Ma ei oska enam mujale pöörduda kui ainult siia ja mure on tõsine.
Nimelt on mulle diagnoositud lampjalgsus 147° mõlemal jalal, siiani olen olnud siin täiskoormusel, viimased 1,5nädalat olen olnud füüsiliselt vabastatud aga olin ikka sunnitud kõike kaasa tegema, nüüdseks on jalad nii pekkis, et valuvaigistitega saan longates kõndida. Homme lähen uuesti arsti juurde, et pikendada, kuna olukord on sunniviisiliselt nii pekki keeratud.
Leidsin sellist informatsiooni internetist ja tahan uurida, kas mind on millestki teavitamata jäetud ja kas saan miskit ajama hakata sellise informatsiooniga. Või on info vana ja peangi käima arstide vahet ja füüsilist vabastust taotlema, millest nii kui nii tolku pole, kuna kedagi ei huvita see ja teedki kõike kaasa, niiet valusid ei saa katkiste ja veriseks höörutud villidega võrrelda, valud löövad jalgadest kuni lõpuks seljani välja, niiet tekivad hingamis raskused.
Lampjalgsuse II aste 141°–155°. Jalg on lühem 2–5 cm, kerge funktsioonihäirega ------- Tegevteenistuseks kõlblik piirangutega (
https://www.riigiteataja.ee/akt/960023)
Oluline tervisehäire. Lampjalgsuse II aste ilma artroosi nähtudeta ---- B-ASTE (kõlblik tagalateenistuseks)
Kaitseväekohustuslasel on püsiv tervisekahjustus krooniline haigus, haiguse või trauma jääknähud, mis oluliselt vähendavad tema töövõimet. Haigus ägeneb kuni kolm korda aastas. Nendel isikutel on teenistuskohustuste täitmine raskendatud. Need kaitseväekohustuslased on eeldatavalt kõlblikud teenima kaitseväelisel erialal väiksema füüsilise ja vaimse koormusega. (
https://www.riigiteataja.ee/akt/74839)
Mul oli juba tsiviilis jalgadega suured mured ning häiris ja piiras teatud tegevusi. Nüüdseks on asi jõudnud nii kaugele, et füüsilise vabastusega pean kõike kaasa tegema, ise valudes, mida on raske kirjeldada ja mõtteis ainult see, kas võtta tääk välja või ei. Või anda see igaksjuhuks enda käest ära.
Praegusel hetkel ootan psühholoogi vastust, et saada aeg tema juurde, kuna vajan nüüdseks kiiremas korras temaga suhtlemist.
Ootan mõistliku suhtumist,
21 aastane noormees