Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
aj1972
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas aj1972 »

Kurjam kirjutas:
kaugeltuuriv kirjutas:Sellel parteis parteisse hüppajal on foto peal eriliselt maias nägu,nagu loeks peas juba rahanumbreid ja samas peab lipitsev olema.
Näib, et on vanadest "tegijatest" hakatud uut jõuku kokku panema selleks et endistviisi ennaktempos edasi tegutseda. Ja siis poliitgurud imestavad kui valimistest osavõtt kesine - mida sa ikka valid kui kõik otsustab hilisem lehmakauplemine.
Valijaid ei ole mõtet süüdistada kui valida saab ainult varga,mõrtsuka ja vägistaja vahel siis vali kuidas tahad ikka pätt pukis.
Paljud umbes 40 protsenti pätte valida ei soovi ja valimas ei käi.
Reaalset sõjalist ohtu ei ole võimalik leevendada veel uuemate ja paremate patriootiliste sõnumitega ega kõnedega rahvusvahelistel kohtumistel.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Chupacabra »

Ise maksame neile valitavatele nii vähe palka, et pole siis ime kui ainult varas, vägistaja ja mõrtsukas kandideerivad. Normaalne inimene ei viitsi selle raha eest taluda seda sitalaviini, mis ametiga kaasas käib.
Puurija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Puurija »

Tallinna ettevõtluse ja innovatsiooni valdkonna abilinnapeakandidaat Aivar Riisalu: ,,Mina olen siin laua taga iseendalegi ootamatult. See ettepanek, mis mulle tehti möödunud nädalal oli nii veenev. Valdkond, mis mulle Taavi Aasa poolt välja käidi, sellel on väga suur roll. Mind on tituleeritud viimastel päevadel kelleks iganes. Tegevusmärksõnad: ühistupank, TTV, munitsipaalpood, tööstuspargid ja koostöö ülikoolidega, start-upide toetamine. Meil on mõistlik kaasata noori ja ettevõtteid turgutades saada Tallinnast linn, mis hakkab konkureerima Tartuga. Meie ülikoolide potentsiaal on väga suur ja seda pole ära kasutatud. Nägin siin võimalusi ja seepärast tegin selle vastuolulise otsuse. Loodan, et see saab olema huvitav aeg ja kogu selle Tallinna ümber on piisavalt palju olnud minu jaoks asju, mis on selgelt ebaõiglased. Emotsionaalset ebaõiglust Keskerakonna suhtes tekitanud valdkonnad on topeltväljakutse. Lahkusin IRList raske südamega, kuid ettepaneku tegijate tingimus oli see, et ma ei kuulu parteisse. Minu tingimus oli omakorda see, et saan selle koha vastu võtta parteituna. Mõlemad tingimused läbirääkimistel täitusid ning pärast poolt- ja vastuargumentide vaagimist otsustasin pakkumise vastu võtta. Mulle helistas Jüri Ratas möödunud kolmapäeva õhtul kell 21.30. Mu elu on praegu nii hästi, et ma ei peaks tööl käima, kuid – olen viimased kaks ja pool aastat Tartu linnavolikokku kuuludes olnud teatud mõttes mugavustsoonis, samas tunnen, et võiksin veel proovida ühiskonnale midagi anda. Nii lihtne ja hästi inimlik see ongi. Ühistupangast on kindlasti võimalik teha täiesti normaalne Eesti kapitalil põhinev pank. TTVga on selline lugu, et sellise tehnilise varustatuse ja meeskonnaga kanali kergekäeline sulgemine ei oleks ka kellegi teise käeläbi toime saanud, kui oleks saavutatud teine tulemus. Kõige lihtsam on öelda, et paneme kinni, uputame ära. Ta kindlasti peab oma sisu muutma - ja ta on seda täna päris palju teinud - ja arvan, et TTV on televisioon, mis telemaastikul eksisteerib edasi. Seda enam, et meil on Eestis piisavalt palju inimesi, kellele kommertskanalite kättesaadavus täna ei ole tagatud. Öelda, et sulgeme ühe või teise - seda ei tule. Eelistan probleemidele läheneda sisuliselt. Tallinna TV on kõiki ärritav struktuur. Võib-olla erastame selle, võib-olla teeme tast normaalse televisiooni, mis iganes. Igal juhul ei saa ta sellisel kujul jätkata."
Tallinna linnapea Taavi Aas: ,,Meil on olnud head suhted Aivar Riisaluga pikka aega, kas siis, kui ta ei olnud Keskerakonna liige. Eeskuju: isegi, kui vahetanud erakonda, on jäänud viisakaks; on oma väljendites olnud alati korrektne, ei ole asunud oma endist erakonda mustama, mida me pahatihti näeme, kui erakonda vahetatakse. Ja see andis võimaluse. Tegemist on inimesega, kelle on kogemus ettevõtluse valdkonnas. Võiks öelda, et tegemist on multitalendiga. Lisaks muusikale veel tegelikult sõjaväelase kogemus. Suure kogemuselaekaga inimene ja usun, et hingelt keskerakondlane ja mul on hea meel, et ta tagasi on."
Seitsmest abilinnapea kandidaadist ei viibinud kohal ainsana Roheliste kandidaati Zuzu Izmailova.
https://tartu.postimees.ee/4302079/vast ... ul-jatkata
https://tallinncity.postimees.ee/430210 ... aalne-pank
https://tallinncity.postimees.ee/430192 ... e-tagamaad
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ma mäletan,et Vene sõjalennukid startisidPärnus mere suunas ja maandusid üle Tallinna maantee,hetkel enam neid maandumistulesid maanteeni välja ei tule aga siis oli veel vahimajake ka üsna tee juures nähtaval.
Ainuke aeg,millal hakati muu linna kohal tiirutama oli 80 nendate lõpus ja 90-nenda alguses,siis kui iseseisvusliikumine hoogu kogus.Ju siis prooviti muskleid näidata,üks kord,kui Tallinnas jälle mingi üritus oli,siis isegi mindi nii ülbeks,et demonstreeriti rakette mõnikord lausa majakatuste kõrgusel.Aga see lõppes üsna ruttu.
Ma ei usu, et sel linna kohal lendamisel oli pistmist iseseisvuspüüetega. Mitmest kohast tulnud infokillud lubavad pigem oletada, et peale Mattias Rusti juhtumit (1987) pandi piiril olevate PVO lennuüksuste väljaõppeplaanidesse sisse madalalt lendavate sihtmärkide püüdmine. Sihtmärkide rollis kasutati kergelennukeid (nt Wilga). Eks see madalal kihutamine viis ka linnade kohale.
Ühte sellist "jahti" olen ka ise näinud, aastat kahjuks ei mäleta. Mäletav vaid, et tegu oli ülatiivalise monoplaan-lennukiga (mis hiljem panin Wilga alla), mis kandis punaseid viisnurki ja taga ajaval MiG-23-l oli raskusi selle jälgimisega suure kiiruse tõttu. Olen taolisi jutte ka mujalt kuulnud.

Kas sellega on seotud ka Mi-24 eskadrilli teke Tapa lennuväljale, ei oska öelda (ei tea, ka millal need tekkisid). Lahingukopterite eskadrill, mis Tapal asus, oli 8. õhukaitsearmee ainus kopteriväeosa üldse ja pole nagu kuulnud, et taolisi asju mujal oleks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ei tea, kas naljanurga kommentaar või medical case : Brüsselis on Hüääna saanud valgustatuks:
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/yana-t ... d=80084110
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Postitasin juba propaganda teemasse.
Puurija
Liige
Kontakt:

Tallinna ettevõtluse ja innovatsiooni valdkonna abilinnapeakandidaat Aivar Riisalu: ,,Kõige suurem innovatsioon on see, kui kivikirves asendati raudkirvega ning kasutusele võeti ratas ning tuli. Tegemist on väga laia valdkonnaga. Minu sisemaailmas on laiem pilt, mille võiks avalikkuse ees lahti arutada, kui olen volitused saanud. Ennekõike tark majandus ja selle toetamine. Ka linnavara kasvatamine ning see, et pealinna tullakse tööle ja teenitakse hästi raha ning seda tehakse targalt. Mul on endal üks start-up, mis töötab hästi. Vastane leitakse mehitamata luurelennukiga suht lühikese ajaga ja inimressurssi kulutamata. Päris hea lahendus. Südamest loodan, et realiseerub idee tuua Pakri poolsaarele Tesla tehas. Jube kõva sõna oleks, kui sellised autod liiguks meie tänavatel. Kahe käega poolt ja soovitan. Hind on krõbe, aga kontseptsioon mõistlik. Mis riik tegi väikeste Mitsubishide ostmisega oli pehmelt öeldes korruptsioon. Kes ütles, et hoiame alles. Ütlen veelkord, saan volitused, siis vaatame, mis edasi saab. Selgelt olen sisemiselt veendunud, et Tallinna TV on tehniliselt innovaatiline. Kõigist sammu ees. Pole konstruktiivne, et keegi tuleb, võtab nuia ja paneb põmm! Teda saab muuta paremaks, sinna saab kaasata erakapitali. Kuidas ma ilusasti ütlen – kui kellelgi midagi viga, ei pea teda kuristikku viskama, vaid temaga koos elama."
Kas teie endine kodupartei IRL oleks kaotanud eelmainitud asutused?
Riisalu: ,,Tahate ausat vastust? Ei oleks. Mitte keegi mitte mingil tingimusel ei likvideeri asju, mis on mõistlikel alustel üles ehitatud. Emotsionaalseid sulgemisi on toimunud, aga annaks inimestele võimaluse."
Tartus andis teile valimistel oma hääle üle 800 inimese, kas te ei arvata, et nad on nüüd pahased ja ihuvad hammast?
Riisalu: ,,Ma loodan, et nad hääletasid maailmavaate, mitte minu poolt. Tartus IRL-i esinumbriks saamine oli raske protsess. Oli oht, et IRL ei lähegi oma nimekirjaga, lõin rusika vastu lauda. Tegime seda viimasel hetkel, kui Ene Ergma oli läinud koos Reformierakonnaga, üks vallavanem Keskerakonnaga. IRL koos minu ja professor Lotmaniga sai seitse ja pool protsenti häältest, ei tunne end süüdi. Palju hullem, kui poleks nimekirjaga välja tulnud. Praktilise ettevõtjana nägin nüüd riigikogust eemal olles suurt konflikti bürokraatide ja ettevõtjate vahel, ent loodan nüüd ise muutusi. Olen võitleja: kui hukkavad mu, las hukkavad! Mulle meeldib elus üks põhimõte: merejalaväelase põhimõte, et kedagi ei jäeta maha. Olgem ausad. Minu jaoks kõige šokeerivam probleem IRL-is oligi see, et Keskerakonna sees sain võidelda legaalsete vahenditega astmelise tulumaksu vastu. Jäin alla, aga see oli demokraatlik erakond. Astmeline tulumaks sai mind kätte IRLi-s. Kui muudatus vastu võeti, oli rahandusministriks IRL-i liige Sven Sester. Mu maailm varises kokku. Mu rahakotti tuli astmeline tulumaks, mida ootasin IRL-i poolt kõige vähem. Ainus etteheide neile, aga kahjuks nii juhtus. Küsin vastu – kas mina olen rikkunud IRL-ist lahkudes pühasid põhimõtteid või on IRL unustanud oma maailmavaate? Vaatamata sellele arvan, et neid on Eestis vaja ja see on oluline ka Keskerakonnale ja sotsidele. Ma pole Keskerakonna juhtidega oma võimalikku erakonda naasmist arutanud ja see eeldaks ka palju protseduurilisi otsuseid seoses minu varasema lahkumisega. Praegu on ees põnev väljakutse, võin kõrbeda või hävida, joosta peaga vastu seina – mida iganes. Ma elan, see on tähtis."
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=80086884
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

Väga hea ülevaatlik artikkel https://arvamus.postimees.ee/4302241/an ... oda-eestit Kogu see jama on ilusti kokku võetud.
Kasutajanimi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kasutajanimi »

Juhuslikult googeldades leidsin ühe keskerakonna varasema seisukoha riigieelarve puudujäägi kohta:
http://www.keskerakond.ee/et/meedia/uud ... orral.html

irooniline.
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Kasutajanimi kirjutas:Juhuslikult googeldades leidsin ühe keskerakonna varasema seisukoha riigieelarve puudujäägi kohta:
http://www.keskerakond.ee/et/meedia/uud ... orral.html

irooniline.
On jah irooniline, sest isegi oma arupärimises ei ole Kati aru saanud, kas lubati nominaalset või struktuurset tasakaalu. Struktuurne tasakaal majandustsükli madalseisus tähendab üldjuhul nominaalset puudujääki. Hetkel (ja prognooside kohaselt ka järgmised 1-3 aastat) on meil selgelt tegemist tsükli tõususfaasiga, mis struktuurse tasakaalu saavutamiseks peaks üldjuhul tähendama nominaalis ülejäägiga eelarvet (halbadeks aegadeks reservide kogumist).
...ja nüüd meenutame, et eelmist valitsust süüdistati peamiselt "peenhäälestuses". Kumb siis oli - kas kulutati liiga ettevaatlikult või ikkagi liiga julgelt?!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

See diskussion läheb teil kõrges kaares üle Eesti keskmise valija pea :(

---

Vahelduseks Urve Palo möga ka: https://majandus24.postimees.ee/4303385 ... evalitsuse
piirivalvur
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas piirivalvur »

Aga mis siis kui keskerakond täidab praeguse majanduspoliitikaga lihtsalt "Ühtse Venemaa" poolt antud tulevase mäsu võimendamise tellimust. Eelmine kord läks meil väga hästi. Poolteist aastat enne ülemaailmset finantskriisi tehti majandusele "pronksjahutus" . Korraliku summa raha absorbeeris ära ka raudtee tagasi ostmine riigile. Koguti reserve. Kohalikud omavalitsused saatsid mõnikord ka sotsiaalrahasid riigieelarvesse tagasi et oma päevavargaid tööle motiveerida. Praegu on kahtlane kas me enam nii väikse majanduslangusega pääseme kui eelmine kord.
Puurija
Liige
Kontakt:

Tallinna ettevõtluse ja innovatsiooni valdkonna abilinnapeakandidaat Aivar Riisalu: ,,Minugi jaoks tuli abilinnapea pakkumine ootamatult. See kõik algas umbes nädal tagasi, kui peaminister Jüri Ratas mulle helistas ja tegi ettepaneku hakata Tallinnas ettevõtlusala abilinnapeaks. Ma mõtlesin, et ta teeb alguses nalja, aga ei teinud. Peaministrit ajendas sellist pakkumist tegema minu 30-aastane kogemus ettevõtlusvaldkonnas ning sõnakus otsuste kaitsmisel ja läbiviimisel. Minu tingimus peaministrile oli, et lase mul töötada ja parteipiletist me hetkel ei räägi. Ärgem kiirustage sündmustest ette. Ma andsin IRLi sisulistele toetajatele võimaluse ehitada omale üles esindus. IRL poleks ilma minuta valmiskünnist ületanud. Ühest küljest olen ma lahinguohvitser, teisest küljest «Meie Mees», kolmandast küljest olen ettevõtja, kelle isiklik majanduslik seis on muide väga hea. Ma olen 56-aastane, mul on kõik olemas ja ma ei peaks üldse tööl käima. Ma pole süüdi selles, et kõik mis ma olen teinud, on läinud hästi. Mul on tohutu võimalus nüüd Tallinnat aidata, et ettevõtlusel läheks hästi. Niisugust võimalust poleks mulle rohkem pakutud."
https://www.postimees.ee/4303751/paevai ... selt-votta
7294659t1h3623.jpg
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Ühest küljest olen ma lahinguohvitser..
..see, kuda värske Tallinna abilinnapea iseennast "lahinguohvitseriks" peab, on mulle alati nalla teinud :mrgreen:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Vaatasin just eilse "Foorumi" kordust. Seal muuseas oli niisugune arutluskäik, et need algoritmid, mida ID-kaart kasutab, on ju igal pool kasutuses ja väga hästi läbi uuritud ja rahvusvaheliselt sertifitseeritud ja me kõik teadsime, et nendega ju ei saa midagi juhtuda. Ometigi juhtus ja muuhulgas tähendab see väga tõsist rahvusvahelist arutelu sertifitseerimisprotsessi üle. Tanel Tammet avaldas seepeale arvamust, et turvalisus ei ole nii, et kas seda on või seda pole, vaid pigem nagu elusorganism - me kõik saame siit või sealt iga päev haiget, aga üldiselt elame üle.

Ma ei tea, kas see on minu isiklik kiiks, aga mind väga häirib, et selline mõte kõlama jäi. Kui probleem oli pseudorandomis, siis see ei ole algoritmi viga. Kui oleks tõestatud, et algoritm ise on vigane, siis oleks häda palju suurem.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline