Terrorirünnakud Euroopas
Re: Terrorirünnakud Euroopa vastu
Eesti meedia pole vist öösel tööl.
Öövalvet neil ilmselt ei ole jah, kuigi üksikud inimesed postitavad uudiseid ka väga hilistel tundidel. Ja tõenäoliselt hoitakse selliste uudiste puhul pigem natuke tagasi, et mitte mingit segast ja kinnitamata infot hakata eetrisse paiskama.
Muidugi kahju, et palju inimesi sai surma ja viga. Vägagi võimalik, et see tragöödia võib mõjutada eelolevaid erakorralisi valimisi konservatiivide kasuks.
Muidugi kahju, et palju inimesi sai surma ja viga. Vägagi võimalik, et see tragöödia võib mõjutada eelolevaid erakorralisi valimisi konservatiivide kasuks.
Islamiriik võttis vastutuse Manchesteri veresauna eest, toetajatel netis rõõmupidu
http://www.ohtuleht.ee/806437/foto-isla ... -roomupidu
http://www.ohtuleht.ee/806437/foto-isla ... -roomupidu
https://twitter.com/AFP/status/866913937681301504
Putin on nõus tihendama koostööd brittidega terrorismivastases võitluses.
Kas pole mitte tore! ... ainult ilmselt õige pea tuleb siis jutt: "Kuidas siis nüüd nii! Me üritame teid siin ennastohverdavalt aidata ja mida teete teie? Nii jõhkralt provotseerite oma pataljoniga, otse Peterburi 'eeslinnades' ka veel ..."
Putin on nõus tihendama koostööd brittidega terrorismivastases võitluses.
Kas pole mitte tore! ... ainult ilmselt õige pea tuleb siis jutt: "Kuidas siis nüüd nii! Me üritame teid siin ennastohverdavalt aidata ja mida teete teie? Nii jõhkralt provotseerite oma pataljoniga, otse Peterburi 'eeslinnades' ka veel ..."
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
See nn islamiriik kipub feimi võtma varsti iga kanalisatsiooniummistuse ja elektrikatkestuse eest.
Tõenäoliselt on seal siiski tegemist nn uue põlvkonna dzihhaadi ilminuga, kus "tõsiuskseid" õhutatakse netis võtma ette üksikaktsioone (mida ennetada on pea võimatu).
ISIS-ega ei pruugi seal mingit seost olla. Kuid loomulikult ollakse seal huvitatud meedias pildil olemisest.

Tõenäoliselt on seal siiski tegemist nn uue põlvkonna dzihhaadi ilminuga, kus "tõsiuskseid" õhutatakse netis võtma ette üksikaktsioone (mida ennetada on pea võimatu).
ISIS-ega ei pruugi seal mingit seost olla. Kuid loomulikult ollakse seal huvitatud meedias pildil olemisest.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Nojah, see ei muuda ju kuidagi fakti, et läbiviijad on sama äärmuse esindajad. Ma väga ei usu, et ISIS-el midagi parteipileti sarnast eksisteerib.
Organisatsioon ja käsuliin ju ikkagi eksisteerivad. Minu arust on siiski oluline vahe, kas teo paneb toime IS-i poolt sellisteks asjadeks ette valmistatud isik või keegi, kes on omapead või endasuguste sõpradega nende videoid vaadanud ja üminaid kuulanud ja ühel hetkel otsustab, et üritab ka oma 999 neitsit kätte saada (või kui palju neid pidigi olema).
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Arvestades kui paljud on ennast selle nimel Allahi juurde saatnud, siis ilmselt enam mitte ühtegi.või kui palju neid pidigi olema
Puhttehnilise poole pealt muidugi nõus, samas ei oleks sellised aktsioonid võimalikud ilma ideoloogilise eelsoodumuseta. IS-il igatahes win-win situatsioon, kui terrorirünnakute korraldamiseks piisab üleskutsetest sotsmeedias.Kriku kirjutas:Organisatsioon ja käsuliin ju ikkagi eksisteerivad. Minu arust on siiski oluline vahe, kas teo paneb toime IS-i poolt sellisteks asjadeks ette valmistatud isik või keegi, kes on omapead või endasuguste sõpradega nende videoid vaadanud ja üminaid kuulanud ja ühel hetkel otsustab, et üritab ka oma 999 neitsit kätte saada (või kui palju neid pidigi olema).
-
- Liige
- Kontakt:
Kuulasin siin Norra uudistekanalis ühe suure kontsertorganisatsiooni esindaja arvamust(nad peaks ka tegema sama lauljaga kontserdi Bergenis,juhul,kui laulja muidugi turnee ära ei katkesta).Mees oli just julgeoleku poole peal tehes koostööd nii PST-ga(Norra Kaitsepolitsei) ja tavapolitseiga.
Üldiselt kasutab ISIS tema arvates nüüd skeemi,kus rohkem pannakse rõhku just nimelt ajupesule ehk siis keeratakse vint nende peas segamini,kes on ninapidi internetis või mingites seltskondades,kes on fundamentalistlike kalduvustega.Selle tõttu on raske ka vältida igasugu noa,auto ja isetehtud pomme.Ma omalt poolt lisaks,et Mantchesteri puhul on meil tegemist väga suure moslemikogukonnaga linnaga.Kes on kaasfoorumlastest seal käinud teavad millele vihjan.Probleemid Briti saaretel massilise migratsiooniga endistest kolooniatest ulatuvad juba aastakümmnete taha,sisuliselt hakkas see juba eelmise sajandi seitsmekümmnendatel.Ja nii nad seal elavad,Pakistanist või mõnest muust moslemimaast tulnud elavad suletud ringis,naised-abikaasadki hangitakse enda tuttavate ringist,suuremalt jaolt tuuakse needki riiki sisse.Selle tõttu usun,et need plahvatused ja noad ei jää viimaseks.Minu arvates brittidel on ainuke lahendus selle probleemi likvideerimiseks karm viisareziim just riikidega,kust saabuvad võõra meelsuse ja mõtlemisega inimesed.Aga ma ei usu seda,et keegi julgeb asja nii karmilt ette võtta,saamata rassisti silti külge.
Juhtusin lugema siin ühest ajakirjast Norra elama tulnud türklase artiklit,kes nüüd juhib liikumist Anti-Islamism Norras.Ise ta oli pärit süvausklikust moslemiperest,kes sisuliselt sealt välja heideti,kui oma peaga hakkas mõtlema ja rääkima.Tema sõnul põhjustab praeguse suure terrorismiprobleemi ja veel suurema tulevikus valitsuste jaanalinnupoliitika,kes ei taha tegeleda probleemiga sügavuti ehk siis tõelise intregreerumise,Saudide ja pakide poolt väljaõpetavate radikaalsete imaamide ja selle valehäbiga,et vähegi kriitilisem suhtumine islamimaade probleemidesse on rassism. Repliigi korras veel,et ega siingi ei olnud uudistes asja,kuni kella 6.00-ni.Olen öösiti tööl ja raadio kogu aeg sees ja kuna uudised hakkavad ketrama kella kuuest,siis ka ei olnud mul isiklikult infot(panin raadio just enne kuut kinni,hakkas teine jaamaga jupsima).Nii,et kaasfoorumlased võiks natuke tagasi tõmmata sellega,et Eesti meedia minut peale plahvatust ei hakanud kohe asjast ketrama.
Mis aga kõige peamine,sügavad kaastunded hukkunutele.Loodan,et nende hulgas polnud mu kunagise tuttava James-i lapsi,kes abielus kena eestlannaga Viljandist.
Üldiselt kasutab ISIS tema arvates nüüd skeemi,kus rohkem pannakse rõhku just nimelt ajupesule ehk siis keeratakse vint nende peas segamini,kes on ninapidi internetis või mingites seltskondades,kes on fundamentalistlike kalduvustega.Selle tõttu on raske ka vältida igasugu noa,auto ja isetehtud pomme.Ma omalt poolt lisaks,et Mantchesteri puhul on meil tegemist väga suure moslemikogukonnaga linnaga.Kes on kaasfoorumlastest seal käinud teavad millele vihjan.Probleemid Briti saaretel massilise migratsiooniga endistest kolooniatest ulatuvad juba aastakümmnete taha,sisuliselt hakkas see juba eelmise sajandi seitsmekümmnendatel.Ja nii nad seal elavad,Pakistanist või mõnest muust moslemimaast tulnud elavad suletud ringis,naised-abikaasadki hangitakse enda tuttavate ringist,suuremalt jaolt tuuakse needki riiki sisse.Selle tõttu usun,et need plahvatused ja noad ei jää viimaseks.Minu arvates brittidel on ainuke lahendus selle probleemi likvideerimiseks karm viisareziim just riikidega,kust saabuvad võõra meelsuse ja mõtlemisega inimesed.Aga ma ei usu seda,et keegi julgeb asja nii karmilt ette võtta,saamata rassisti silti külge.
Juhtusin lugema siin ühest ajakirjast Norra elama tulnud türklase artiklit,kes nüüd juhib liikumist Anti-Islamism Norras.Ise ta oli pärit süvausklikust moslemiperest,kes sisuliselt sealt välja heideti,kui oma peaga hakkas mõtlema ja rääkima.Tema sõnul põhjustab praeguse suure terrorismiprobleemi ja veel suurema tulevikus valitsuste jaanalinnupoliitika,kes ei taha tegeleda probleemiga sügavuti ehk siis tõelise intregreerumise,Saudide ja pakide poolt väljaõpetavate radikaalsete imaamide ja selle valehäbiga,et vähegi kriitilisem suhtumine islamimaade probleemidesse on rassism. Repliigi korras veel,et ega siingi ei olnud uudistes asja,kuni kella 6.00-ni.Olen öösiti tööl ja raadio kogu aeg sees ja kuna uudised hakkavad ketrama kella kuuest,siis ka ei olnud mul isiklikult infot(panin raadio just enne kuut kinni,hakkas teine jaamaga jupsima).Nii,et kaasfoorumlased võiks natuke tagasi tõmmata sellega,et Eesti meedia minut peale plahvatust ei hakanud kohe asjast ketrama.
Mis aga kõige peamine,sügavad kaastunded hukkunutele.Loodan,et nende hulgas polnud mu kunagise tuttava James-i lapsi,kes abielus kena eestlannaga Viljandist.
Öösiti peaks vist vaatama näiteks CNN või muu USA uudissajdi kes on meie ajavõõndist 8-9 tundi.
Väidetavalt evakueeritakse Manchesteri ostukeskust
Manchester's Arndale shopping center evacuated, witnesses heard "big bang"
http://www.reuters.com/article/us-brita ... SKBN18J1DC
Manchester's Arndale shopping center evacuated, witnesses heard "big bang"
http://www.reuters.com/article/us-brita ... SKBN18J1DC
Hukkunute arv on tõusnud 22-le. Vigastatuid on vähemalt 57.
https://tvrain.ru/articles/terakt_v_manchestere-435311/
https://tvrain.ru/articles/terakt_v_manchestere-435311/
Bertel Gripenberg: See lõhe on sügavam surmast, on sünge, pime ja lai - ta lahutab inimest sellest, kes punaseks kiskjaks sai.
-
- Liige
Oi-oi!
Mis me presidendiga lahti on?
Kaljulaid: Eesti on rangelt ilmalik riik ja see aitab turvalisusele kaasa
http://www.err.ee/597613/kaljulaid-eest ... sele-kaasa
Harimatus või kirikuga üles kisutud konflikti õigustamine?
Uskmatu e kafir olla on islamisti jaoks hoopis hullem, kui kristlane, kes on ikka raamaturahvas ja keda võib teatud juhtudel taluda, kui ta maksu maksab.
EDIT Raamaturahvad islamis:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/People_of_the_Book
Mis me presidendiga lahti on?
Kaljulaid: Eesti on rangelt ilmalik riik ja see aitab turvalisusele kaasa
http://www.err.ee/597613/kaljulaid-eest ... sele-kaasa
Harimatus või kirikuga üles kisutud konflikti õigustamine?
Uskmatu e kafir olla on islamisti jaoks hoopis hullem, kui kristlane, kes on ikka raamaturahvas ja keda võib teatud juhtudel taluda, kui ta maksu maksab.
EDIT Raamaturahvad islamis:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/People_of_the_Book
Viimati muutis Martin Peeter, 23 Mai, 2017 16:39, muudetud 2 korda kokku.
Dona nobis pacem!
See on nüüd küll ikka päris loll jutt.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist