui seda kasutatakse suitsutuskambris ning toidul on vastavad maitseomadused. Sel juhul peab olema toote nimetuses termin „suitsu“/„suitsutatud“.![]()
![]()
![]()
Kui suitsutuspreparaati on lisatud toote sisse või toote pinnale, siis ei tohi olla toidu nimetuses terminit „suitsu-“ (=suitsutatud), aga võib olla „suitsumaitseline“. Suitsutuspreparaat peab olema esitatud igal juhul koostisosade loetelus, sest seda on lisatud toote sisse/toote pinnale......
*
Nendest 525 g "Nostalgia" konservidest rääkides.... Loomaliha konserve olen saanud jumala normaalseid ja samas jälle ka osaliselt miskise kahtlase sisuga. Tundub, et oleneb pidevalt erinevatest partiidest ja käib üks lotomäng. Ütleme nii, et kümnest eriajal ostetud konservist on olnud neli viletsamat ja kuus väga head.
100% (nii palju kui neid ostnud olen) on ennast aga õigustanud "Nostalgia" kanaliha konservid. Seal on pms koos kondiga sisse topitud kanakoivad ja kanakintsud tervena ja igasugu saastale ruumi pole. On erisusi selles kui kaua on hautatud... pikalt hautatud konservides on kanakont nii pehmeks lastud, et "sulab suus" , vähem hautatud konservides on kondid aga kõvad nagu grill- või suitsukanal. Ühesõnaga on ka erinevad partiid erinevad, aga saasta pole saanud.

https://www.e-maxima.ee/Pages/Search/Pr ... lId=275239
Sealiha ja turistieine on "Nostalgia" tootesarjas olnud saast... ma pole neid eriti ostnud ja need mis on saanud osta on kõik olnud üks suur jama. Vbl on ka miski teema erinevate partiidega.
Ma ikka vahel jätkuvalt katsetan ka uusi tooteid, mida pole enne proovinud. Viimati sai Maksimarketist võetud Poolas tehtud "hautatud sealiha". Maitsel isegi polnud nagu väga viga, aga no megalt oli rasva täis kogu konserv... ikka üle mõistuse lausa.
Muidu nt. makaronide või riisi või tatra või jne lihaga "po flotski" kokkukeeramiseks sobib suht hästi ka see konnasööjate toode

Niisama söömiseks on aga tiba liiga soolane

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kampaania viimane päev on TÄNA ja olin sunnitud operatiivselt tegutsema:ruger kirjutas:Maximas peaks ka olema müügis 97,5% loomaliha sisaldusega Läti Nostalgia hautatud loomaliha konservi-maksis soodushinnaga 1,79 eurot 525 gr purk. Peab ka degusteerimise esmaspäeval ette võtma.
Kanatiivad oli juba otsas - äitähh, Fucs!
Niisiis oodata on lisadegusteerimisi ja pildil äratoodud konservid on selleks soolas.
Muideks Fucsi poolt väljakäidud rantsuse siga on tulisoolane ja väga kibeda, justkui kõrvetatud matsega ja seda iga kord kui olen sellega kokku puutunud.
Söön põhimõtteliselt kõike ja seejuures on rõhk "kõige" peal, aga selle nimetatuga pidin pisut pingutama hakkama....
Veel tahtsin remargi korras tagasihoidlikult teatada, et akf Fucs on lubanud TALUTURUL ära käia ja sealt oma paljukiidetud miskiseid üüberkonserve testimiseks hankida,
aga on juba kaks neljapäeva mahamaganud.
Selleks, et teda survestada oma kohustusi kindlamakujuliselt võtma, teen selle siis käesolevaga avalikult teadaolevaks....

Lubasite, jah lubasite ma kuulsin küll, ärge vassige - või muidu!

PEE EES - kohalikus Konsumis oli just allahindlusega suitstatud (või peaks ütlema hoopis suitsujuust?) juustu odavakshinnatuna -
kuidas seda tehakse - kas kaa süstides preparaate...?
Viimati muutis Svejk, 23 Jaan, 2017 17:23, muudetud 1 kord kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ma ju kirjutasin, et konnasööjate konserv sobib hästi toitude valmistamiseks, mitte supilusikaga konservikarbist otse suhu kühveldamiseks. Soola on seal mõnuga pandud jah mis ei muuda liha kvaliteeti kui sellist selles konservis....
Ärge vassige...ma arutlesin endamisi, et peaks minema ja hankima omale seda...üle hulga aja.
Ja mulle võib ka talupoeg ütelda või ütlemata jätta. Ei pea olema härrad või akfid tiitlites.
Segab Teiede teema süsteemseltsoravat lugemist, kui peab pidevalt jooksma entsüklopeediaid jälle otsima ja lappama......
Pee Ees!
Ootan pädevat ja kiiret järge Teiede loomkatsetele siin.
Ei ole ma midagi siin lubanud...akf Fucs on lubanud...

Ja mulle võib ka talupoeg ütelda või ütlemata jätta. Ei pea olema härrad või akfid tiitlites.
Segab Teiede teema süsteemseltsoravat lugemist, kui peab pidevalt jooksma entsüklopeediaid jälle otsima ja lappama......
Pee Ees!
Ootan pädevat ja kiiret järge Teiede loomkatsetele siin.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
krt, teie siin oma konservidega.
vaatsi täna isegi meite külapoes terasema pilguga ringi.
ja uskumatu küll, kuid on meilgi igatsugu konserve saada.
oli metsikumat siga. hirve oli. põtra ka muidugi.
tõsisematele töömeestele oli suisa karpi pandud karu saada.
ei makst ka eriti midagi.
a räim tomatis oli odavam, võtsin selle.
vaatsi täna isegi meite külapoes terasema pilguga ringi.
ja uskumatu küll, kuid on meilgi igatsugu konserve saada.
oli metsikumat siga. hirve oli. põtra ka muidugi.
tõsisematele töömeestele oli suisa karpi pandud karu saada.
ei makst ka eriti midagi.
a räim tomatis oli odavam, võtsin selle.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Rahustage ennast sellega, et Teied saite kindlasti vähem petta kui need, kes võtsid räimede asemel metssea, hirve või põdranimelise tootea räim tomatis oli odavam, võtsin selle.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Võtsin ükspäev nostalgiahoos karbi tomatis räime ja pettumus missugune, kala oli iseenesest söödav aga nõukaajast meeldejäänud tummise tomatipasta asemel oli kastmeks mingi oranzh plöga. Aga võib-olla oligi kala nõukaajal nii sitt et maitset tuli kange pastaga timmida...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Tähendab siin on nüüd küll mingi eksitus sündinud, sest sügaval nõukogude ajal, kui räim tomatis maksis 77 kopikat, siis osad seltsimehed kala ülde ei söönd, aga soust oli hea - pool tomatit, pool vett:
Eino Baskin Kunstizaalis
https://youtu.be/1NADjIRl6FM?t=169
P.S
Eino Baskin Kunstizaalis
https://youtu.be/1NADjIRl6FM?t=169
P.S
Ma nõuan kogu kollektiivi nimel, et järgmine kord, kui Sa patka konserve testid, siis avalikustad tulemused (pildimaterjaliga varustatult) ka siin...vanahalb kirjutas:Kuid üldiselt pole selles vallas maailma lõpp enam kaugel. Salakaubana Euroopa Liitu smugeldatud Nikita-aegsete GOST-ide järgi valmistatud Valgevene tušonka-konservi põhjast leidsin eelmisel nädalal hautatud seakõrva. Ka sina, batka!

"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Fakt on see, et nõukaaegsed konservid sisaldasid rohkem tomatit ja õli, nüüd lahjendatakse veega (sprotte ei saa nii teha eriti, aga "taimses õlis" konserve vabalt, võib ka etiketilt lugeda). Kes tahab aimu endisest maitseelamusest, võiks osta tomatiga tuunikala konservi. Üks põhjus, miks meil suurem konservitootmine iseseisvudes lõppes, oli et "tomatipasta on kallis". Nii seda siis põhjendati.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Igatahes, peaasi on et meie seltskond on edaspidigi monoliitne!Svejk kirjutas:Ma nõuan kogu kollektiivi nimel, et järgmine kord, kui Sa patka konserve testid, siis avalikustad tulemused (pildimaterjaliga varustatult) ka siin...
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: goga66 ja 2 külalist