Tahaks teada kuidas otsimisega alustada

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Lennart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lennart »

Oleneb eseme suurusest kindlasti,kui suurust tuvasatada ei ole võimalik siis võta paraja kaugusega tugevama signaali asukohast. Kui ese on madalal siis saab väga edukalt mätta välja võtta ja raputada see keltsast tühjaks kuni sealt padruneid ja pandlaid kukkuma hakkab :D Aga kui suurem metallist objekt siis tuleks eemaldada kõntsa ettevaatlikult ja aru saada eseme olemusest,kui see peaks mürsk või muu lõhkekeha olema (mitte kest) siis on targem muld peale ajada ja las ta puhkab seal edasi.
Ega endalgi eriliseid kogemusi pole,kuid ega kaevamises midagi rasket pole ja viisakas oleks pärast augud kinni katta mis raskest tööst maha jäävad.
kapralheinz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kapralheinz »

Aegna saarel võib kõiksugu moona leida. Saare keskosa, soostunud ala on mitmetsorti moona täis. 1941 kui Sidorovid patareisid lõhkasid, tehti seda väga oskamatult. Patareide mürsukeldritesse pisteti lihtsalt kast tooli süütenööriga sisse...Kõige nõrgem nurk andis järele ja kogu kraam lendas ülerõhuga välja. Enamus muidugi on muidugi aastate jooksul kokku korjatud, aga just sellel niiskel alal võib ühtteist leida. Tihti on vaja vaid paks samblakiht kõrvale tõmmata. Näppida muidugi ei soovita. Lihtsalt ära märgistada, kaardile kanda ja asjameestele teatada. Otsimisrõõm maksab ka midagi. Leidsime ise sealt niisama hulkudes igasuguseid kaliibreid, kõige huvitavamad olid sellised pikkades plekkvutlarites isendid...
ck
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas ck »

kas Tallinna lähistel keegi ka millaski metsa viitsib minna ? detektor kaasa ja minek..
vdreving
Liige

Postitus Postitas vdreving »

Kõigepealt tulevad pudelikorgid ,konservitoosid jm.selline kraam,mis annab samuti otsija tunnetamiseks vajaliku kogemuse.kui oma riistapuu kenasti käe sisse saad,küll siis ka tõsisemad leiud tulevad. Igal juhul õnnelikku leidmist,et riided roostest pruunid oleks ja igal õhtul seljakott täis oleks. Proovi alustada otsimist sealt,kus ikka pauku on tehtud,saad kiirema tulemuse.
jrgen20
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jrgen20 »

Käisin ka see nädalavahetus ühes väidetavalt heas kohas kaevamas. Inimene. kes mind sinna saatis näitas sealtkandist saadud leidugi mis oli tõesti muljetavaldav. Kolasin siis terve päeva metsas, paksus tihedas võsas kus tõesti inimjalg ei oleks tohtinud olla käinud. Mis siis ikka kui detektor seljast ja otsima. Esimesed piiksud tulid pärast tunniajast kolamist. Signaal oli tugev ning näitas suuremat leidu. Lükkan, hing sees värisedes, samblakihi kõrvale ning märgistasin kaevatava ala. Sai kaevatud ca 10 cm sügavusele kui välja tuli..........värvipott. Keset sellist võsa kus tõepoolest läbisaamine on tapvalt raske ning lähim elamine asub ka 10 km eemal asub mingi onkli prügimägi. Edasi tuli veel mõni polt, naeltega kinnilöödud kalossi paar ning lõpuks naltega täidetud sokk??? Veelkord tõestus et ei ole kohta kuhu inimene poleks oma prügi Eestimaa pinnale poetanud.
Kasutaja avatar
ktamm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ktamm »

Kaevatud augud ajage pärast täis tagasi. Jalad võib metsas murda...
vdreving
Liige

Postitus Postitas vdreving »

Tassitakse ja imelikke asju metsa.Ise olen leidnud raba pealt punkrist klaveri või õigemini selle,mis alles oli jäänud.
Lennart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lennart »

Ja mina arvasin,et Fritsudele meeldis kummiliimi nuuskida :D
Style
Liige
Kontakt:

Arheoloogi meelespea

Postitus Postitas Style »

Kas oleks vanemate "kaevurite" käest võimalik saada infot, kuidas käituda ühe või teise leiuga. Inf oleks igati kasulik võhikutele (nagu ntx mina, kuigi pole kaevaja), et vältida õnnetusjuhtumeid ja esemete kahjustamist.
Näiteks, kui ohtlikud on leitavad laskemoonad? Mida teha, kui leiad kranaadi? Kuhu pöörduda, kui leidsid suure raua kolaka, millega ise hakkama ei pruugi saada (tank :))? Jne.
Loomulikult, ei looda saada siia oma "know-how"d, kuid mingid ühised võtted on ikkagi olemas?..
Kasutaja avatar
Kessel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kessel »

Lõhke kehadega ära midagi ette võta, helista 112 ja räägi oma jutt ära. Saad kenad soovitused , mida edasi teha .
Kui ese just keset raba pole , tulevad nad ilusasti kohale ja teevad oma tööd ise .
fireman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fireman »

Kui just pomm pole ja midagi huvitavat leiad, võid mulle helistada :wink:
Muideks lahe foorum on see :)
Kasutaja avatar
suurpomm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas suurpomm »

fireman kirjutas:Kui just pomm pole ja midagi huvitavat leiad, võid mulle helistada :wink:
"Viska" siis meile oma number!

Tegelikult, kas keegi on leidnud lahenduse rauast esemetele, mis tulevad sügavalt maapõuest ja pole tänu vähesele hapnikule roostetama hakanud.
Kas kellelgi on kaasas ämber dest-veega, kuhu rauast esemed panna. All-vee arheoloogidel peaks mingi lahendus olema?
fireman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fireman »

suurpomm kirjutas:
fireman kirjutas:Kui just pomm pole ja midagi huvitavat leiad, võid mulle helistada :wink:
"Viska" siis meile oma number!

Tegelikult, kas keegi on leidnud lahenduse rauast esemetele, mis tulevad sügavalt maapõuest ja pole tänu vähesele hapnikule roostetama hakanud.
Kas kellelgi on kaasas ämber dest-veega, kuhu rauast esemed panna. All-vee arheoloogidel peaks mingi lahendus olema?
Ok! 5141947 ja visake need parem kohe nafta sisse, mitte dest vee sisse. Kui otsida viitsid siis olen siis foorumis juba kirjeldanud oma "tehnoloogiat" ja paremat moodust ei tea siiani. Kasutan naftat, WD40, värvitut autopoleerimis vaha, imepeenikest pehmet terasharja ja vajadusel liivapaberit.
Muideks lahe foorum on see :)
Lizard
Liige
Kontakt:

niisama,kaasakõmpida

Postitus Postitas Lizard »

et kui keegi kuskile midagi otsima läheb vms,siis võiks mu kaasa kutsuda,
leida ma midagi ei taha,niisama kaasaskõmpida,pilte teha ja niisama vaadata.
Kasutaja avatar
Põrgust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Põrgust »

Ise tuleks ka heameelega kui kellegil küüti on pakkuda :
Ainult, et varsti läheb ilm käesti ära
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist