ja
ausalt... mis te arvate, et siis meie kapimudelistid tulevad kunagi kapist välja ja julgevad oma töid siin presenteerida ? mehed, mõtelge tulevikule! kui see kuradi püha sõda siin jätkub...
Siin on niimoodi, et tulevikule me mõtlemegi. Et ikka julgetaks kapist oma tilluskaaladega välja tulla. Keegi peab ka kapimudelistide eest seisma.
Kogu see võlv saigi ju tehtud tänu järjekordsele "hirmsale pealekäimisele suuremale mõõtkavale üle minemises"..

Üks tsitaat:
Küll aga tekitab nõutust autori eelistused "tilluskaalas".
Pikajalised kogemused mudelirindel lubaksid aimata, et normaalses möötkavas oleksid tulemused veelgi ehedamad.
Jutt pole isegi lihtsalt suuremast mõõtkavast, vaid lausa ainsast "normaalsest"..

Ei siinkirjutaja ei pea mingist mõõtkavast väiksemaid mudeleid kingakarpidele sarnanevaks (Sho võiks selle kingakarpi puudutava postituse korra mõttega läbi lugeda).
Loeme siis veelkord mõttega läbi..
Mida väiksemaks mõõtkavas minna, seda rohkem tuleb detaile mugandada. Ja mugandada tuleb väga oskuslikult, et asi ikkagi loomulik välja näeks. Küsimus ongi, et kui kaugele me asjade lihtsustamisega läheme - Kas mudel, mis ähmaselt meenutab oma prototüüpi, ikkagi on mudel? Nii võib öelda, et kingakarp meenutab ka kaudselt Tiigrit.
See tekst oli eeldatavalt teemakohane ja käis siis järelikult jutuksolevate mudelite kohta. Selliste nagu pildil.
Millede kohta kuulsime 3 kommi varem, et on selgelt näha mõõtkavast tingitud vähene detailsus, märgatavalt üledimensioneeritud detailid ja selgelt möödalastud proportsioonid.

No ma ei suuda ka kõige parema tahtmise juures neid PzKpfw IV ausf H kingakarpideks pidada.. isegi kaudselt ega ähmaselt ei meenuta..

Karta küll võib et pikkustpidi on mõõtkava 1:95 ja laiustpidi 1:101 -le, ilmselt pakutakse aritmeetilist keskmist....
 Karta küll võib et pikkustpidi on mõõtkava 1:95 ja laiustpidi 1:101 -le, ilmselt pakutakse aritmeetilist keskmist.... 
 ). Kunagi oli mul üks töökaaslane kes sellistel puhkudel amastas öelda: "kellele mootorimürin, kellele persekärin".
 ). Kunagi oli mul üks töökaaslane kes sellistel puhkudel amastas öelda: "kellele mootorimürin, kellele persekärin".