VANA LÖUKOER kirjutas:to TYRK :
sinu jutt,kahjuks,on veidi vaieldav.sa kirjutasid,et kui märgid,mida kannavad sissid,on kodukootud ja tunnustamata,siis on nad terroristid.
see ei ole küll nii,vöin kohe vastu sulle küsida,et kas meie koolipoisid,kes Vabadussöjas osalesid,igaühel seljas teab mis riietus,olid siis terroristid.Kas ltn.Kuperjanov,kes oma partsianidega mötlesid oma kuulsa märgi välja,on ka siis tegelikult terroristid.? Kas metsavennad ka ?
kas nad köik on siis terroristid,kes oma maa vabaduse eest vöitlevad,kes ründavad okupeeriva riigi vägesi, on siis terroristid,kuna nad ei kanna ühtset vormi....?
Löukoer - sa ajad paar asja segi. Mida mina kirjutasin - see on puhtalt sõjaõiguslik seisukoht. Nii nagu käsitletakse terminile "sõdiv pool" vastavust Genfi konventsioonile vastavalt. Tunnustamata riik, tunnustamata valitsus - ja juba on põhjust vaidlustada kellegi õigust olla relvastatud konfliktis "sõdiv pool". Ning vastaspoolel on õigus teda nimetada terroristiks. Kui ta loomulikult on ise rahvusvaheliselt tunnustatud riik ning käitub muidu Genfi konventsioonile vastavalt. Vt näiteks kelleks nimetatakse võitlejaid Iraagis, kuigi nende rünnakud on tegelikult suunatud enamasti sõjaväelaste, mitte tsiviilisikute vastu. Aga nad ei ole kehtiva ning rahvusvaheliselt tunnustatud valitsuse sõdurid. Kuigi ilmselt paljude arust oma kodumaa tõelised patrioodid ning sõdivad ka nende inimeste arvates okupantide vastu...
Metsavendluse teemast - miks kandsid metsavennad kuni Saksamaa kapituleerumiseni meeleldi saksa mudrit? Miks kanti meeleldi ja alati eesti mundrit? Ikka samal põhjusel - olla relvastatud konfliktis rahvusvahelise õiguse alusel tunnistatud "sõdiv pool".
Kuigi venelased tegelikult ei pidanud Genfi konventsiooni eriti au sees ning käsitlesid kõiki metsavendi isegi mitte terroristide vaid lihtsalt bandiititena.
Kuidas mina või teised eestlased hindavad koolipoisse ja metsavendi neis konfliktides - see on hoopis teine teema. Ning sellest polnud minu postituses sõnagi juttu...