Migreenist ma aga aru ei saa. See haigus muudab inimesed sageli mitmeks päevaks teovõimetuks. On inimesi, kes saavad migreenihoo ajal ainult pimedas toas paar päeva lamades kuidagi hakkama. Kes hakkab hindama, kas ajateenijal on migreen või "simuleerib"?
Kas need igasugu -talumatused pole lihtsalt tavapärane mull, mida noored komisjonis ajavad? Noh, et saada ajapikendust näiteks. Ravimiseks. Lootusega, et hiljem unustatakse jne. Nende talumatuste, õietolmuallergiate ja muu värgiga on ju nii, et kui parasjagu ägenemist pole, siis ei avaldu see ju kuskil. Tuttav perearst aga fikseerib sellise jama üsna lõdvalt ära. Kasvõi seepärast, et saada haigekassa soodustusega ravimeid. Miks ma arvan, et perearst lõdvalt fikseerib? Olen kokku puutunud selle probleemiga.
Kui mul oli aastaid tagasi noortega esimene metsalaager 2 päeva, siis üle poole seltskonnast tõi silmagi pilgutamata arstitõendid, et ei saa osaleda - kuna asi oli kevadel, siis lemmik diagnoos oli mõistagi õigetolmuallergia, mille all kannatasid umbes pooled. Aga oli ja radikuliiti (ei saa maa peal magada), luude hõrenemist (ei saa seljakotiga käia). Üks eriti leidlik oli lasknud lausa kirjutada, et "soovitatav on asendada laager kirjaliku tööga".
Sattusin jutustama hiljuti ühe inimesega, kes pole KV-s käinud, kuid soovib kaasa lüüa KL SA üksuses. Selleks tuleb käia ära arstlikus komisjonis. Meenutas seda komisjoni hea sõnaga, meedikud olid lausa üllatunud, et mõni tahab ka end kõlblikuks tunnistada nende virisevate ajateenijate vahel. Ja eriliselt uurimata ja urgitsemata, pandi talle see tempel ära.
Miskipärast arvan, et paljudel migreenikutel on tegelikult kõrgenenud vererõhk ja stressitase - tulenevalt netis stressamisest, ergutiga (kofeiin nt) jookide tarbimisest jne.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.