Paraku tuleb KSF Kirkuga nõustuda,parafaseerin siia juurde fraasi natukese lisaga:Kriku kirjutas:Pätid ikka aitavad ühiskassast neid, kes on kinni kukkunud. Mis selles imestada on?
Midagi on siin Eesti riigis mitte mäda aga on jube mäda.
Paraku tuleb KSF Kirkuga nõustuda,parafaseerin siia juurde fraasi natukese lisaga:Kriku kirjutas:Pätid ikka aitavad ühiskassast neid, kes on kinni kukkunud. Mis selles imestada on?
Kui eelmine nädal selgus, et Keskerakond maksab ise Edgar Savisaare eest Tallinna linnale tagasi ligi 117 000 eurot, siis see pole veel kõik: kuna seesugust kingitust käsitletakse erisoodustusena, tuleb selle pealt tasuda ka sotsiaal- ja tulumaksu kokku üle 77 000 euro.
Ettevõtjat, kunagist peaministrit Tiit Vähit häirib praegune „sõjaõhutamise propaganda“ niivõrd, et ta kavatseb Sillamäel asuvale vanale jäätmehoidla mäele püstitada sõjaõhutajate skulptuurid ning nimetada tekkiva koosluse Lollide pargiks. Kelle skulptuurid parki tulevad, ei taha Vähi veel öelda, kuid kavatseb need püstitada oma kulul.
„Iga päev kuulen jutte, kuidas Eesti valmistub sõjaks Venemaaga. Kuidas lisaks maavägedele tuuakse Eestisse veel ka vee- ja õhurelvastust; kas ka tuuma-, keemia- ja bioloogiline relv? Ka välisajakirjanikke huvitab Eesti puhul põhiliselt, mida keegi ütleb sõja alguse kohta. Kõige kõrgemal tasemel võetakse Eestis vastu täna Trumpi kantselei kõrge ametniku poolt sõjaõhutajaks nimetatud John McCain. Tulge mõistusele, inimesed!“ ütleb Vähi.
Silmet Grupi nõukogu esimees leiab, et sõjahüsteeria asemel peaksime hoolitsema oma majanduse eest. „Eesti majandus kasvas 12 protsenti aastas, kui mina peaministriametist lahkusin (1997). 2007. aastast alates ei ole Eesti majandus püsivhindades kasvanud isegi mitte null koma protsenti! Kas meil on millegi üle uhkust tunda?“
Treeninguid alustades ongi juurdekasv üsna suur, esimeste kuudega tuleb 100 meetri ajast lausa sekundite kaupa aega maha.„Eesti majandus kasvas 12 protsenti aastas, kui mina peaministriametist lahkusin (1997). 2007. aastast alates ei ole Eesti majandus püsivhindades kasvanud isegi mitte null koma protsenti! Kas meil on millegi üle uhkust tunda?“
http://jarvateataja.postimees.ee/400055 ... gn=fb_postEile algas Paide kohtumajas istung, kus Järva-Jaani gümnaasiumi endine ühiskonnaõpetaja Priit Dieves soovib tema töölepingu ülesütlemise tühistamist ja nõuab ligi 3000eurost hüvitist.
Dieves kaotas töö eelmisel suvel päev pärast seda, kui Õhtulehes oli ilmunud tema arvamusartikkel «Lastetud naised, laske oma ülikõrge latt alla!».
Sellest ajast peale on Dieves selgitanud, et kaotas töökoha üksnes arvamusartikli tõttu ja peab seda sõnavabaduse piiramiseks. Eile Dieves kohtusaali ei ilmunud, tema huve kaitses kaks advokaati, Järva-Jaani gümnaasiumi esindasid direktor Raigo Prants ja advokaat.
Kohe istungi algul pakkus kohtunik võimalust sõlmida kohtuväline kokkulepe. Dievese kaitsjad ütlesid, et nende kliendile on see põhimõtteline vaidlus ega näe selles kompromissi kohta.
Järva-Jaani gümnaasiumi direktor Raigo Prants ütles, et on valmis vormistama töösuhte lõpu vastastikusel kokkuleppel, et kohtus käimisest pääseda.
Prants toonitas korduvalt, et ei lõpetanud Dievesega töösuhet üksnes arvamusartikli tõttu, vaid temaga oli teisigi probleeme ja teda on varem korduvalt hoiatatud ebaeetilise käitumise pärast.
Kohtus tuli ei ilmsiks, et Dieves oli andnud lastele koduseks ülesandeks kleepida õpikus kinni fotod, mis kujutasid samasoolisi leibkondi. Üksikasjade selgituseni kohus eile ei jõudnud.
Pärast kaks tundi kestnud arutelu pakkus kohtunik osapooltele uuesti välja, kas poleks parem sõlmida kokkulepe, et vältida sellega pikka kohtuteed ja hoida raha kokku.
Prants kinnitas, et on endiselt nõus vormistama töösuhte lõppemise kokkuleppena, samas tunnistas ta, et töösuhte lõpetus oleks vormiliselt võinud olla paremini tehtud. Ta lisas, et sellele vastutulekule peaks Dieves vastama samaga.
Kuna Dievest kohtus ei olnud, siis andis kohtunik osapooltele kaks nädalat aega kokkulepet sõlmida.
Priit Dieves on nõudnud õigust töövaidluskomisjonilt, kuid tema kaebus jäi rahuldamata nii vallandamise õiguspärasuse kui ka hüvitisenõude suhtes.
«Minu meelest töövaidluskomisjon absoluutselt ei arvestanudki sellega, et tööandja rikkus minu põhiõigusi, sõnavabaduse põhimõtet. Sellest vastusest kumab läbi, et see ei ole üldse töövaidluskomisjonile tähtis, tähtsad on muud põhjused, igasugu muud varasemad juhtumised või konfliktid, mis esile tõsteti, mida ei ole absoluutselt vallandamiskäskkirjas mainitudki,» ütles ta pärast töövaidluskomisjoni otsuse kättesaamist.
«Ma ei saa leppida sellega, et minu põhiõigusi ja vabadusi on rikutud,» lausus ta. «Olen kurb, et praegu on minu juhtumiga edastatud signaal ühiskonnale, eelkõige tööandjatele, et arvamusavalduse eest lihtsalt vallandatakse.»
Dievese juhtumit on uurinud ka võrdõigusvolinik Liisa Pakosta, kelle hinnangul polnud vallandamine sellisel motiivil õige. Samas märkis Pakosta, et ei saa eirata juhtumi menetluse käigus ilmnenud muid asjaolusid.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist