Mutid!

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
aht0
Liige
Kontakt:

Re: Mutid!

Postitus Postitas aht0 »

Naise vanematekodus mutiprobleem puudub. Üks kassidest on "spetsialiseerunud" mutipüügile. Isegi vahtinud kuidas ta passib mingi mullahunniku kõrval tunde ja siis hüppab järsku esikäppadega hunnikusse.. Naabri krundil või üle tee.. Ega ta neid ei söö.. Püüab, tapab, toob näha.. A la kunstipäraselt seatud mutilaiba(de) presentatsioon välistrepil..
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Nii :D

+ 2 isendit lisaks. Minu kontole.
Abiline on kadunud...

1 isend oli roninud käiku, kus poolteist nädalat pole olnud elutegevust.
Aga ma panin sinna poolteist nädalat tagasi rauad maha, said niivõrd hästi pandud (eeskujulikult 8) ), et ei raatsinud vahepeal üles võtta ja tuleb välja, et asja eest.

2 isend. Intelligent nr.1
Seesama, mis/kes eelmise lehe pildil läbi raudade roomas. Sama koht kah täpselt.
Sai eelmine kord rauad üles võetud, liivapaberiga puhastatud ja uuesti samasse kohta maetud.
Nüüd oli eile hommikul, kui kohale jõudsin, lihtsalt needsamad rauad mulda täis ajanud.

Nii.

Võtsin vanad rauad üles ja panin poesoojad kell 9 asemele.
Need rakenduvad kergemini.
Tampisin käigud kinni.
9:30 vaatan - kinni tambitud käigul muld üles aetud.
Avan lõksu asukoha ja... rsk jälle puhtalt raudadest läbi roomanud !
20170727_092914.jpg
Esimesel pildil näha vastu vaatav pilt kohe peale avamist.
Teisel pildil näha avatud mutikäik paremal (võtsin mulla pealt, et näha kust ta läbi läks).
Kolmandal näidatud muti teekond. Kusjuures mulda täis oli enne seda aetud vasakult poolt. Tähendab isend läks pool tundi pärast uute raudade panekut sealt puhtalt läbi samuti ilmselt vasakult paremale.... ja tagasi ka, sest...

...panin rauad uuesti samasse kohta tagasi kuid sellise kaldega, et päästemehhanism jääks veidi kaldu üles (muidu oli horisontaalselt kõik ilusasti pandud).

15 minutit ! hiljem mutt raudades sees.. ja jälle tuli vasakult !
20170727_100311.jpg
Pilt kah täismõõdus.
Sellst mõõtu isend siis on võimeline läbima mutilõksu ka puhtalt!
20170727_101028.jpg

Panin sinna need poesoojad tagasi ja jätsin maha.
Kaks päeva (eile ja täna) rohkem elutegevust seal käigus polnud, aga rauad jäid maha.

3 isend. Intelligent nr.2 siiani tabamatu rsk!

Teises kohas samasugune lugu. Jätsin vanad rauad maha. Üleeile hommikul vaatan, mulda täis aetud.
Panin sinna kah poesoojad uued rauad.
2 tundi hiljem mulda täis aetud.
Võtsin välja puhastasin ära ja samasse kohta tagasi.
Terve päeva vaikus.
Õhtul hilja ~22 paiku vaatan mulda üles aetud.
Avasin. Mutt oli läinud esimesest lõksust puhtalt läbi ja siis enne teist lõksu, mis tagurpidi vastu tuli, keeras 90 kraadi all ära ja tegi uue käigu ning kadus...
Rauad välja, uuesti rauad sisse (üks paar vanades suundades + teise paari üks lõks uue käigu suunale).
Täna hommikul vaatan, muld üles aetud.
Teen lahti ja kõik kolm rauda igast suunast mulda täis aetud + ümber nende kolme lõksu ringiratast käike aetud.
Tampisin kinni ja panin uuesti ühe paari maha ca 1m edasi käiku, kus kaks suunda.
Noja nüüd ma tulin tulema ja ta polnud terve päeva kordagi enam tulnud sinna tagasi.

Aga ma olen jäärapäine ja küll ma selle ka kätte saan. :D
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Mnjaaa ... mul on selline virtuoos eilsest saati kirbul. Täna lükkas sügava augu mulda nii täis, et kate kukkus hunniku otsast viltu. :lol: Ja seal oli kolm lõksu ... jumal teab mis suunast tuli. Ja 30cm kõrvale oli kohe uue ilusa hunniku teinud - puhas ülbitsemine. Kuid kogemus ütleb, et ükskord nad eksivad.
Keegi rääkis siin tublidest kassidest. Hakkasin just Eesti Loodus otsima, kus (vist) oli nendest toredatest vabalt hulkuvatest kodukassidest lugu. Aastas murrab üks selline 50-70 lindu ... Püüaks nad siis mutte. Tahtsin sellest siia kirjutada, sest minu kass, nimega MAPATS :) püüab kõike - hiiri, rotte, linde, konni, sisalikke ... mõni päev tagasi näitas mulle ikka muti ka ära. No vot, tulin päeval just tuppa, et kirjutan sellest ja ... Mapats külitas trepil juraka vesiroti kõrval. Ega ta palju mu nr 44 käimast väiksem polnud.
Lõpetuseks "pinistajatest". Mul on siin kaks naabrit muttidega hädas. On kumbki soetanud "pinistajad". Õhtul on neid ligi 50m kuulda. Aga mutid müttavad. Nagu eelmine aasta, tehti mulle "tellimus". Eilsest tänaseni 3 mutti. Pinistajatest 1-9 meetrit eemal.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

MAPATS 8)

..aga kass on lahja... isegi, kui ta on MAPATS
tuleks soetada hobune :D
Setu talumuuseumist on Miljutin kuulnud, et parim viis muttidest lahti saada on hobuste karjatamine. Kohast, kus karjatatakse hobuseid, mutid kaovad. Miljutini sõnul võib põhjus olla selles, et hobune vajutab kõndides käigud kinni.
http://tarbija24.postimees.ee/2778542/m ... i-voidelda
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Teatan tagasihoidlikult, et elukaasa raporteeris just fataalse lõpu leidnud mutist.
Niisiis on emane kass ikkagi ära teinud.
Koeral, kes lihakeha leidis, oli muskusest savi, hakkas juba järama....
Mutt.jpg
Mutt.jpg (36.34 KiB) Vaadatud 3910 korda
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
kristjan82
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kristjan82 »

Ma ei ole küll nii kirglik mutipüüdja kui siin teised kaaskannatajad aga ma siiamaani nn paugutajatega neid elimineerinud. Käik lahti paukhernes sisse ja kabuum ( peale panna pakk, telliskivi mitte kasutada-pritsib tükke)
Mulle jõudis kohale ka selline hea toode millega hea sigu, linde jne peletada. Ehk siis paned tiksuma põlluserva või kuhu vaja ja siis iga poole tunni tagant teeb litaka. Võib jätkata omavahel.
Toimib. 6 tunnine lint on 3+ euri

Pilt
[b][url]http://achtung.ee/[/url][/b]
Kasutaja avatar
Vilks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Vilks »

Naabrimees tõi Peterburist.
Toimib. Teist aastat aiamaa mutihunnikutest puhas.

Описание
Алфос Крот+ 30 табл - фумигантный инсектицид в виде таблеток. На данный момент является одним из самых эффективных средств по борьбе с садовыми кротами. Предназначение: Защита Ваших садовых участков, растений, овощных, злаковых и цветочных культур от кротов, сусликов, хомяков, а также крыс и мышей. «Алфос Крот+» применяется также для дезинфекции запасов зерна в складских помещениях против амбарного долгоносика и клещей. Препарат позволяет эффективно бороться с садовыми муравьями, капустной мухой и другими садовыми насекомыми вредителями. Принцип действия: Попадая в почву или зерно, таблетка выделяет тяжелый газ – алфос. Этот газ вытесняет воздух и оседает на глубину до 4м, отпугивая и уничтожая вредителей. В комплекте поставляется подробная инструкция по использованию препаратом. Инструкция по применению: •от крота, слепыша, хомяка Снимите лопатой верхнюю часть кротовины до появления норы, и поместите в нее таблетку. Положите ее, примерно, на глубину 20 см. Засыпьте сверху землей. Для наибольшего эффекта Вам следует обработать таким образом все кротовины на участке. Вскрывать только на улице, таблетку положить в норку, сразу забросать землей (2 красс опасности -для людей вредно тоже- НЕ ПРИМЕНЯТЬ В ЖИЛЫХ ПОМЕЩЕНИЯХ!!!!),уничтожают клещей, муравьев, крыс в землю положить в местах скопления

Sellised vänge karbiidilõhnaga ümarikud tabletid. Panin mõlemisse värskesse mutimulla- hunnikusse. Kui maa on väga kuiv, siis sorts vett otsa ja trampisin hunnikud kinni.
Tõesti mõikas, ma isegi kaevasin pärast paar käiku lahti ja leidsin 2 surnud elukat.
Mõjus ka mügridele aga need hirmutas lihtsalt naabri hoovile (ei tapnud).
Vilks pidi teispool Läti piiri hunt olema?
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Kahtlemata on efektiivseid mürke muttide vastu. Nende ainuke probleem on tavaliselt see, et see tapab ka palju teisi elajaid, kellega muidu elaksid rahulikult ühel pinnal.
oliver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oliver »

Kustkohast seda 6-tunnist paugutit saab, metsanotsude vastu peaks ju heasti aitama?
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

oliver kirjutas:Kustkohast seda 6-tunnist paugutit saab, metsanotsude vastu peaks ju heasti aitama?
6 tundi=3€... Sügise poole juba 12€ öö ja kui on suurem põld, tuleks neid paugutajaid korraga mitu tükki üles seada. Natuke kalliks läheks kartulite sel viisil kaitsmine, odavam tuleks neid turult osta. Ja kas need paugutajad vihmakindlad on? Paugutamiseks valiks ma pigem propaanikahuri. See teeb ikka muljetavaldavaid kõmakaid. Iseasi muidugi, mida naabrid sellest arvaks. Võiks proovida ka mõnest suuremast valjukast sea hädakisa lasta, kas siis kindla intervalliga või, veel parem, kui süsteem hakkaks tööle sigade ilmumisel nt. soojus- või liikumisanduri abil. Viimane võib välitingimustes küll kardetavasti arvukalt valehäireid anda, kui nt. oksad, põõsad, rohi või kartulipealsed tuule käes liiguvad. Aga propaanikahuriga peaks üldiselt saama ka mutte tõrjuda, kui aparaati natuke modida, nii et kahuri "toru" oleks suunaga allapoole ja kõmakad otse muti käikudesse lasta.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

+1 isend sealsamas kohas, millest eelnevad pidid tehtud.
Kuna sealt on nüüd nopitud järjest 4 isendit, siis võtsin rauad ära ja panin teise kohta.
Ülla-ülla : kaks päeva pärast seda jälle üks isend ennast sellest samast käigust läbi pressinud...
See koht/käik tundub olevat transiitkanal mingi neil. Kuna nüüd + veel kahe päeva jooksul pärast seda sealt uuesti keegi läbi pole enam läinud, jätsin hetkel sinna uuesti rauad panemata, sest paduvihmad käivad üle ja maa on mudamülgas.

Teistes kohtades (neli paari raudu) kõikides on mutid ajanud rauad järjekordselt mulda täis ja 0 (null) saavutust minu poolt :(
Kusjuures tegin rauad puhtaks ja panin tagasi, kuid mitte üheski nendes neljas kohas kolme päeva jooksul enam ükski mutt käinud ei ole (tallasin käigud kinni ja nii nad seal on puutumatult nüüd).

Mutijaht jätkub.
hulgus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hulgus »

Mõned aastad tagasi võitlesin ka muttidega, vahelduva eduga. Jäi petlik mulje, et lõksud tegid oma töö korralikult. Kesksuvest alates hunnikuid ei leidnud.
Kevadepoole talve jäi silma, et üks 5a. õunapuu, martsipan nimelt, on kahtlaselt kreeni vajunud. Lähem juurdlus tuvastas, et puukesest, mis oleks võinud esimest korda vilja kanda, oli jalutuskepp saanud. Mingi teise istiku juured olid ka puhtaks lakutud.
Jätsin mutid rahule, kuuldavasti ei pidavat nad omavahel läbi saama ja koos ei elavat. Parem ohverdan vihmausse, kui €€ maksvaid istikuid.

Viimased paar aastat ei ole enam muttide ega muude elukatega muret olnud. Alustas naabri kõuts, kes perenaisele igaks hommikuks paar poolelusat trepile tõi.
Siis sai ka oma penile õpetatud, et kui kuhja näed, siis kraabi laiali ja uuri sisu.
Retriiverid näljasteks aretatud, võttis kiirelt õppust, lahtikaevatud käike olen leidnud, laipu mitte...
Ulan-Ude40, 75274
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Mul ühel sõbral ajas kuldne retriiver mügrid ka minema. Vaevalt, et mõne kätte sai (tõendeid pole), aga arvata võib, et lihtsalt halb on elada, kui kogu aeg keegi pea kohal nuusib ja uriseb ja kraabib ja kaevab.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Mul olid kunagises töökohas valvekoerad, kes mügrisid sõid. Juhtusin kord ise pealt nägema, kuidas koer öösel kedagi mööda muruplatsi taga ajas. Selleks ajaks, kui ma juurde jõudsin, oli penil elukas juba käes, õigemini öelda suus. Esiti vaatasin, et koer roti kätte saanud, ütlesin, et Kuki, näita, kelle sa kinni püüdsid. Koer lasi oma saagi siis suust välja ja näitas mulle. Oli hoopis mügri. Siis vaatas mulle otsa, et noh, nägid nüüd ära, kaua sa ikka vahid ja krõmps-krõmps-krõmps pistis oma värske öise eine nahka. Nood penid püüdsid ja murdsid kõike, mis liikus ja valvatavale territooriumile sattus. Põldhiiri, mügrisid, rotte, tuvisid ja isegi siile ka sõid; mutid, kodu- ja karihiired, kassid, rebased, kährikud ja kord isegi ühe ilvese murdsid maha, aga ei söönud. Targad koerad olid, käisid vahepeal koeraköögis minu juures telekat vaatamas ja raadiot kuulamas ja küllap sellest ka teadsid, et ilvest ei tasu igaks juhuks süüa, võib veel viimaks korruptsioonimürgituse saada :lol:.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

+1 täiesti uuest kohast.

Intelligentsed on vanadest kohtadest kadund kusagile krt.
Jaht jätkub. :twisted:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline