Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Propa propaks aga eelkõige ootavad USA valijad majanduslikke muutusi ehk siis sellist aega tagasi,mis toimis peale II Maailmasõja lõppu,kuni selle suure naftakriisi ajani eelmise sajandi 70-nendatel.
On ju sellest ajast tilk tilga haaval tööstusega toimunud USA-s vaikne kahanemine.
Juhtusin nii 5 aastat tagasi nägema mingit USA seriaali,kus mehel oli kümme ametit.
Selline tõsieluseriaal(USA-s tollal väga populaarne),kus ajakirjanik katsetas erinevaid ameteid.
Nii mõnigi vanem mees seal omavahelises vestluses tunnistas,et alates 80-nedate algusest enam ei tule peale mõistlikku insenerikaadrit ja elukutsed hakkavad vaikselt taanduma.........mingite muude ametite vastu.
Arvake ära missuguste?
Advokaadid,finantsistid,igasugu entertitment(mänguspetsialistid,lõbustustööstuse tegelased,jne.),ühesõnaga need,mis toovad kiiremat kasumit aga mitte aeglasemat kasvu.
Mingis mõttes vaadates BBC peal USA-s ringisõitvaid ajakirjanikke ja nende reportaaze,meenutab see suurema toetusega Trumpi piirkond meie vaikselt hääbuvaid maapiirkondi.Samad probleemid suuresti,mastaabid muidugi teistsugused,suuremad.Ka seal on nn.monolinnad,kus tööd andis kas terasetehas või kaevandus,kust nüüd on lahkunud nii omanikud ja ka insenerid,jättes kunagised töölised pikkade ninadega.
Osaliselt on see seotud maailmakaubandusega,osaliselt aga kogu majandusstruktuuri muutusega.Ja,mis siis mahajäänute lootus tegi,valiti see,kes lubas asju suurema suuga ning on uus nägu.
Minu jaoks on majandus selline kaaludega asi,kui tahad,et oleks asi balansis,siis tuleb seda maksudega stimuleerida.Vajadusel lisada aga vajadusel ka mõttekalt kärpida.Probleem on aga selles,et,kui su linnast ikka tööstus vaikselt hääbub,juhtiv personal kolib minema ja linnavalitsusel on vaja kuidagi inimesed toita,katta ja ravida,siis tavaliselt minnakse esimesena maksude tõstmise teed.Ajutiselt muidugi,seda räägitakse esmalt igas riigis(ka Eestis ja siin Norras).Aga midagi pole ajutist,tavaliselt need jäävad.See aga hakkab pooma initsatiivi ja muudatusi.Järgmiseks sammuks on kas pikk vindumine,pankrott või piirkonna väljasuremine ning,et seda vältida põõrdutakse keskvalitsuse poole.USA puhul on senini olnud päästerõngaks meeletu rahatrükk(Eestis on suuremad probleemid senini veeretatud EL katteallikate kaela,Norras aga Õlifondi abile,mis ka on hakanud väga kiirelt sulama) aga mida aastad edasi,seda rohkem see raha pole jõudnud sinna,kus on probleemid.Rohkem nagu ikka kiirelt suurpankade arvetele ja see pani selle viimase sütiku sellesse tünni,mille plahvatuse tulemusena on USA sisepoliitika seal,kus ta on.
Ma ei kujuta ette,mis juhtub valijate peas siis,kui tulemused jäävad sinna,kus nad on.Ja ma arvan,et enam vähem sinna ta ka jääb.Majanduskasv ca.2 prossa sisse,uued sõjad Lähis-Idas,mis neelavad vahendeid,vaatamata tara ehitamisele,ikkagi probleemne immigratsioon,mis neelab tõkestamiseks vahendeid.Mis siis saab,siis on Sandersi tüüpi isikutel ikka väga tugev võimalus tulla võimule.Ja see muudaks USA sisepoliitilise kliima ikka suureks püssirohutünniks,otsese mõttes,vaadates kasvõi relvade olemasolu eraisikute käes.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Repliigi korras(moded võivad kustutada) aga on minugi suguvõsas inimesi,kes usuvad,et reptiilid on olemas,Rotchild valitseb maailma,kõik on juutide vandenõu,tuumapommi pole olemas ja maailm on lapik(sõna otsese mõttes).
Probleemiks on see,kui selline ebaratsionaalne mõtlemine hakkab domineerima ja ratsionaalsuse iva kaob maamunalt,siis minnakse oma umbluude pärast ka teiste inimeste ja rahvaste kallale,mida ajalugu on meile mitu korda näidanud ennegi.
tympsa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tympsa »

Mina olen väga skeptiline selles suhtes, et mingite libauudistega või üldse massiivse propagandaga oleks võimalik paljude miljonite ajusid pesta.

Inimesed teevad oma otsused ja omandavad oma hoiakud ikka ise, lähtudes reaalsest elust.

Igaüks võib kasvõi omaenda näitel seda järele kontrollida.Ma kontrollin enda näidet.

Mina olen massiimmigratsiooni vastane. Ma arvan, et see on kahjulik ja ebaõiglane nende suhtes, kes uustulnukate heaolu peavad kinni maksma. Ma arvan, et see tõstab kuritegevust ja vähendab inimeste vabadust, kasvõi vabadust liikuda neis linnaosades , kus immigrandid suurte hulkadena pesitsevad.Muuseas ma arvan, et ka Eesti aastane immigratsioon kolmandatest riikidest( põhiliselt Venemaalt ja Ukrainast ) ca 3800 inimest aastas on liiga suur ja eesti rahvusele ohtlik .Piirarv on muide 1300, kuid sellest hiilitakse möödaerandite tegemise sildi all . Ma arvan, et valitsused, kes massiimmigratsiooni praktiseerivad, teevad seda omakasu motiividel, et tulevikus immigrantidelt ja nende järeltulijatelt kõvasti hääli saada. Ma arvan Põhjamaade näidetel, et seoses sellega surutakse alla sõnavabadust ja vassitakse immigratsiooni tumedama poole statistikaga- kuipalju nad sooritavad kuritegusid, kuipalju vegeteerivad abiraha peal, kuipalju kokku see ühiskonnale maksma läheb jne. Ma ei usu poliitikut, kes väidab, et kõik see on hea ja vajalik ja niiviisi peabki olema ning multikulti paradiis on maailma helge tulevik.

Ma olen veendunud, et iga suveräänne riik peab kaitsma oma turgu, sealhulgas tööturgu ja kodumaist tööstust. Ma ei usu poliitikut, kes ütleb, et meie riigis pole võimalik asju toota, sest Hiinas tehakse sedasama palju odavamalt.

Ma olen veendunud, et täiskasvanud alasti meeste seaduslik lubamine tütarlaste/ naiste riietusruumi ja tualettruumi tilli liputama, on perverssne ja tülgastav ja ükski poliitik, kes niisugust asja propageerib, minu häält ei saa.Pole minu asi kui nupust nikastanud pervert end naiseks peab, kui tal on mehe suguelundid, siis on mees ja mingu meeste tualettruumi.

Ma olen veendunud, et kui tegu pole just naise tervist väga tõsiselt ohustava seisundiga, siis on abort inimese tapmine ja peaks olema keelatud. Kui loote südamelööke on juba tunda, siis on ta juba inimene ja teda ei tohi tappa. Kui naine ei soovi last kasvatada, saab selle alati anda organisatsioonidele, mis ta üles kasvatavad

jne, jne, jne.

Nii et kui tuleks "Eesti Trump", ma oleks ilmselt tema valija

Ma ei tea, missugune peaks olema propaganda, et ma oma veendumusi muudaks ja hääletaks multikulti, massiimmigratsiooni, perverssuste seadustamise ja globalismi poolt. Praegusest igatahes ei piisa. Pigem tekitab see tülgastust.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

tympsa kirjutas:Mina olen väga skeptiline selles suhtes, et mingite libauudistega või üldse massiivse propagandaga oleks võimalik paljude miljonite ajusid pesta.
Suurel osal inimestest on kalduvus massiga kaasa minna ning üks propaganda eesmärke on kujutada propageeritavat seisukohta üldlevinuna.
tympsa kirjutas:Ma ei tea, missugune peaks olema propaganda, et ma oma veendumusi muudaks ja hääletaks multikulti, massiimmigratsiooni, perverssuste seadustamise ja globalismi poolt. Praegusest igatahes ei piisa. Pigem tekitab see tülgastust.
Päris nii see ei käi. Sinu puhul võetaks eesmärgiks, et sa ei läheks valima, ja hakataks sulle toppima toda Eesti Trumpi diskrediteerivat materjali - pilte temast pedebaaris jms.
Drax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Drax »

tympsa kirjutas:Ma ei tea, missugune peaks olema propaganda, et ma oma veendumusi muudaks ja hääletaks multikulti, massiimmigratsiooni, perverssuste seadustamise ja globalismi poolt. Praegusest igatahes ei piisa. Pigem tekitab see tülgastust.
Olen isegi massiimmigratsiooni vastu, nii et ära võta järgnevat isiklikult, aga kindel on see, et inimest on konservatiivsemaks (looduslik alalhoidlikkus) muuta märksa lihtsam kui liberaalsemaks (eeldab uute seisukohtade omaks võtmist, läbi seedimist). Rasketes oludes loomastuvad inimesed lihtsalt, helgetes oludes ei saa neist automaatselt tuleviku kaunishingi. Nälg ajab lõpuks varastama ja tapma, täis kõhuga kipub tulema lihtsalt tukk peale.

Osav propaganda stiilis, et meie blonde tütreid hakatakse kohe vägistama ja et läänepiiri taga tapavad fašistid omasid, paneb miljoneid liikuma ja mitte vähe.
nmsi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nmsi »

Ekspress jätkab Merceri teemal http://ekspress.delfi.ee/kuum/usa-milja ... d=77385062 . Peaartikkel, autoriks Carole Cadwalladr, 'The Guardian' Poomi asemel, uut sisu ei sisalda, küll aga kõrvallugu:
KRIITIKUD: CAMBRIDGE ANALYTICA OTSUSTAV ROLL ON ILMNE LIIALDUS

Valdav osa internetiturunduse ja valimiskampaania spetsialistidest on siiski seni olnud Cambridge Analytica suure rolli osas kriitilised.
Seda on peetud ilmsete liialdustega müügijutuks, mis kaldub suures osas vandenõuteooriate valdkonda.
Kriitikute hinnangul ei ole enamiku inimeste netikasutusest võimalik nende täpset personaalset profiili luua, kuna isikustatud andmeid on selleks kaugelt liiga vähe.
Ei olevat mingit tõestust, et selline skeem tegelikult toimis. Vabariikliku partei sisevalimiste ajal toetas Cambridge Analytica hoopis Ted Cruzi, kes kaotas Donald Trumpile suurelt. Trump ei kasutanud sellal mingit andmeanalüüsi. Trumpi kampaania heaks hakati tööle alles suvel ehk kampaania mõistes väga hilja.
Üheski ülesastumises või koostööprojektis pole Cambridge Analytica esitanud tõendeid selle kohta, et nende meetod töötab või et nad suudavad seda miljonite inimeste peal rakendada.
Trumpi kampaaniameeskonna liikmed on samuti eitanud andmetöötlusmeeskonna otsustavat mõju valimiskampaaniale. Nad küll tunnistavad, et Cambridge Analytica aitas neil Trumpi valijaid paremini tundma õppida, aga personaalsetest sihitud sõnumitest oli asi neil valimistel siiski veel kaugel.
Ise lisaks et reklaam ei muuda kasutaja veendumusi, küll aga võib neid tekitada (kui puuduvad teemal) või suunata. Veendunud konservatiivist liberaali ei tee aga kibestunuks konservatiiviks võib lükata küll.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

WP: USA peaprokurör Sessions kohtus mullu kahel korral Vene suursaadikuga, mille hiljem maha vaikis.
Kui Sessions juulis ja septembris Kisljakiga kohtus, oli ta senati mõjuka relvateenistuste komitee kõrgetasemeline liige ning Trumpi üks juhtivaid välispoliitikanõunikke.

10. jaanuaril küsis senaator Al Franken Sessionsilt ametisse kinnitamise kuulamisel õiguskomitees, mida ta teeks, kui saaks teada tõenditest, et keegi Trumpi kampaaniaga seotu suhtles 2016. aasta kampaania käigus Venemaa valitsusega.

„Ma ei ole teadlik mingist sellisest tegevusest,“ vastas Sessions ja lisas: „Mind on kutsutud selles kampaanias kord või kaks asendajaks ja mul ei olnud suhtlusi venelastega.“

Ametnike sõnul ei pidanud Sessions neid vestlusi senaatorite küsimustele vastates asjassepuutuvateks ning ta ei mäleta üksikasjaliselt, mida Kisljakiga arutas.
Senaator Patrick J. Leahy küsis Sessionsilt vastuseid kirjalikele küsimustele. „Mitmetel presidendiks valitu nominentidel või vanemnõunikel on Vene sidemed. Kas te olete olnud kontaktis kellegagi, kes on seotud mis iganes osaga Venemaa valitsusest, 2016. aasta valimiste ajal, kas enne või pärast valimispäeva?“

Sessions vastas ühe sõnaga: „Ei.“
Originaal siin.

Kehva mäluga vanainimesele võiks mõne kergema töö otsida.

USA esindajatekoja komitee hakkab uurima Venemaa ja Trumpi kampaania võimalikku kokkumängu.
USA kongressi esindajatekoja luurekomitee hakkab uurima väiteid president Donald Trumpi valimiskampaania seoste kohta Venemaaga, teatas komitee juhtiv demokraat Adam Schiff telekanalis MSNBC.

„Me oleme jõudnud kirjalikule kokkuleppele, esindajatekoja luurekomitee vähemus ja enamus, et uurime väiteid Venemaa kokkumängu kohta Trumpi kampaaniaga,“ ütles Schiff MSNBC-le, vahendab Reuters.

USA luureanalüütikud on jõudnud järeldusele, et Venemaa püüdis aidata Trumpi Valgesse Majja, diskrediteerides demokraatide presidendikandidaati Hillary Clintonit ja tema parteid küberrünnakute abil. Eelmine demokraadist president Barack Obama saatis selle eest detsembris riigist välja Vene diplomaate.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

NYT: Venemaa suursaadik Washingtonis Sergei Kisljak on loonud võimsad võrgustikud. Niisugune tore onu siis, pilt ka ja puha.

Peaprokurör Sessions taandas end Venemaa USA presidendivalimistesse sekkumise uurimisest. Trumpi arusaam toimuvast:
Kogu see lugu on näo päästmise viis, sest demokraadid kaotasid valimised, mille kohta igaüks arvas, et nad peaksid võitma. Demokraadid mängivad üle. Nad kaotasid valimised ja nüüd on nad kaotanud sideme reaalsusega. Tõeline lugu on kõik need ebaseaduslikud salajase ja muu informatsiooni lekked. See on täielik nõiajaht!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Ring laieneb: Vene saadikuga kohtus ka Trumpi kampaanianõunik.
Paljasus, et Kisljakiga kohtusid ka teised Trumpi ametnikud, käib vastu Valge Maja eelnevatele väidetele, et neil ei olnud enne valimisi Vene ametnikega mingit kontakti.
Valetamine võib jällekord olla suurem patt kui tegu ise.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Norra uudistes vähemalt mainiti,et ka Trumpi väimees olla nüüd FBI uurimise all.
Vaatasin seda Trumpi kehakeelt seal Kongressis,no ei olnud mehel enam seda enesekindlust ja välimust,et teised ei tea midagi.
Asepresident ja spiiker tema taga olid nagu kasvatajad,kes rahulolevalt istusid ja vaatasid,kuidas õpilane püsti seisis.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Vaikselt hakkab siis välja tulema millest nõunikud rääkisid Vene suursaadikuga.
CNN arvates ikka rohkem ja rohkem oli teemaks Ukraina ja sanktsioonid.
Pakun,et venelased pakkusid diili,Krimm neile ja mingi sõnaõigus Ukraina poliitilises staatuses.Võimalik,et Venemaa esitas USA-le Ukraina finladiseerumise plaani.
Kui sellised asjad tõesti toimusid,siis paneb õlgu kehitama see asi.Kui sellel asjal ei ole Jalta "miniversiooni" haisu juures,mis see siis oli?
Tundub,et ka Ukraina ametiisikud on mingis osas teadlikud Venemaa pakkumisest.
Mõni aeg tagasi sõitis Ukraina välisminister kohtumisele Poola kolleegiga,kuhu saabus ka Briti välisminister.Britid olla teinud Ukrainale pakkumise,et tihendaks suhteid(ka sõjalisi) Poolaga.Jonhson oli isegi nii kaugele jõudnud,et pakkunud relvastust ja toetust,kui Ukraina otsustab Minski lepped prügikasti saata.
Eelseisva Brexiti valguses tundub,et UK tahab tugevalt olla vastukaaluks Saksamaale ning kiiluna olla sakslaste ja venelaste vahel.Tundub nagu britid tõepoolest on hakanud seda Kesk-Euroopa riikide võõndi koostõõlepet,mida juba 30-nedatel promoti toetama.
Ukraina tundub enam ei soovi olla ainult usakatega tihedalt kontaktis,vahest nad on kuulnud ka Trumpi nõunike tegemistest,mis meenutab neile tooli jalaga alt ära tõmbamist.
tympsa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tympsa »

Kõik see taandub ikka geopoliitilistele mängudele suurriikide vahel.

Nagu varemgi märgitud, Trumpil ja tema meeskonnal pole eriti huvi Euroopa asjade vastu, veel vähem mingi Ida-Euroopa asjade vastu. Tundub, et Donaldil on ka mingi isiklik okas EU suhtes ja selle juhtriigi Saksamaa suhtes eriti. Tuleneb see mitmest asjaolust : Saksamaa on majanduslikult väga edukas, USA kaubandusbilanss Saksaga on negatiivne ning samal ajal sakslased panustavad NATO-sse märksa vähem kui USA. Kui lisame veel Trumpi Ameerika natsionalismi ja immigratsioonivastasuse ja Merkeli soositud multikulti ja "miljon pagulast aastas " poliitika, ongi suhted nagu koeral ja kassil.
Trump arutleb ärimehe kombel : meie maksame Saksamaa kaitsmise eest, samas nemad võtavad ära meie töökohad ja kasumi, pidades selle eest ülal miljoneid immigrante ! Tema näeb seda niiviisi, et Ameerikale tehakse rängasti tünga.

Veel üks faktor : Trumpil on suur kahtluseuss ja vastumeelsus kõige suhtes, mida soosis Obama. Seega pole ka loota, et tema valitsus toetaks Ukraina püüdlusi Venemaa mõjusfäärist lahkuda sama aktiivselt kui Obama- Biden-Nuland. Ma arvan, et uuest Jaltast rääkimine oleks praegu veel enneaegne, pigem hoitakse sellist neutraalset joont, et meie ei sekku, las Euroopa ise lahendab oma tülid. Samamoodi on Trump ägedasti kritiseerinud Obama Iisraeli poliitikat ja suhete soojendamist Kuubaga. Iisraeliga saavad olema väga toetavad ja sõbralikud suhted, igasugune kriitika juudiriigi suhtes viiakse nullini. Kuubaga tõmmatakse peale aga jäised toonid.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Alatalu kaitsekõnest USA presidendile (samas vaimus argumenteeritakse ka ksf Seersant Steineri poolt viidatud materjalides):
USA meedia aga jätkab kaevamist - Washington Post ja New York Times, ehk siis kaks neist kaheksast väljaandest, kelle esindajad tõsteti Valge Maja briifimistelt välja, avaldasid kärmelt uusi tõendeid Trumpi administratsiooni liikmete ja Venemaa saadiku/diplomaatide kohtumistest valimiskampaania päevil. Tõestamaks, et Venemaa mõjutas valimiste käiku Trumpi kasuks. Arusaadavalt on selge, et diplomaatide ülesandeks ongi kohalike poliitikutega rääkimine (USA vabariiklaste konvendil olid kohal 25 riigi suursaadikud) ja häkkerite tegevus on midagi muud, ent hästi makstud suleseppadel pole kunagi probleeme võimatu seostamises võimalikuga ja vastupidi.

Vastasleeri rünnakute lõpetamise lootuses ohverdas Trump oma rahvusliku julgeoleku nõuniku Flynni, mida kommenteerides mainisin, et tagajärg võib olla vastupidine – rünnakud hoogustuvad veelgi. Nii ka läks, kusjuures NYT paljastas, et Trumpi meeskonna ja venelaste sidemete kohta korjati infot ka Euroopas. Mida päev edasi, seda huvitavamaid üksikasju selgub. Isegi traditsiooniliselt tundlikes teemades, kus sõnu hoolikalt valitakse. Näiteks see, et Flynni saatis kohtumisel Vene suursaadikuga Trumpi väimees juut Jared Kushner. Järgmisel päeval avaldas Trump foto, kus koos demokraatliku vähemuse juht USA senatis, juut Chuck Schumer ja president Putin (teadu algas Flynni afäär tema vanast fotost Putiniga). Jääb vaid oodata, millega see kahevõitlus lõpeb, sest juba mainitud Schumer ennustas (21. 02), et vabariiklased ise tagandavad Trumpi juuliks! Täna nõuab Schumer eeskätt kohtuminister Sessionsi tagasiasumist, kuna too jättis ametisse kinnitamisel mainimata oma mullu suvised kohtumised Vene suursaadikuga.
Minu arust on see demagoogia. Jutt ei ole ju lihtsalt suursaadiku ja kohalike poliitikute suhtlusest, vaid katsetest üht poolt valimiskampaania ajal toetada, hilisemast salgamisest ja võimalikest vastuteenetest.

Imelikuks muudab jutu ka lõpuosa:
Vähemalt rehkendamine – kuidas ja millal [kaitsekulutusi] tõsta juba siin-seal käib. Meeldiv tõdeda, et selle, endale selgeks tehtud jutuga käib nüüd ka tundlike piirkondade külastamine, mida kenasti demonstreeris Saksamaa uue välisministri Gabrieli reis Tallinn-Riia-Vilnius-Kiiev. Samas on mees juba järgmisel nädalal Moskvas ja see tuletab meelde ka tema varasemaid sõite sinna majandusministrina, samuti mitmete teiste Euroopa poliitikute sõite Venemaale viimastel aastatel ehk siis, mil USAs praegu opositsioonis olevate jõudude arvates oli see lubamatu tegevus.
:roll:
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Kahtlemata ei meeldi Trumpile tugev ja majanduslikult võistlev Euroopa. On ju USA kaotanud konkurentsis mitte ainult riigisiseselt endas vaid ka muudel kontinentidel.
Vaadates kuidas Euroopa riigid sebivad Lõuna-Ameerikas,Aafrikas(tänu oma ajaloole selle kontinendiga) ja Aasias,siis ei imesta Trumpi pahameele üle Euroopa väikeste kaitsekulude üle.Tegemist oleks nagu julgeoleku pakkumisega piirkonnale,kes julgeolekuvastutuse veeretab USA kaela ja kasutab vabu vahendeid innovatsiooniks.
Sisuliselt kaubateid kaitseb USA laevastik koos maailmas laiali olevate baasidega,eurooplased aga naudivad tasuta reisi.
Veel teiselegi riigile ei meeldi tugev Euroopa ja see on Venemaa,tema jaoks on riigid vaid need,kes omavad tuumarelva.Sellest ka see punnitamine Euroopa riikide lõhkilõõmise osas,mis on seni üsna edukas olnud.Ma olen kogu aeg mõtelnud,mis võiks olla Saksamaa relvastumise taaskäivitamise päästik aga siiani ma seda ei näe.Ainuke asi,mis selleni viiks oleks NATO lõpetamine ja hetkel Trumpi tegemisi jälgides on see isegi võimalik.
Igatahes Euroopa nn.idariikide liider Poola juba proovib malekäike ette vaadata,sest sel juhul oleks neil klassikaline olukord,sakslased nugadega selja taga ja venelased rusikatega nina all.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline