Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Läti Viinaturisti Eines on vähem liha kui kassikonservis- enamus seal sees on ploomirasv, kõõlused ning rupskid, ka kondijahu
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Vene ajal oli minumeelest selline jaotus, et sealihakonserv kandis nime "Tušonka" või "Hautatud liha" ja veiselihakonservi nimi oli "Turisti eine". Need olidki enam-vähem puhtast lihast konservid ja mingi turundusjamaga ei suvatsetud pead vaevata.
NSV Liidu lõpuagoonias juhtus selline masendav lugu, et need nimetused või kaubamärgid jäeti registreerimata/patenteerimata ja tollest ajast siiamaani võib jumal teab mis elukaid "Turisti eine" nime all karpi ajada. Täpselt samasugune lugu juhtus grusiinidel Kindzmarauli veiniga - originaalis on see täiesti joodav rüübe ja astub kõrist alla nagu sametiste sussidega. Krooni ajal aga müüdi Eestiski 20-35 krooniseid (1-2 EUR pudel letihinnaga ) Hispaania Kindzmaraulisid mille valmistamisel kasutati vist marokolaste kapjade alt läbi käinud kõige odavamaid viinamarjarootse. Need mehed, kes julgesid punnsuutäie maitsta on tänaseks kõik juba mulla all ja sihtgrupp kadunud, sest ma niisugust kraami enam müügil pole näinud.
Ainukesena hoiab "Tušonka" ja "Turisti eine" ortodokset liini vist ainult Batka Luka Valgevenest ja temalgi kipub vahel käsi vääratama. Selle tõdemuseni jõudsin ükskord kui mõtliku näoga põrnitsesin Batka konservi põhjast leitud seakõrva.
NSV Liidu lõpuagoonias juhtus selline masendav lugu, et need nimetused või kaubamärgid jäeti registreerimata/patenteerimata ja tollest ajast siiamaani võib jumal teab mis elukaid "Turisti eine" nime all karpi ajada. Täpselt samasugune lugu juhtus grusiinidel Kindzmarauli veiniga - originaalis on see täiesti joodav rüübe ja astub kõrist alla nagu sametiste sussidega. Krooni ajal aga müüdi Eestiski 20-35 krooniseid (1-2 EUR pudel letihinnaga ) Hispaania Kindzmaraulisid mille valmistamisel kasutati vist marokolaste kapjade alt läbi käinud kõige odavamaid viinamarjarootse. Need mehed, kes julgesid punnsuutäie maitsta on tänaseks kõik juba mulla all ja sihtgrupp kadunud, sest ma niisugust kraami enam müügil pole näinud.
Ainukesena hoiab "Tušonka" ja "Turisti eine" ortodokset liini vist ainult Batka Luka Valgevenest ja temalgi kipub vahel käsi vääratama. Selle tõdemuseni jõudsin ükskord kui mõtliku näoga põrnitsesin Batka konservi põhjast leitud seakõrva.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ma, enne, kui FTP Fuks jõuab siia desinformeerima (ja pädema jne...vanahalb kirjutas:Vene ajal oli minumeelest selline jaotus, et sealihakonserv kandis nime "Tušonka" või "Hautatud liha" ja veiselihakonservi nimi oli "Turisti eine". Need olidki enam-vähem puhtast lihast konservid ja mingi turundusjamaga ei suvatsetud pead vaevata

Asjatõend:

Muus osas pean rahuldustundega (ja mitteainult!) nentma, et toiduteemad äraootamatult populaarsed ja AKF`ide poolt tähelepanu ning kaasaelamise väärilised on!
Pee. Ees.
Noores peas ja veel areneva organismi eas olin kõva raskemetalli austaja...kalleb kirjutas:Võibolla lugupeetud ksf tervis ei pidanud vastu läti konservi degusteerimisele- nüüd turgutab tervist kusagil sanatooriumis....Merikapsa konserv......pidavat sisaldama rohkelt joodi ning mitmesuguseid huvitavaid ja kasulikke raskemetalle ja toksiine
Head isu

Ja merikapsa kah. Väga maitsev oli...
(nagu juba varasemalt täheldatud, siis ma söön kõike

Kõlbasid absoluutselt kõik konservid, isegi 20 aastat üleaja läinud punase lossossi mari:

Üleaja läinud mari on kuivanud olekuga, kokkutõmbunud nagu kassi kotid pärast kastreerimist ja ollus jääb hammaste külge kinni.... maitse muidugi suurepärane

Ühesõnaga kõik läks, merikapsas kaasa arvatud, aint finanstid ei hakanud peale, oleks rohkemgi läinud...

Meie elusaatuste, tervise (testide tagajärgede!) ja muude asjaolude kohta pikemalt järgmises peatükis, kohe pärast FTP Fuksi etteastet...

Viimati muutis Svejk, 27 Nov, 2017 8:39, muudetud 2 korda kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ainukesena hoiab "Tušonka" ja "Turisti eine" ortodokset liini vist ainult Batka Luka Valgevenest ja temalgi kipub vahel käsi vääratama. Selle tõdemuseni jõudsin ükskord kui mõtliku näoga põrnitsesin Batka konservi põhjast leitud seakõrva.[/quote]
Äkki oli mitte seakõrv vaid mõne bulbashi kõrv
Äkki oli mitte seakõrv vaid mõne bulbashi kõrv
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Teie ei pea pettuma.kohe pärast FTP Fuksi etteastet...
Miks ma ei üllatu?nagu juba varasemalt täheldatud, siis ma söön kõike) Ema tagant sai tihtilugu riidekappidest leitud konservid võõrandatud ja rahus ning vaikuses neutraliseeritud.
Kõlbasid absoluutselt kõik konservid, isegi 20 aastat üleaja läinud punase lossossi mari
Põhimõtteliselt seda oligi arvata.
Teie taltsutamatu õgardlus ja "ma söön kõike ja igasugustes kogustes" lähenemine ei saanudki muudmoodi lõppeda kui sellega, et juba lapsepõlves pidi Teie ema Teie eest peitma konserve riidekappidesse.
Nüüd ma kordan ennast ei tea mitmes kord, aga ei saa ka kordamata jätta, et kõik ERRORID saavad alguse lapsepõlvetraumadest.
Enn Bee!
Jätkuvalt oleme ootusärevalt ekraani ees ja pole maha matnud lootust näha Teie "turisti eine" degustatsiooni.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Niisiis vastu tulles masside tungivale survele oleme sunnitud avaldama testi tulemused....Fucs kirjutas: Jätkuvalt oleme ootusärevalt ekraani ees ja pole maha matnud lootust näha Teie "turisti eine" degustatsiooni.

Kõigepealt ma peaks ära märkima, et ma ostsin 2 (kaks) pankat ja ma kahetsen.....
Järgneb....
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
- Che Latino
- Liige
- Postitusi: 650
- Liitunud: 23 Veebr, 2015 0:14
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ma torkan siia kiiruga vahele (aga teie VAKF Svejk ärge laske ennast sellest häirida), et Teie ülal postitatud väljavõte "Turistieine" GOST kohta on natukene puudulik.
Nimelt on põhiline ära öeldud GOST esimesel lehel
Ma mõtlen siin seda, millise sordi lihast ainult tohtis neid konserve valmistada siis, kui see muru oli rohelisem jne....
Aga Teie pange kindlasti siia võrdluseks ka Teie poolt degusteeritava asja sisukord e koostis eksole
See viimane oli siis see osa, millest me palume Teil ennast lasta häirida.
Aitäh!
Nimelt on põhiline ära öeldud GOST esimesel lehel
Ma mõtlen siin seda, millise sordi lihast ainult tohtis neid konserve valmistada siis, kui see muru oli rohelisem jne....
Aga Teie pange kindlasti siia võrdluseks ka Teie poolt degusteeritava asja sisukord e koostis eksole

See viimane oli siis see osa, millest me palume Teil ennast lasta häirida.
Aitäh!
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Svejki viimase postituse pikkuse järgi võib hinnata pauside kestust wc külastuskordade vahel 

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
....kuna FTP eiole (tundub) veel oma etteasteid lõpetanud, siis me jääme siit sündsuste keskelt senikaua pausile, kuniks - VAFTP lõpetab... 
(Võtan igaks juhuks ära positsioonid lehekülje üleval esimesena, sest ei tea ju, kaua see VAFTP kavatseb veel vahutada.... )
Senikaua jooksvat:
Omades kogemuslikku baasi omaenda tagumiku näol, võin seda osaliselt kinnitada...
Sellise kilohinna ja kvaliteedi suhtega ma tõmban ennast ribadeks iga kell...!
Testitud!
Kaks korda proovisin ja mõlemal korral tõmbasin korraga korraga hingealla. (POOL KILO!)
Väga.....maitsev oli. Sõin muidugi külmalt, sest kellel siin tänapäeval aega oodata on...
Ja nagu vanarahvas ütleski: "vill tuleb ilu pildi peale"....
Karpi avades avanes pilgule segu valgest rasvast segamini pruuniga (helepruun möga), kustseest turritasid liha- ja pekknahatükkide kõrgendused...
Ollus oli tihke, (raskustega kangutatav) lihatükid olid selgesti tunnetatavad ja hõrgud.
Järelröhitsused leebelt loorberised ja pisut piprased.
Indeks tugev 4 (kilohinda arvesse võttes...)

(Võtan igaks juhuks ära positsioonid lehekülje üleval esimesena, sest ei tea ju, kaua see VAFTP kavatseb veel vahutada.... )
Senikaua jooksvat:
Lähemal keeleuurimisel selgus et tootel olev lisamärgendus "Break Fast" inglise keeli kiiret murdumist märgistab.Some kirjutas:Svejki viimase postituse pikkuse järgi võib hinnata pauside kestust wc külastuskordade vahel
Omades kogemuslikku baasi omaenda tagumiku näol, võin seda osaliselt kinnitada...
Jusnimelt! Kahetsen, et rohkem ei ostnud!Che Latino kirjutas:... et rohkem ei ostnud?
Sellise kilohinna ja kvaliteedi suhtega ma tõmban ennast ribadeks iga kell...!

Kaks korda proovisin ja mõlemal korral tõmbasin korraga korraga hingealla. (POOL KILO!)
Väga.....maitsev oli. Sõin muidugi külmalt, sest kellel siin tänapäeval aega oodata on...

Ja nagu vanarahvas ütleski: "vill tuleb ilu pildi peale"....

Karpi avades avanes pilgule segu valgest rasvast segamini pruuniga (helepruun möga), kustseest turritasid liha- ja pekknahatükkide kõrgendused...
Ollus oli tihke, (raskustega kangutatav) lihatükid olid selgesti tunnetatavad ja hõrgud.
Järelröhitsused leebelt loorberised ja pisut piprased.
Indeks tugev 4 (kilohinda arvesse võttes...)
Viimati muutis Svejk, 27 Nov, 2017 15:10, muudetud 6 korda kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Muig jahSome kirjutas:Svejki viimase postituse pikkuse järgi võib hinnata pauside kestust wc külastuskordade vahel
Ma siin juba nii pöördes et ootusärevusest näpukesed värisevad klaveril...
Niiütelda elasin juba teemasse sisse jälle
ma panen veel paar GOST-i
ГОСТ 697-84
Консервы мясные. "Свинина тушеная". Технические условия
2 kategooria (vähese rasvaga, läbikasvanud liha) ja 4 kategooria (rasvane liha) sealiha.
Liha sisaldus 97,5%
Sibul 1,33%
Sool 1,14%
Pipar 0,01%
Loorber 0,02%
KÕIK !

ГОСТ 17707-72
Консервы мясные. Бекон рубленый. Технические условия
1 kategooria (noorloomad ja mitterasvane) sealiha
Liha sisaldus 99,71%
Pipar 0,08%
Sinepipulber 0,15%
Muskaatpähkel 0,06%
KÕIK !

ГОСТ 5284-84
Консервы мясные "Говядина тушеная". Технические условия
1 (kõrgem sort) ja 2 (esimene sort) kategooria loomaliha
Liha sisaldus: kõrgem sort 87% 1 kategooria liha ; esimene sort 87% 2 kategooria liha
Loomarasv 10,5%
Sibul 1,33%
Sool 1,14%
Must pipar 0,01%
Loorberi leht 0,02%
KÕIK !



EDIT: Muidugi mapole lõpetanud, sest ma OOTAN Teie aruannet krt siin juba pool kuud varsti !
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Oleks võinud tolle kuramaa lätikonservi pannile panna , mul üks tuttav riskis ja tulemuseks oli paar kõõlust, karvad ning imelik rasvane löga . Ise degusteerida ei riskinud, toitumisspetsialist ukse kõrvalt matilt nuusutas aga ka ei säendanud tundmatut ollust süüa ja nii läkski prugikasti
Sellest moraal- ärge sööge vodkaturisti einet pimedas !!!
Kas vaksfrml Fucs on olemas ka salajased andme MO CCCP tushonkade retsepi kohta
Aga teeme juttu ka kalakonservisest- enamus on need ka ju mittesöödavad
Täna aga testisin soodushinnaga Lätist kodumaale sisseveetud kalakonservi Rizkije v tomate - hind 0.69 lõunas ja maitse täpselt mis oli vanasti, kalad olid ka sellised head väiksed mitte aga mingid jubedad niiska täis jurakad mida teinekord esineda võib
Sellest moraal- ärge sööge vodkaturisti einet pimedas !!!
Kas vaksfrml Fucs on olemas ka salajased andme MO CCCP tushonkade retsepi kohta
Aga teeme juttu ka kalakonservisest- enamus on need ka ju mittesöödavad
Täna aga testisin soodushinnaga Lätist kodumaale sisseveetud kalakonservi Rizkije v tomate - hind 0.69 lõunas ja maitse täpselt mis oli vanasti, kalad olid ka sellised head väiksed mitte aga mingid jubedad niiska täis jurakad mida teinekord esineda võib
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
vaksfrml Fucs

Vene keele mitteoskajatele siis kiirtõlge: Armeekonservides kasutati ainult loomaliha, mis oli saadud 48 tundi peale tapmist.В армейской тушенке использовалась только говядина, выдержанная 48 часов после убоя. И именно поэтому военная тушенка всегда высоко ценилась советскими людьми.
Muidu GOST-id olid üldiselt samad mis juba siia panin. Tsiviilkäibesse tehti konserve lihast, mida poldud külmetatud mitte üle ühe korra, samas ei pidanud see olema tehtud 48 tundi tagasi tapetud loomade lihast.
Et siis siin enam-vähem kogu GOST-ide nimekiri koos materjalidega
Мясо и мясные продукты
https://standartgost.ru/0/1055-myaso_i_myasnye_produkty
Need CCCP aegsed GOST-id lõppevad numbritega max -90
- Kapten Trumm
- Liige
- Postitusi: 43807
- Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
- Kontakt:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Mina mäletan veel lapsepõlvest neid sealiha konserve, mida aeg-ajalt müüdi poes - ilma etiketiga ja tavotist libedad.
Pool karpi valget searasva ja seal sees kiuline sealiha kärakas.
Võib-olla ma kaldun liigselt helgesse nostalgiasse, aga 80% tänasest poe raipekonservidest polnud sellega ühist midagi peale plekist karbi.
Tegu oli siis riigi NZ varudest tähtaja lähenemisega tsiviilkäibesse paisatud kvaliteetkonservidega.
Seda kannatas süüa ka pool aastat peale tähtaega - kui konserv polnud just kuskil soojas toas kogu aeg olnud.
Ühesõnaga reegel on, et kvaliteetsest toorainest tuleb ka kvaliteetne toodang ja ilma keemiata.
Need kallid Nostalgia konservid on selle praktiline kinnitus.
Nendes "varudes" polnud ainult sealihakonservid, olen näinud ka taolisi etiketita purke nt tatrapudru lihaga.
Sai söödud (peale kuumutamist muidugi) 1a peale tähtaega, siiani elus.
Pool karpi valget searasva ja seal sees kiuline sealiha kärakas.
Võib-olla ma kaldun liigselt helgesse nostalgiasse, aga 80% tänasest poe raipekonservidest polnud sellega ühist midagi peale plekist karbi.
Tegu oli siis riigi NZ varudest tähtaja lähenemisega tsiviilkäibesse paisatud kvaliteetkonservidega.
Seda kannatas süüa ka pool aastat peale tähtaega - kui konserv polnud just kuskil soojas toas kogu aeg olnud.
Ühesõnaga reegel on, et kvaliteetsest toorainest tuleb ka kvaliteetne toodang ja ilma keemiata.
Need kallid Nostalgia konservid on selle praktiline kinnitus.
Nendes "varudes" polnud ainult sealihakonservid, olen näinud ka taolisi etiketita purke nt tatrapudru lihaga.
Sai söödud (peale kuumutamist muidugi) 1a peale tähtaega, siiani elus.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Härra pani (poetas) vaikselt oma lühiülevaate vanasse postitusse, et jumalapärast keegi ei näeks

Ja oli ka põhjust

Toote SISUKORD:
sealiha 30%
kanaliha MDM 15,6%
vahekokkuvõte: liha ja lihalaadset materjali kokku 45,6%
searasv 15,2%
seakamar 11,4%
vahekokkuvõte: linnu- ja loomset materjali kokku 72,2%
nii
ja nüüd siis muud asja on 27,8%
need on
joogivesi, säilitusaine, paakumisvastane aine, paksendaja, maitseained.
Võtame E-ained kah osadeks.
E-250 Naatriumnitrit
Omadused:
Säilitus- ja värvaine.
Kõrvalmõjud:
Võib tekitada nõgeslöövet, soolestiku probleeme, peavalu.
E-535 Naatriumheksatsüano-ferraat
Omadused:
Paakumisvastased ained.
Kõrvalmõjud:
Pole teada.
E-407 Karrageen.
Omadused:
Paksendaja, zheleeriv aine, stabilisaator
Kõrvalmõjud:
1981 kirjutas "Lancet" (Ingl.), et karrageen võib olla põhjuseks koliidile ja soolestikuvaevustele. Lõhustatud karrageen on EU- maades keelatud. Häirib immuunsüsteemi. Võimalikud anafülaktilised reaktsioonid.
Ja lõpetuseks pädev võrdlustabel ka
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist