Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Z03
Liige

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Z03 »

Walter2 kirjutas:Kas midagi hakkaks muutuma kui meessoost "katrinid" ka ajakirjanduses oma lood avaldavad?
Hetkel meenus mulle üks "meessoost katrini" lugu, mis on täiesti tõsi, nagu kõik minu kirjutatud lood. Sest elu ise on alati palju värvikam kui ükskõik missugune väljamõeldis.
Mu kunagine naabrinaine rääkis. Tal mees haigestus, paelussitõppe. Mees jäi väga kõhnaks ja vajas ravi, oli isegi haiglas, siis hakkas lõpuks tervis taastuma. Naine ise tugevama kehaehitusega, töötas kokana. Nojah, juhtus selline olukord, et naine vist ei näidanud mehe suhtes üles piisavat lugupidamist või tekkis muu konflikt, aga mees otsustas naist eee..., noh, karistada. Pärast naine rääkis kõigile alevikus, kes kuulata viitsisid: "Ah või tema tuleb mind togima, endal paeluss kõhus, ravi ja poputa sellist... Nii kui korra küünarnukiga äsasin, lendas mees köögist välja, läbi esiku ja ei peatunud enne, kui esiku kõrval oleva WC potil." Nii et jah, seda ma nimetaks naisepoolseks perevägivallaks. Nii vaimseks kui füüsiliseks. Ja kusjuures, naine ju ise eelnevalt provotseeris meest. Rohkem juhuseid ei tea.

Kuigi jah, see pole ahistamislugu, vaid perevägivallast. Ei õnnestu mul ka kunagi konkreetselt teemas püsida. :)
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Kodanik Rõivas, Taaviga seotud intsidendis tuleks minumeelest eristada seda Malaisia ettevõtet kust eskorttüdrukud saadeti ja väidetavat ahistamisohvrit. Paberilt etteloetud ühisavaldus oli esimese poolt kuid Katrin, tuntud ka kui Karin, Annika jms oli minuteada ikka Eestist delegatsiooniga kaasa tulnud. Kõiketeadvate vanamuttide väiteil (ma loen palju sopalehtede kommentaariume, sest enamasti saab sealt rohkem (vale)infot kui artiklist) on ta nimi Kadi Metsmaa , sündinud 1984, Brightspark OÜ, EAS-i Malaisias käinud delegatsiooni liige, FB-lemmikute hulgas Taavi Rõivas (ikka veel? ). Kuid see selleks.

Minumeelest on täiesti arvestatav ka võimalus, et Taavi Rõivas tahetaks parteisisese võimuvõitluse käigus nö rongi alla visata ja läbi aegade on üheks odavaimaks ja efektiivseimaks PR-trikiks olnud ebasoosingusse sattunu esitlemine vägistajana, kommionuna jms. Kui Julian Assange ebasoovitavaks isikuks muutus olid paar Rootsi vägistamisohvrit kohe varnast võtta ning mitu naist nüüd kolonel Gaddafi või Saddam Hussein päevas ära vägistasidki.... ei mäleta enam.

Kui üldse midagi, siis EAS majasiseselt võiks selliste 90-ndate stiilis ossipidude korraldamisi tagasi tõmmata, sest see pole neil sugugi esimene kord.
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Kahjuks on seal samas "põõsas" ju ka need poliitikud, kes veel aasta tagasi näiteks Ojasoo juhtumi puhul naiste vastu suunatud vägivallale absoluutset nulltolerantsi kuulutasid ja avalikkusele lõpuni tundmaks jäänud ohvrile vaimset tuge pakkusid.
Soovitan vaadata Liina Kersna suhtumist nii Ojasoo kui Võrno juhtumitesse ja siis võrrelda järgeva vastusega Rõivase juhtumi kohta:
Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Liina Kersna ütles Taavi Rõivase ahistamisskandaali kohta, et kõige tähtsam on kiiresti ja selgesõnaliselt valed ümber lükata, sest muidu ei aita enam ka abikaasa toetav käsi põlvel.
Kersna vastas Winston Churchilli tsiteerides, et vale on poolel teel ümber maailma, enne kui tõde püksid jalga saab.
"Tänapäeva valed on veelgi väledamad. Seetõttu on kommunikatsioonis, aga eriti kriisikommunikatsioonis, erakordselt oluline võimalikult operatiivselt ja selgesõnaliselt valed väited ümber lükata. Vastasel juhul on vale end juba inimeste teadvusse tsementeerinud ning enam ei aita ka abikaasa toetav käsi põlvel," lausus ta.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Eemaldasin paar Laura Kõrgemäe tegevuse ümber puhkenud skandaali kohta käivat postitust. See pole enam Eesti poliitelu ja see ei puutu foorumi temaatikasse.

Tegelikult moodustab ka Taavi Rõiva juhtum Eesti poliitelus väga marginaalse peatüki.
asiootus
Liige

Postitus Postitas asiootus »

vanahalb kirjutas:Minumeelest on täiesti arvestatav ka võimalus, et Taavi Rõivas tahetaks parteisisese võimuvõitluse käigus nö rongi alla visata ja läbi aegade on üheks odavaimaks ja efektiivseimaks PR-trikiks olnud ebasoosingusse sattunu esitlemine vägistajana, kommionuna jms.
Parteisisene võimuvõitlus kõlab päris põnevalt aga see pole ju paraku ainuke ja esmakordne juhtum kui Taavi Rõivas on klouni või tola mänginud...
Küsimus on ikka selles, keda või kelle huve Taavi Rõivas klouni, tola, ... mängides esindab...Eesti Vabariigi, iseenda või veel kellegi kolmanda?
Kas nt. Briti KONSERVATIIVI David Cameroniga kohtuma minnes oli Taavil vaja helesinine ülikond ja lillad sokid jalga tõmmata või oli see nüüd puhalt mingisuguse Taavi Rõivase vastase parteisisese vandenõu tulemus?

Pilt

Kas selline 300 000 + eurose võlaga regulaarselt tola mängiv edev kloun ei või olla mitte Eesti Vabariigi jaoks julgeolekuoht?
dm7
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas dm7 »

Sokivärvi põhjal julgeolukuoht? Mitte et mulle antud kodanik sümpatiseeriks, aga pole nüüd mõtet üle ka pingutada.
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Castellum »

Kriku kirjutas:Eemaldasin paar Laura Kõrgemäe tegevuse ümber puhkenud skandaali kohta käivat postitust. See pole enam Eesti poliitelu ja see ei puutu foorumi temaatikasse.

Tegelikult moodustab ka Taavi Rõiva juhtum Eesti poliitelus väga marginaalse peatüki.
See, kas TR ahistas või ei ahistanud naist, pole tõesti Eesti poliitelu teema. Paremal juhul tegeleb sellega TR abikaasa, halvemal juhul politsei.

Aga see, kuidas ühte poliitikut puudutavat skandaali on püütud/püütakse summutada, kuidas hoopis teises kohas viibima pidav (ka maksumaksja raha eest) poliitik ühtäkki istub tunde koos oma väidetava ohvriga ja püüab teda rääkida ära jne jne - see on kindlasti Eesti poliitelu teema.
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
asiootus
Liige

Postitus Postitas asiootus »

dm7 kirjutas:Sokivärvi põhjal julgeolukuoht? Mitte et mulle antud kodanik sümpatiseeriks, aga pole nüüd mõtet üle ka pingutada.
Juhul kui riietumisel etiketti ei soovi järgida, mida siis Eesti riiki esindama ronid, parem mine tsirkusesse klouniks...
Eesti riiki esindades peaks siiski riietuma soliidselt ja väärikalt?
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Härrased,lepiks kokku,et Rõiva meistri naisterahvaste katsumine on sigadus,mis minu isikliku arvamuse järgi viib lõppude lõpuks ta naisest lahku.
Ja ka kahju Eesti imidzile(eriti arenevatel Aasia turgudel) on kahjuks väga tugevalt tehtud,sest Aasia ikkagi jälgib mida teevad juhid ja eksjuhid.
ja lõpetaks sellega asja ära,muidu me jäämegi siin kuni jõuludeni seda heietama.Samas,kui tahaks teada,mis toimub Tallinna võimuläbirääkimistel ja kas see valitsus veab EL eesiriigina need järelejäänud kuud välja.
Ning millised käigud on taskus Savikal ja millised ohud on järgmisel aastal nii majanduslikult,kui julgeolekuliselt Eesti ees.
Rõivas on lihtsalt mõlakas ja sellistele tegelinskitele pole meil,kaasfoorumlastel vaja aega enam raisata.
https://majandus24.postimees.ee/4285017 ... 1495278916
Huvitav majanduspoliitiline artikkel,juba aastatuhande alguses olid asjad kreenis.Ei uskunud,et asjad nii kreeni on kaldunud.
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Olen ka selle sektoriga veidi kokku puutunud.
See, et piisavalt aega ei anta on pidev probleem. Projektid on kiirustatud ja sisaldavad vigu (või ei olegi põhimõtteliselt valmis), alltöövõtjad kiirustavad ja teevad samuti vigu ja kõik askeldavad närviliselt üksteise seljas. Kokkuvõttes läheb sellest tulenevate probleemide lahendamisele ilmselt rohkem aega ja raha kui normaalselt aega võttes. See on siin laialt levinud loll praktika.
Mis puudutab alltöövõtjaid, siis seda nutulaulu ma väga ei usu. Alltöövõtjad on lihtsalt nendesamade peatöövõtjate poolt ära näljutatud. Praegu on ehitussektoris pidev askeldamine, kuid pakkumiste hinnad on täiesti all. Buumiaegsest tasemest ei maksa rääkidagi. Meie ettevõte tegi ka vahepeal allhankes metallkonstruktsioone, kuid viimasel ajal ei tasu need projektid lihtsalt ära. Pole siis ka ime, et hakatakse jubedalt skeemitama.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

See, kas TR ahistas või ei ahistanud naist, pole tõesti Eesti poliitelu teema. Paremal juhul tegeleb sellega TR abikaasa, halvemal juhul politsei.

Aga see, kuidas ühte poliitikut puudutavat skandaali on püütud/püütakse summutada, kuidas hoopis teises kohas viibima pidav (ka maksumaksja raha eest) poliitik ühtäkki istub tunde koos oma väidetava ohvriga ja püüab teda rääkida ära jne jne - see on kindlasti Eesti poliitelu teema.
Olen siinkohal akf Castellumiga ühte meelt.
Taavikene on lihtsalt vassinud ja üritanud kasutada poliitbüroo meetodeid kannatanu/kaebaja vaigistamiseks - mis on tegelikult tänases Eestis lubamatu.
Lisaks ei leia kuskilt, et kangelane oleks kasvõi mokaotsast vabandanud üldsuse ees - ka tagasiastumist saatev retoorika oli žanrist, et oh ma vaene kannatanaja hüppan nüüd ambrasuurile partei eest.

Siin on tegemist küünilisuse ja puuduliku eetikatundega - mis ühele rahvajuhile kuidagi sobilikud pole. Kui tegid, julge tunnistada.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Siin on tegemist küünilisuse ja puuduliku eetikatundega - mis ühele rahvajuhile kuidagi sobilikud pole.
XIII Riigikogu stenogramm
IV istungjärk
Kolmapäev, 09. november 2016, kell 14:00

14:00 Istungi rakendamine
1. 14:05 Peaminister Taavi Rõivasele umbusalduse avaldamine
2. ......
Peaminister Taavi Rõivas kirjutas: Veel esmaspäeva ennelõunal heitsid valitsuspartnerite erakondade esimehed Reformierakonnale ette tegusid, mida, me teame, meie kunagi teinud ei ole. Vaid mõni tund hiljem saigi teatavaks, et tegelikult on uue valitsuse loomise põhimõtetes juba kokku lepitud, ka peaministri isikus on kokku lepitud, mis viitab sellele, et piirjooned olid juba pikalt paigas olnud.
Tänased ja eilsed uudised tõid välja, et Reformierakonna ja Eesti avalikkuse selja taga on salaja neid kõnelusi peetud vähemasti nädalaid, võib-olla veelgi kauem. Tagantjärele tuleb tunnistada, et ma olin liiga heausklik.
Ma ei olnud valmis uskuma, et kui inimesed mulle silma sisse ütlevad, et nad tahavad selle valitsusega jätkata, siis nad tegelikult ei ole siirad. Minu lastetuba ei võimalda valetamist ega reetmist. Küllap olen ma liiga naiivne, kui ma eeldan, et kõigil teistel on samasugune lastetuba.
Muuseas, härra esitles ennast ka siis, kui talle seda umbusaldust avaldati, alatult petetud ohvrina...
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Tõele au andes on Taavi oma lastetoa mittevaletamise põhimõtteid järginud küll.
Te ju ometi nägite, kuidas ta teleintervjuudes pingutas ja otsis sõnu, et mitte mingil juhul valetada.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

nimetu kirjutas:Olen ka selle sektoriga veidi kokku puutunud.
See, et piisavalt aega ei anta on pidev probleem. Projektid on kiirustatud ja sisaldavad vigu (või ei olegi põhimõtteliselt valmis), alltöövõtjad kiirustavad ja teevad samuti vigu ja kõik askeldavad närviliselt üksteise seljas. Kokkuvõttes läheb sellest tulenevate probleemide lahendamisele ilmselt rohkem aega ja raha kui normaalselt aega võttes. See on siin laialt levinud loll praktika.
Mis puudutab alltöövõtjaid, siis seda nutulaulu ma väga ei usu. Alltöövõtjad on lihtsalt nendesamade peatöövõtjate poolt ära näljutatud..
Suurtel objektidel Eestis selline asi nagu projekti juhtimine (sõna otseses mõttes) sama hästi kui puudub, käib ainult mingi jahmerdamine. Ranna alltöövõtjate süüdistamine on ikka täielik jama,mitte keegi ei keela peatöövõtjal kontrolli sisse seada kes objektil viibib.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist